Kontiki
Kon-Tikin Slovenien matkalta: Piran kaupunki

Aarre -lehti täyttää 10 vuotta. Sen kunniaksi teemme upean opintomatkan Sloveniaan 6.-11.6. 

Yksi Slovenian valteista on se, että jo muutaman päivän matkalla ehtii nähdä paljon. Etäisyydet ovat lyhyitä: samana päivänä voi kulkea alppimaisemista vehreän maaseudun halki ja päätyä illaksi Adrianmeren rantakahvilaan. Slovenian-kävijät ihastuvat paitsi komeisiin maisemiin myös paikallisiin ihmisiin ja heidän ystävällisyyteensä. Aarteen lukijamatkalla on mahdollisuus tutustua myös Venetsiaan, joka on kätevästi päiväretken päässä. Näin saat halutessasi yhdellä reissulla kaksi maata, Slovenian ja Italian! Vaihtoehtona on nauttia sillä aikaa kylpylähotellimme monipuolisesta tarjonnasta. Lukijamatkamme kruunaa mielenkiintoinen ja asiantunteva metsäohjelma.  

Matkaohjelma
6.6. keskiviikko | Ljubljana, tippukiviluolat ja Portoroz
Kokoontuminen Helsinki-Vantaan lentokentällä. Finnairin lento Helsingistä lähtee klo 8:10, ja on perillä Ljubljanassa klo 9:50. Suuntaamme lentokentältä linja-autolla Ljubljanan keskustaan, jossa tutustumme oppaan johdolla kävellen kaupunkiin. Ljubljanan keskusta on pieni, idyllinen ja kaunis. Kaupunkikierroksen jälkeen jää vapaa-aikaa, jolloin voi käydä esimerkiksi vanhan linnan vuorella tai tehdä ostoksia tai käydä kahvilla. Päivän aikana nautitaan lounas.

Ljubljanan keskustasta matkaamme Euroopan suurimmille eli Postojnan tippukiviluolille. Postojnan tippukiviluolilla voi kulkea koko matkan pikkujunalla tai osallistua kävelykierroksen maan alla. Tälle retkelle mukaan hyvät jalkineet ja lämmintä vaatetta! Vierailun jälkeen suuntaamme Portoroziin ja majoitumme suosittuun Life Class ****-kylpylähotelliin. Majoittumisen jälkeen kokoonnumme hotellin aulaan. Tutustumme Terme-kylpylään sekä rantakatuun. Illallinen hotellissa.

7.6. torstai | Suomalaisen metsasiantuntijan luento ja  PIran
Aamiaisen jälkeen on mahdollisuus tulla kuuntelemaan hotellin kokoustiloihin kokeneen metsälakimiehen Tuomo Pesälän (Metsänhoitoyhdistysten Palvelu MHYP Oy) luentoa metsänomistamisen ajankohtaisista kysymyksistä. Huom! Voit lukijamatkamme aikana kysellä Tuomolta itseäsi askarruttavia kysymyksiä esimerkiksi metsätilan sukupolvenvaihdoksesta tai siirrosta, puukaupasta tai metsäverotuksesta. Iltapäivällä lähdemme kohti läheistä, venetsialaistyylistä Piranin kaupunkia. Tutustumme oppaan kanssa tähän idylliseen kaupunkiin, sen sokkeloisiin kujiin ja keskusaukioon. Nousemme ylös kirkonmäelle ja perillä mahdollisuus vaikkapa kahvitteluun. Iltapäivällä palaamme takaisin Portoroziin. Illallinen hotellissa.

8.6. perjantai | Vapaa päivä tai lisämaksullinen retki Venetsiaan
Portoroziin jäävillä aamiainen ja illallinen normaalisti.
Venetsian retken valinneille: Aikaistetun aamiaisen jälkeen lähdemme bussilla Venetsian parkkisaarelle Tronchettolle ja siirrymme sieltä taxiveneellä, Giudeccan eli juutalaisten kanaalin kautta, kohti ”maailman kauneinta olohuonetta” eli ydinkeskustaa. Tutustumme kävellen oppaamme johdolla Pyhän Markuksen toriin ja sen tärkeimpiin nähtävyyksiin. Näemme Huokausten Sillan, Dogen eli hallitsijoiden palatsin ja vierailemme myös maailmankuulun Muranon lasitehtaan myymälässä. Näemme lasinpuhallusnäytöksen ja mahdollisuus ostosten tekoon. Lounaan ruokajuomineen nautimme Rialton sillan ja Canal Granden lähellä, joka on Venetsian pisin kanaali. Tämä on kaupungin vanhinta asustusaluetta, jossa asuivat aikanaan myös hallitsijat. Venetsiassa on myös omaa aikaa aistia kaupungin kansainvälinen ilmapiiri, tutustua Merceria-ostoskatuun tai osallistua ikimuistoiseen gondoliajeluun palatsien reunustamille vesikujille (lisämaksu).

Taxivene vie meidät takaisin bussille ja palaamme illaksi Portoroziin. Yhteinen illallinen hotellilla myös Venetsian retkeltä palaavilla.

9.6.lauantai | Metsäasiantuntijan luento, maaseutukierros ja viinitilavierailu
Aamiaisen jälkeen on jälleen mahdollisuus tulla kuuntelemaan hotellin kokoustiloihin metsäasiantuntija, juristi Tuomo Pesälän luentoa ajankohtaisista metsäteemoista. Iltapäivällä siirrymme turistibussiimme ja ajamme läheiselle maaseudulle, jossa teemme tilavierailun perheviljelmälle jota emännöi leskirouva Ingrid. Tilalla harjoitetaan pelto- ja puutarhaviljelyä ja tilan tuottama viini on palkittu useilla alan tunnustuksilla. Maistelemme tilan tuotteita ja tutustumme tilan viinikellariin, mahdollisuus ostaa mm. viinejä, pontikkaa, hilloja ja marmeladia. Paluu alkuiltapäivästä hotellille. Loppupäivä ja ilta omatoimista vapaata aikaa. Illallinen hotellissa.

10.6. sunnuntai | Vrhnika metsäohjelmaa, tilavierailu ja Ljubljana
Aamiaisen jälkeen pakkaamme laukut bussiin ja ajamme sisämaan maaseudulle, jossa tutustumme yksityiseen metsätilaan ja perheen asumiseen Slovenian maaseudulla, idyllisessä Vhrnikan kylässä. Tilan omistavat Mirka, joka on suomalainen agronomi ja hänen miehensä Damjan, slovenialainen metsänhoitaja. Samalla kuulemme Mirkan kertomana, millaista on asua ja elää Sloveniassa Isäntäväki esittelee meille talouttaan ja omien metsiensä hoitoa. Kuulemme myös Slovenian valtion metsähallinnon toiminnasta ja organisoitumisesta sekä yksityismetsien hoidon ja hallinnon järjestäytymisestä. Tilavierailun jälkeen siirrymme viehättävään paikalliseen kyläravintolaan – Jurzaan – lounaalle.

Lounaan jälkeen lähdemme kohti Ljubljanaa, jossa majoitumme City***-hotelliin. Majoittumisen jälkeen iltapäivä vapaata aikaa vaikkapa tuliaisostosten tekoon. Illalla nautimme läksiäisillallisen.

11.6. maanantai | Bled, Pokljukan metsät Alpeilla ja kotimatka
Aamiaisen jälkeen pakkaamme laukut bussiin ja lähdemme tutustumaan metsäkohteisiin. Päivän metsäkohteet sijaitsevat Slovenian Alpeilla – Juliaaniset Alpit. Saavumme Bohinjin alppijärven alueelle, jossa tutustumme paikallisen metsäammattilaisen opastamana Triglavin kansallispuiston metsien hoitoon ja alueen metsien monikäyttöön ja hallinnointiin. Ennen lentokentälle menoa pysähdymme viehättävässä Bledin Alppikaupungissa, jossa nautimme lounaan.

Täältä jatkamme Ljubljanan lentoasemalle. Finnairin lento Ljubljanasta lähtee klo. 19.20, ja saavumme Helsinkiin klo. 22.55.  

Finnairin suora lennot
AY1201 6.6. HELSINKI – LJUBLJANA KLO 0810 – 0950
AY1202 11.6. LJUBLJANA – HELSINKI KLO  1920 –  2255

 Majoitus
6-10.6. Portoroz, Life Class 4 * -hotel, www.lifeclass.net
1
0.-11.6. Ljubljana, Hotel City 3*,  www.cityhotel.si

Käytämme kokonaishinnoittelua, jolloin matkan hintaan sisältyy kaikki oleellinen. Hintaan ei lisätä toimitus- tai palvelumaksuja. Hinnat sisältävät verot.
Hinnat perustuvat 20.11. 2017 voimassa oleviin valuutta- ja verotietoihin. Matkan toteutuminen edellyttää ryhmän minimikokoa 20. Matkalle on varattuna 30 paikkaa.

Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Lisätietoa matkan maksamisesta luottokortilla
Verkkokaupassa matkan voi maksaa luottokortilla (Visa, MasterCard tai Amex). Ennakkomaksu maksetaan heti varauksen yhteydessä ja loppumaksu eräpäivänä. Varauksesta saatte sähköpostiinne vahvistuksen, jossa on myös linkki loppumaksun maksamista varten. Sähköpostitse tehdyistä varauksista lähetämme laskut pankkisiirtolomakkeina. Jos matkan haluaa maksaa luottokortilla (Visa, MasterCard ja Amex), veloitus tehdään NETs (entinen Luottokunta) puhelinmyyntinä. Nets veloittaa palvelumaksuna 2%+alv. maksettavasta summasta, joka lisätään matkan hintaan. Veloitus hoidetaan puhelimitse Kon-Tiki Toursin toimiston kanssa.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä ja verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/

 

 

Kerää oma ryhmä

Omalla porukalla matkalle

Kutsu kaverisi mukaan ja räätälöidään juuri teidän porukan näköinen matka.

Kutsu Facebookissa

Lähetä ystävillesi kutsu sähköpostiin

Metsämatka Sloveniaan

6.-11.6.

1530 €

Aarre -lehti täyttää 10 vuotta. Sen kunniaksi teemme upean opintomatkan Sloveniaan 6.-11.6. 

Yksi Slovenian valteista on se, että jo muutaman päivän matkalla ehtii nähdä paljon. Etäisyydet ovat lyhyitä: samana päivänä voi kulkea alppimaisemista vehreän maaseudun halki ja päätyä illaksi Adrianmeren rantakahvilaan. Slovenian-kävijät ihastuvat paitsi komeisiin maisemiin myös paikallisiin ihmisiin ja heidän ystävällisyyteensä. Aarteen lukijamatkalla on mahdollisuus tutustua myös Venetsiaan, joka on kätevästi päiväretken päässä. Näin saat halutessasi yhdellä reissulla kaksi maata, Slovenian ja Italian! Vaihtoehtona on nauttia sillä aikaa kylpylähotellimme monipuolisesta tarjonnasta. Lukijamatkamme kruunaa mielenkiintoinen ja asiantunteva metsäohjelma.