Metsä- ja maatalousmatkat

MTK liittojen matka Sloveniaan

Ajankohta
1.4. - 6.4.2019
Kesto
6 päivää
Kohde
Slovenia
Hinta
1320 € / 1420 €
Varaa matka

Työhyvinvointia Sloveniassa

Slovenia on Euroopan kolmanneksi metsäisin maa. Länteen tultaessa saavutaan Välimeren ilmastoon turkoosina hohtavan Adrianmeren rannalle. Etäisyydet ovat lyhyitä: samana päivänä voi kulkea alppimaisemista vehreän maaseudun halki ja päätyä illaksi Adrianmeren rantakahvilaan. Maan luonto on monipuolinen: pohjoisessa kohoavat Juliaaniset Alpit ja vuoristoseutu, länsi- ja eteläosa on vehmasta kumpuilevaa maastoa, jossa jokivarret ja rinteiden alaosat ovat viljelysmaata, rinteiden yläosa on metsämaastoa.

Tällä matkalla keskitymme maa- ja metsätalousyrittäjän työhyvinvointiin. Teemme maa- ja metsätilavierailuja,mutta  olemme varanneet aikaa myös ohjattuun ja omatoimiseen liikuntaan sekä hyvinvointi -palveluista nauttimiseen. Tavoitteena on ladata voimavaroja tulevan kauden maa- ja metsätaloustöistä selviämiseen. Asiantuntijana MELA:n Leena Olkkonen sekä MTK:n edustaja, jotka pitävät matkan aikana alaan liittyviä tietoiskuja.

Varaa matka

Lisätietoja ja varaukset myös sähköpostilla ilmoittautumiset@kontiki.fi tai puhelimella 09 466 300

Hintaan sisältyy

  • Finnairin suora lento Helsinki – Ljubljana – Helsinki veroineen ja matkatavaroineen
  • majoitus jaetussa 2-hengen huoneessa
  • puolihoitoruokailut; aamiainen ja päivällinen tai lounas – ohjelman mukaan
  • ohjelman mukaiset kuljetukset tilausajobussilla
  • viininmaistajaiset ja pientä suolaista
  • MELAN:n asiantuntijan luennot ohjelman mukaan sekä henkilökohtainen neuvonta tilauksesta
  • suomenkielisen matkaoppaan palvelut alkaen / päättyen Helsinki

Lisämaksusta

  • yhden hengen huone 135€/ hlö. Ilman huonekaveria matkustavan on varattava yhden hengen huone
  • ruokajuomat
  • muut palvelut

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Matkan hinta edellyttää ryhmän minimikoon täyttymistä. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asia-kas saa tiedot matkan laskun liitteenä. Erityisehdot myös verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/.

Tulosta matkaohjelma

Matkaohjelma

maanantai 1.4. - lauantai 6.4.2019

1.4. maanantai │ Matkapäivä, MTK:n ja MELA:n puheenvuorot

Kokoontuminen Helsingin lentoasemalla kello 14.45 ja Finnairin suora lento Ljubljanaan kello 16.40 – 18.20. Lentoasemalla tapaatte suomenkielisen matkanjohtajanne. Saapuminen Ljubljanaan ja kuljetus tilausajo bussilla Adrianmeren rannikolle Portorozin (ruusujen satama) rantakaupunkiin. Majoittuminen **** tason kylpylähotelliin. Illallinen.

2.4.tiistai │ Liikunta ja hyvinvointi, MELA:n asiantuntijan luento, Piran

Hotellin ohjattu vesijumppa halukkaille, arkiaamuisin (varauksella). Kokoonnumme sovittuun aikaan hotellin aulaan, josta oppaamme johdattelee ryhmän ravintolasaliin aamiaiselle. Seuraavina aamuina aamiainen omatoimisesti. Aamiaisen jälkeen tutustumme hotellin runsaaseen hyvinvointi- ja hoitopalvelu -tarjontaan. Aamupäivällä on tarjolla MELAN asiantuntijan alustus työhyvinvointiin sekä keskustelu aiheesta. Max 3h kokoustilassa. Mahdollisuus varata henkilökohtaisen konsultoinnin aikoja illaksi. Iltapäivällä lähdemme kävellen rauhallista rantapromenadia pitkin läheiseen venetsialaistyyliseen Piranin kaupunkiin. Tutustumme oppaan kanssa tähän idylliseen kaupunkiin, sen sokkeloisiin kujiin ja keskusaukioon. Nousemme ylös kirkonmäelle ja perillä mahdollisuus vaikkapa kahvitteluun. Iltapäivällä palaamme takaisin Portoroziin ja hotelliin. Aikaa nauttia hotellin kylpylä- ja hyvinvointi palveluista. Yhteinen runsas noutopöytäillallinen hotellissa, kuten kaikkina iltoina Portorozissa.

3.4.keskiviikko │ Liikunta ja hyvinvointi, MELA:n asiantuntijan luento

Aamun liikuntatuokion ja aamiaisen jälkeen on tarjolla MELA:n asiantuntijan alustus sekä keskustelu aiheesta. Max 3h kokoustilassa. Mahdollisuus varata henkilökohtaisen konsultoinnin aikoja illaksi. Vapaata hyvinvointi ja rentoutumisaikaa. Iltapäivällä lähdemme oppaan kanssa virkistävälle maaseutukävelylle Strunjaniin. Näemme paikallisasutusta, suola-altaita ja kaunista maaseutumaisemaa. Pidämme tauon merenrannan levähdyspaikalla ja voimme nauttia kahvilan palveluista. Edestakainen matka on noin 10km, maasto on helppoa ja päällystettyä, sopii normaalikuntoiselle. Paluumatkan voi tehdä myös paikallisbussia hyväksikäyttäen.

4.4. torstai │ Hyvinvointia, Koperin kaupunki, maatilamatkailu perhetila

Aamiaisen jälkeen lähdemme tutustumaan ympäröivään maaseutuun ja alueen pääkaupunkiin Koperiin, joka on Slovenian ainoa satamakaupunki. Tutustumme kaupungin keskustoriin ja vanhankaupungin kujiin sekä satamaan. Omaa aikaa esimerkiksi tuliaisten ostamiseen ja ravintoloiden tarjontaan tutustumiseen. Jatkamme kohti Kroatian rajan tuntumassa olevaa maaseutua. Vierailemme maatilalla, joka harjoittaa myös maaseutumatkailua. Tilan emäntä Ingrid, esittelee meille viini- ja vihannesviljelmiään. Maistelemme tilan tuotteita ja saamme tutuman tilan matkailupalveluista. Palaamme hotellille illalliselle.

5.4.perjantai│ Metsä- ja maataloustilaan tutustuminen, Tippukiviluolat, Ljubljana

Aamiaisen jälkeen huoneiden luovutus ja lähdemme kohti Euroopan suurimpaan tippukiviluolastoa – Postojnaa. Liikumme tässä ”satumaassa” osin moottoroidulla junalla ja jalkaisin. Jatkamme idylliseen Vrhnikan kylään. Tutustumme yksityiseen maa- ja metsätilaan ja perheen asumiseen Slovenian maaseudulla. Tilan omistavat Mirka, joka on suomalainen agronomi ja hänen miehensä Damjan, slovenialainen metsänhoitaja. Samalla kuulemme Mirkan kertomana, millaista on asua ja elää Sloveniassa. Isäntäväki esittelee meille talouttaan ja omien metsiensä hoitoa. Kuulemme myös Slovenian valtion metsähallinnon toiminnasta ja organisoitumisesta sekä yksityismetsien hoidon ja hallinnon järjestäytymisestä. Nautimme päivän aikana lounaan paikallisessa kyläravintolassa – Jurtsassa. Saavumme alkuillasta Ljubljanaan, majoitumme keskustassa turistitason hotelliin. Ilta on vapaata aikaa.

6.4.lauantai │ Ljubljana, kotimatka

Aamiaisen jälkeen lähdemme oppaamme johdolla n. 2 tuntia kestävälle opastetulle kävelykierrokselle keskustaan. Vierailemme myös maalaistorilla, jossa tuottajat myyvät tuotteitaan (edellyttäen, että päivä on toripäivä). Kierroksen jälkeen on vapaata aikaa keskustassa. Sovittuun aikaan kokoonnumme hotellille ja suuntaamme kohti lentoasemaa. Nautimme yhteisen lounaan ennen lentoasemalle tuloa. Finnairin lento Helsinkiin kello 19.20 – 22.55.

Lennot

AY1201 maanantai 1.4.2019 Helsinki – Ljubljana kello 16.40 – 18.20
AY1202 lauantai 6.4.2019 Ljubljana – Helsinki kello 19.20 – 22.55

Majoitus
1.-5.4. Portoroz, Life Class 4 * -hotel

Hotellialue koostuu neljästä hotellista, jotka sijaitsevat rinteessä ja hotelleista pääsee rantakadulle helposti yhdyskäytävän kautta. Osa hotelleista on remontoitu lähivuosina ja alueella on ilmainen allasosasto, joka on vieraiden käytössä. www.lifeclass.net

5.-6.4. Ljubljana, Hotelli Park 

Keskeisellä paikalla Ljubljanassa sijaitseva hotelli. Huoneissa on radio- ja televisio, ilmastointi, minibaari, hiustenkuivaaja, suihku / wc ja langaton internetyhteys. www.hotelpark.si/en/