Maatalousmatkat

MTK:n liittojen matka Sloveniaan

Ajankohta
13.10. - 17.10.2018
Kesto
5 päivää
Kohde
Slovenia
Hinta
1385 €/1425 €

MTK:n liittojen matka Sloveniaan

Tervetuloa MTK-liittojen yhteiselle syysmatkalle Sloveniaan

Sloveniaa pidetään taloudellisesti vauraimpana ja menestyneimpänä entisistä Jugoslavian maista. Eräs Slovenian valteista on se, että jo muutaman päivän matkalla ehtii nähdä paljon, etäisyydet ovat lyhyitä ja samana päivänä voi kulkea alppimaisemista vehreän maaseudun halki ja päätyä illaksi merenrantakahvilaan. Slovenian kävijät kertovat ihastuneensa paitsi maisemiin, myös paikallisiin ihmisiin. Kiertomatkalla näemme niin alppimaisemat, idylliset maalaiskylät, keskiaikaiset pikkukaupungit, merenrantakaupungit kuin viinitarhat, viljapellot ja maatilatkin. Oppaana matkalla on tuttu Pirjo Sehic.

Soita ja kysy lisää puh: 09 466 300

Hintaan sisältyy

  • suora lento Helsinki–Ljubljana–Helsinki turistiluokassa lentoveroineen
  • majoitus 4*-hotelleissa jaetussa 2-hengen huoneessa aamiaisineen
  • ohjelman mukaiset kuljetukset
  • pääsymaksut ja tilavierailut
  • paikallisten maatalousasiantuntijoiden esittelyt
  • suomalainen, maan hyvin tunteva matkanjohtaja koko matkan ajan ryhmän kanssa
  • ateriat: 2 lounasta ja 4 illallista ja yksi yhdistetty viininmaistelu+ juus-to/kinkku maistelu
  • palvelu- ja toimistomaksut sekä verot

Lisämaksusta

  • yhden hengen huoneen lisämaksu 150€/hlö. Ilman huonekaveria matkustavan on otettava yhden hengen huone
  • ennakkoon varatut istumapaikat ja muut palvelut
Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv). Matkojemme erityisluonteen vuoksi sovellamme yleisten valmismatkaehtojen lisäksi erityisehtoja, joihin voit tutustua tästä.

Matkanjohtaja

Pirjo Sehic

Olen iloinen ja pirteä freelancer ammattiopas. Olen työskennellyt matkailualalla jo yli 35 vuotta eri tehtävissä mm. kohdepäällikkönä ja oppaana, matkanjohtajana sekä erilaisten matkojen tuotanto- ja sopimuspäällikkönä. Asun nyt Suomessa. Työhistoriani on hyvin laaja ja monipuolinen. Olen toiminut fysioterapeuttina, Jyväskylän kongressikeskuksen kokouspäällikkönä, Euroopan Neuvoston projektipää... Lue lisää
Tulosta matkaohjelma

Matkaohjelma

lauantai 13.10. - keskiviikko 17.10.2018

13.10. lauantai | Matkapäivä Ljubljanaan

Kokoontuminen lentokentällä, jossa tapaamme suomalaisen oppaamme. Finnairin suora lento AY 1202 lähtee kohti Ljubljanaa klo 17:00. Saapuminen Ljubljanaan klo 18:40 paikallista aikaa. Bussi odottaa ryhmää ja kuljettaa meidät 4* -hotelliin. Majoittuminen ja illallinen hotellissa.

14.10. sunnuntai | Ljubljana, Bled ja juliaaniset Alpit-tori sekä tilavierailu

Aamiaisen jälkeen lähdemme tutustumaan oppaan johdolla kävellen pääkaupunki Ljubljanaan. Vierailemme torialueella mm. kauppahallissa jossa tutustumme torin toimintaan ja yhteistyöhön tuottajien kanssa. Tämän jälkeen siirrymme tilavierailulle paikalliselle maitotilalle. Nautimme lounaan matkan varrella ja suuntaamme kohti Juliaanisten Alppien järvialuetta Blediin ja Bohinj -järvelle, jossa vierailemme juustotilalla. Kotimatkalla nautimme herkulliset kakkukahvit ja tutustumme Presidentti Titon upeaan huvilaan Villa Blediin. Paluu hotellille Ljubljanaan. Illallinen hotellissa. Loppuilta vapaata omatoimista aikaa.

15.10. maanantai | Vrhnika tilavierailu – Postojnan tippukiviluolat – Portoroz

Aamiaisen ja hotellista uloskirjautumisen jälkeen jätämme Ljubljanan kaupungin ja suuntaamme Portorozin rannikkokaupunkiin. Pääsemme tutustumaan suomalais – slovenialaisen perheen maatilaan Vrhnikan kylässä. Suomalainen Agronomi Mirka ja slovenialainen metsänhoitaja Damjan esittelevät meille kotinsa, hevostilansa ja hevostarvikeyrityksensä. Isäntä tekee kanssamme metsäkierroksen tilan metsässä, kertoen samalla Slovenian metsätaloudesta ja metsähallinnosta.

Nautimme lounaan tunnelmallisessa kyläravintolassa Jurzassa, jota omistajaperhe ylläpitää. Halutessamme kertoo isäntäväki meille omasta liiketoiminnastaan kyläravintoloitsijoina. Lounaan jälkeen matkaamme ihailemaan yhtä Europan suosituimmista luonnonnähtävyyksistä – Postojnan tippukiviluolia. Liikumme luolastossa sekä moottoroidulla junalla, että jalkaisin.

Tämän vaikuttavan kokemuksen jälkeen matka jatkuu kohti Portorozin rannikkokaupunkia turkoosina hohtavan Adrianmeren rannalla. Majoitumme meren äärellä sijaitsevaan, hyvätasoiseen 4* -kylpylähotelliin. Majoittumisen jälkeen tutustumme oppaamme johdolla hotellin kylpylä- ja muihin palveluihin, sekä ranta-alueeseen. Illallinen hotellissa. Loppuilta omatoimista aikaa.

16.10. tiistai | Kävelyretki venetsialaisaikaiseen Piranin kaupunkiin ja maatilavierailu

Aamiaisen jälkeen lähdemme oppaamme johdolla merenranta promenadia pitkin kävellen tutustumaan Piranin vanhaan venetsialaistyyliseen kaupunkiin, siellä kierros sokkeloisilla kujilla, mahdollisuus nousta kirkon mäelle tai vanhoille turkkilaisajan muureille, kahvittelu- ja ostosaikaa. Piranissa siirrymme turistibussiimme ja ajamme läheiselle maaseudulle, jossa teemme tilavierailun perheviljelmälle jota emännöi leskirouva Ingrid. Tilalla harjoitetaan pelto- ja puutarhaviljelyä ja tilan tuottama viini on palkittu useilla alan tunnustuksilla. Maistelemme tilan tuotteita ja tutustumme tilan viinikellariin, mahdollisuus ostaa mm. viinejä, pontikkaa, hilloja ja marmeladia. Paluu hotellille, pieni lepohetki ja sen jälkeen läksiäisillallinen.

17.10. keskiviikko | Kotiinlähtöpäivä – paluulento Ljubljanasta

Varhaisen aamiaisen jälkeen hyvästelemme ihastuttavan Portorozin kaupungin ja suuntaamme kohti Ljubljanan lentoasemaa, josta Finnairin lento AY 1202 lähtee kohti Helsinkiä klo 10.40, saapuen perille klo 14.20.

Lennot
Finnair AY1201 13.10. HELSINKI – LJUBLJANA    1700 – 1840
Finnair AY1202 17.10. LJUBLJANA -HELSINKI     1040 – 1420

 

Kuvia

MTK:n liittojen matka Sloveniaan kuvia