Kontiki

Pirkanmaan ja Uudenmaan metsänhoitoyhdistysten matka Kroatiaan tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua EU:n tuoreimpaan jäsenmaahan – sen luontoon, kulttuuriin ja ihmisiin. Sisämaan alangoilla kasvaa vehreitä lehtipuita, kukkuloilla puolestaan pyökkiä, kuusta ja mäntyä. Rannikon vuorilla kasvillisuus on rehevää ja lajistoltaan rikasta. Noin 36 prosenttia Kroatian pinta-alasta on metsää ja metsätalous onkin tärkeä teollisuuden ala. Kroatian tammesta, jota käytetään huonekalujen tuotantoon, on suuri kysyntä maailmanmarkkinoilla.

Matkaohjelma
6.9. keskiviikko
Bussikuljetus Pirkanmaalta järjestetään tarvitttaessa lisämaksusta Helsinki-Vantaan lentoasemalle. Kokoontuminen Helsinki-Vantaan lentoasemalla klo 06:10, ilmoittautuminen matkanjohtajalle, lähtöselvitys ja turvatarkastus. Finnairin suora reittilento Ljubljanaan klo 08:10-09:50. Opas ja linja-auto ovat meitä vastassa lentokentällä, josta lähdemme bussilla kohti Kroatian pääkaupunkia Zagrebia (ajomatka n. 170 km). Perillä Zagrebissa nautimme lounaan, teemme opastetun kaupunkikävelyn ja majoitumme  keskustahotelliin. Kokoonnumme sovittuun aikaan tervetulotilaisuuteen, jonka jälkeen siirrymme hotellin illallisravintolaan.

7.9.torstai
Aamiaisen jälkeen lähdemme päivän metsävierailukohteisiin paikallisen metsäammattilaisen johdolla. Ajamme Zagrebin pohjoispuolelle Medvenican luonnonpuistoalueelle. Sljeme-huipulta ihailemme maisemia ja maailmancupin pujottelukisan lähtöpaikkaa. Kävelemme metsän läpi Vanhalle metsätalolle ja metsäammattilainen kertoo meille Kroatian metsänhoidosta sekä miten se yhdistetään suojeluun ja virkistyskäyttöön. Nautimme päivän aikana lounaan paikallisessa ravintolassa, jonka jälkeen vierailemme edesmenneen Josip Broz Titon synnyinkodissa Kumrovecin kylässä. Jugoslavian presidentti Tito syntyi tässä kylässä 1800-luvun lopussa. Hän oli köyhä maalaispoika, joka asui vaatimattomissa oloissa pienessä tuvassa Slovenian rajan tuntumassa. Titon ja muiden Zagorjen talonpoikien elämää 1800-luvun lopussa pääsee seuramaan Staro selon etnokylässä. Palaamme iltapäivällä hotellille, jonka jälkeen on vapaata aikaa nauttia vaikkapa vanhan kaupungin tunnelmasta.

8.9.perjantai
Aamiainen hotellilla, jonka jälkeen lähdemme päivän metsävierailukohteisiin paikallisen metsäammattilaisen johdolla. Ajamme Jastrebarskoon, jossa tutustumme ensin parkettitehtaaseen eli näemme, miten raakapuusta tehdään parkettia. Vierailun jälkeen tutustumme tammimetsään ja kuulemme sekä puunkorjuusta että metsästyksestä. Vierailemme myös vielä Kroatian Metsäntutkimuslaitoksella. Päivän aikana nautimme yhteisen lounaan. Palaamme takaisin hotellille iltapäivällä, loppupäivä on vapaata aikaa.

9.9. lauantai
Aamiainen hotellilla, jonka jälkeen aamupäivä on aikaa omatoimiselle ohjelmalle. Opas antaa tarvittaessa vinkkejä kohteen tarjonnasta. Kokoonnumme yhteiselle lounaalle ja iltapäivällä vuorossa on Mhy:n ajankohtaisinformaatio hotellilla. Ilta vapaata aikaa.

10.9.sunnuntai
Aamiaisen jälkeen hyvästelemme pääkaupunki Zagrebin ja suuntaamme lounaaseen. Määränpäänämme on yksi Euroopan kauneimmista kansallispuistoista – Plitvicen kansallispuisto. Tutustumme puistoon, jonka henkeäsalpaavat maisemat muodostuvat 16 järvestä, jotka kahdeksan kilometrin pituisella matkalla muodostavat lukemattomia putouksia. Veliki on Kroatian korkein putous 78 metrillään. Putoukset ovat syntyneet miljoonien vuosien aikana kalkkikivipitoiselle alueelle. Veden virtaus on syövyttänyt pehmeää kallioperää, jolloin paksut kalkkikivikerrokset ovat kuluneet karstimaaksi eli erikoiseksi kumpuilevaksi maisemaksi. Alueella viihtyvät lukuisat eläinlajit, kuten sudet, karhut, villisiat sekä ilvekset. Syömme puistossa omia eväitä välipalaksi. Saavuttuamme Adrianmeren rannalle perinteikkääseen Opatijan lomakaupunkiin, majoitumme rannan tuntumassa olevaan hotelliin. Illallinen hotellissa.

11.9. maanantai
Hotelliaamiaisen jälkeen lähdemme bussilla leppoisalle puolipäiväretkelle historialliselle Krk:n saarelle. Teemme Krk:n kaupungissa opastetun kävelykierroksen ja meillä on omaa aikaa tutkia vanhan kaupungin kauniita kujia sekä satamaa. Saavuttuamme takaisin Opatijaan, teemme oppaan johdolla kävelykierroksen Opatijan keskustassa. Illallisen nautimme hotellilla.

12.9. tiistai
Aamupäivällä lähdemme risteilemään sinisenä helmeilevälle Adrianmerelle. Vietämme rentouttavan päivän merellä auringosta ja upeista maisemista nauttien. Ihailemme mereltä käsin Opatijan upeaa rannikkoa, joka paikallisten kertoman mukaan muistuttaa Ranskan Rivieraa. Iltapäivällä palaamme takaisin hotellille, jonka jälkeen on aikaa levätä ja valmistautua päätösillallista varten. Vietämme iltaa yhdessä ja nautimme päätösillallisen hotellin ravintolassa (sis. ruokajuoman).

13.9. keskiviikko
Aikainen aamiainen tai eväspaketit mukaan hotellista ja lähtö kohti Ljubljanan lentokenttää. Finnairin suora reittilento Helsinkiin klo 10:40-14:20. Paluukyydin varanneille bussikuljetus päätietä pitkin Pirkanmaalle.

Pidätämme oikeuden muutoksiin. Matkan toteutuminen edellyttää 20 henkilön minimiryhmäkokoa.

Matkan hintaan ei sisälly matkavakuutusta, jonka ottamista suosittelemme jo matkan ennakkomaksun maksamisen jälkeen.

Metsänomistajalla on verovähennysmahdollisuus eikä matka ole kuluttajamyyntiä, josta johtuen matka ei ole kilpailu- ja kuluttajaviraston valmismatkavakuuden piirissä. Verottaja hyväksyy vähennyksen harkintansa mukaan.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd/Trio Travels, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv) ja noudattaa kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan varauksen yhteydessä.

 

Kohokohdat
  • Pääkaupunki Zagreb
  • Medvenican luonnonpuistoalue
  • Tutustuminen paikalliseen metsänhoitoon ja metsäteollisuuteen
  • Plitvicen kansallispuisto ja vesiputoukset
  • Krk:n saari
  • Opatijan kaupunki Adrianmeren rannikolla
Kerää oma ryhmä Kerää porukka ja lähde matkalle
Kerää oma ryhmä

Omalla porukalla matkalle

Kutsu kaverisi mukaan ja räätälöidään juuri teidän porukan näköinen matka.

Kutsu Facebookissa

Lähetä ystävillesi kutsu sähköpostiin

Mhy:n matka Kroatiaan

6.-13.9.

1460 €/hlö

Pirkanmaan ja Uudenmaan metsänhoitoyhdistysten matka Kroatiaan tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua EU:n tuoreimpaan jäsenmaahan – sen luontoon, kulttuuriin ja ihmisiin. Sisämaan alangoilla kasvaa vehreitä lehtipuita, kukkuloilla puolestaan pyökkiä, kuusta ja mäntyä. Rannikon vuorilla kasvillisuus on rehevää ja lajistoltaan rikasta. Noin 36 prosenttia Kroatian pinta-alasta on metsää ja metsätalous onkin tärkeä teollisuuden ala. Kroatian tammesta, jota käytetään huonekalujen tuotantoon, on suuri kysyntä maailmanmarkkinoilla.