Metsätalousmatkat

Metsä- ja luontomatka Saksan Schwarzwaldiin

Ajankohta
17.9. - 21.9.2018
Kesto
5 päivää
Kohde
Schwarzwald, Saksa
Hinta
1450 €

Metsä- ja luontomatka Saksan Schwarzwaldiin

Tervetuloa Eteläisen Suomen metsänhoitoyhdistysten asiakasmatkalle Saksaan 17.–21.9. Schwarzwald on metsäinen vuorijono Lounais-Saksassa, Baden-Württembergin osavaltiossa. Vuoristo on saanut nimensä alueella yleisten havupuiden tummasta väristä. Freiburgin kunta, jonne matkamme suuntautuu, on yksi suurimmista metsänomistajista Saksan liittotasavallassa. Metsän, viinin ja gootin kaupunkia ympäröi vihreä rengas. Metsämatkamme aikana tutustumme alueen metsien monikäyttöön ja hallinnointiin. Ohjelmassa on myös mukavaa yhdessäoloa, iloista iltaohjelmaa ja herkullista paikallista ruokaa schwarzwaldilaiseen tapaan.

Soita ja kysy lisää puh: 09 466 300

Hintaan sisältyy

  • Finnairin lennot Helsinki-Zurich-Helsinki turistiluokassa lentoveroineen
  • majoitus jaetussa 2-hengen huoneessa aamiaisineen
  • ohjelman mukaiset kuljetukset, ateriat: 3 lounasta ja läksiäisillallinen sis. ruokajuomat
  • suomalaisen matkanjohtajan ja oppaan palvelut kohteessa
  • paikallisten metsäasiantuntijoiden opastukset metsäkohteissa

Lisämaksusta

  • Yhden hengen huone 260 €/hlö
  • muut palvelut esim. tilausbussikuljetus Helsinki-Vantaan lentoasemalle minimiosallistujamäärän 20 henkilöä/lähtöpaikkakunta täyttyessä
Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv). Matkojemme erityisluonteen vuoksi sovellamme yleisten valmismatkaehtojen lisäksi erityisehtoja, joihin voit tutustua tästä.

Majoitus

3* hotellissa sisältäen aamiaisen

Tulosta matkaohjelma

Matkaohjelma

maanantai 17.9. - perjantai 21.9.2018

17.9. maanantai | Matkapäivä, juustola

Kokoontuminen Helsinki-Vantaan lentoasemalla, josta lähtö Finnairin vuorolla AY1511 Zürichiin klo 7.55, saapuminen Zürichiin klo. 9.40. Opas ja linja-auto ovat meitä vastassa lentokentällä. Ensimmäisenä meillä on ohjelmassa Ospelehof-tilavierailu, jossa meille esitellään juustola. Lounas Bauernbuffetissa, josta saamme maatilan tuotteita lounaaksi. Vierailun jälkeen suuntaamme Freiburgiin, jossa majoitumme ***-hotelliimme.

18.9. tiistai | Metsäkeskus, uusiutuva energia

Hotellin aamiaisen jälkeen suuntaamme metsäkeskukseen. Tutustumme metsänjohtajan johdolla lähimetsään. Kuulemme yleisesti alueesta, metsäteollisuudesta, yksityisestä pienmetsänomistajuudesta, ekologiasta, puun energiankäytöstä ja alueella järjestettävistä opintomatkoista. Vuosi 2011 oli kansainvälinen metsävuosi. Saksassa perustettiin foorumi ”Metsien kulttuuriperintö”. Freiburgin alueen metsät ovat yhtenä jäsenenä foorumissa. Nautimme lounaan Hofgut Sternenissä. Lounaan jälkeen vuorossa on Uusiutuva energia -kierros, jonka jälkeen meillä on mahdollisuus tutustua käkikello- ja lasinvalmistuskauppoihin.

19.9. keskiviikko | Freiburg-päivä

Aamiainen hotellilla. Aamiaisen jälkeen vuorossa on kaupunkikävely Freiburgissa. Tutustumme kaupungin keskustaan ja keskeisimpiin nähtävyyksiin oppaan johdolla. Kaupunkikierroksen jälkeen vapaa-aikaa esimerkiksi kahvilassa käyntiin ja ostosten tekoon.

20.9. torstai |  Kansallispuisto ja schwarzwaldilainen ilta metsämajalla

Hotellin aamiainen, jonka jälkeen aamupäivä vapaata aikaa. Puoliltapäivin lähdemme ajamaan bussilla alueen korkeimman huipun (Feldberg 1493 m) tuntumaan. Tutustumme Etelä-Schwarzwaldin kansallispuistoon, joka on yksi Saksan suurimpia www.naturpark-suedschwarzwald.de/en. Alue on hyvä esimerkki siitä, miten luonnonsuojelu, maatalous, metsätalous ja matkailu toimivat sulassa sovussa. Saamme esittelyn Luontotalossa ja tutustumme lähimetsään metsänhoitajan johdolla.

Vietämme schwarzwaldilaisen illan metsän siimeksessä entisellä metsämiesten majalla, johon kävelemme noin 2 km. Illallisen ohessa kuulemme paikallista musisointia. Takaisin linja-autolle kävelemme metsän halki soihtukulkueen valossa.

21.9. perjantai | Titiseen laivaristeily, kotimatka

Aamiainen hotellilla, jonka jälkeen suuntaamme Titiseelle. Titiseellä teemme yhteisen kävelykierroksen ja pääsemme tutustumaan kauniisiin maisemiin järviristeilyllä. Risteilyn jälkeen on mahdollisuus tehdä ostoksia erilaisista kojuista, esimerkiksi Schwarzwald-kinkkua ja muita paikallisia tuotteita sekä matkamuistoja. Päivän aikana nautitaan lounas. Titiseeltä lähdemme iltapäivällä kohti lentokenttää. Lentomme AY1514 Helsinkiin lähtee klo. 19.10. Helsingissä olemme klo. 22.50. Hyvää matkaa kotiin!

Finnairin lennot
AY1511 Helsinki – Zürich 7:55 – 9:40
AY1514 Zürich – Helsinki 19:10 – 22:50

Maksuehto     
Ennakkomaksu 300 € / hlö, varauksen yhteydessä. Loppumaksu 6 viikkoa ennen matkan alkua.

Käytämme kokonaishinnoittelua, jolloin matkan hintaan sisältyy kaikki oleellinen. Hintaan ei lisätä toimitus- tai palvelumaksuja. Hinnat sisältävät verot. Hinnat perustuvat 28.11. 2017 voimassa oleviin valuutta- ja verotietoihin. Matkan toteutuminen edellyttää ryhmän minimikokoa 20.

Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa. Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä ja verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/

Kuvia

Metsä- ja luontomatka Saksan Schwarzwaldiin kuvia