Yhdistysten omat matkat

Normandia

Ajankohta
Siirtyy keväälle 2022
Kohde
Normandia
Hinta
1675 €

Tervetuloa mukaan Hammaslääkäriseniorien matkalle Normandiaan

HUOM. Matka on siirretty ensi kevääseen  2022. Päivitetty matkaohjelma julkaistaan piakkoin.

Normandian vehreä luonto, hurmaava maalaisidylli, historialliset luostarit, keskiaikainen arkkitehtuuri, maalaukselliset kalastajakylät ja meren läheisyys valloittaa sydämet. Normandialainen gastronomia on verratonta, mainittakoon vaikkapa siideri, Calvados, Camembert ja osterit. Sotahistorialliset kohteet ovat Normandian matkan ikimuistoisempia kokemuksia.

Kysy lisäpaikkoja info@kontiki.fi.

Hintaan sisältyy

  • suora Finnairin lento Helsinki–Pariisi–Helsinki lentoveroineen ja matkatavaroineen
  • majoitus jaetussa 2-hengen huoneessa aamiaisineen
  • kaikki kuljetukset omalla bussilla ohjelman mukaan
  • kaikki sisäänpääsyt käyntikohteisiin ohjelman mukaan
  • oppaan ja kuljettajan majoitukset ja ateriat
  • ateriat: 5 x 2 ruokalajin lounaat ja 2-3 ruokalajin illalliset sisältäen ruokajuomana viini/olut, vesi ja kahvi
  • suomenkielisen matkanjohtajan palvelut koko matkan ajan Ranskassa
  • toimisto- ja palvelumaksut

Lisämaksusta

  • yhden hengen huone 280 €
  • muut mahdolliset palvelut

Majoitus

Royal Hôtel Caen Centre ****
1 Place de la République, 14000 Caen www.hotel-caen-centre.com/

Royal Hôtel Caen Centre sijaitsee Caenin ydinkeskustassa. Huoneissa on maksuton Wi-Fi, ilmastointi, satelliitti tv ja kylpyhuone. Buffetaamiainen.

Ibis Styles Honfleur Centre Historique ***

3 Quai De La Tour, 14600 Honfleur verkkosivu

Aivan Honfleur’in keskustassa lähellä satamaa, vanhaa keskustaa ja suola-altaita sijaitseva hyvä turistiluokan hotelli. Sen välittömässä läheisyydessä on paljon ravintoloita ja kahviloita. 48 huonetta, parkkipaikka ja iloisin värein sisustettu baari, jossa voi maistella esimerkiksi seudulle tyypillisiä omenapohjaisia juomia päivittäin kello 11:00-23:00. Huoneet on sisutettu ajanmukaisen trendikkäästi, ja niissä on varustuksena taulu-tv, puhelin, Wi-Fi, ilmastointi, työpöytä ja kylpyhuoneessa hiustenkuivaaja. Buffetaamiainen.

 

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden matkatoimistosta riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Matkan hinta edellyttää ryhmän minimikoon täyttymistä. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd / Kon-Tiki Sport Travel Oy, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv, SMAL 39610) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä. Erityisehdot myös verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/.

Lue räätälöidyn ryhmämatkan erityisehdot ennen matkan varausta
Tulosta matkaohjelma

Matkaohjelma

1. Matkapäivä, Auvers-sur-Oise, Honfleur

Saavumme Pariisiin Finnairin suoralla aamulennolla  klo 9.25 (pidätämme oikeuden muutoksiin). Ryhmää vastassa tuloaulassa suomenkielinen paikallisopas. Lähdemme suoraan kentältä tilausbussikuljetuksella kohti Normandiaa. Ajamme ensin n. 40 km päähän lentokentältä Auvers-sur-Oisen maalaukselliseen pikkukylään, jossa nautimme kevyen lounaan. Täällä on asunut eräs maailman kuuluisimmista taiteilijoista: Vincent van Gogh. Auversin kylässä näemme van Goghin hehkuvimmista tauluista kuuluisiksi tulleita maisemia sekä kuulemme hänen traagisen tarinansa. Tutustumme jalkaisin kylän kapeisiin katuihin ja kujiin. Siellä täällä on jäljennöksiä van Goghin tauluista, joita hän on täällä maalannut. Auvers-sur-Oisesta jatkamme matkaa kohti Caenia, jonne majoittaudumme kahdeksi yöksi. Illalla nautimme yhteisen illallisen.

Normandian poliittiisen pääkaupungin Caenin historia yltää pitkälle. Sen kerrotaan ollen aikanaan Vilhem Valloittajan suosikkikohteita, ja hän rakennuttikin sinne vaikuttavan linnan, Château de Caenin, sekä kaksi kaunista luostaria, Abbaye aux Hommes’n ja Abbaye des Dames’n. Toisen maailmansodan aikana Caen kärsi tuhoisista hyökkäyksistä, minkä vuoksi kaupungissa on myös paljon uudempaa arkkitehtuuria.

2. Matkapäivä | Saint-Malo, Dinan

Aamiainen. Lähdemme päiväretkelle Saint-Malon merelliseen kaupunkiin. St Malo on eräs Bretagnen helmistä kaupunginmuureineen, satamineen ja hiekkarantoineen. Kävelykierros vanhassa kaupunginosassa. Kaupungin muurit ja linnoitukset tarjoavat varsin oivan kävelyreitin huikaisevine meri-, saari- ja rannikkonäkymineen eri ilmansuuntiin. Muurien sisäpuolella kaupungissa on mm. Chateaubriandin syntymäkoti, St Malon linna jonka vanhimmat osat ovat vuodelta 1395 sekä St Vincentin katedraali jonka alkuperä on 11.vuosisadalta. St Malon kaupunkikierros tehdään jalkaisin, sillä bussit eivät saa ajaa kaupunginmuurien sisäpuolella.

Matkalla St Maloon pysähdymme osterinviljelyksestä kuuluisan Cancalen kylän kukkulalle, josta kirkkaalla ilmalla näkee aina Mont-Saint-Michelin luostarisaarelle saakka. Käymme myös Dinanin keskiaikaisessa muurien ympäröimässä kaupungissa, joka on yksi Bretagnen kauneimmista. Dinan hypnotisoi siellä kävijän: teräväkattoiset keskiaikaiset puukoristeiset talot, kirkot, tornit, 1300-luvulta peräisin oleva linnoitus ja kaupunkia ympäröivä muuri luovat täydelliset puitteet aikahypylle vuosisatojen päähän. Kokonaisuuden kruunaa käsityöläisten pajat sekä tunnelmallinen satama-alue. Nautimme Dinanissa yhteisen kevyen lounaan. Illalla yhteinen illallinen Caenissa.

3. Matkapäivä| Maihinnousupaikat, Arromanche, Bayeux ja Caen

Aamiaisen nautittuamme pakkamme matkatavaramme ja lähdemme tutustumaan toisen maailmansodan maihinnousupaikkoihin. Toisen maailmansodan tapahtumat ovat olennainen osa normandialaista identiteettiä, ja seudulle tulevan vierailijan on lähes pakko tutustua maihinnousun tapahtumien näyttämöön.

Ajamme Arromanches’n pikkukaupunkiin, jossa tutustumme Arromanches’n maihinnousumuseoon. Nautimme yhteisen kevyen lounaan, jonka jälkeen käymme amerikkalaissotilaiden hautausmaalla, jolla on 9387 amerikkalaispataljooniin kuuluneen sotilaan hautaa. Valkeat ristit siistissä rivissä ja taustalla siintävä meri luovat paikkaan erityisen seesteisen ja rauhaisan tunnelman. Lopulta saavumme saksalaisten tärkeälle sodanaikaiselle tähystyspaikalle Pointe du Hocille, jolta avautuvat upeat näköalat merelle.  Sitten ajetaan tutustumaan vanhemman sota-ajan tapahtumiin. Bayeux’n pikkukaupungissa on upealle keskiaikaiselle seinävaatteelle omistettu museo. Tapisserie de Bayeux on Vilhelm Valloittajan puolison, kuningatar Mathilden kudottama, Vilhelmin sankaritekoja kuvaava teos. Kirjailluin, eloisin kuvin ja latinankielisin selitystekstein se kertoo Vilhelmin Englannin-valloitukseen huipentuvan tarinan normandialaisesta näkökulmasta: Normandian herttua Vilhelm Äpärä peri laillisen oikeuden Englannin kruunuun, mutta maatapa ryhtyikin hallitsemaan Vilhelmin serkku Harold, joka myös piti itseään ainoana laillisena hallitsijana. Vuonna 1066 Vilhelm kuitenkin lopulta kokosi suuren armeijan, purjehti Kanaalin yli, voitti serkkunsa Haroldin kuuluisassa ja verisessä Hastingsin taistelussa ja hankki näin itselleen salonkikelpoisemman lisänimen – äpärästä tuli valloittaja. Ajamme Bayeux’stä kohti Normandian kaunista rannikkoa ja siellä sijaitsevaa Honfleurin pikkukaupunkia, jonne majoittaudumme kolmeksi yöksi.  

4. Matkapäivä| Honfleur, siideri- ja calvadostilavierailu ja maistiaiset

Aamiaisen jälkeen teemme opastetun kävelykierroksen Honfleurissä. Honfleur on verrattoman kaunis entinen kalastajakylä, joka on ollut ehtymätön innoituksen lähde taiteilijoille aina 1800–luvun lopun impressionisteista alkaen ja on muutoinkin käymisen arvoinen paikka: siitä löytyy kirjauksia jo 1000-luvulta saakka. Sen 1600–luvulta periytyvä pittoreski satama todistaa kylän menneisyydestä merkittävänä kauppapaikkana, jonka satamasta on kuljetettu kauppatavaraa mitä eksoottisimpiin maihin. Kävelykierroksen aikana nähdään mm. Honfleurin pienvenesatama sekä Ranskan suurin puukirkko Sainte Catherine, jonka vanhin osa on peräisin vuodelta 1496. Kirkon sisätilat ovat kauniisti koristelu barokki- ja renessanssiveistoksin. Ihastuttavaan kaupunkiin on miellyttävä tutustua rauhallisesti kulkien. Honfleurin ainutlaatuinen tunnelma ja uniikki valo kiehtoo aina vain lukemattomia taiteilijoita, ja sen kujilla on lukuisia taidegallerioita. Kävelykierroksen päätteeksi nautimme yhteisen kevyen lounaan.

Honfleuristä lähdemme käymään 1800-luvulla perustettulla normandialaisella perheomisteisella Calvados-tilalla, jossa valmistetaan Calvadosin lisäksi omena-ja päärynäsiidereitä. Tila kuuluu Normandien kuuluisaan Route de Cidreen, eli reittiin jonka varrella on useita idyllisiä siideri-ja Calvados-tiloja. Tilalla tehdään opastettu kierros, jonka päätteeksi pääsemme maistelemaan tilan omia tuotteita. Illalla nautimme yhteisen illallisen Honfleurissä.

5. Matkapäivä | La Côte d’Albâtre, Pont de Normandie, juustotila ja maistiaiset

Aamiaisen jälkeen ajetaan Etretat’n pikkukaupunkiin Alabasterirannikolle – La Côte d’Albâtre. Nimi tulee rannikon mahtavista, valkoisina hohtavista liitukivikalloista, joiden kauneutta ovat pyrkineet ikuistamaan lukuisat taidemaalarit, valokuvaajat ja kirjailijat. Etretat on pieni 1700 asukkaan kylä, joka sijaitsee kahden kallion – Amont ja Aval – välissä. Amontin kalliolle kannattaa kiivetä ihailemaan maisemia ja Notre-Dame de la Garden kappelia. Monet’n maalauksista tunnettu ”Manneporte”, kaaren muotoinen kallio, sijaitsee kylästä vasemmalla sijaitsevalla Avalin kalliolla. Sen edessä on myös 80 m korkea neulamainen kallio (”Aiguille”), joka tunnetaan herrasmiesvaras Arsène Lupinin salaisena kätkönä. Sinne hän piilotti Ranskan kuninkaiden aarteen. Nautimme Etretat’ssa yhteisen kevyen lounaan. Paluumatka Honfleuriin kulkee yli kuuluisan Pont de Normandien. Tämä Le Havren ja Honfleurin välinen 2 km pitkä Normandia-silta (Pont de Normandie) piti 1990-luvulla pitkään hallussaan maailmanennätystä uskomattomalla 856 m jännevälillään! Monet saapuvat Normandiaan varta vasten ihmettelemään tätä silta-arkkitehtuurin mestariteosta.

Pysähdymme vielä tutustumaan lyhyesti kuuluisien normandialaisten juustojen valmistukseen juustotilalla, jossa valmistetaan mm. Normandian omaa camembert-juustoa, eli yhtä ranskalaisen gastronomian tunnetuimmista symboleista. Tilalla tutustutaan tämän herkullisen valkohomejuuston valmistusmenetelmiin, nautitaan juustomaistiaisista ja päästään ostamaan tilan tuotteita myös kotiin vietäväksi. Illalla nautimme yhteisen illallisen.

6. Matkapäivä | Kotimatka

Aamiainen. Uloskirjautumisen jälkeen lähdemme matkatavaroinemme kohti Pariisia. Nautimme yhteisen kevyen lounaan Charles Gaullen lähellä sijaitsevassa ravintolassa.

Finnairin suora paluulento AY1576 Helsinkiin lähtee klo 15:10. Suomessa olemme klo 19.00 (pidätämme oikeuden aikataulumuutoksiin).

 

Kuvia

Normandia kuvia

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna