Maatalousmatkat

MTK-liittojen jäsenmatka Pohjois-Italiaan

Ajankohta
6.10. - 10.10.2018
Kesto
5 päivää
Kohde
Italia
Hinta
1465€
Varaa matka

MTK-liittojen jäsenmatka Pohjois-Italiaan

MTK Keski-Pohjanmaan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjois-Suomen ja Lapin liittojen yhteinen jäsenmatka Pohjois-Italian Gardajärvelle 6.-10.10. Metsätalousmatka vie meidät jylhiin vuoristomaisemiin Pohjois-Italian Dolomiiteille. Suuntaamme Italian suurimman järven Gardan ympäristöön. Tutustumme paikalliseen kulttuuriin ja luontoon sekä kuulemme kuinka paikallisväestö harjoittaa maa- ja metsätaloutta sekä maatilamatkailua ja viininviljelyä haastavissa vuoristo-olosuhteissa tänä päivänä.

Varaa matka

Lisätietoja ja varaukset myös sähköpostilla ilmoittautumiset@kontiki.fi tai puhelimella 09 466 300

Hintaan sisältyy

  • Finnairin lennot Helsinki-Milano-Helsinki turistiluokassa lentoveroineen
  • menopaluu liityntälennot Helsinkiin Rovaniemeltä, Oulusta, Vaasasta ja Kokkolasta
  • majoitus 3 * hotellissa jaetussa 2-hengen huoneessa aamiaisineen
  • ohjelman mukaiset kuljetukset ja palvelut
  • ateriat: 1 lounas ja 4 illallista (läksiäisillallinen sis. ruokajuomat 2 kaatoa viiniä/olutta tai alkoholitonta)
  • suomalaisen matkanjohtajan ja oppaan palvelut kohteessa ja paikallisten asiantuntijoiden kohde-esittelyt eri tutustumiskohteissa

Lisämaksusta

  • yhden hengen huone 130 €/hlö. Ilman huonekaveria matkustavan on varattava yhden hengen huone
  • ennakkoon varatut istumapaikat lennolla ja muut palvelut
Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv). Matkojemme erityisluonteen vuoksi sovellamme yleisten valmismatkaehtojen lisäksi erityisehtoja, joihin voit tutustua tästä.

Majoitus

Villa Giuliana ***

Keskustan alueella, n. 200 m järven rannasta ja San Niccolón venesatamasta sijaitseva turisti-luokan hotelli. Sijainti rauhallisella alueella, Rivan vanhaan keskustaan noin 1,8km. Hotellissa vastaanotto, yleiset tilat, baari, ravintola hotellin asiakkaille, taverna, hissi, uima-allas ja puu-tarha sekä parkkipaikka. Buffet-aamiainen, myös leikkeleitä. Hotellissa 52 huonetta. Huoneissa puhelin, tv, suihku/amme + wc, fööni, tallelokero, hotellin yleisissä tiloissa ilmastointi. Osassa huoneista parveke. Bussit pääsevät hotellille Via Longa –tietä pitkin, ei Via Bellunoa.

Tulosta matkaohjelma

Matkaohjelma

lauantai 6.10. - keskiviikko 10.10.2018

6.10. lauantai | Matkustuspäivä

Ryhmälle on varattu aamun liityntälennot Kokkolasta, Rovaniemeltä, Oulusta ja Vaasasta Milanon lennolle joka lähtee Helsingistä klo 08.00 ja saapuu klo 10.05 Milanon Malpensan kentälle. Lähdemme bussilla suomalaisen matkanjohtajan kanssa kohti Italian suurinta järveä Gardaa. Matkanvarrelle jää kuitenkin paljon mielenkiintoista nähtävää ja koettavaa, ja pysähdymmekin tunnetulla kuohuviinialueella Franciacortassa. Nautimme lounaan Al Rocol-tilan viinien kera mitä kauneimmissa puitteissa. Lounaan jälkeen ajamme viinitilan lähistöllä sijaitsevalle maitotilalle Az.agricola Belvedere a Seniga (vierailu sekä tallissa että juustolassa mahdollisuuksien mukaan, juustonvalmistusta ei kuitenkaan nähdä sillä se tapahtuu vain aamulla aikaisin). Noin klo 17.00 mennessä matkamme jatkuu kohti Gardajärven pohjoiskärkeä, kaunista vuori-maisema ympäröivään Riva del Gardaan. Majoitumme hotelli Villa Giulianaan alkuillasta. Teemme illalla vielä pienen kävelyretken hotellista Rivan keskustaan rantatietä pitkin (matkaa noin 1,8km per suunta). Tutustumme tämän kauniin pikkukaupungin sydämeen. Venetsialaisten rakentamat palatsit, Rocca-linnoitus, kaunis pääaukio tulevat tutuiksi. Palaamme kävellen takaisin hotellille illalliselle n. klo 19.30 mennessä.

7.10. sunnuntai | Tutustumista lähialueeseen, Varone-Tenno-viinitila, Riva

Aamiaisen jälkeen bussi hakee ryhmän hotellista, ajamme läheisille Varonen vesiputouksille. Pääsemme kolmeen eri luolaan ihailemaan kuinka valtava vesimassa ryöppyää vuoren sisältä noin 100 metrin korkeudesta alas. Kävelemme luoliin helppoja leveitä portaita pitkin, portaiden ympärillä on erilaisia mielenkiintoisia botaanisia kasveja. Varonesta lähdemme nousemaan bussilla serpentiinitietä pitkin Tenno-järvelle, laskeudumme alas puuportaita ja ihastelemme tämän pienen vuoristojärven väriä: maaperän kuparipitoisuus aiheuttaa erikoisen kauniin vihreän värin. Tenno-järvi on pieni, mutta uskomattoman syvä: järven syvin kohta on 50m, halukkaat ehtivät kävellä jopa järven ympäri ihaillen kauniita vuoristo-maisemia. Järven vesi on aina aikamoisen viileää, mutta ehkä joku uskalias haluaa pulahtaa virkistäytymään. Järveä ihailtuamme, nousemme ylös puuportaat (parisen sataa porrasta) ja voimme pitää omakustanteisen kahvitauon läheisissä baareissa/ravintoloissa ryhmän toiveiden mukaan. Bussi hakee meidät ravintolan/baarin luota sovittuna ajankohtajana

Tenno-järveltä palaamme alas laaksoon ja nyt suuntaamme viinitilalle joka on erittäin mielenkiintoinen luomutila Sarchen vehreässä ja rikkaassa laaksossa. Tutustumme tilan toimintaan ja maistelemme tilan maukkaita viinejä leivän, juustojen ja salamin kera. Palaamme Rivaan ja hotellille klo 15.00 mennessä. Bussi jättää ryhmän keskustaan ja teemme kierroksen Rivan sydämessä. Tutustumme tämän kauniin pikkukaupungin keskustaan, venetsialaisten rakentamat palatsit, Rocca -linnoitus, kaunis pääaukio tulevat tutuiksi. Samoin opas kertoo ostosmahdollisuuksista. Palaamme kävellen takaisin hotellille (noin 1,8km matka) noin klo 17.00 mennessä. Halukkaat voivat jäädä omatoimisesti vielä kaupunkiin. Illallinen hotellissa.

8.10. maanantai | Gardajärven oliiviöljyä ja viiniä – sianlihatuotantoa (tai muu karja-tila)

Gardajärven oliiviöljy on tunnettua ja laadukasta, oliivipuita ja oliivilehtoja näkyy järven ympärillä välillä silmänkantamattomiin. Aamupäivällä vierailemme Manestrinin öljytilalla, pääsemme tutustumaan öljyn tuotantoon ja maistelemaan öljyä leivän kera. Samalla alueella oliiviöljytilan kanssa sijaitsee tietenkin myös viinintuotantoon erikoistuvia tiloja ja vierailemme yhdellä näistä. Tämä alue järvellä on tunnettu nimenomaan Chiaretto-viinistään. Vierailu ja viinimaistiaiset pikkusuolaisen kera. Mahdollisesti päivän aikana pääsemme tutustumaan lyhyesti myös Marchesini-sianlihaa tuotta-valla tilalla. Vierailu, tutustuminen tilan toimintaan, pienet maistiaiset.

Marchesinin tila on siinä mielessä mielenkiintoinen, että tila on ns. suljettu tila, joka valmistaa kaiken itse, sikojen rehusta lopputuotteeseen. Omistaja on ahkerasti mukana myös Italian Coldirettin toiminnassa (vastaava kuin MTK Suomessa), varsinkin Brescian alueella. Hänen kanssaan voimme vertailla maittemme viranomaisten mahdollisia tulkintaeroja liittyen EU:n maatalouspolitiikan byrokratiaan. Ennen tilalle saapumista saamme tutustuttavaksemme tiivistetyn esitteen (suomen kielellä) Marchesinin tilan tuotannosta ja tuotteiden markkinoinnista. Palaamme takaisin hotellille noin klo 18.00 mennessä. Illallinen hotellissa.

9.10. tiistai | Retki Malcesineen ja Monte Baldolle

Aamiaisen jälkeen kävelemme Rivan keskustaan (vajaa 2km) ja nousemme hitaampaan linjalai-vaan eli battelloon, joka vie meidät Malcesinen kylään. Laivamatka kestää tunnin verran ja pääsemme ihailemaan kauniita järvimaisemia ohittaen Torbolen ja Limonen kylät. Malcesinessa kävelemme kylän läpi ylös köysiradan lähtöpaikalle. Maisemahissi vie ryhmän ylös Monte Baldolle noin puolessa tunnissa. Ylhäällä Monte Baldo-vuorella kävelyä omatoimisesti tutustuen eri alueisiin ja luontoon. Monte Baldo –vuori on kasvitieteellisesti oikea aarreaitta, vuorella kasvaa kasveja, jotka eivät menesty missään muualla maailmassa. Siksi Monte Baldon luonnonsuojelualueelle onkin annettu nimi ” Hortus Europae” = Euroopan puutarha. Kierroksen jälkeen omaa aikaa oleskella tai lounastaa vuorella tai joka haluaa voi jo tulla alas Malcesineen, jossa on omaa aikaa, kunnes paluu takaisin Rivaan edelleen linjalaivalla, tarkka aikataulu ilmoitetaan myöhemmin. Yhteinen läksiäisillallinen paikallisessa ravintolassa

10.10. keskiviikko | Kotimatka

Aamiainen hotellissa ja check-out hotellin ilmoittamaan aikaan mennessä. Matkalaukut voivat jäädä hotellin vastaanottoon säilöön. Vielä hieman aikaa tehdä viimeiset tuliaisostokset. Klo 13.00 bussikuljetus oppaan kanssa Rivasta Milanoon Malpensan kentälle. Finnairin iltalento klo 19.00. Saapuminen klo 22.55. Helsinkiin, josta jatkolennot Kokkolaan Rovaniemelle, Vaasaan ja Ouluun lähtevät vielä samana iltana. Hyvää matkaa kotiin!

Finnairin lennot
06.10. AY 1751 Helsinki-Milano 08:00 10:05
10.10. AY 1756 Milano – Helsinki 19:00 22:55

Käytämme kokonaishinnoittelua, jolloin matkan hintaan sisältyy kaikki oleellinen. Hintaan ei li-sätä toimitus- tai palvelumaksuja. Hinnat sisältävät verot.

Maksuehto Ennakkomaksu 300 € / hlö, varauksen yhteydessä. Loppumaksu 6 viikkoa ennen matkan alkua.

Hinnat perustuvat 28.12. 2017 voimassa oleviin valuutta- ja verotietoihin. Matkan toteutuminen edellyttää ryhmän minimikokoa 20.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pienet muutokset ja säävaraus ohjelmaan ja aikatauluun pidätetään.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja ku-luttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä ja verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/

 

Kuvia

MTK-liittojen jäsenmatka Pohjois-Italiaan kuvia