Metsätalousmatkat

Metsänomistajien matka Pohjois-Ruotsiin

Ajankohta
16.9. - 19.9.2019
Kesto
4 päivää
Kohde
Pohjois-Ruotsi
Hinta
850 €
Varaa matka

Pohjois-Ruotsin metsät

Pohjois-Suomen metsänomistajien opinto- ja virkistysmatka suuntautuu Pohjois-Ruotsin syksyisiin maisemiin. Kohteessa oppaana on ruotsalainen metsäammattilainen ja matkanjohtajana toimii Pohjois-Suomen Metsänhoitoyhdistyksiä edustava metsäammattilainen. Tutustumme matkalla ruotsalaiseen metsänhoitoon, metsätuhoihin ja niiden torjuntaan sekä tuhoalueiden metsänkäsittelyyn. Ihailemme syksyn väriloistoa ja pysähdymme maisemapaikoilla. Tutustumme myös ruotsalaiseen puunjalostukseen ja Suomesta tapahtuvaan raakapuun vientiin Ruotsin teollisuudelle. Tilausajobussimme edestakainen reitti lähtee Kuusamosta Kemijärven kautta Rovaniemelle ja edelleen Pajalaan jatkuen Ruotsin puolella päätyen Tornioon, josta edelleen Rovaniemi – Kemijärvi – Kuusamo.

Tervetuloa tälle ainutlaatuiselle opintomatkalle hyvässä seurassa. HUOM. lähtö Kuusamosta.

Varaa matka

Lisätietoja ja varaukset myös sähköpostilla ilmoittautumiset@kontiki.fi tai puhelimella 09 466 300

Hintaan sisältyy

 • koko matkan kuljetus tilausajobussilla
 • Suomesta lähtevä yksityismetsätaloutta edustava metsäammattilainen mukana matkalla
 • paikallinen metsäammattilainen ryhmän mukana metsäkohdevierailuilla Ruotsissa ti ja ke
 • suomalaisen raakapuuviennistä vastaavan yksityismetsätalouden edustajan osuus torstaina
 • tehdasvierailu Ruotsin puolella torstaina
 • majoitus 3 yötä matkaohjelman mukaisesti aamiaisella
 • 3 x illallinen ja 2 x lounas matkaohjelman
 • ohjelman mukaiset sisäänpääsyt
 • MHY edustaja matkalla mukana

Lisämaksusta

 • muut mahdolliset palvelut
 • ruokajuomat

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Matkan hinta edellyttää ryhmän minimikoon täyttymistä. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv, SMAL 39610) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä. Erityisehdot myös verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/.

Lue räätälöidyn ryhmämatkan erityisehdot ennen matkan varausta
Tulosta matkaohjelma

Matkaohjelma

maanantai 16.9. - torstai 19.9.2019

16.9. maanantai │ matkapäivä

Aamulähtö (tarkka aika ilmoitetaan myöhemmin) Kuusamosta Kemijärven ja Rovaniemen kautta
Ruotsin puolelle määränpäänä Pajala. Päivän ajomatka on noin 400 km. Matkan varrella lounastauko ja tarvittaessa 1-2 muuta taukoa.  Majoittuminen Pajalassa Artic River Lodge -hotelliin 2 – 4 hengen huoneisiin. Matkanjärjestäjä jakaa huoneet osallistujamäärän mukaan. Yksittäiset mies- tai naismatkustajat majoitetaan keskenään samaa sukupuolta olevien henkilöiden kanssa. Hotellilla odottaa 3 ruokalajin illallinen.

17.9. tiistai │ metsäkohteita, tuhoalueita, tuhontorjunta- ja ennallistamismenetelmiä

Aamiainen ja huoneiden luovutus. Ruotsalainen metysäammattilainen liittyy seuraamme. Tutustumme hänen johdollaan erityyppisiin metsällisiin kohteisiin. Hän kertoo meille Ruotsin metsänhoitomenetelmistä, metsänomistusoloista ja puukauppa-asioista. Pidämme päivän aikana tauon, jonka aikana kullakin on mahdollisuus nauttia makunsa mukaan pienempää tai tukevampaa lounasta. Illaksi saavumme Jokkmokkiin ja majoitumme samannimiseen hotelliin 2h huoneisiin. Illallinen hotellilla.

18.9. keskiviikko │ metsäkohteita

Aamiaisen jälkeen jatkamme jälleen metsäammattilaisen johdolla tutustumista metsäkohteisiin ja kuulemalla bussitaipaleilla tietoa Ruotsin metsäklusterista. Pidämme jälleen päivän aikana tauon, jolloin kukin voi nauttia makunsa mukaan välipalaa / lounasta. Saavumme iltapäivällä Vidselin pitäjässä sijaitsevaan mahtavan Storforssen rantamaisemassa sijaitsevaan hotelli Sorforseniin. Majoitumme 2h hotellihuoneisiin. Sovittuun aikaan lähdemme kävellen ihastelemaan mahtavaa koskea sen yläjuoksulle päin. Hotellin noutopöytäillallinen.

19.9. torstai │ metsäkohteita, suuri metsäpaloalue, vientipuutoiminta Suomesta

aamiainen ja huoneiden luovutus. Matkalla kohti Suomen puolta pääsemme tutustumaan Pohjois-Ruotsin suurimpaan metsäpaloalueeseen. Rannikolle päästyämme vierailemme puunjalostustehtaalla, jonne tuodaan Suomesta yksityismetsien puuraaka-ainetta. kuulemme raakapuukauppaa organisoivan suomalaisen osapuolen kertomana tästä puutoimitusmenettelystä. Yhteinen lounas. Suomen puolella palaamme kotia samaa reittiä kuin tullessa. Matka päättyy Kuusamoon.

Majoitus
16. -17.9. Arctic River Lodge i Tärendö
https://explorethenorth.se/Arctic-River-Lodge.html

17. -18.9. Hotel Jokkmokk
www.hoteljokkmokk.se

18. -19.9. Hotell Storforsen
www.storforsen.se

Huom! Majoitus 2 – 3 hengen huoneissa. Yksin matkustavat mies-/naismatkustajat majoitetaan samaa sukupuolta olevan henkilön kanssa. Pariskunnat majoitetaan kahden hengen huoneessa. Yhden hengen huoneen varaaminen ei ole mahdollista johtuen hotellien kapasiteetista.