Kontiki

Sisilia kiehtoo kävijäänsä kauneudellaan ja kulttuurillaan. Sisilian lukuisat valloittajat, kreikkalaiset, roomalaiset, bysanttilaiset, arabit, normannit ja espanjalaiset ovat kaikki jättäneet jälkensä Sisiliaan, niin arkkitehtuuriin, taiteeseen ja kulttuuriin yleensä, kuten myös itse sisilialaisten luonteeseen. Saaren luonto, satojen kilometrien mittainen merenranta ja karunkaunis sisämaa täydentävät sopivasti toisiaan. Kaiken kruunaa saaren symboli, Etna. Tällä matkalla kuljemme Komisario Montalbanon jalanjäljillä unohtamatta visiittiä Kummisedästä tuttuun Savocan kylään. Matkanjohtajana tällä matkalla toimii tuttu Villa Arcadion emäntä Jaana Nakari, joka on opastanut ja asunut Italiassa jo 40 vuotta. Kuva De Agostini, Italian matkailutoimisto.

Matkaohjelma
14.11. keskiviikko | Matkapäivä, Catanian kaupunkikierros ja Syracusa
Lento Lufthansalla Munchenin kautta Cataniaan, jossa oppaamme Jaana Nakari on vastassa ryhmää.  Kuljetus Catanian keskustaan jossa lounas suositussa paikallisia makuja tarjoavassa ravintolassa. Lounaan jälkeen kaupunkikierros Catanian historiallisessa osassa. Kierrokseen kuuluvat mm. suojeluspyhimykselle Sant’Agatalle omistettu tuomiokirkko ja kaupungintalon aukio. Kierroksen jälkeen noustaan bussiin ja ajetaan reilun tunnin matka Syracusaan, jossa majoittuminen hotelliin. Ilta vapaata ohjelmaa.

15.11. torstai | Syracusa
Aamiaisen jälkeen lähtö kaupunkikierrokselle Syracusan kaupungissa, joka oli aikoinaan Suur-Kreikan tärkein keskus Sisilian saarella ja hallitsi koko aluetta. Syracusan vanhassa keskustassa eli Ortygian saarella sijaitsevat mm. Aretusan lähde, Apollon temppeli sekä komea barokkityylinen tuomiokirkko. Arkipäivisin aamupäivällä on Ortygian saarella myös värikäs tori, jossa myyntikojut pursuavat paikallisia herkkuja. Pysähdymme välipalalle kalamyyjien luona, jossa l’Isoletta ravintolasta kukin saa paperitötteröön käärityn friteerattuja pikkukaloja sisältävän maistiaisen viinilasillisen kera. Ortygian saarelta kävellään pääostoskatua pitkin parin kilometrin matka kreikkalaisten ajalta peräisin olevalle Syrakusan arkeologiselle alueelle eli Neapolikseen. Siellä sijaitsevat klassinen kreikkalainen teatteri, joka on käytössä vielä tänä päivänäkin kesäisin esityksiin, sekä roomalainen amfiteatteri. Alueella ovat myös tyrannien käyttämät vankiluolat eli latomiet, joista kuuluisin on Dionysoksen korva sekä tyranni Ieronen alttari. Loppupäivä on vapaa-ta omatoimiseen kiertelyyn sekä ostosten tekoon.

16.11. perjantai | Montalbanon jalanjäljillä
Aamiaisen jälkeen lähdetään bussilla kierrokselle, joka vie Noton laaksoon ja komisario Montalbanon kirjoista ja tv-sarjasta tutuille paikoille. Aamupäivällä kierretään barokin helmiksi lukeutuvissa Ragusan ja Modican kaupungeissa, joista jälkimmäisessä käydään myös maistelemassa kuuluisaa Modican suklaata. Itse Vigatan kylää ei todellisuudessa ole olemassa vaan se on kirjailija Andrea Camillerin mielikuvituksen luoma paikka, jonne esimerkiksi on sijoitettu Ragusan tuomiokirkon aukio. Matkalla rannikolle pysähdytään Sciclissä, jonka barokkikeskustassa on Palazzo Comunale, jota on tv-sarjassa käytetty Vigatan poliisiaseman rakennuksena. Rannikolla sijaitsevat Donnalucatan satama ja Punta Seccassa puolestaan Montalbanon talo. Lounas päivän aikana ja paluu illaksi hotelliin.

17.11. lauantai | Kummisedän maisemissa Savoca – Taormina
Aamiaisen jälkeen lähdetään moottoritietä pitkin kohti Savocan kylää, joka liittyy puolestaan Kummisetä-kirjaan ja siitä tehtyyn filmiin. Kylän keskustassa on pieni tori, jolta näköala merelle. Torin laidalla sijaitsee kuuluisa Vitellin baari. Tässä baarissa Michael Corleone (Al Pacino) tapasi tulevan appiukkonsa ja pyysi tämän tyttären Apollonian kättä ja kylässä on myös Santa Lucialle omistettu kirkko, jossa pidettiin heidän häänsä. Vitellin baari tarjoaa raikasta tuoreista sitruunoista puristettua granitaa ja tämän jälkeen on aika ajaa Monte Tauron rinteellä sijaitsevaan ihastuttavaan Taorminan kaupunkiin. Taorminassa vieraillaan kreikkalais-roomalaisella teatterilla, nautitaan lounas ja ostosajan jälkeen palataan takaisin Syrakusaan. Ilta vapaata ohjelmaa.

18.11. sunnuntai | Kuumaisemia ja viiniä Etnan rinteillä sekä paluu Helsinkiin
Hotelliaamiaisen jälkeen lähdetään ylös Etnalle. Kierroksen jälkeen tulivuoren kuumaisemissa pysähdytään vielä lounaalle ja maistellaan viinejä viinitilalla. Lounaan jälkeen kuljetus Catanian lentokentälle ja paluu kotimatkalle alkaa.

Lennot
LH855 14.11.2018 Helsinki – Frankfurt 07:10 – 08:55
LH306 14.11.2018 Frankfurt – Catania 10:10 – 12:35
LH1965 18.11.2018 Catania – Munchen 16:10 – 18:25
LH2466 18.11.2018 Munchen – Helsinki 19:40 – 23:15

Majoitus
Grand Hotel Alfeo 4* Via Nino Bixio 5  96100 Siracusa www.alfeo.it
Hotelli sijaitsee uuden kaupungin puolella jonka lähistöltä löytyvät ravintolat, baarit sekä ostoskadut. Historiallisen Ortigian saarelle johtava silta on vain noin 300 metrin päässä. Hotellissa on kauniit yleiset tilat, baari ja ravintola, jossa aamuisin buffet-aamiainen, lisäksi kokoustilat löytyvät. 39 kauniisti sisustettua huonetta, joissa mukavuudet, hiustenkuivaaja, tallelokero, minibaari, TV, ilmastointi ja Wi-Fi kaikissa tiloissa

Käytämme kokonaishinnoittelua, jolloin matkan hintaan sisältyy kaikki oleellinen. Hintaan ei lisätä toimitus- tai palvelumaksuja. Hinnat sisältävät verot. Ennakkomaksun suorittamisen jälkeen noudatamme yleisten valmismatkaehtojen mukaisia peruutusehtoja. Oy Kon-Tiki Tours Ltd erityisehdot lähetetään ennakkolaskun liitteenä. Hinnat perustuvat lokakuussa 2017 voimassa oleviin valuutta- ja verotietoihin.

Matkan toteutuminen edellyttää ryhmän minimikokoa 20. Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Lisätietoa matkan maksamisesta luottokortilla
Verkkokaupassa matkan voi maksaa luottokortilla (Visa, MasterCard tai Amex). Ennakkomaksu maksetaan heti varauksen yhteydessä ja loppumaksu eräpäivänä. Varauksesta saatte sähköpostiinne vahvistuksen, jossa on myös linkki loppumaksun maksamista varten. Sähköpostitse tehdyistä varauksista lähetämme laskut pankkisiirtolomakkeina. Jos matkan haluaa maksaa luottokortilla (Visa, MasterCard tai Amex), veloitus tehdään NETs (entinen Luottokunta) puhelinmyyntinä. Nets veloittaa palvelumaksuna 2%+alv. maksettavasta summasta, joka lisätään matkan hintaan. Veloitus hoidetaan puhelimitse Kon-Tiki Toursin toimiston kanssa.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kulut-tajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitus-ehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä ja verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/

 

Kerää oma ryhmä

Omalla porukalla matkalle

Kutsu kaverisi mukaan ja räätälöidään juuri teidän porukan näköinen matka.

Kutsu Facebookissa

Lähetä ystävillesi kutsu sähköpostiin

Montalbanon jalanjäljillä Sisiliassa

14.–18.11.

1348/1398 €

Sisilia kiehtoo kävijäänsä kauneudellaan ja kulttuurillaan. Sisilian lukuisat valloittajat, kreikkalaiset, roomalaiset, bysanttilaiset, arabit, normannit ja espanjalaiset ovat kaikki jättäneet jälkensä Sisiliaan, niin arkkitehtuuriin, taiteeseen ja kulttuuriin yleensä, kuten myös itse sisilialaisten luonteeseen. Saaren luonto, satojen kilometrien mittainen merenranta ja karunkaunis sisämaa täydentävät sopivasti toisiaan. Kaiken kruunaa saaren symboli, Etna. Tällä matkalla kuljemme Komisario Montalbanon jalanjäljillä unohtamatta visiittiä Kummisedästä tuttuun Savocan kylään. Matkanjohtajana tällä matkalla toimii tuttu Villa Arcadion emäntä Jaana Nakari, joka on opastanut ja asunut Italiassa jo 40 vuotta. Kuva De Agostini, Italian matkailutoimisto.