Luontomatkat

MHY Etelä-Savon metsä- ja luontomatka Pohjois-Espanjaan

Ajankohta
11.4. - 16.4.2023
Kesto
6 päivää
Kohde
Espanja
Hinta
1880 €
Varaa matka

MHY Etelä-Savon metsä- ja luontomatka Pohjois-Espanjaan

Espanja on merkittävä metsätalousmaa, mutta Suomeen verrattuna hyvin erilainen ja siksi mielenkiintoinen. Mäntyjä löytyy 7 eri lajia ja tammia 8 lajia. Metsistä melkein 30 % kasvaa yli 1000 metrin korkeudessa. Kunnon metsätalous keskittyy maan pohjoisosaan, johon meidänkin matkamme suuntautuu. Espanjan metsistä noin 70 % on yksityisessä omistuksessa, pääosin yksittäisillä metsänomistajilla. Metsäpalot ovat Espanjassa suuri ongelma, vuonna 2022 paloi melkein 300 000 ha! Pääsemme tutustumaan maan metsätalouteen, metsäpalojen aiheuttamiin ongelmiin sekä metsänomistajiin ja paikalliseen metsänhoitoyhdistykseen. Nautimme luonnollisesti myös maukkaasta paikallisesta ruoasta ja hyvistä juomista. Kävelemme Pamplonassa kuuluisan härkäjuoksun katureitin. Matkan lopussa pääsemme tutustumaan myös Espanjan pääkaupunkiin Madridin ja sen nähtävyyksiin sekä kiertoajelulla että omin päin. Asiantuntijaoppaanamme toimii kokenut Espanjan kävijä metsänhoitaja Jouko Lehtoviita.

Kotimaan edestakaiset Kuljetukset Mhy:n toimialueelta järjestetään tilausajolla 5-tietä pitkin Helsinki – Vantaan lentoasemalle. Matkan varrella yhteinen lounaspysähdys. Reitin aikataulutus ja kyytiintulo- / jättö paikat ilmoitetaan ennen matkan alkua infokirjeessä. Kuljetuksen hinta jaetaan tasan kaikkien siihen osallistuvien kesken.

Matkalla on mukana Mhy:n henkilö matkanjohtajan roolissa.

Varaa matka

Lisätietoja ja varaukset myös sähköpostilla ilmoittautumiset@kontiki.fi

Hintaan sisältyy

  • suora lento Helsinki–Madrid–Helsinki lentoveroineen ja matkatavaroineen
  • majoitus jaetussa 2-hengen huoneessa aamiaisineen ja veroineen
  • ohjelman mukaiset kuljetukset
  • suomalaisen matkanjohtajan palvelut koko matkan ajan
  • ateriat: 3 x lounas ja 4 x illallinen ruokajuomineen
  • palvelu- ja toimistomaksut

Lisämaksusta

  • edestakainen kotimaan tilausajokyyti + lounas kyytiä tarvitseville välille Mikkeli – Helsinki-Vantaa
  • yhden hengen huone 340 € /hlö
  • muut mahdolliset palvelut

Matkanjohtaja

Jouko Lehtoviita

Olen peruskoulutukseltani metsänhoitaja ja tehnyt päivätyöni Suomen metsien hyväksi lähinnä Tapiossa, pienen pätkän työuraa olin myös maataloussektorilla. Olen harrastanut monipuolisesti luontoa eli perhosia, kasveja ja nykyisin etenkin sieniä ja marjoja. Espanjaa ja espanjankieltä olen harrastanut 1980-luvun lopulta lähtien ja järjestänyt yli 10 vuoden ajan metsä-, maatalous ja muita matkoja Espa... Lue lisää

Majoitus

Matkan aikana yövymme eri paikkakunnilla ohjelman mukaisesti.

11.-12.4. Hotel Pax Guadalajara 4 * Av. Venezuela, 15, 19005 Guadalajara Booking 8,7

12.-14.4. Hotel Maisonnave 4* C/ Nueva, 20, 31001 Pamplona Booking 8,6

14.-16.4. Hotel Emperador 4*C/ Gran Vía, 53, 28013 Madrid Booking 8,5

 

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden matkatoimistosta riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Matkan hinta edellyttää ryhmän minimikoon täyttymistä. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd / Kon-Tiki Sport Travel Oy, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv, SMAL 39610) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä. Erityisehdot myös verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/.

Lue räätälöidyn ryhmämatkan erityisehdot ennen matkan varausta
Tulosta matkaohjelma

Matkaohjelma

tiistai 11.4. - sunnuntai 16.4.2023

11.4. tiistaimatkapäivä, ( I) 

Erikseen kotimaan kyytiä tarvitseville suunniteltu ja laskutettava edestakainen (meno- ja paluumatka) yhteiskuljetus tilausajona Mhy:n toimialueelta 5-tietä pitkin Helsinki – Vantaan lentoasemalle. Matkan varrella lounastauko.

Lentoasemalle saavutaan noin 2,5 tuntia ennen lennon ilmoitettua lähtöaikaa. Lähtöselvitys ja siirtyminen lennolle. Aikataulun mukainen lentoaika on kello 16:50 – 20:15. Siirtyminen odottavaan turistibussiin. Ajamme noin reilun tunnin mittaisen matkan Guadalajaran pikkukaupunkiin, jossa yövymme hotellissa. Illallinen paikallisesti.

12.4. keskiviikko | Espanjan metsätaloutta ja metsänhoitoa sekä metsäpalojen problematiikkaa (A, L, I)

Metsäpalot ovat koko eteläisessä Euroopassa jokakesäinen riesa ja merkittävä biodiversiteetin (monimuotoisuuden) muokkaaja. Tutustumme metsäpalojen syihin, torjuntaan ja paloalueiden metisen uudistamiseen. Nautimme lounaan paikallisessa maalaisravintolassa. Illaksi jatkamme matkaa Pamplonaan, jossa yöpyminen. Päivän ajomatka on noin 400 km. Illalla on aikaa tutustua kaupunkiin. Yhteinen llallinen hotellissamme.

13.4. torstai | Foresna-Zurgaian metsänomistajayhdistyksen vieraana. Käytännön metsänhoitotöitä (A, L, I)

Isännät esittelevät meille organisaationsa toimintaa ja rakennetta. Metsänkasvatuksen tavoitteita, puunmyynnin tapoja ym. käytännön toimintaa hoidossaan olevissa yksityis- ja yhteisöjen metsissä.

Tutustumme Espanjan hienoimpiin pyökkimetsään ja poppelin kasvatukseen. Yhteinen lounas paikallisessa ravintolassa. Illalla iltakävely Pamplonassa kuuluisalla härkäjuoksukadulla ja vapaata aikaa kaupungilla. Yöpyminen Pamplona. Illallinen.

14.4. perjantai | Tryffelin kasvatus ja maistelu, viinintuotantoa, paikallista maaseutuelämää (A, L)

Aamupäivällä hyvästelemme Pamplonan ja suuntaamme kohti etelää. Vierailemme tilalla, jossa kasvatetaan tryffeleitä osana metsätalouden tuloa. Pääsemme myös maistelemaan tryffeleitä ja nauttimaan hyvistä viineistä. Yhteinen lounas lähellä Sorian pikkukaupunkia. Jatkamme illaksi Madridiin, jossa ilta vapaata kaupungilla, vaikka tapaksia/pikkupurtavaa ja hyvää viiniä nauttien. Yöpyminen Madridissa. Päivän ajomatka on noin 400 km.

15.4. lauantai | Madrid tutuksi (A, I)

Opastettu Kiertoajelu Madridissa, Espanjan pääkaupungissa. Näemme runsaasti paikallisia nähtävyyksiä, mm. Plaza Mayorin, Retiron puiston. Kiertoajelun jälkeen on vapaata aikaa tutustua kaupungin ilmapiiriin. Istahtaa rauhassa lounaalle, maistelemaan viinejä ja muita virvokkeita ja tehdä tuliaisostoksia. Yhteinen illallinen. Yöpyminen Madridissa. Aamulla on aikainen herätys, joten mahdolliset huoneen laskuun tehdyt ostokset tms. on hyvä selvittää illalla ennen nukkumaan menoa.

16.4. sunnuntai | Aikainen herätys ja kuljetus lentokentälle. Aamiainen tai aamiaispaketti (A,)

Yhteiskyyti Madridin lentoasemalle, jonne saapuminen n. 2,5 tuntia ennen koneen ilmoitettua lähtöaikaa. Paluulento Helsinkiin aikataulun mukaan kello 10:15 – 15:25. Erikseen suunniteltu ja laskutettava yhteiskyyti annetun aikataulun mukaisesti kotiseudulle – käänteisessä järjestyksessä lähtöpäivän kotimaan kuljetukseen nähden. Matkalla lounastauko.

Antoisa matka on päättynyt.

Lennot

AY1661 Finnair Helsinki – Madrid 11.4.2023 klo 16.50–20.15
AY1662 Finnair Madrid – Helsinki 16.4.2023 klo 10.15–15.25

Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.  

Matkaohjelman soveltuvuus

Matkaohjelmat vaativat normaalia yleiskuntoa ja pääsääntöisesti matkustajan tulee kyetä liikkumaan itsenäisesti ilman apua. Osaan vierailukohteista on mahdollisuus tutustua vain jalkaisin ja reiteillä voi olla portaita ja korkeuseroja. Mikäli matkustaja tarvitsee matkalle avustajan, on hänen hankittava ja kustannettava avustaja itse. Matkanjärjestäjän edustaja/matkanjohtaja/opas ei voi toimia matkustajan henkilökohtaisena avustajana. Lisäksi matkustajan on ilmoitettava jo ennen varauksen tekemistä esteettömyydestään ja neuvoteltava matkalle osallistumisesta. Myöskään dementiasta tai muusta muistisairaudesta kärsivä ei turvallisuussyistä voi osallistua matkalle ilman henkilökohtaista avustajaa.

 

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna