COVID-19 TIEDOTE: Ajankohtaisia tiedotteita koronavirusepidemian vaikutuksista matkailuun.
Lue tästä

Maa- ja metsätalousmatkat

Metsämatka Sloveniaan ja Kroatiaan

Ajankohta
20.10. - 24.10.2020
Kesto
5 päivää
Kohde
Slovenia ja Kroatia
Hinta
1365 €
Varaa matka

Metsämatka Slovenian vehreään luontoon

Luonto todella hemmotelee Sloveniassa, lähde kokemaan tämä matka kanssamme! Maa on hyvin monipuolinen ja maastot vaihtelevat Bledin alppijärven jylhistä Juliaanisten Alppien maisemista sisämaan kumpuilevien metsien ja peltojen vehreyteen. Maan lounaisosassa välkehtii sininen ja puhdas Adrianmeri ja subtrooppinen rannikkoalue. Tutustumme Slovenian metsiin ja metsänhoitoon ammattitaitoisen metsänhoitajan avustuksella. Vierailemme maan pääkaupungissa Ljubljanassa, Euroopan suurimmissa tippukivi-luolissa Postojnassa ja Piranin vanhassa venetsialaisaikaisessa kaupungissa. Tutustumme myös Mahnicin tilalla paikallisen viininviljelyn taitoihin ja teemme kokopäiväretken Kroatiaan.

Slovenian kauneus, siisteys, turvallisuus ja ystävälliset asukkaat luovat yhdessä rikkaan luonnon kanssa erinomaiset puitteet tälle virkistävälle metsämatkalle.

Tervetuloa mukaan!

Varaa matka

Ilmoittautumiset 1.8.2020 mennessä

Järjestämme tämän matkan yhteistyössä Eteläisen Suomen metsänhoitoyhdistysten kanssa, mutta matkalle ovat lämpimästi tervetulleita kaikki kohteesta innostuneet. Tärkeintä on kiinnostuksesi aihetta ja matkakohdetta kohtaan – ja mikä parasta pääset matkalle asiantuntevassa seurassa.

Hintaan sisältyy

 • lennot Finnairin suorat lennot Helsinki–Ljubljana–Helsinki lentoveroineen ja matkatavaroineen
 • majoitus jaetussa 2 hengen huoneissa aamiaisineen ja veroineen
 • kuljetukset ohjelman mukaiset bussikuljetukset
 • pääsymaksut ohjelman mukaiset opastukset ja pääsymaksut
 • opas suomalaisen matkanjohtajan palvelut
 • ateriat: 4 x aamupala, 3 x lounas ja 4 x illallinen (läksiäisillallisella sis. ruokajuomat)
 • palvelu- ja toimistomaksut

Kohokohdat

 • Bledin kylä ja Triglavin kansallispuisto. Bled on kuvankaunis pieni kylä järven rannalla ja Triglavin kansallispuisto on aivan sen vieressä. Matkan aikana tutustumme kansallispuiston metsien hoitoon.
 • Ljubljanan kaupunki, Postojan tippukiviluolat ja Portorož. Ljubljanassa tehdään kaupunki kierros. Tutustumme Postojan tippukiviluoliin ja Portorožin kylään joka on tunnettu ”ruusujen satamana”.
 • Piranin kaupunki ja viinitila. Piranin alueella kaupunkikierros ja kirkonmäeltä avautuvat kauniit näkymät Italian ja Kroatian suuntaan.
 • Kroatia ja roomalaisaikainen vanha Porečin kylä. Opastettu kierros Kroatian historiasta ja nykypäivästä.
 • Vrhnikan metsä- ja maatilavierailu. Paikallinen isäntäväki esittelee meille talouttaan ja metsiensä hoitoa.

Matkanjohtaja

Pirjo Sehic

Olen iloinen ja pirteä freelancer ammattiopas. Olen työskennellyt matkailualalla jo yli 35 vuotta eri tehtävissä mm. kohdepäällikkönä ja oppaana, matkanjohtajana sekä erilaisten matkojen tuotanto- ja sopimuspäällikkönä. Asun nyt Suomessa. Työhistoriani on hyvin laaja ja monipuolinen. Olen toiminut fysioterapeuttina, Jyväskylän kongressikeskuksen kokouspäällikkönä, Euroopan Neuvoston projektipää... Lue lisää

Voit halutessasi maksaa vapaaehtoisen 10 euron tukimaksun ilmastotyöhön matkan varatessasi. Lahjoittaminen käy vaivattomasti verkkokaupassamme ennakkomaksun yhteydessä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden matkatoimistosta riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Matkan hinta edellyttää ryhmän minimikoon täyttymistä. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd / Björk & Boström Urheilumatkat Oy, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv, SMAL 39610) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä. Erityisehdot myös verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/.

Lue räätälöidyn ryhmämatkan erityisehdot ennen matkan varausta
Tulosta matkaohjelma

Matkaohjelma

tiistai 20.10. - lauantai 24.10.2020

20.10. tiistai | Matkustuspäivä Sloveniaan (L, I)

Kokoonnumme ja tapaamme suomalaisen matkanjohtajamme Helsinki-Vantaan lentoasemalla. Finnairin suora lento Sloveniaan lähtee klo 8:40 ja saavumme perille Ljubljanaan klo 10:20. Siirrymme omaan bussiimme, joka kuljettaa meidät Blediin.

Nautimme matkalla kevyen lounaan ja siirrymme bussilla metsäkohteeseemme. Siellä tapaamme slovenialaisen metsänhoitaja Damjanin ja hänen suomalaisen vaimonsa Mirkan. Saamme tietoa Triglavin kansallispuiston metsien hoidosta ja alueen metsien monikäytöstä ja hallinnoinnista. Liikumme alueella myös kävellen. Otathan siis hyvät jalkineet ja lämmintä vaatetta mukaan. Loppuiltapäivästä siirrymme Blediin ja majoitumme hotelliin Astoriaan, jossa yhteinen illallinen hotellin ravintolasalissa.

21.10. keskiviikko | Ljubljanan kaupunki, tippukiviluolat ja Portoroz (A, I)

Lähdemme Ljubljanaan nautittuamme aamiaisen. Vierailemme Slovenian Metsähallituksen tiloissa, jossa kuulemme valtion metsähallinnon toiminnasta ja organisoitumisesta sekä yksityismetsien hoidon ja hallinnon järjestäytymisestä. Kaupunkikierros Ljubljanassa ja vapaa-aikaa käydä esim. Rogarska Slatinan kristallikaupassa. Päivän aikana opas kertoo myös Ex-Jugoslavian ja Slovenian hajoamisesta.

Tutustumme Postojan tippukiviluoliin, ja hyvät jalkineet sekä lämmin vaatetus on jälleen tarpeen, sillä luolissa lämpötila on vain +9C. Luolissa liikutaan sähköisellä avojunalla ja voit osallistua myös n. 1,5 km kävelykierrokselle. Tämän jälkeen omaa aikaa nauttia vaikka päiväkahvit.

Iltapäivällä ajamme Adrian meren rannikolle Portoroziin ”Ruusujen Satamaan”. Majoittaudumme  Life Class -hotellissa 4*. Ennen iltaruokailua piipahdamme katsomassa Terme-kylpylän palvelut, jonka allasosasto on käytössämme ilmaiseksi. Tutustumme myös rantakadun keskeisiin paikkohin ja nautimme tunnelmasta. Illallinen hotellin ravintolasalissa.

22.10. torstai | Piranin kaupunkikierros ja vierailu viinitilalla (A, I)

Lähdemme aamiaisen jälkeen hotellin aulasta kävelyretkelle rantatietä pitkin Piraniin. Kaupunkikierroksella näet ja koet mm. sokkeloiset kujat ja Giuseppe Tartinin keskustorin. Kirkonmäeltä avautuvat upeat maisemat Italian, Kroatian ja Slovenian puolelle. Kierroksen jälkeen on vapaata aikaa kahvitella ja käydä vaikkapa putiikeissa suklaamaistiaisilla ja tuliaisostoksilla.

Puolenpäivän aikoihin bussi noutaa meidät Piranista ja suuntaamme Mahnicin viinitilalle, jossa tutustumme viininviljelyyn. Maistelemme tilan viinejä emännän kertoessa viinin valmistuksen saloista. Nautimme paikallista suolapalaa slovenialaisen haitarimusiikin kera ja käymme tilan viinikellarissa, jossa on myös ostosmahdollisuus. Iltapäivän lopulla palaamme läheiseen Portoroziin. Siellä omaa vapaa-aikaa käydä katselemassa rantakadun monenlaisten kauppojen tunnelmaa. Illallinen hotellilla.

23.10. perjantai | Kokopäiväretki Kroatiaan (A, L, I)

Lähdemme päiväretkelle Kroatiaan nautittuamme aamiaisen hotellilla. Tämän päivän aikana kuulemme laaja-alaisesti Ex-Jugoslavian ja Kroatian hajoamisesta, ja maan jokapäiväisistä asioista, kuten ihmisistä, työstä, palkoista, koulutuksesta, eläkkeistä, maantiedosta jne. Tutustumme Porecin vanhaan roomalaisaikaiseen kaupunkiin, jossa jää myös omaa aikaa kahvitteluun, jäätelöannokseen tai Kruskovac-liköörin maistamiseen. Keskuskadulla on myös lukuisia ostospaikkoja.

Alkuiltapäivästä tutustumme Pazinin kaupungin kauniiseen katolilaiseen kirkkoon ja sen upeaan historiaan. Päivän viimeinen kohde on ”Dulen Konoba” eli paikallisen viinitilan kotiravintola. Siellä nautimme lounaasta ja talon viineistä paikallisen kroatialaisen musiikin ja laulun kera. Illansuussa palaamme takaisin Portoroziin. Illallinen hotellilla.

24.10. lauantai | Vrhnikan metsäohjelmaa, tilavierailu ja kotimatka (A, L)

Nautittuamme ravitsevan aamiaisen hotellilla kirjaudumme ulos hotellista klo 10 ja lähdemme vierailulle paikalliselle maatilalle, joka sijaitsee sisämaan metsäseudulla. Isäntäväki esittelee meille talouttaan ja omien metsiensä hoitoa. Tutustumme heidän elämäänsä, kotiinsa, sen pihapiiriin, hevostalleihin ja teemme kävellen yhteisen metsäkierroksen. Tämän jälkeen menemme nauttimaan läksiäislounaan ruokajuomineen läheiseen ravintolaan. Juomme myös läksiäiskahvit ravintolan emännän tekemän omenapiiraan kera. Lounaan jälkeen siirrymme Ljubljanan lentokentälle ja kotimatkalle.

Ateriat

A=aamupala, L=lounas ja I=illallinen

Lennot

AY1201 Finnair Helsinki-Ljubljana 20.10.2020 klo 08:40-10:20

AY1202 Finnair Ljubljana-Helsinki 24.10.2020 klo 19:20-22:55


Majoitus

20-21.10 Hotel Astoria Bled 3*

https://www.hotelastoria-bled.com/welcome

Hotel Astoria Bled sijaitsee aivan Bledin keskustassa palvelujen lähellä. Hotelli on hienostuneesti sisustettu ja modernisti varustettu, myös vastuullisuuden trendien näkökulmasta. Hotellissa on 51 hyvin varusteltua huonetta. Huoneissa on wi-fi, ilmastointi, kylpy/suihku, TV, puhelin, tallelokero, minibaari ja hiustenkuivaaja. Hotellin yleisissä tiloissa on buffet-ravintola katetulla terassilla, Ala Carte -ravintola sekä Astoria lounge. Hotellin wellness-palvelut tarjoavat mm. monipuolisesti erilaisia hoitoja, saunan sekä kuntoilualueen.

21-24.10 LifeClass Hotels & Spa*

https://www.lifeclass.net/

Hotel Life Class Hotels&Spa -hotellikokonaisuus sijaitsee Portorož´n keskustassa palvelujen lähellä ja aivan Välimeren rannan tuntumassa. Hotellilla on iso valikoima spa-palveluita, kauneus- ja terveyspalveluita sekä yksityisranta. Huoneissa on wi-fi, ilmastointi, kylpy/suihku, TV, puhelin, tallelokero, minibaari ja hiustenkuivaaja. Hotellin yleisissä tiloissa on Salina -ravintola, Cafe Central ja kongressikeskus. Majoitus tapahtuu ajankohdan varaustilanteen mukaan jossain alueen hotellirakennuksissa: Riviera,Neptun,Mirna, Apollo tai Grand Hotel.

Maksuehto 

Ennakkomaksu 300€/hlö ilmoittautumisen yhteydessä. Loppumaksu 6 viikkoa ennen matkan alkua. 

Hinnat perustuvat 31.1.2020 voimassa oleviin valuutta- ja verotietoihin. Matkan hinta edellyttää ryhmän minimikokoa 20. 

Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut. Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin.  

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan. 

 

 

Kuvia

Metsämatka Sloveniaan ja Kroatiaan kuvia

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna