COVID-19 TIEDOTE: Ajankohtaisia tiedotteita koronavirusepidemian vaikutuksista matkailuun.
Lue tästä

Yhdistysten omat matkat

Normandia

Ajankohta
27.9. - 2.10.2020
Kesto
6 päivää
Kohde
Normandia
Hinta
1675 €
Varaa matka

Tervetuloa mukaan Hammaslääkäriseniorien matkalle Normandiaan

HUOM. Matka on siirretty huhtikuulta syksyyn.

Normandian vehreä luonto, hurmaava maalaisidylli, historialliset luostarit, keskiaikainen arkkitehtuuri, maalaukselliset kalastajakylät ja meren läheisyys valloittaa sydämet. Normandialainen gastronomia on verratonta, mainittakoon vaikkapa siideri, Calvados, Camembert ja osterit. Sotahistorialliset kohteet ovat Normandian matkan ikimuistoisempia kokemuksia.

Kysy lisäpaikkoja jaana@kontiki.fi.

Varaa matka

Lisätietoja ja varaukset myös sähköpostilla ilmoittautumiset@kontiki.fi tai puhelimella 09 466 300

Hintaan sisältyy

  • suora Finnairin lento Helsinki–Pariisi–Helsinki lentoveroineen ja matkatavaroineen
  • majoitus jaetussa 2-hengen huoneessa aamiaisineen
  • kaikki kuljetukset omalla bussilla ohjelman mukaan
  • kaikki sisäänpääsyt käyntikohteisiin ohjelman mukaan
  • oppaan ja kuljettajan majoitukset ja ateriat
  • ateriat: 5 x 2 ruokalajin lounaat ja 2-3 ruokalajin illalliset sisältäen ruokajuomana viini/olut, vesi ja kahvi
  • suomenkielisen matkanjohtajan palvelut koko matkan ajan Ranskassa
  • toimisto- ja palvelumaksut

Lisämaksusta

  • yhden hengen huone 280 €
  • muut mahdolliset palvelut

Majoitus

Ibis Styles Honfleur Centre Historique ***

3 Quai De La Tour, 14600 Honfleur verkkosivu

Aivan Honfleur’in keskustassa lähellä satamaa, vanhaa keskustaa ja suola-altaita sijaitseva hyvä turistiluokan hotelli. Sen välittömässä läheisyydessä on paljon ravintoloita ja kahviloita. 48 huonetta, parkkipaikka ja iloisin värein sisustettu baari, jossa voi maistella esimerkiksi seudulle tyypillisiä omenapohjaisia juomia päivittäin kello 11:00-23:00. Huoneet on sisutettu ajanmukaisen trendikkäästi, ja niissä on varustuksena taulu-tv, puhelin, Wi-Fi, ilmastointi, työpöytä ja kylpyhuoneessa hiustenkuivaaja. Buffetaamiainen.

Royal Hôtel Caen Centre ****
1 Place de la République, 14000 Caen www.hotel-caen-centre.com/

Royal Hôtel Caen Centre sijaitsee Caenin ydinkeskustassa. Huoneissa on maksuton Wi-Fi, ilmastointi, satelliitti tv ja kylpyhuone. Buffetaamiainen.

Voit halutessasi maksaa vapaaehtoisen 10 euron tukimaksun ilmastotyöhön matkan varatessasi. Lahjoittaminen käy vaivattomasti verkkokaupassamme ennakkomaksun yhteydessä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden matkatoimistosta riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Matkan hinta edellyttää ryhmän minimikoon täyttymistä. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd / Björk & Boström Urheilumatkat Oy, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv, SMAL 39610) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä. Erityisehdot myös verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/.

Lue räätälöidyn ryhmämatkan erityisehdot ennen matkan varausta
Tulosta matkaohjelma

Matkaohjelma

sunnuntai 27.9. - perjantai 2.10.2020

27.9. sunnuntai | Matkapäivä, Auvers-sur-Oise, Honfleur (L, I)

Finnairin suora lento Pariisiin klo 9.25-11.30. Ryhmää vastassa tuloaulassa ryhmiemme suosima ja Normandian tunteva suomenkielinen paikallisopas Lea Nousiainen. Lähdemme bussilla Auvers-sur-Oisen maalaukselliseen pikkukylään, jossa lounas. Auvers-sur-Oise on pikkukaupunki Seinen sivujoen laaksossa, Pariisista luoteeseen. Kuuluisin nähtävyys täällä on Vincent van Goghin museoitu viimeinen asuinpaikka ja leposija Auberge Ravoux. Jatkamme matkaa kohti Normandian rannikkoa Honfleurin pikkukaupunkiin, jossa majoittaudumme kolmeksi yöksi. Yhteinen illallinen.

28.9. maanantai | Honfleur, siideri- ja calvadostilavierailu ja maistiaiset (A, L, I)

Opastettu kävelykierros Honfleurissä, joka on ollut ehtymätön innoituksen lähde taiteilijoille aina 1800–luvun lopun impressionisteista alkaen. Lounas. Jatkamme ohjelmaa Route de Cidrellä ja käymme normandialaisella perheomisteisella calvados-tilalla, jossa valmistetaan calvadosin lisäksi omena- ja päärynäsiidereitä. Tilalla tehdään opastettu kierros, jonka päätteeksi pääsemme maistelemaan tilan omia tuotteita. Paluu hotelliin ja yhteinen illallinen.

29.4. tiistai | La Côte d’Albâtre, Pont de Normandie, juustotila ja maistiaiset (A, L, I) 

Ajamme Etretat’n pikkukaupunkiin Alabasterirannikolle, jonka nimi tulee rannikon mahtavista, valkoisina hohtavista liitukivikalloista, joiden kauneutta ovat pyrkineet ikuistamaan lukuisat taidemaalarit, valokuvaajat ja kirjailijat. Lounas. Paluumatka Honfleuriin kulkee yli kuuluisan Pont de Normandien. Tämä Le Havren ja Honfleurin välinen 2 km pitkä Normandia-silta (Pont de Normandie) piti 1990-luvulla pitkään hallussaan maailmanennätystä uskomattomalla 856 m jännevälillään. Pysähdymme vielä tutustumaan lyhyesti kuuluisien normandialaisten juustojen valmistukseen juustotilalla, jossa valmistetaan mm. Normandien omaa camembert-juustoa. Yhteinen illallinen. Iltaohjelmaa, mahdollisuuksien mukaan esim. konsertti, lisätietoja myöhemmin.

30.4. keskiviikko | Maihinnousupaikat, Arromanche, Bayeux ja Caen (A, L, I)

Huoneiden luovutus ja lähdemme tutustumaan toisen maailmansodan maihinnousupaikkoihin. Toisen maailmansodan tapahtumat ovat olennainen osa normandialaista identiteettiä. Normandian maihinnousu oli läntisten liittoutuneiden armeijoiden Pohjois-Ranskaan tekemä suuri maihinnousu toisessa maailmansodassa vuonna 1944. 6. kesäkuuta kello 6:30 1944 koitti D-Day:ksi kutsuttu hetki, jolloin liittoutuneiden maihinnousualukset rantautuivat Normandiaan monessa eri kohtaa. Ajamme Arromanchen pikkukaupunkiin, jossa näemme toisen maailmansodan aikana rakennetun ponttoonisataman jäännökset, esityksen kelluvan sataman rakennustoimista ja sen merkityksestä. Vierailemme myös D-Day museossa ja käymme amerikkalaissotilaiden hautausmaalla, jolla on 9387 amerikkalaispataljooniin kuuluneen sotilaan hautaa. Valkeat ristit siistissä rivissä ja taustalla siintävä meri luovat paikkaan erityisen seesteisen ja rauhaisan tunnelman. Hautausmaan rinteen alla on legendaarinen Omaha Beach. Lopulta saavumme saksalaisten tärkeälle sodanaikaiselle tähystyspaikalle Pointe du Hoc, jolta avautuvat upeat näköalat merelle. Päivän aikana kevyt lounas.

Jatkamme matkaa Bayeux´ kaupunkiin, joka sijaitsee Aure-joen varrella Normandiassa, lähellä La Manchea, Englannin kanaalia. Nykypäivänä Bayeux keskiaikaisine kokonaisuuksineen, mahtavine katedraalineen ja maailmankuuluine seinäkankaineen on suosittu matkakohde. Toisin kuin monet muut alueen kaupungit, joita pommitettiin sodan aikana, Bayeux säilyi ehjänä.

Vierailu Tapisserie de Bayeux -museossa, joka on upealle keskiaikaiselle seinävaatteelle omistettu museo. Tapisserie de Bayeux on Vilhelm Valloittajan puolison, kuningatar Mathilden kudottama, Vilhelmin sankaritekoja kuvaava teos. Kirjailluin, eloisin kuvin ja latinankielisin selitystekstein se kertoo Vilhelmin Englannin-valloitukseen huipentuvan tarinan normandialaisesta näkökulmasta: Normandian herttua Vilhelm Äpärä peri laillisen oikeuden Englannin kruunuun, mutta maata ryhtyikin hallitsemaan Vilhelmin serkku Harold, joka myös piti itseään ainoana laillisena hallitsijana. Vuonna 1066 Vilhelm kuitenkin lopulta kokosi suuren armeijan, purjehti Kanaalin yli, voitti serkkunsa Haroldin kuuluisassa ja verisessä Hastingsin taistelussa ja hankki näin itselleen salonkikelpoisemman lisänimen – äpärästä tuli valloittaja.

Ajamme Bayeux’stä Caeniin, jonne majoittaudumme kahdeksi yöksi. Normandian poliittisen pääkaupungin Caenin historia yltää pitkälle. Sen kerrotaan ollen aikanaan Vilhelm Valloittajan suosikkikohteita, ja hän rakennuttikin sinne vaikuttavan linnan, Château de Caenin, sekä kaksi kaunista luostaria, Abbaye aux Hommes’n ja Abbaye des Dames’n. Toisen maailmansodan aikana Caen kärsi tuhoisista hyökkäyksistä, minkä vuoksi kaupungissa on myös paljon uudempaa arkkitehtuuria. Yhteinen illallinen.

 1.10. torstai | Saint-Malo, Dinan (A, L, I)

Päiväretki Saint-Malon merenrantakaupunkiin, matkalla pysähdymme osterinviljelyksestä kuuluisan Cancalen kylän kukkulalle, josta kirkkaalla ilmalla näkee aina Unescon suojelemalle, kuuluisalle Mont-Saint-Michelin luostarisaarelle Normandian rannikon edustalla. Saint-Malo on yksi Bretagnen helmistä kaupunginmuureineen, satamineen ja hiekkarantoineen. Nautimme äyriäisravintolassa buffet-lounaan, jossa on tarjolla myös ostereita. Kävelykierros vanhassa kaupunginosassa. Käymme myös Dinanin keskiaikaisessa muurien ympäröimässä kaupungissa, jossa kävelykierros. Paluu Caeniin ja yhteinen illallinen.

2.10. perjantai | Paluumatka (A, L)

Huoneiden luovutus ja lähtö kohti Pariisia. Yhteinen lounas Charles Gaullen lentokenttää lähellä sijaitsevassa ravintolassa. Finnairin suora paluulento Helsinkiin klo 15.10-19.00.

Ateriat 

A=aamiainen, L=lounas ja I=illallinen

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Kuvia

Normandia kuvia

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna