Kontiki
Kon-Tikin matkalla Italiassa: Gardajärvi

MTK Pohjois-Karjalan, Pohjois-Savon ja Keski-Suomen liittojen yhteinen jäsenmatka Pohjois-Italian Gardajärvelle 15.-19.10. Metsätalousmatka vie meidät jylhiin vuoristomaisemiin Pohjois-Italian Dolomiiteille. Matkamme suun-tautuu Italian suurimman järven Gardan ympäristöön. Tutustumme paikalliseen kulttuuriin ja luontoon sekä kuulemme kuinka paikallisväestö harjoittaa maa- ja metsätaloutta sekä maatilamatkailua ja viininviljelyä haastavissa vuoristo-olosuhteissa tänä päivänä.

Matkaohjelma 
15.10. maanantai | Matkustuspäivä 
Ryhmällenne on varattu aamun liityntälento Kuopiosta Helsinkiin klo 06.15 ja edelleen Milanon lennolle joka lähtee Helsingistä klo 08.00 ja saapuu klo 10.05 Milanon Malpensan kentälle. Lähdemme bussilla suomalaisen matkanjohtajan kanssa kohti Italian suurinta järveä Gardaa. Matkanvarrelle jää kuitenkin paljon mielenkiintoista nähtävää ja koettavaa, ja pysähdymmekin tunnetulla kuohuviinialueella Franciacortassa. Nautimme lounaan Al Rocol-tilan viinien kera mitä kauneimmissa puitteissa. Lounaan jälkeen ajamme viinitilan lähistöllä sijaitsevalle maitotilalle Az.agricola Belvedere a Seniga (vierailu sekä tallissa että juustolassa mahdollisuuksien mukaan, juustonvalmistusta ei kuitenkaan nähdä sillä se tapahtuu vain aamulla aikaisin). Noin klo 17.00 mennessä matkamme jatkuu kohti Gardajärven pohjoiskärkeä, kaunista vuori-maisema ympäröivään Riva del Gardaan. Majoitumme hotelli Villa Giulianaan alkuillasta. Teemme illalla vielä pienen kävelyretken hotellista Rivan keskustaan rantatietä pitkin (matkaa noin 1,8km per suunta). Tutustumme tämän kauniin pikkukaupungin sydämeen. Venetsialaisten rakentamat palatsit, Rocca-linnoitus, kaunis pääaukio tulevat tutuiksi. Palaamme kävellen takaisin hotellille illalliselle n. klo 19.30 mennessä.

16.10. tiistai | Tutustumista lähialueeseen, Varone-Tenno-viinitila, Riva
Aamiaisen jälkeen bussi hakee ryhmän hotellista, ajamme läheisille Varonen vesiputouksille. Pääsemme kolmeen eri luolaan ihailemaan kuinka valtava vesimassa ryöppyää vuoren sisältä noin 100 metrin korkeudesta alas. Kävelemme luoliin helppoja leveitä portaita pitkin, portaiden ympärillä on erilaisia mielenkiintoisia botaanisia kasveja. Varonesta lähdemme nousemaan bussilla serpentiinitietä pitkin Tenno-järvelle, laskeudumme alas puuportaita ja ihastelemme tämän pienen vuoristojärven väriä: maaperän kuparipitoisuus aiheuttaa erikoisen kauniin vihreän värin. Tenno-järvi on pieni, mutta uskomattoman syvä: järven syvin kohta on 50m, halukkaat ehtivät kävellä jopa järven ympäri ihaillen kauniita vuoristo-maisemia. Järven vesi on aina aikamoisen viileää, mutta ehkä joku uskalias haluaa pulahtaa virkistäytymään. Järveä ihailtuamme, nousemme ylös puuportaat (parisen sataa porrasta) ja voimme pitää omakustanteisen kahvitauon läheisissä baareissa/ravintoloissa ryhmän toiveiden mukaan. Bussi hakee meidät ravintolan/baarin luota sovittuna ajankohtajana

Tenno-järveltä palaamme alas laaksoon ja nyt suuntaamme viinitilalle joka on erittäin mielenkiintoinen luomutila Sarchen vehreässä ja rikkaassa laaksossa. Tutustumme tilan toimintaan ja maistelemme tilan maukkaita viinejä leivän, juustojen ja salamin kera. Palaamme Rivaan ja hotellille klo 15.00 mennessä. Bussi jättää ryhmän keskustaan ja teemme kierroksen Rivan sydämessä. Tutustumme tämän kauniin pikkukaupungin keskustaan, venetsialaisten rakentamat palatsit, Rocca -linnoitus, kaunis pääaukio tulevat tutuiksi. Samoin opas kertoo ostosmahdollisuuksista. Palaamme kävellen takaisin hotellille (noin 1,8km matka) noin klo 17.00 mennessä. Halukkaat voivat jäädä omatoimisesti vielä kaupunkiin. Illallinen hotellissa.

17.10. keskiviikko | Gardajärven oliiviöljyä ja viiniä – sianlihatuotantoa (tai muu karja-tila)
Gardajärven oliiviöljy on tunnettua ja laadukasta, oliivipuita ja oliivilehtoja näkyy järven ympärillä välillä silmänkantamattomiin. Aamupäivällä vierailemme Manestrinin öljytilalla, pääsemme tutustumaan öljyn tuotantoon ja maistelemaan öljyä leivän kera. Samalla alueella oliiviöljytilan kanssa sijaitsee tietenkin myös viinintuotantoon erikoistuvia tiloja ja vierailemme yhdellä näistä. Tämä alue järvellä on tunnettu nimenomaan Chiaretto-viinistään. Vierailu ja viinimaistiaiset pikkusuolaisen kera. Mahdollisesti päivän aikana pääsemme tutustumaan lyhyesti myös Marchesini-sianlihaa tuotta-valla tilalla. Vierailu, tutustuminen tilan toimintaan, pienet maistiaiset.

Marchesinin tila on siinä mielessä mielenkiintoinen, että tila on ns. suljettu tila, joka valmistaa kaiken itse, sikojen rehusta lopputuotteeseen. Omistaja on ahkerasti mukana myös Italian Coldirettin toiminnassa (vastaava kuin MTK Suomessa), varsinkin Brescian alueella. Hänen kanssaan voimme vertailla maittemme viranomaisten mahdollisia tulkintaeroja liittyen EU:n maatalouspolitiikan byrokratiaan. Ennen tilalle saapumista saamme tutustuttavaksemme tiivistetyn esitteen (suomen kielellä) Marchesinin tilan tuotannosta ja tuotteiden markkinoinnista. Palaamme takaisin hotellille noin klo 18.00 mennessä. Illallinen hotellissa.

18.10. torstai | Retki Malcesineen ja Monte Baldolle
Aamiaisen jälkeen kävelemme Rivan keskustaan (vajaa 2km) ja nousemme hitaampaan linjalai-vaan eli battelloon, joka vie meidät Malcesinen kylään. Laivamatka kestää tunnin verran ja pääsemme ihailemaan kauniita järvimaisemia ohittaen Torbolen ja Limonen kylät. Malcesinessa kävelemme kylän läpi ylös köysiradan lähtöpaikalle. Maisemahissi vie ryhmän ylös Monte Baldolle noin puolessa tunnissa. Ylhäällä Monte Baldo-vuorella kävelyä omatoimisesti tutustuen eri alueisiin ja luontoon. Monte Baldo –vuori on kasvitieteellisesti oikea aarreaitta, vuorella kasvaa kasveja, jotka eivät menesty missään muualla maailmassa. Siksi Monte Baldon luonnonsuojelualueelle onkin annettu nimi ” Hortus Europae” = Euroopan puutarha. Kierroksen jälkeen omaa aikaa oleskella tai lounastaa vuorella tai joka haluaa voi jo tulla alas Malcesineen, jossa on omaa aikaa, kunnes paluu takaisin Rivaan edelleen linjalaivalla, tarkka aikataulu ilmoitetaan myöhemmin. Yhteinen läksiäisillallinen paikallisessa ravintolassa

19.10. perjantai  | Kotimatka
Aamiainen hotellissa ja check-out hotellin ilmoittamaan aikaan mennessä. Matkalaukut voivat jäädä hotellin vastaanottoon säilöön. Vielä hieman aikaa tehdä viimeiset tuliaisostokset. Klo 13.00 bussikuljetus oppaan kanssa Rivasta Milanoon Malpensan kentälle. Finnairin iltalento klo 19.00. Saapuminen klo 22.55. Helsinkiin, josta jatkolennot Kuopioon lähtee vielä samana iltana. Hyvää matkaa kotiin!

Finnairin lennot
15.10. AY 380 Kuopio-Helsinki 06:15 07:00
15.10. AY 1751 Helsinki-Milano 08:00 10:55
19.10. AY 1756 Milano – Helsinki 19:00 22:55
19.10. AY 379 Helsinki-Kuopio 23:40 00:30 +1

Majoitus
Villa Giuliana ***, Via Belluno 12, 38066 Riva del Garda, fraz. Restel de Fer  www.hotelvillagiuliana.it 
Keskustan alueella, n. 200 m järven rannasta ja San Niccolón venesatamasta sijaitseva turisti-luokan hotelli. Sijainti rauhallisella alueella, Rivan vanhaan keskustaan noin 1,8km. Hotellissa vastaanotto, yleiset tilat, baari, ravintola hotellin asiakkaille, taverna, hissi, uima-allas ja puutarha sekä parkkipaikka. Buffet-aamiainen, myös leikkeleitä. Hotellissa 52 huonetta. Huoneissa puhelin, tv, suihku/amme + wc, fööni, tallelokero, hotellin yleisissä tiloissa ilmastointi. Osassa huoneista parveke. Bussit pääsevät hotellille Via Longa –tietä pitkin, ei Via Bellunoa.

Käytämme kokonaishinnoittelua, jolloin matkan hintaan sisältyy kaikki oleellinen. Hintaan ei li-sätä toimitus- tai palvelumaksuja. Hinnat sisältävät verot.

Maksuehto Ennakkomaksu 300 € / hlö, varauksen yhteydessä. Loppumaksu 6 viikkoa ennen matkan alkua.

Hinnat perustuvat 28.12. 2017 voimassa oleviin valuutta- ja verotietoihin. Matkan toteutuminen edellyttää ryhmän minimikokoa 22.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pienet muutokset ja säävaraus ohjelmaan ja aikatauluun pidätetään.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja ku-luttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten ma-joitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä ja verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/

 

Kerää oma ryhmä

Omalla porukalla matkalle

Kutsu kaverisi mukaan ja räätälöidään juuri teidän porukan näköinen matka.

Kutsu Facebookissa

Lähetä ystävillesi kutsu sähköpostiin

MTK-liittojen jäsenmatka Pohjois-Italiaan

15.-19.10.

1588€ *)

MTK Pohjois-Karjalan, Pohjois-Savon ja Keski-Suomen liittojen yhteinen jäsenmatka Pohjois-Italian Gardajärvelle 15.-19.10. Metsätalousmatka vie meidät jylhiin vuoristomaisemiin Pohjois-Italian Dolomiiteille. Matkamme suun-tautuu Italian suurimman järven Gardan ympäristöön. Tutustumme paikalliseen kulttuuriin ja luontoon sekä kuulemme kuinka paikallisväestö harjoittaa maa- ja metsätaloutta sekä maatilamatkailua ja viininviljelyä haastavissa vuoristo-olosuhteissa tänä päivänä.