Metsätalousmatkat

Metsämatka Portugaliin

Ajankohta
19.4. - 24.4.2022
Kesto
6 päivää
Kohde
Portugali
Hinta
1675 €
Varaa matka

Metsäopinto- ja luontomatka

Teemme vuoden 2022 Etelä-Savon metsänhoitoyhdistyksen metsämatkan Portugaliin. Liikumme suomalaisen metsänhoitaja -oppaamme johdolla maaseudulla ja päätämme matkamme Lissabonin kaupunkiin.

Portugali on mielenkiintoinen metsämaa ja sen luontoa sekä ihmisiä on muokannut syrjäinen sijainti suuren Atlantin Valtameren äärellä. Maa on maailman suurin korkintuottaja, muut merkittävät puulajit ovat eukalyptus ja rannikkomänty Pinus pinaster. Portugalin metsistä 98 % on yksityisessä omistuksessa, valtaosin yksittäisillä metsänomistajilla. Metsäpalot ovat maassa suuri ongelma. Pääsemme tutustumaan maan metsätalouteen ja vähän maatalouteenkin sekä metsänomistajiin, herkulliseen portugalilaiseen keittiöön ja paikallisruokiin, Porton hienon kaupungin nähtävyyksiin ja portviiniin. Matkan lopussa pääsemme myös Lissaboniin, Portugalin kauniiseen pääkaupunkiin, johon jää yhteisen kierroksen jälkeen tutustua myös omatoimisesti.

Asiantuntijaoppaanamme toimii kokenut Espanjan ja Portugalin kävijä, metsänhoitaja Jouko Lehtoviita. Mukana matkalla on myös Mhy Etelä-Savon metsäammattilainen.

 

Varaa matka

Tämä matka järjestetään yhteistyössä Mhy Etelä-Savon kanssa, mutta olet tervetullut mukaan vaikket kyseiseen yhdistykseen kuuluisikaan. Tärkeintä on kiinnostuksesi aihetta ja matkakohdetta kohtaan – ja mikä parasta pääset matkalle asiantuntevassa seurassa.

Hintaan sisältyy

 • suora lento Helsinki–Lissabon–Helsinki lentoveroineen
 • majoitus jaetussa 2-hengen huoneessa aamiaisineen
 • ohjelman mukaiset kuljetukset
 • ohjelman mukaiset ateriat: 3 x lounas, 1 x illallinen ruokajuomineen. 1 x iltapala
 • Mhy:n edustaja mukana matkalla matkanjohtajan roolissa
 • suomalainen metsäasiantuntija / opas / tulkki mukana koko matkan
 • palvelu- ja toimistomaksut

 

Lisämaksusta

 • kotimaan lijna-autokuljetus Juvalta 5-tietä pitkin Helsinki-Vantaan lentokentälle. Hinta selviää, kun todellinen matkustajamäärä tiedossa. Laskutetaan erikseen.
 • 1h-huoneen lisämaksu 250 €
 • ennakkoon varatut istumapaikat lennolla
 • muut palvelut

Matkanjohtaja

Jouko Lehtoviita

Olen peruskoulutukseltani metsänhoitaja ja tehnyt päivätyöni Suomen metsien hyväksi lähinnä Tapiossa, pienen pätkän työuraa olin myös maataloussektorilla. Olen harrastanut monipuolisesti luontoa eli perhosia, kasveja ja nykyisin etenkin sieniä ja marjoja. Espanjaa ja espanjankieltä olen harrastanut 1980-luvun lopulta lähtien ja järjestänyt yli 10 vuoden ajan metsä-, maatalous ja muita matkoja Espa... Lue lisää

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden matkatoimistosta riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Matkan hinta edellyttää ryhmän minimikoon täyttymistä. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd / Björk & Boström Urheilumatkat Oy, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv, SMAL 39610) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä. Erityisehdot myös verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/.

Lue räätälöidyn ryhmämatkan erityisehdot ennen matkan varausta
Tulosta matkaohjelma

Matkaohjelma

tiistai 19.4. - sunnuntai 24.4.2022

19.4.2022 TI Matkapäivä (L)

Yhteiskuljetus Juvan ja Mikkelin kautta 5 -tietä pitkin Helsinki – Vantaan lentoasemalle (hinnoitellaan ja laskutetaan erikseen, kun todellinen matkustajamäärä tiedossa). Saapuminen Helsingin lentoasemalle josta Finnairin suora lento Lissaboniin kello 18.20 – 21.10. Tilausajokuljetus kohti pohjoista 200 km päässä sijaitsevaan Coimbran kaupunkiin. Arvioitu majoittumisaikamme on n. 24. Majoittuminen hotelliin. Kevyt iltapala. Colimbra on maan entinen pääkaupunki. Siellä on n. 150 000 asukasta ja suuralueella asuu n. 460 000 asukasta.

20.4.2022 KE Korkkitammimetsiköt, metsänomistajia, metsäyhdistys (A, L)

Aamiaisen jälkeen hyvästelemme Colimbran ja jatkamme päivää metsä- ja luontoretkelle. Tutustumme tammimetsiköiden kasvatukseen ja puunkorjuuseen. Vierailemme metsänomistajayhdistyksessä. Nautimme päiväretken aikana maittavan runsaanlounaan paikalliseen tapaan. Iltapäivällä palaamme hotellillemme. Loppupäivä on vapaata aikaa tutustua ympäristöön.

21.4.2022 TO Porton kaupunki, Portviinin tuotanto, Portugalin kansallismetsä (A, L)

Nautittuamme aamiaisen, siirrymme bussiimme ja suuntaamme noin 140km:n päähän pohjoiseen, rannikolle kuuluisaan Porton satamakaupunkiin. Teemme kiertoajelun ja jalkaudumme kaupungin keskustaan, johon tutustumme kävellen. Siirrymme jokiristeilyalukseen ja teemme ”6 sillan risteilyn”. Tutustumme Port viinin tuotantoon ja makuun. Nautimme lounaan päivän aikana. Paluumatkalla vierailemme Portugalin kansallismetsikössä, jossa meille kerrotaan metsikön historiasta ja kasvatuksesta. Palaamme alkuillasta hotellille, ilta on jälleen vapaata aikaa.

22.4.2022 PE Eukalyptuksen kasvatus, puunjalostus, Lissabon (A, I)

Aamiaisen jälkeen hyvästelemme hotellimme ja suuntaamme kohti pääkaupunki Lissabonia. Tutustumme eukalyptuksen kasvatukseen ja puunjalostukseen. Pidämme tauon paikallisessa ravintolassa, jossa kukin voi tilata makunsa mukaan syötävää ja juotavaa. Illaksi majoitumme Lissabonissa olevaan hotelliin. Kokoonnumme sovittuun aikaan aulaan ja lähdemme oppaamme kanssa yhteiselle illalliselle mukavaan paikallisravintolaan.

23.4.2022 LA Lissabon tutuksi (A, L)

Aamiaisen jälkeen lähdemme teemme kiertoajelun ja tutustumme keskustaan oppaamme kanssa. Iltapäivällä nautimme yhteisen lounaan, jonka jälkeen on vapaata aikaa Lissabonissa. Seuraavana aamuna  on aikainen herätys, mahdolliset huonelaskuun ostetut hotellipalvelut tulee hoitaa jo illalla.

24.4.2022 SU Kotimatka (A)

Oppaan ilmoittamaan aikaan herätys ja kuljetus lentoasemalle. Finnairin suora lento Helsinkiin klo 07.20 – 14.00. Helsingin lentoasemalta yhteiskuljetus 5-tietä pitkin kotiin. Antoisa matka on päättynyt, hyvää kotimatkaa!

Ateriat: A=aamiainen, L=lounas ja I=illallinen

Lennot

19.4.2022 AY1739 Helsinki – Lissabon kello 18.20 – 21.10
24.4.2022 AY1740 Lissabon – Helsinki kello 06.50 – 13.30

Majoitus 19.-22.4.2022

Hotel Tryp Coimbra * * *
Alameda Armando Gonçalves, 3000-059 Coimbra                                     

Majoitus 22.-24.4.2022

Sana Executive * * *
Av. Conde Valbom 56, 1050-069 Lisboa, Portugal

Maksuehto
Ennakkomaksu 300 € / hlö, verkkokaupassa varauksen yhteydessä, muuten 7 vrk varauksesta
Loppumaksu 6 viikkoa ennen matkan alkua.

Hinnat perustuvat 8.6.2021 voimassa oleviin valuutta- ja verotietoihin. Matkan toteutuminen edellyttää ryhmän minimikokoa 24. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut. Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv, SMAL 39610) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä. Erityisehdot myös verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/

Kuvia

Metsämatka Portugaliin kuvia

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna