Kontiki

Lähde kesää vastaan unohtumattomalle Balkanin niemimaan kiertomatkalle 11.-16.5. Näemme kauniin Kotorin lahden, tutustumme historiallisiin Budvan ja Kotorin kaupunkeihin. Albaniassa käymme Shkodrassa ja Krujassa ja yövymme Alnabian pääkaupungissa Tiranassa. Matkan jatkuu Kroatian Dubrovnikiin, josta lähdemme risteilylle Adrianmerellä.

Matkaohjelma
11.5. perjantai | Matkapäivä, Montenegro ja Kotorin lahti
Klo 7.35 suora lento Kroatian Dubrovnikiin, jossa bussi ja paikalliopas vastassa. Jatkamme matkaa Montenegroon. Opastettu kävelykierros Budvassa ja Kotorissa, jossa lounas. Montenegrosta löytyy paljon historiallista kauneutta. Kotorin lahti on Unescon suojeluksessa oleva kaunis osa Adrianmeren rannikkoa. Kotorin vanha kaupunki on keskiaikainen pieni ja mielenkiintoinen kaupunki, jolla on ollut merkittävä rooli alueen historiassa. Päivän aikana tutustumme myös Budvaan, joka on yksi Adrianmeren vanhimmista siirtokunnista. Majoittuminen hotelli Braceraan.

12.5. lauantai | Albania
Aamiaisen jälkeen lähdemme ajamaan kohti Tiranaa. Matkan varrella pysähdymme Shkodrassa, jossa opastettu kävelykierros ja lounas. Shkodra on Balkanin niemimaan vanhimpia ja historiallisimpia kohteita. Tutustumme Rozafa linnaan ja nautimme tervetuliaismaljan nauttien upeista maisemista. Shkodran kaupungissa näemme mm. katedraalin sekä kaupungintalon. Saavumme illansuussa Tiranaan, jossa majoittuminen.

13.5. sunnuntai | Tirana
Aamiaisen jälkeen lähdemme oppaan kanssa Tiranan kaupunkikierrokselle. Tirana on alkujaan perustettu Sulejman Pashan toimesta jo vuonna 1614, mutta saanut oikean pääkaupunkiaseman vasta 1920-luvulla. Se on Euroopan nuorimpia pääkaupunkeja ja jännittävä sekoitus itää ja länttä. Kävelykierroksen aikana tutustutaan merkittävimpiin nähtävyyksiin, kuten Skanderbegin aukioon, Ethem Beyn moskeijaan, kellotorniin, blokkialueeseen, joka oli kommunistiseen aikaan vain korkea-arvoisten puoluevirkailijoiden asuinaluetta keskellä kaupunkia, sekä kansallismuseoon. Päivän aikana yhteinen lounas. Iltapäivällä ja illalla vapaa-aikaa.

 14.5. maanantai | Kruja ja Dubrovnik
Aamiaisen jälkeen kuljetus Krujaan. Krujan linnalla on ollut merkittävä rooli, kun Albania puolustautui Ottomaaneja vastaan, ja tällä tavoin vaikuttanut omalta osaltaan merkittävästi koko Euroopan puolustukseen 1400-luvulla. Merkittävimpiä nähtävyyksiä ovat Turkkilainen talo, linna ja basaari. Yhteinen lounas, jonka jälkeen matkamme jatkuu Kroatian puolelle Dubrovnikiin. Majoittuminen ja ilta vapaa.

15.5. tiistai | Dubrovnik
Aamiaisen jälkeen lähdemme Dubrovnikiin, jossa kaupunkikierros kävellen. Dubrovnikin kaunis vanha kaupunki on Unescon maailmanperintökohde. Mukava kävely vie meidät merkittävien nähtävyyksien luo, kuten Rehtorin palatsi, dominikaaniluostari, jossa säilytetään kokoelma keskiaikaisia maalauksia, Katedraali ja sen aarrekammio, sekä muita mielenkiintoisia paikkoja. Kaupunkikierros kestää noin kaksi tuntia, jonka jälkeen syömme yhteisen lounaan vanhassa kaupungissa. Tämän jälkeen kuljetus takaisin hotellille. Iltapäivällä vapaa-aikaa.

16.5. keskiviikko | Risteily Adrianmerellä ja kotimatka
Aamiaisen jälkeen lähdemme saariretkelle. Elafiti-saaret sijaitsevat Dubrovnikin edustalla, ja aikoinaan olivat Dubrovnikin aristokraattien suosittu kesänviettopaikka. Nykyäänkin lumoavat vierailijoita vihreydellään, mänty, sypressi, oliivipuut kohoavat korkeuteen, timjami ja rosmariini viehättävät tuoksullaan. Puutarhat ovat täynnä appelsiineja ja sitruunoita, kun viehättävissä pikku kylissä voi ihailla vanhoja kalastajien taloja ja kirkkoja. Pysähdysten aikana on omaa aikaa levätä tai uida ja tutustua historiallisiin nähtävyyksiin. Yhteinen lounas päivän aikana. Iltapäivällä kuljetus Dubrovnikin lentokentälle, josta lento Helsinkiin klo 19.40-23.40.

Lennot
AY1831  11.5. Helsinki-Dubrovnik                    klo 07.35-09.35
AY1832  16.5. Dubrovnik-Helsinki                    klo 19.40-23.40

Majoitus
11.-12.5. Hotel Bracera**** Donji Bulevar bb, 85310 Budva, Montenegro www.hotelbracera.me
Tämä uusi hotelli avattiin keväällä 2015, ja sijaitsee 1,5 km Budvan vanhasta keskustasta. Hotellissa on 48 huonetta, joissa moderni sisustus ja varustus, jokaisessa huoneessa on kylpyhuone, parveke, minibaari ja ilmainen Wifi. Hotellissa on ravintola, jossa laaja valikoima merellisiä herkkuja sekä wellness osasto rentoutumista varten.

12.-14.5. Hotel Tirana International **** Skanderbeg Square 8, Tirana, Albania www.tiranainternational.com/portal/index.php/en
Albanian suurin kansainvälinen hotelli- & konferenssikeskus sijaitsee aivan Tiranan keskustassa. Hotelli on rakennettu Albanian eristäytymisvuosien aikana mahtavaan sosialistiseen tyyliin, mutta vuonna 2001 se remontoitiin kokonaan neljän tähden hotelliksi kansainvälisten standardien mukaiseksi italialaisen yrityksen toimesta. Hotellissa on 140 viihtyisää huonetta ja sviittiä jotka on sisustettu hyvän maun mukaisesti. Kaksi internet-yhteydellä varustettua johtajahuonetta, kahvinkeitin ja kylpyhuoneet. Ravintola La Pergolasta löytää ruokailuvaihtoehtoja niin perheillallisille kuin business-lounaille. Ravintolalla on myös avoin terassi. Fitness-osasto tarjoaa kaupungin laajimman valikoiman varusteita ja saunat ovat mukavassa ja hiljaisessa ympäristössä.

14.-16.5. Valamar Club Dubrovnik *** Ul. Iva Dulčića 38, Babin Kuk, 20000 Dubrovnik www.valamar.com/en/hotels-dubrovnik/valamar-club-dubrovnik
Hotelli sijaitsee muutaman minuutin ajomatkan päässä Dubrovnikin vanhasta kaupungista. Kaikissa huoneissa on satelliittitelevisio ja –kanavat seka yksityinen kylpyhuone. Maro Club tarjoaa mielenkiintoista tekemistä koko perheelle, liikunta mahdollisuuksia on useita.

TAI

Valamar Hotel Tirena *** Iva Dulcica 22, Babin Kuk, 20000 Dubrovnik www.valamar.com/en/hotels-dubrovnik/tirena-hotel
Hotelli sijaitsee rannan tuntumassa mäntyjen ja oliivipuiden ympäröimänä, Babin Kuk niemellä. Vanhaan kaupunkiin pääsee bussilla muutamassa minuutissa ja rannalle on hyvin lyhyt kävelymatka. Hotelli tarjoaa asiakkailleen upean allasalueen, hiljaisen ympäristön ja korkeatasoista palvelua. Kaikissa huoneissa on ilmastointi ja näköala joko merelle tai vehreään puistoon. Aamiainen ja illal-linen tarjoillaan hotellin ravintolassa buffetruokailuna. Päivisin asiakkaita palvelee aula- ja allasbaari, joista on mahtavat näkymät merelle. Babin Kuk on niemi jota ympäröi useat kauniit rannat, niistä kuuluisin on Copacabana.

Huom. Passin tulee olla voimassa 6 kk matkan jälkeen.

Käytämme kokonaishinnoittelua, jolloin matkan hintaan sisältyy kaikki oleellinen. Hintaan ei lisätä toimitus- tai palvelumaksuja. Hinnat sisältävät verot. Hinnat perustuvat lokakuussa 2017 voimassa oleviin valuutta- ja verotietoihin. Matkan toteutuminen edellyttää ryhmän minimikokoa 20. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento -tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut. Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Lisätietoa matkan maksamisesta luottokortilla
Verkkokaupassa matkan voi maksaa luottokortilla (Visa tai MasterCard). Ennakkomaksu maksetaan heti varauksen yhteydessä ja loppumaksu eräpäivänä. Varauksesta saatte sähköpostiinne vahvistuksen, jossa on myös linkki loppumaksun maksamista varten. Sähköpostitse tehdyistä varauksista lähetämme laskut pankkisiirtolomakkeina. Jos matkan haluaa maksaa luottokortilla (Visa tai MasterCard), veloitus tehdään NETs (entinen Luottokunta) puhelinmyyntinä. Nets veloittaa palvelumaksuna 2%+alv. maksettavasta summasta, joka lisätään matkan hintaan. Veloitus hoidetaan puhelimitse Kon-Tiki Toursin toimiston kanssa.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kulut-tajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä ja verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/

Kerää oma ryhmä

Omalla porukalla matkalle

Kutsu kaverisi mukaan ja räätälöidään juuri teidän porukan näköinen matka.

Kutsu Facebookissa

Lähetä ystävillesi kutsu sähköpostiin

Montenegro, Albania ja Kroatia

11.–16.5.

1390/1440 €

Lähde kesää vastaan unohtumattomalle Balkanin niemimaan kiertomatkalle 11.-16.5. Näemme kauniin Kotorin lahden, tutustumme historiallisiin Budvan ja Kotorin kaupunkeihin. Albaniassa käymme Shkodrassa ja Krujassa ja yövymme Alnabian pääkaupungissa Tiranassa. Matkan jatkuu Kroatian Dubrovnikiin, josta lähdemme risteilylle Adrianmerellä.