Metsätalousmatkat

Metsäopintomatka Portugaliin

Ajankohta
4.4. - 9.4.2024
Kesto
6 päivää
Kohde
Portugali
Hinta
1890 €
Varaa matka

Metsäopinto- ja luontomatka

Portugali on mielenkiintoinen metsämaa ja sen luontoa sekä ihmisiä on muokannut syrjäinen sijainti suuren Atlantin Valtameren äärellä. Maa on maailman suurin korkintuottaja, muut merkittävät puulajit ovat eukalyptus ja rannikkomänty Pinus pinaster. Portugalin metsistä 98 % on yksityisessä omistuksessa, valtaosin yksittäisillä metsänomistajilla. Metsäpalot ovat maassa suuri ongelma. Pääsemme tutustumaan maan metsätalouteen ja vähän maatalouteenkin sekä metsänomistajiin, herkulliseen portugalilaiseen keittiöön ja paikallisruokiin, Porton hienon kaupungin nähtävyyksiin ja portviiniin. Matkan lopussa pääsemme myös Lissaboniin, Portugalin kauniiseen pääkaupunkiin, johon jää yhteisen kierroksen jälkeen aikaa tutustua myös omatoimisesti.

Liikumme suomalaisen metsänhoitaja -oppaamme johdolla maaseudulla ja päätämme matkamme Lissabonin kaupunkiin.

 

Varaa matka

Tämä matka järjestetään yhteistyössä Keski-Suomen metsänhoitajien kanssa, mutta olet tervetullut mukaan vaikket kyseiseen yhdistykseen kuuluisikaan. Tärkeintä on kiinnostuksesi aihetta ja matkakohdetta kohtaan – ja mikä parasta pääset matkalle asiantuntevassa seurassa.

Hintaan sisältyy

  • suora lento Helsinki–Lissabon–Helsinki lentoveroineen
  • majoitus jaetussa 2-hengen huoneessa aamiaisineen
  • ohjelman mukaiset kuljetukset
  • ohjelman mukaiset ateriat: 3 x lounas, 1 x illallinen ruokajuomineen.
  • suomalainen metsäasiantuntija / opas / tulkki mukana koko matkan
  • palvelu- ja toimistomaksut

 

Lisämaksusta

 

  • 1h-huoneen lisämaksu 445 €
  • muut palvelut

Majoitus

Hotel VILA GALÉ Coimbra **** ja MY STORY HOTEL TEJO ***

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden matkatoimistosta riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Matkan hinta edellyttää ryhmän minimikoon täyttymistä. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd / Kon-Tiki Sport Travel Oy, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv, SMAL 39610) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä. Erityisehdot myös verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/.

Lue räätälöidyn ryhmämatkan erityisehdot ennen matkan varausta
Tulosta matkaohjelma

Matkaohjelma

torstai 4.4. - tiistai 9.4.2024

4.4. torstai │matkapäivä, majoittuminen (I)

Saapuminen Helsingin lentoasemalle josta Finnairin suora lento Lissaboniin kello 12.50 – 15.40.  Lennon laskeuduttua, jatkamme oppaamme kanssa bussilla Lissabonista kohti pohjoista, Coimbran kaupunkiin, jossa on ensimmäinen majoituspaikkamme. Coimbra on maan entinen pääkaupunki. Siellä on n. 150 000 asukasta ja suuralueella asuu n. 460 000 asukasta. Nautimme yhteisen illallisen ja majoitumme hotelliin.

5.4. perjantai │metsäkohde, metsänomistajia, metsänomistajien yhdistys, Buçacon kansallismetsä (A, L)

Aamiainen hotellissa, ja lähdemme metsäkohteelle. Tutustumme Portugalin metsätalouteen metsänomistajayhdistys Forestis:lla. Nautimme lounaan paikallisessa ravintolassa. Iltapäivällä jatkamme matkaa Buçacoon, jossa tutustumme Portugalin kansallismetsään opastetulla kierroksella. Paluu Coimbraan, jossa ilta vapaata.

6.4. lauantai Porton kaupunki,  jokiristeily, portviini (A, L)

Nautittuamme aamiaisen, siirrymme bussiimme ja suuntaamme noin 120 km:n päähän pohjoiseen, rannikolle kuuluisaan Porton satamakaupunkiin. Teemme kiertoajelun ja jalkaudumme kaupungin keskustaan, johon tutustumme kävellen. Siirrymme jokiristeilyalukseen ja teemme ”6 sillan risteilyn”. Tutustumme portviinin tuotantoon ja makuun. Nautimme lounaan päivän aikana. Portosta jatkamme suoraan Lissaboniin, jossa ilta vapaata. Yöpyminen Lissabonissa.

7.4. sunnuntai metsäkohde, Lissabon (A, L)

Aamiainen hotellissa. Lähtö metsäkohteelle, jonka jälkeen yhteinen lounas. Paluu Lissaboniin ja opastettu kiertoajelu. Yöpyminen Lissabon

8.4. maanantai vapaapäivä Lissabonissa (A)

Hotelliaamiainen. Päivän voi viettää nauttien Lissabonin kaupungin runsaasta tarjonnasta. Ostosmahdollisuuksia riittää, sekä viihtyisiä kahviloita ja ravintoloita. Omin päin on myös kätevää piipahtaa vaikkapa junalla matkustaen Belemissä nauttimassa kahvit ja Pastel de Natan. Illallispaikkoja löytyy myös helposti hotellin läheisyydestä.

9.4. tiistai Kotimatka (A)

Aamiainen hotellissa. Vapaata kaupungilla. Lähtö Lissabonin lentokentälle puolenpäivän jälkeen, jossa lähtöselvitys ja Finnairin iltapäivä/iltalento Helsinkiin.

Ateriat: A=aamiainen, L=lounas ja I=illallinen

Lennot

4.4.2024 AY1739 Helsinki – Lissabon kello 12.50 – 15.40
9.4.2024 AY1740 Lissabon – Helsinki kello 16.35 – 23.15

Majoitus 4.-6.4.2024

Hotel VILA GALÉ Coimbra ****

Sijainti: Mondego joen varrella, 20 minuutin kävelymatkan päässä historiallisesta keskustasta.Huoneet: 229 modernia huonetta, jotka on sisustettu pehmeäsävyisillä väreillä ja ylellisillä kankailla. Kaikissa huoneissa on ilmastointi. Palvelut: 2 ravintolaa, 1 baari, kirjasto, autotalli, sisä- ja ulkouima-altaat sekä Satsanga Spa.

Majoitus 6.-9.4.2024

MY STORY HOTEL TEJO ***

Sijainti: Lissabonin historiallisen keskustan sydämessä. Huoneet: 135 hiljaista ja viihtyisää huonetta, joiden materiaalit ja muut sisustuselementit ovat huolellisesti valittu rakennuksen arvoa kunnioittaen. Palvelut: Ravintola O Poço ja aulabaari. Hotellin nykyaikainen mutta historiallinen ilme on peräisin 1800-luvun rakennuksen täysiremontista, jossa pyrittiin säilyttämään Pombaline-tyyli, sekä vanha suihkulähde ja kaivo “Poço do Borratém”. Hotelli on täynnä historiaa ja perinteitä, yhdistettynä designiin, viihtyvyyteen sekä nykyaikaisuuteen.

Maksuehto
Ennakkomaksu 400 € / hlö, verkkokaupassa varauksen yhteydessä, muuten 7 vrk varauksesta
Loppumaksu 6 viikkoa ennen matkan alkua.

Hinnat perustuvat 30.10.2023 voimassa oleviin valuutta- ja verotietoihin. Matkan toteutuminen edellyttää ryhmän minimikokoa 24. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut. Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv, SMAL 39610) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä. Erityisehdot myös verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/

Kuvia

Metsäopintomatka Portugaliin kuvia

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna