Metsätalousmatkat

Metsänhoitajien yhteinen opintomatka Schwarzwaldiin

Ajankohta
15.10. - 20.10.2023
Kesto
6 päivää
Kohde
Schwarzwald
Hinta
1690 €
Varaa matka

Metsänhoitajien yhteinen metsäopintomatka Saksaan

Schwarzwald on metsäinen vuorijono Lounais-Saksassa, Baden-Württembergin osavaltiossa. Alueen korkein huippu on Feldberg (1 493 m). Vuoristo on saanut nimensä alueella yleisten havupuiden tummasta väristä. Freiburgin kunta, jonne matkamme suuntautuu, on yksi suurimmista metsänomistajista Saksan liittotasavallassa. Metsän, viinin ja gootin kaupunkia ympäröi vihreä rengas. Metsämatkamme aikana tutustumme alueen metsien monikäyttöön, hallinnointiin ja metsätuhoihin sekä niiden aiheuttamiin seurauksiin. Ohjelmassa on myös mukavaa yhdessäoloa, iloista iltaohjelmaa ja herkullista paikallista ruokaa schwarzwaldilaiseen tapaan. Matkanjohtajana on suomalainen, paikanpäällä asuva asiantuntija.

Kuva: Schwarzwald Tourismus / Peter Ziesmer

Varaa matka

Lisätietoja ja varaukset myös sähköpostilla ilmoittautumiset@kontiki.fi

Hintaan sisältyy

  • Finnairin lennot  Helsinki – Zürich – Helsinki  lentoveroineen ja matkatavaroineen
  • majoitus jaetussa 2-hengen huoneessa aamiaisineen
  • ohjelman mukaiset kuljetukset, vierailut sisäänpääsyineen
  • ohjelman mukaiset ruokailut
  • suomalaisen matkanjohtajan palvelut kohteessa

Lisämaksusta

  • yhden hengen huone 370 €
  • ruokajuomat
  • muut mahdolliset palvelut

Matkanjohtaja

Anne Lappi

Olen asunut 20 vuotta Alpeilla, niistä 17 vuotta Zell am Seessä Itävallassa. Alunperin tulin Alpeille yhdeksi talveksi, mutta vuoret veivät sydämeni ja jäin tänne postikorttimaisemaan. Elämäni vaihtui levy-yhtiön pr-päälliköstä matkaoppaaksi. Ensimmäiset kesät olin Aurinkomatkojen oppaana ja kohdepäällikkönä, sitten tein vuosia päiväretkiä paikalliselle bussifirmalle asiakkaina matkailijoita ympä... Lue lisää

Majoitus

Freiburg Mercure am Münster 3*

Auf d. Zinnen 1, 79098 Freiburg

+49 761 38510

Mukava, lyhyen matkan päässä vanhasta kaupungista sijaitseva hotelli, jossa on 48 huonetta. Kaikissa huoneissa on ilmastointi, televisio, puhelin, wc / kylpy ja langaton nettiyhteys.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden matkatoimistosta riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Matkan hinta edellyttää ryhmän minimikoon täyttymistä. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd / Kon-Tiki Sport Travel Oy, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv, SMAL 39610) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä. Erityisehdot myös verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/.

Lue räätälöidyn ryhmämatkan erityisehdot ennen matkan varausta
Tulosta matkaohjelma

Matkaohjelma

sunnuntai 15.10. - perjantai 20.10.2023

15.10. sunnuntai │ matkustuspäivä,  matkapäivä, saapuminen Zürichiin ja majoittuminen (I)

Finnairin iltalento Helsingistä Zürichiin klo 16.20–18.20. Suomalainen, kokenut metsämatkaoppaamme on vastassa lentokentällä. Suuntaamme suoraan Saksan puolelle Freiburgiin, arvioitu saapumisaika on kello 22:00. Hotellilla pieni iltapala. Majoittuminen.

16.10. maanantai | tilavierailu Ospelhof, puunjalostuslaitos (A, L)

Aamiaisen jälkeen vierailemme Ospelehof-tilalla, jossa tutustumme tilan juustolaan ja syömme maittavan lounaan tilan tuotteista. Iltapäivällä tutustumme mekaanisen puunjalostuksen tuotantolaitokseen; Zimmerei Ganter. Palaamme hotellille loppuiltapäivällä.

17.10. tiistai | metsäkeskuksen vieraana – alueen metsien hoitoa, uusiutuva energia (A, L)

Hotellin aamiaisen jälkeen suuntaamme bussilla paikalliseen metsäkeskukseen. Tutustumme metsänjohtajan johdolla lähimetsään. Kuulemme yleisesti alueesta, metsäteollisuudesta, yksityisestä pienmetsänomistajuudesta, ekologiasta, puun energiankäytöstä ja alueella järjestettävistä opintomatkoista. Vuosi 2011 oli kansainvälinen metsävuosi. Saksassa perustettiin foorumi ”Metsien kulttuuriperintö”. Freiburgin alueen metsät ovat yhtenä jäsenenä foorumissa. Nautimme lounaan ravintola Hofgut Sternenissä, jonka jälkeen vuorossa on uusiutuva energia -kierros. Iltapäivällä tutustumme käkikello- ja lasinvalmistuskauppoihin. Ilta vapaata.

18.10. keskiviikko | Feldberg, luonnonpuisto, monikäyttö ja metsätuhojen vaikutus (A, I)

Aamiaisen jälkeen lähdemme bussilla kohti Schwarzwaldin korkeinta vuorta Feldbergia ja tutustumme Etelä-Schwarzwaldin luonnonpuistoon, joka on yksi Saksan suurimpia www.naturpark-suedschwarzwald.de/en. Alue on hyvä esimerkki siitä, miten luonnonsuojelu, maatalous, metsätalous ja matkailu toimivat sulassa sovussa. Saamme esittelyn luontotalossa ja tutustumme lähimetsään metsänhoitajan johdolla. Keski-Euroopassa on ollut laajoja metsätuhoja ja niiden seurauksena kirjanpainajien aiheuttamia hävityksiä. Metsätuhoihin varautumiseen ja ennaltaehkäisyyn on alettu kiinnittämään laajaa huomiota – näemme ja kuulemme tästä toiminnasta. Illalla matkan päätösillallinen Saksan vanhimmassa ravintolassa Zum Roten Bären’issa.

19.10. torstai |  vapaapäivä / omaa ohjelmaa (A, I)

Hotelliaamiaisen jälkeen vapaata aikaa Freiburgissa oman aikataulun mukaisesti. Illalla yhteinen illallinen hotellin ravintolassa. Aamulla on aikainen herätys, huoneiden luovutusoperaatio kannattaa hoitaa jo nyt illalla.

20.10. perjantai |  aikainen herätys, kotimatka (A)

Aamulla aikainen herätys (n. klo 05:00). Pyrimme järjestämään aikaisen aamiaisen tai aamiais -paketin. Kuljetus ilman opasta Zürichiin lentoasemalle. Lähtöselvitys Finnairin lennolle Helsinkiin. Hyvää matkaa kotiin!

Ateriat

A=aamiainen, L=lounas ja I=illallinen

Lennot

15.10.2023  AY1513 Helsinki – Zürich kello 16.30 – 18.20
20.10.2023 AY1512 Zürich – Helsinki kello 10.50 – 14.35

Kuvia

Metsänhoitajien yhteinen opintomatka Schwarzwaldiin kuvia

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna