COVID-19 TIEDOTE: Ajankohtaisia tiedotteita koronavirusepidemian vaikutuksista matkailuun.
Lue tästä

Metsätalousmatkat

Metsäopintomatka Schwarzwaldiin

Ajankohta
14.9. - 18.9.2020
Kesto
5 päivää
Kohde
Schwarzwald
Hinta
1470 € / 1600 €
Varaa matka

Mhy Pohjois- ja Etelä-Karjalan metsäopintomatka Saksaan

Schwarzwald on metsäinen vuorijono Lounais-Saksassa, Baden-Württembergin osavaltiossa. Alueen korkein huippu on Feldberg (1 493 m). Vuoristo on saanut nimensä alueella yleisten havupuiden tummasta väristä. Freiburgin kunta, jonne matkamme suuntautuu, on yksi suurimmista metsänomistajista Saksan liittotasavallassa. Metsän, viinin ja gootin kaupunkia ympäröi vihreä rengas. Metsämatkamme aikana tutustumme alueen metsien monikäyttöön, hallinnointiin ja metsätuhoihin sekä niiden aiheuttamiin seurauksiin. Ohjelmassa on myös mukavaa yhdessäoloa, iloista iltaohjelmaa ja herkullista paikallista ruokaa schwarzwaldilaiseen tapaan. Matkanjohtajana on monille tuttu paikallisopas Anne Lappi.

Matkan hinta jäsenille Helsingistä 1470 € ja Joensuusta 1600 €/hlö/2hh. Ei-jäsenhinta 1570 €/1700 €.

Huom! Verkkokaupasta varattaessa jäsenhinta tulee näkyviin varauksen teon yhteydessä alennuksena.

Kuva: Schwarzwald Tourismus / Peter Ziesmer

Varaa matka

Lisätietoja ja varaukset myös sähköpostilla ilmoittautumiset@kontiki.fi tai puhelimella 09 466 300

Hintaan sisältyy

  • Finnairin lennot Joensuu – Helsinki – Zürich – Helsinki – Joensuu lentoveroineen ja matkatavaroineen
  • majoitus jaetussa 2-hengen huoneessa aamiaisineen
  • ohjelman mukaiset kuljetukset, vierailut sisäänpääsyineen
  • ohjelman mukaiset ruokailut; 4 x lounas, 1 x illallinen
  • suomalaisen matkanjohtajan palvelut ja mhy:n edustajan kohteessa

Lisämaksusta

  • yhden hengen huone 315 €
  • ruokajuomat
  • muut mahdolliset palvelut

Matkanjohtaja

Anne Lappi

Olen asunut 20 vuotta Alpeilla, niistä 17 vuotta Zell am Seessä Itävallassa. Alunperin tulin Alpeille yhdeksi talveksi, mutta vuoret veivät sydämeni ja jäin tänne postikorttimaisemaan. Elämäni vaihtui levy-yhtiön pr-päälliköstä matkaoppaaksi. Ensimmäiset kesät olin Aurinkomatkojen oppaana ja kohdepäällikkönä, sitten tein vuosia päiväretkiä paikalliselle bussifirmalle asiakkaina matkailijoita ympä... Lue lisää

Majoitus

Mercure Freiburg am Münster***

Mercure Freiburg am Münster***

Auf der Zinnen 1, D – 79098 Freiburg

Mukava, lyhyen matkan päässä vanhasta kaupungista sijaitseva hotelli, jossa on 115 huonetta. Kaikissa huoneissa on ilmastointi, televisio, puhelin, wc / kylpy ja langaton nettiyhteys.

Voit halutessasi maksaa vapaaehtoisen 10 euron tukimaksun ilmastotyöhön matkan varatessasi. Lahjoittaminen käy vaivattomasti verkkokaupassamme ennakkomaksun yhteydessä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden matkatoimistosta riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Matkan hinta edellyttää ryhmän minimikoon täyttymistä. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd / Björk & Boström Urheilumatkat Oy, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv, SMAL 39610) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä. Erityisehdot myös verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/.

Lue räätälöidyn ryhmämatkan erityisehdot ennen matkan varausta
Tulosta matkaohjelma

Matkaohjelma

maanantai 14.9. - perjantai 18.9.2020

14.9. maanantai │ matkustuspäivä, tilavierailu Heinehof-luomutila, puunjalostuslaitos (L)

Kokoontuminen Joensuun lentoasemalla, josta lähtö Finnairin lennolla Helsinkiin kello 05.40 – 06.40 ja Helsingistä Zürichiin kello 07.55 – 09.45. Helsingistä lähteviä on matkatoimiston edustaja lentokentällä auttamassa lähtöselvityksen tekemisessä.

Suomalainen, kokenut metsämatkaoppaamme Anne Lappi on vastassa ryhmää Zürichin lentokentällä. Kuljetus omalla bussilla Ospelehof-tilalle, jossa tutustuminen tilan juustolaan ja lounas. Toinen vierailukohteemme on puuseppäyritys Zimmerei Ganter. Vierailujen jälkeen kuljetus Freiburgiin, jossa majoittuminen. Ilta vapaa-aikaa.

15.9. tiistai | vierailu paikallisessa metsäkeskuksessa tutustuen alueen metsien hoitoon ja uusiutuvaan energiaan (A, L)

Aamiaisen jälkeen suuntaamme bussilla paikalliseen metsäkeskukseen. Tutustuminen metsänjohtajan johdolla lähimetsään. Kuulemme yleisesti alueesta, metsäteollisuudesta, yksityisestä pienmetsänomistajuudesta, ekologiasta, puun energiankäytöstä ja alueella järjestettävistä opintomatkoista. Vuosi 2011 oli kansainvälinen metsävuosi. Saksassa perustettiin foorumi ”Metsien kulttuuriperintö”. Freiburgin alueen metsät ovat yhtenä jäsenenä foorumissa. Lounas ravintola Hofgut Sternenissä, jonka jälkeen vuorossa on uusiutuva energia -kierros. Ilta vapaa-aikaa.

16.9. keskiviikko | Freiburg, Mhy:n ajankohtaiskatsaus, puistometsikkö (A, L)

Aamiaisen jälkeen MHY-ajankohtaisinfo hotellissa. Infon jälkeen teemme oppaan johdolla kaupunkikävelyn Freiburgissa. Tutustumme kaupungin keskustaan ja keskeisimpiin nähtävyyksiin. Ajamme pikkujunalla ylös Schlossbergille. Lounas Dattler-ravintolassa, jossa näemme sieltä avautuvan kaupunkimaiseman. Lounaan jälkeen halukkaat voivat kävellä oppaan kanssa metsän läpi ylös ”linnavuoren” huipulle ja nousta näköalatorniin ihailemaan maisemia. Päivän aikana metsänhoitoyhdistysten ajankohtaiskatsaus ja mahdollisuus kahdenkeskisiin neuvotteluihin.

Ilta vapaa-aikaa.

17.9. torstai | Feldberg, luonnonpuisto, monikäyttö ja metsätuhojen vaikutus (A, I)

Aamiaisen jälkeen lähdemme bussilla kohti Schwarzwaldin korkeinta vuorta Feldbergia ja tutustumme Etelä-Schwarzwaldin luonnonpuistoon, joka on yksi Saksan suurimpia www.naturpark-suedschwarzwald.de/en. Alue on hyvä esimerkki siitä, miten luonnonsuojelu, maatalous, metsätalous ja matkailu toimivat sulassa sovussa. Saamme esittelyn luontotalossa ja tutustumme lähimetsään metsänhoitajan johdolla. Keski-Euroopassa on ollut laajoja metsätuhoja ja niiden seurauksena kirjanpainajien aiheuttamia hävityksiä. Metsätuhoihin varautumiseen ja ennaltaehkäisyyn on alettu kiinnittämään laajaa huomiota – näemme ja kuulemme tästä toiminnasta. Iltapäivällä maistelemme paikallisia badenilaisia viinejä Alte Wachessa. Illalla matkan päätösillallinen Saksan vanhimmassa ravintolassa Zum Roten Bären’issa.

18.9. perjantai | Titisee-järviristeily, kotimatka (A, L)

Aamiaisen jälkeen pakkaamme matkalaukut ja ajamme Titisee-järvelle, jossa teemme risteilyn. Risteilyn jälkeen nautimme lounaan järven rannalla. Hieman vapaa-aikaa tehdä ostoksia, esimerkiksi Schwarzwald-kinkkua ja muita paikallisia tuotteita sekä matkamuistoja.

Iltapäivällä kuljetus Zürichin lentoasemalle, josta Finnairin lento Helsingin kautta Joensuuhun kello 19.10 – 22.50 ja 23.40 – 00.40+1.

Ateriat

A=aamiainen, L=lounas ja I=illallinen

Lennot

AY 350 maanantai 14.9.2020 Joensuu – Helsinki kello 05.40 – 06.40
AY1511 maanantai 14.9.2020 Helsinki – Zürich kello 07.55 – 09.45
AY1514 perjantai 18.9.2020 Zürich – Helsinki kello 19.10 – 22.50
AY 349 perjantai 18.9.2020 Helsinki – Joensuu kello 23.40 – 00.40+1

Matkan kokonaishinta jäsenille

1600 € / hlö / 2 hh Joensuusta, jäsenille
1470 € / hlö / 2 hh Helsingistä, jäsenille

 

Käytämme kokonaishinnoittelua, jolloin matkan hintaan sisältyy kaikki oleellinen. Hintaan ei lisätä toimitus- tai palvelumaksuja. Hinnat sisältävät verot. Matkan hinta edellyttää ryhmän minimikokoa 23.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa. Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä. Erityisehdot myös verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/

Kuvia

Metsäopintomatka Schwarzwaldiin kuvia

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna