Metsätalousmatkat

MHY Pohjois-Karjalan Metsäopintomatka Schwarzwaldiin

Ajankohta
17.4. - 21.4.2023
Kesto
5 päivää
Kohde
Schwarzwald
Hinta
1690 € / 1790 €
Varaa matka

Mhy Pohjois-Karjalan metsäopintomatka Saksaan

Schwarzwald on metsäinen vuorijono Lounais-Saksassa, Baden-Württembergin osavaltiossa. Alueen korkein huippu on Feldberg (1 493 m). Vuoristo on saanut nimensä alueella yleisten havupuiden tummasta väristä. Freiburgin kunta, jonne matkamme suuntautuu, on yksi suurimmista metsänomistajista Saksan liittotasavallassa. Metsän, viinin ja gootin kaupunkia ympäröi vihreä rengas. Metsämatkamme aikana tutustumme alueen metsien monikäyttöön, hallinnointiin ja metsätuhoihin sekä niiden aiheuttamiin seurauksiin. Ohjelmassa on myös mukavaa yhdessäoloa, iloista iltaohjelmaa ja herkullista paikallista ruokaa schwarzwaldilaiseen tapaan. Matkanjohtajana on monille tuttu paikallisopas Anne Lappi.

Kuva: Schwarzwald Tourismus / Peter Ziesmer

Varaa matka

Lisätietoja ja varaukset myös sähköpostilla ilmoittautumiset@kontiki.fi

Hintaan sisältyy

  • Finnairin lennot  Joensuu-Helsinki – Zürich – Helsinki-Joensuu  lentoveroineen ja matkatavaroineen
  • majoitus jaetussa 2-hengen huoneessa aamiaisineen
  • ohjelman mukaiset kuljetukset, vierailut sisäänpääsyineen
  • ohjelman mukaiset ruokailut
  • suomalaisen matkanjohtajan ja mhy:n edustajan palvelut kohteessa

Lisämaksusta

  • yhden hengen huone 145 €
  • ruokajuomat
  • muut mahdolliset palvelut

Matkanjohtaja

Anne Lappi

Olen asunut 20 vuotta Alpeilla, niistä 17 vuotta Zell am Seessä Itävallassa. Alunperin tulin Alpeille yhdeksi talveksi, mutta vuoret veivät sydämeni ja jäin tänne postikorttimaisemaan. Elämäni vaihtui levy-yhtiön pr-päälliköstä matkaoppaaksi. Ensimmäiset kesät olin Aurinkomatkojen oppaana ja kohdepäällikkönä, sitten tein vuosia päiväretkiä paikalliselle bussifirmalle asiakkaina matkailijoita ympä... Lue lisää

Majoitus

Central Hotel Freiburg***

Wasserstrasse 6, D – 79098 Freiburg

Mukava, lyhyen matkan päässä vanhasta kaupungista sijaitseva hotelli. Kaikissa huoneissa on ilmastointi, televisio, puhelin, wc / kylpy ja langaton nettiyhteys.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden matkatoimistosta riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Matkan hinta edellyttää ryhmän minimikoon täyttymistä. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd / Kon-Tiki Sport Travel Oy, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv, SMAL 39610) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä. Erityisehdot myös verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/.

Lue räätälöidyn ryhmämatkan erityisehdot ennen matkan varausta
Tulosta matkaohjelma

Matkaohjelma

maanantai 17.4. - perjantai 21.4.2023

17.4. maanantai │ matkustuspäivä, tilavierailu Ospelehof, puunjalostuslaitos (L, I)

Kokoontuminen aamulla Joensuun lentoasemalla, josta lähtö Finnairin lennolla Helsingin kautta Zürichiin kello 05.30–06.35 ja 07.55–09.45. Suomalainen, kokenut metsämatkaoppaamme Anne Lappi on meitä vastassa Zürichin lentokentällä. Ensimmäisenä ajamme Ospelehof-tilalle, jossa tutustumme tilan juustolaan ja lopuksi nautimme maittavan lounaan tilan tuotteista. Toinen vierailukohteemme on mekaanisen puunjalostuksen tuotantolaitos. Vierailujen jälkeen suuntaamme Freiburgiin, jossa majoitumme Mercure Freiburg am Münster hotelliimme. Yhteinen 3-ruokalajin illallinen hotellilla.

18.4. tiistai | metsäkeskuksen vieraana alueen metsien hoitoa, uusiutuva energia (A, L, I)

Aamiaisen jälkeen suuntaamme bussilla paikalliseen metsäkeskukseen. Tutustuminen metsänjohtajan johdolla lähimetsään. Kuulemme yleisesti alueesta, metsäteollisuudesta, yksityisestä pienmetsänomistajuudesta, ekologiasta, puun energiankäytöstä ja alueella järjestettävistä opintomatkoista. Vuosi 2011 oli kansainvälinen metsävuosi. Saksassa perustettiin foorumi ”Metsien kulttuuriperintö”. Freiburgin alueen metsät ovat yhtenä jäsenenä foorumissa. Lounas ravintola Hofgut Sternenissä, jonka jälkeen vuorossa on uusiutuva energia -kierros. Yhteinen 3-ruokalajin illallinen hotellilla.

19.4. keskiviikko | Freiburg, Mhy:n ajankohtaiskatsaus, puistometsikkö (A, L, I)

Aamiaisen jälkeen MHY-ajankohtaisinfo hotellissa. Infon jälkeen teemme oppaan johdolla kaupunkikävelyn Freiburgissa. Tutustumme kaupungin keskustaan ja keskeisimpiin nähtävyyksiin. Ajamme pikkujunalla ylös Schlossbergille. Dattler-ravintolassa nautimme yhteisen lounaan ja nautimme sieltä avautuvasta kaupunkimaisemasta. Lounaan jälkeen halukkaat voivat kävellä oppaan kanssa metsän läpi ylös ”linnavuoren” huipulle ja nousta näköalatorniin ihailemaan maisemia. Päivän aikana Mhy:n ajankohtaiskatsaus ja mahdollisuus kahdenkeskisiin neuvotteluihin. Yhteinen 3-ruokalajin illallinen hotellilla.

20.4. torstai | Feldberg, luonnonpuisto, monikäyttö ja metsätuhojen vaikutus (A, I)

Aamiaisen jälkeen lähdemme bussilla kohti Schwarzwaldin korkeinta vuorta Feldbergia ja tutustumme Etelä-Schwarzwaldin luonnonpuistoon, joka on yksi Saksan suurimpia www.naturpark-suedschwarzwald.de/en. Alue on hyvä esimerkki siitä, miten luonnonsuojelu, maatalous, metsätalous ja matkailu toimivat sulassa sovussa. Saamme esittelyn luontotalossa ja tutustumme lähimetsään metsänhoitajan johdolla. Keski-Euroopassa on ollut laajoja metsätuhoja ja niiden seurauksena kirjanpainajien aiheuttamia hävityksiä. Metsätuhoihin varautumiseen ja ennaltaehkäisyyn on alettu kiinnittämään laajaa huomiota – näemme ja kuulemme tästä toiminnasta. Iltapäivällä maistelemme paikallisia badenilaisia viinejä Alte Wachessa. Illalla matkan päätösillallinen Saksan vanhimmassa ravintolassa Zum Roten Bären’issa.

21.4. perjantai |  kotimatka (A,)

Aamiaisen (tai saamme eväspaketit mukaan) jälkeen pakkaamme matkalaukut bussiin ja suuntaamme kohti Zürichin lentoasemaa, josta Finnairin lento Helsingin kautta Joensuuhun. Antoisa metsämatkamme on ohi. Hyvää matkaa kotiin!

Ateriat

A=aamiainen, L=lounas ja I=illallinen

Lennot

17.4.2023 AY0350 Joensuu – Helsinki kello 05.30 – 06.35 / AY1511 Helsinki – Zürich kello 07.55 – 09.45
21.4.2023 AY1512 Zürich – Helsinki kello 10.50 – 14.35 / AY0345 Helsinki – Joensuu kello 17.00 – 18.05

Matkan hinta Metsänhoitoyhdistysten jäsenille, mukaanlukien perheenjäsenet 1690 € /hlö.

Matkalle ovat tervetulleita muutkin kuin jäsenet, hintaan 1790 € /hlö

Kuvia

MHY Pohjois-Karjalan Metsäopintomatka Schwarzwaldiin kuvia

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna