Maa- ja metsätalousmatkat

Metsiä ja makuelämyksiä Etelä-Ranskassa

Ajankohta
23.9. - 27.9.2020
Kesto
5 päivää
Kohde
Lyon
Hinta
1695 €

Metsä- ja maatalouden opinto- ja virkistysmatka

Tämän metsä- ja maatalouden opinto- ja virkistysmatkan aikana saamme ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua Etelä-Ranskan alueen maaseudun elinkeinojen harjoittamiseen paikallisten asiantuntijoiden opastuksella. Vierailemme maito- ja lihakarjatilalla ja maatilamajoitusyrityksessä, joka toimii myös meijerinä. Tutustumme metsäalan ammattilaisten kanssa Ranskan korkeimman Douglas –kuusen kasvatukseen sekä patoalueeseen. Käymme luonnollisesti myös viinitiloilla ja Lyonin kuuluisassa kauppahallissa.

Soita ja kysy lisää puh: 09 466 300

Tämä matka järjestetään eteläisen Suomen metsänhoitoyhdistysten jäsenille, mutta olet tervetullut mukaan vaikket kyseiseen yhdistykseen kuuluisikaan. Tärkeintä on kiinnostuksesi aihetta ja matkakohdetta kohtaan – ja mikä parasta pääset matkalle asiantuntevassa seurassa.

Hintaan sisältyy

  • suorat Finnairin lennot Helsinki-Geneve-Helsinki
  • majoitus jaetussa 2-hengen huoneessa aamiaisella
  • ohjelman mukaiset kuljetukset ja vierailut (2 maatilaa)
  • ateriat 4 x lounas, 1 x illallinen ja 2 x viininmaistajaiset
  • suomenkielisen oppaan palvelut ja opastukset matkan ajan
  • paikallisen metsäasiantuntijan esittelyt kohteissa

Lisämaksusta

  • yhden hengen huone 225 €/hlö
  • ruokajuomat

Majoitus

Axotel Perrache Hotel

Hyvä turistiluokan hotelli Saône- ja Rhône-jokien välisellä keskusniemekkeellä, reilun kilometrin päässä uudesta Confluences -museosta ja Place Bellecour -keskusaukiolta. Hotellista on erinomaiset kulkuyhteydet, Perrachen rautatieasema on n. 500 m päässä, ja sieltä puolestaan jatkuvat kattavat raitiovaunureitit. Huoneet ovat ranskalaiseen tapaan pienehköt ja niissä on varusteina ilmastointi, taulu-tv, puhelin, WiFi ja kylpyhuoneessa hiustenkuivaaja.

 

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden matkatoimistosta riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Matkan hinta edellyttää ryhmän minimikoon täyttymistä. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd / Björk & Boström Urheilumatkat Oy, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv, SMAL 39610) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä. Erityisehdot myös verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/.

Lue räätälöidyn ryhmämatkan erityisehdot ennen matkan varausta
Tulosta matkaohjelma

Matkaohjelma

keskiviikko 23.9. - sunnuntai 27.9.2020

20.10. tiistai | Matkustuspäivä – Lyon (L)

Kokoontuminen Helsinki-Vantaan lentoasemalla. Finnairin suora lento Geneveen lähtee Helsingistä klo 8.05 ja saapuu kohteeseen klo 10.05 paikallista aikaa. Suomenkielinen opas ja bussi ovat ryhmää vastassa lentokentällä. Kuljetus läpi kauniiden alppimaisemien Ranskan puolelle Lyoniin. Kaupunkiin saavuttua tehdään opastettu kaupunkikierros. Sen aikana nähdään mm Fourvieren kukkula, jonka päällä komeilee Notre Dame de Fourvièren basilika, Lyonin nykyinen ydinkeskus Place Bellecour Saône – ja Rhône –jokien välisellä niemekkeellä, Croix Roussen silkintekokortteli, Part Dieun liikekeskus sekä pittoreski vanha kaupunki salakujineen. Kierroksen välillä lounas mukavassa paikallisia herkkuja tarjoilevassa rennossa ravintolassa kaupungin keskustassa. Majoittuminen ja ilta vapaata aikaa.

21.10. keskiviikko | Maatilavierailut ja Barrage du Chartrain -patoalue (A, L)

Aamiaisen jälkeen ajo 30 kilometrin päähän tutustumaan paikalliseen maatilaan ”La Ferme des Gones”. Tällä 221 hehtaarin tilalla kasvatetaan vehnää, ruista, colzaa ja maissia sekä Limousin – ja Montbéliard –rotuista maito- ja lihakarjaa. Lisäksi tilalla on myös muita tavallisia maatilan eläimiä. Isäntä esittelee tilan rakennukset, työkaluja, lypsysalin sekä kertoo maanviljelijän työstä ja elämästä tämän päivän Ranskassa.

Muutaman kilometrin päässä maatilasta tutustutaan maatilamatkailua harjoittavaan majataloon, jonka emäntä pitää yllä paitsi ravintolaa, myös kasvattaa possuja sekä vuohia, ja valmistaa vuohenmaidosta juustoa ja jugurttia. Majatalolta jatkamme Barrage du Chartain’lle reilun tunnin ajomatkan päähän, jossa kasvavat Ranskan korkeimmat, upeat Douglas- kuuset. Niistä korkein on yli 66 metrin mittainen. Tutustumme mielenkiintoiseen patoalueeseen, jossa kävelyretki oppaan johdolla.

Lounas päivän aikana. Mikäli aikaa jää, voidaan paluumatkalla poiketa vielä yhdessä Ranskan kauneimmista kylistä, joka on nimeltään Oingt. Se on upeasti säilynyt ja restauroitu keskiaikainen kylä Azergues -joen laaksoon antavan kallion kukkuloilla. 1000 -luvun tienoilla Guichard d’Oingtin herrat rakensivat kalliolle maa- ja kivivalleilla vahvistetun puulinnan, josta saatettiin seurata Lyonista tulevaa liikennettä. Oingtin kulta-aikaa oli myöhempi keskiaika, jolta on vielä merkkejä näkyvissä; Nizyn kivinen kaupunkiportti, paikalle rakennetun kivilinnan vartiotorni, 1200 -luvulta peräisin oleva kirkko puuveistoksineen. Paluu hotelliin illaksi, vapaa aikaa.

22.10. torstai | Päivä metsäalan ammattilaisten kanssa (A, L)

Aamiaisen jälkeen lähtö maaseudulle, jossa on tapaaminen CFPR:n (metsäomistuksen aluekeskus) Rhône-Alpes –läänin henkilökunnan kanssa. Kokoontuminen, jossa asiantuntijat esittäytyvät ja kertovat sitten Douglas –kuusen kasvatuksesta ja käytöstä Ranskan metsätaloudessa. Lähdemme maastoon, jossa tutustaan joko hakkuualueeseen, sahaan tai muuhun puualan yritykseen. Lounas päivän aikana. Paluu Lyoniin illaksi, vapaa aikaa.

23.10. perjantai | Lyonin Kauppahallit ja Beaujolais -viinitilat (A, I)

Aamupäivällä tutustutaan perinteiseen kauppahalliin, jossa tavalliset lyonilaiset kuin myös kaikki suuret ravintoloitsijat käyvät tekemässä päivän ostoksensa. Halleilla on 58 myyntitiskiä ja se työllistää 400 henkeä. Kauppahallista löytää parhaimmat liha- ja makkarakaupat, juustokaupat, kalakaupat, vihannes- ja hedelmäkaupat yms. Kun kauppahallin aromeista ja tunnelmasta on kylliksi nautittu, kivutaan bussiin ja lähdetään jälleen maaseudulle. Retken aikana tutustutaan kahteen erilaiseen viinitilaan, joista toisella tuotetaan viiniä tavallisin nykyaikaisin menetelmin. Toinen on puolestaan luomuviinitila, jossa viini pyritään kasvattamaan mahdollisimman puhtain ja luonnonmukaisin menetelmin. Molemmissa opastettu vierailu joka päättyy viininmaistajaisiin. Mahdollisuus ostoksiin. Illalla paluu Lyoniin, missä nautitaan vielä matkan viimeinen yhteinen illallinen.

24.10. lauantai | Kotimatka (A, L)

Aamulla hieman vapaa-aikaa. Noin klo 11.00 jätämme jäähyväiset Lyonille ja kotimatka alkaa. Pysähdys lounaalle Lyonin ulkopuolella sijaitsevaan Pérouges’en keskiaikaisen kaupunginmuurin ympäröimään kylään. Paikan nimi tulee muinaisilta italialaisilta siirtolaisilta, jotka tulivat Italian maakunnasta nimeltä Perugia. Hyvin varhain Pérouges’n asukkaat ja päättäjät alkoivat vastustaa modernismia; siellä ei näe sähkölankoja tai –tolppia eikä TV-antenneja. Kylä on entisöity keskiaikaiseen asuunsa ja arkkitehtuurinen yhtenäisyys on säilytetty. Vierailu Pérougesissa on kuin aikamatka menneisyyteen. Opastettu kävelykierros. Matka kohti Geneven lentokenttää jatkuu iltapäivällä. Finnairin suora lento lähtee klo 19.00 ja saapuu Helsinkiin klo 22.55.

Ateriat

A=aamiainen, L=lounas ja I=illallinen

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna