Kulttuuri­matkat

Montenegro

Ajankohta
10.9. - 17.9.2019
Kesto
8 päivää
Kohde
Montenegro
Hinta
1495€ / 1545€
Varaa matka

Montenegro

Montenegro ihastuttaa luonnon ihmeillään. Syvänsinisen Adrianmeren rannalla, Balkanin vuorten sydämessä, sijaitseva maa (serbiksi Crna Gora – musta vuori) on piskuinen noin Etelä-Pohjanmaan kokoinen alue. Pienestä koostaan huolimatta maa tarjoaa kävijälleen luonnonkauneutta kerrakseen. Myös hintataso tässä entisessä Jugoslavian maassa on monen matkailijan mieleen.

Huom. hinta Taloustaidon lukijoille 50 € edullisempi

Varaa matka

Lisätietoja ja varaukset myös sähköpostilla ilmoittautumiset@kontiki.fi tai puhelimella 09 466 300

Hintaan sisältyy

  • Norwegianin lennot Helsinki-Tivat–Helsinki lentoveroineen ja matkatavaroineen
  • majoitukset jaetussa 2-hengen huoneessa aamiaisella
  • ateriat: 5 x lounas ja 1 x illallinen sis. yhden juoman (viini/olut/mehu/virvoitusjuoma/vesi)
  • ohjelman mukaiset kuljetukset ja retket
  • suomenkielisen matkanjohtajan palvelut koko matkan ajan
  • toimistokulut ja palvelumaksut

Lisämaksusta

  • yhden hengen huoneen lisämaksu 200 €
  • Dubrovnikin retki sisältäen lounaan ruokajuomineen 120 €/hlö
  • muut mahdolliset palvelut

Matkanjohtaja

Kristiina Auro

Olen koulutukseltani ekonomi ja asunut 15 vuotta Zagrebissa mieheni Pekka Auron kanssa.  Pyöritämme yhdessä yritystämme nimeltä Koivu ja Tähti Ky, joka on Suomen ja Kroatian välistä kauppaa edistävä kauppahuone.
Matkailu on tullut mukaan alusta lähtien, jolloin markkinoin Finnairia kroatialaisille matkatoimistoille.  Suomalaisten ryhmien oppaana olen toiminut lähes 10 vuoden aj... Lue lisää

Majoitus

Mediteran Hotel ***

Mediteran Hotel sijaitsee 2 km päässä Budvan kaupungista Becici Beachin ja vesipuiston yhteydessä. Hotellilla on sekä sisä- ja ulkouima-allas, spa, sauna ja kuntosali. Hotellilta löytyy kolme ravintolaa sekä kahvila. Kaikissa huoneissa on parveke näköalalla puutarhaan, vesipuistoon tai merelle. Ilmastoiduissa huoneissa on klassinen sisustus, ilmainen wi-fi, puhelin, tallelokero sekä lisäksi satelliitti-tv ja minibaari.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Matkan hinta edellyttää ryhmän minimikoon täyttymistä. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv, SMAL 39610) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä. Erityisehdot myös verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/.

Lue räätälöidyn ryhmämatkan erityisehdot ennen matkan varausta
Tulosta matkaohjelma

Matkaohjelma

tiistai 10.9. - tiistai 17.9.2019

10.9. tiistai | Matkapäivä

Klo 07.30 Norwegianin suora lento Tivatiin, jonne lento saapuu klo 09.40. Lähdemme matkanjohtajamme Kristiina Auron kanssa bussilla kohti Budvaa, jossa kaupunkikierros ja maittava lounas. Kuljetus hotelliimme ja majoittuminen. Ilta omaa aikaa.

11.9. keskiviikko | Kokopäivän retki Kotorin lahdelle

Aamiainen hotellissa, jonka jälkeen bussikuljetus Tivatiin, josta aloitamme risteilyn Kotorin lahdella. Pysähdymme Lady of the Rockin saarella, jossa kirkko- ja museovierailut. Lady of the Rock-saari rakennettiin aikoinaan vanhoista aluksista ja sijoittamalla kiviä pienen kallion ympärille. Lounas laivalla tai ravintolassa Perastissa joka oli aikoinaan venetsialaisen laivaston koti. Jatkamme laivalla Kotoriin jossa tutustumme Kotorin vanhaan kaupunkiin sekä merenkäynnin traditioihin Maritime-museossa. Vapaa-aikaa ennen paluuta bussilla takaisin hotellille.

12.9. torstai | Vanha Montenegro

Aamiainen hotellissa, jonka jälkeen bussikuljetus historialliseen Cetinjen kaupunkiin, jossa vierailemme kuningas Nikolan museossa. Jatkamme Njegusin kylään, jossa tapaamme paikallisen savukinkun tuottajan; savukinkku on paikallinen tuote ja brändi. Nautimme lounaan hänen ravintolassaan. Lounaan jälkeen kuljetus takaisin hotelliimme kiemuraisia serpentiiniteitä pitkin ihaillen hienoa näkymää Kotorinlahdella.

13.9. perjantai | Skadar-järvi

Aamiainen hotellissa, jonka jälkeen lähdemme kohti Skadar-järveä, joka on Balkanin niemimaan suurin järvi sekä yksi suurimmista lintujen suojelualueista. Reittimme kulkee Rijekan Crnojevican kylään, vuorien ja Adrianmeren rannikon välistä. Retki täyttää varmasti kaikkien luonnosta kiinnostuneiden matkailijoiden toiveet. Astumme laivaan risteilylle Crnojevicin joelle ja kuuluisalle Skadarin järvelle. Lounaalla pääsemme maistelemaan Montenegron gastronomisia erikoisuuksia paikallisen perheen majatalossa. Kuljetus takaisin hotelliimme.

 14.9. lauantai | Eteläinen Montenegro

Aamiainen hotellissa, jonka jälkeen lähdemme tutustumaan eteläiseen Montenegroon. Vierailemme Barin vanhassa kaupungissa, jonka hallitsijat ovat vaihdelleet vuosien saatossa Bysantista Turkkiin, ja joiden kulttuurit ovat jättäneet kaupunkiin omat jälkensä. Jatkamme kohti etelää paikallisen perheen viinitilalle. Tila tuottaa yhtä parhaista Montenegron punaviineistä. Maistelemme viinejä sekä nautimme lounaan tilalla. Matkamme jatkuu viehättävään Ulcinjin vanhaan merenrantakaupunkiin, johon tutustumme ennen paluuta hotelliimme.

15.9. sunnuntai | Omaa aikaa TAI retki Dubrovnikiin

Aamiaisen jälkeen päivä omaa aikaa nauttia vaikkapa muistakin Budvan uimarannoista kuin omasta Becici-rannasta. Budvan lähellä on mm. Slovenska ja Mogrenin ranta, joka on piilotettu vanhankaupungin taakse ja sinne kuljetaan puista kävelysiltaa pitkin kallioiden ja meren välissä. Opas neuvoo mielellään, jos haluatte mennä kauemmas 5-10 km päässä sijaitseville rannoille.

Lisämaksullinen retki Dubrovnikiin Kroatiaan, retken hinta lounaineen ja ruokajuomineen 120 €/hlö, kun ryhmässä väh. 20 matkustajaa. Retkelle ilmoittautuminen matkavarauksen yhteydessä.

Kuljetus hotelliltamme Dubrovnikiin, matka aika on noin kaksi tuntia rajatarkastuksineen. Aloitamme kierroksen vanhassa kaupungissa yhdessä oppaamme kanssa ja hän kertoo meille kuuluisimmista nähtävyyksistä.  Näemme kierroksella Onofrion suihkulähteen, keskiaikaisen ritari Orlandon pylvään, sen takana kohoavan suojeluspyhimys Pyhän Blasiuksen kirkon sekä kaupungin kellotornin ja Rehtorin palatsin. Yhteinen lounas paikallisessa ravintolassa. Ruokailun jälkeen on aikaa kierrellä ja käydä vaikkapa upeassa 1400-luvulta peräisin olevassa fransiskaani- luostarissa tai tehdä ostoksia. Kuljetus takaisin Budvaan ja hotelliimme.

 16.9. maanantai | Omaa aikaa ja matkan päätösillallinen

Aamiaisen jälkeen päivä omaa aikaa nauttia auringosta ja hotellin ympäristöstä tai tehdä tuliaisostoksia kaupungilla. Illalla matkan päätösillallinen paikallisessa ravintolassa hotellin lähellä.

17.9. tiistai | Kotimatka

Aamiaisen jälkeen kuljetus lentokentälle ja klo 10.20 Norwegianin suora lento Helsinkiin, jonne saapuminen klo 14.35.

Lennot

D8454         10.9.          Helsinki-Tivat                                  07.30-09.40

D8455         17.9.           Tivat-Helsinki                                  10.20-14.35

Käytämme kokonaishinnoittelua, jolloin matkan hintaan sisältyy kaikki oleellinen. Hintaan ei lisätä toimitus- tai palvelumaksuja. Hinnat sisältävät verot.                                                                                    

 

 

Kuvia

Montenegro kuvia