COVID-19 TIEDOTE: Ajankohtaisia tiedotteita koronavirusepidemian vaikutuksista matkailuun.
Lue tästä

Metsätalousmatkat

Metsämatka Portugaliin

Ajankohta
Matka siirtyy vuodelle 2022
Kesto
6 päivää
Kohde
Portugali
Hinta
1640 €

Opinto- ja virkistysmatka Portugaliin

Vuoden 2022 Etelä-Savon metsänhoitoyhdistyksen metsämatka suuntaa Portugaliin. Portugali on mielenkiintoinen metsämaa. Sen luontoa sekä ihmisiä on muokannut syrjäinen sijainti suuren Atlantin valtameren äärellä. Maa on maailman suurin korkintuottaja, muut merkittävät puulajit ovat eukalyptus ja rannikkomänty Pinus pinaster. Portugalin metsistä 98% on yksityisessä omistuksessa, valtaosin yksittäisillä metsänomistajilla. Metsäpalot ovat maassa suuri ongelma. Pääsemme tutustumaan maan metsätalouteen ja vähän maatalouteenkin sekä metsänomistajiin, herkulliseen portugalilaiseen keittiöön ja paikallisruokiin, Porton hienon kaupungin nähtävyyksiin ja portviiniin. Matkan lopussa tutustumme myös Lissaboniin.

Asiantuntijaoppaana toimii kokenut Espanjan ja Portugalin kävijä, metsänhoitaja Jouko Lehtoviita. Mukana matkalla on myös mhy Etelä-Savon metsäammattilainen.

Soita ja kysy lisää puh: 09 466 300

Tämä matka järjestetään yhteistyössä Mhy Etelä-Savon kanssa, mutta olet tervetullut mukaan vaikket kyseiseen yhdistykseen kuuluisikaan. Tärkeintä on kiinnostuksesi aihetta ja matkakohdetta kohtaan – ja mikä parasta pääset matkalle asiantuntevassa seurassa.

Hintaan sisältyy

 • kotimaan linja-autokuljetus Juvalta 5 -tietä pitkin Helsinki-Vantaalle
 • suora lento Helsinki–Lissabon–Helsinki lentoveroineen
 • majoitus jaetussa 2-hengen huoneessa aamiaisineen
 • ohjelman mukaiset kuljetukset
 • ohjelman mukaiset ateriat: 5 x lounas, 1 x illallinen ruokajuomineen. 1 x iltapala
 • Mhy:n edustaja mukana matkalla matkanjohtajan roolissa
 • suomalainen metsäasiantuntija / opas / tulkki mukana koko matkan
 • palvelu- ja toimistomaksut

 

Lisämaksusta

 • yhden hengen huone, lisämaksu 250€
 • ennakkoon varatut istumapaikat lennolla
 • muut palvelut

Matkanjohtaja

Jouko Lehtoviita

Olen peruskoulutukseltani metsänhoitaja ja tehnyt päivätyöni Suomen metsien hyväksi lähinnä Tapiossa, pienen pätkän työuraa olin myös maataloussektorilla. Olen harrastanut monipuolisesti luontoa eli perhosia, kasveja ja nykyisin etenkin sieniä ja marjoja. Espanjaa ja espanjankieltä olen harrastanut 1980-luvun lopulta lähtien ja järjestänyt yli 10 vuoden ajan metsä-, maatalous ja muita matkoja Espa... Lue lisää

Voit halutessasi maksaa vapaaehtoisen 10 euron tukimaksun ilmastotyöhön matkan varatessasi. Lahjoittaminen käy vaivattomasti verkkokaupassamme ennakkomaksun yhteydessä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden matkatoimistosta riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Matkan hinta edellyttää ryhmän minimikoon täyttymistä. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd / Björk & Boström Urheilumatkat Oy, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv, SMAL 39610) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä. Erityisehdot myös verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/.

Lue räätälöidyn ryhmämatkan erityisehdot ennen matkan varausta
Tulosta matkaohjelma

Matkaohjelma

1. Matkapäivä (L)

Julkaistavan aikataulun mukaan kuljetus Juvan ja Mikkelin kautta 5 -tietä pitkin Helsinki – Vantaan lentoasemalle. Pidämme matkan varrella lounastauon. Saapuminen Helsingin lentoasemalle josta Finnairin suora lento Lissaboniin kello 18.20 – 21.10. Tilausajokuljetus kohti pohjoista 200 km päässä sijaitsevaan Coimbran kaupunkiin. Arvioitu majoittumisaikamme on n. 24. Majoittuminen hotelliin. Kevyt iltapala.

2.Kaupunkikierros, korkkitammimetsiköt, metsänomistajia, metsäyhdistys (A, L)

Aamiaisen jälkeen teemme opastetun kaupunkikiertoajelun Coimbrassa, joka on maan entinen pääkaupunki. Siellä on noin 150 000 asukasta ja suuralueella asuu noin 460 000 asukasta. Kiertoajelun jälkeen jatkamme päivän metsä- ja luontoretkellemme. Tutustumme tammimetsiköiden kasvatukseen ja puunkorjuuseen. Vierailemme metsänomistajayhdistyksessä. Nautimme päiväretken aikana maittavan runsaanlounaan paikalliseen tapaan. Iltapäivällä palaamme hotellillemme. Loppupäivä on vapaata aikaa tutustua ympäristöön.

3.Porton kaupunki, Portviinin tuotanto, Portugalin kansallismetsä (A, L)

Aamiaisen  jälkeen siirrymme bussiin ja suuntaamme noin 140 km päähän pohjoiseen, rannikolle kuuluisaan Porton satamakaupunkiin. Teemme kiertoajelun ja jalkaudumme kaupungin keskustaan, johon tutustumme kävellen. Siirrymme jokiristeilyalukseen ja teemme ”6 sillan risteilyn”. Tutustumme portviinin tuotantoon ja makuun. Nautimme lounaan päivän aikana. Paluumatkalla vierailemme Portugalin kansallismetsikössä, jossa meille kerrotaan metsikön historiasta ja kasvatuksesta. Paluu alkuillasta hotellille, ilta on jälleen vapaata aikaa.

4.Eukalyptuksen kasvatus, puunjalostus, Lissabon (A, I)

Aamiaisen jälkeen huoneiden luovutus ja suuntaamme kohti pääkaupunki Lissabonia. Tutustumme eukalyptuksen kasvatukseen ja puunjalostukseen. Pidämme tauon paikallisessa ravintolassa, jossa kukin voi tilata makunsa mukaan syötävää ja juotavaa. Illaksi majoitumme Lissabonin ydinkeskustan ulkopuolella olevaan hotelliin. Kokoonnumme sovittuun aikaan aulaan ja lähdemme oppaan kanssa yhteiselle illalliselle mukavaan paikallisravintolaan.

5.Lissabon tutuksi (A, L)

Aamiaisen jälkeen lähdemme tutustumaan Lissabonin keskustaan opastetulla kiertoajelulla. Iltapäivällä nautimme yhteisen lounaan, jonka jälkeen on vapaata aikaa Lissabonissa. Sovittuun aikaan kokoonnumme ja ajamme hotellille. Seuraavana aamuna on aikainen herätys, joten lähtövalmistelut kannattaa tehdä jo illalla.

6.Kotimatka (A, L)

Oppaan edellisiltana ilmoittamaan aikaan (n. 03.30) siirtyminen bussiimme ja kuljetus lentoasemalle. Finnairin suora lento Helsinkiin klo 07.20 – 14.00. Helsingin lentoasemalta yhteiskuljetus 5-tietä pitkin kotiin. Matkan varrella lounas.

Ateriat

A=aamiainen, L=lounas ja I=illallinen

Lennot
AY1739 Helsinki – Lissabon kello 18.20 – 21.10
AY1740 Lissabon – Helsinki kello 06.50 – 13.30

Majoitus
Hotel Tivoli Coimbra 4*
João Machado 5, 3000-226 Coimbra, Portugal

https://www.tivolihotels.com/en/tivoli-coimbra?utm_campaign=local-gmb&utm_medium=organic_search&utm_source=google_gmb

Vila Gale Opera 4*
Travessa do Conde da Ponte, 1300-141 Lisboa, Portugal
https://www.vilagale.com/en/hotels/lisbon-coast/vila-gale-opera

 Huom! Matka siirtyy vuodelle 2022 ja uudet päivämäärät ja lentoaikataulut vahvistuvat huhti-toukokuun 2021 aikana. Ohjelma ja vierailukohteet tarkentuvat lähempänä matkaa.

Kuvia

Metsämatka Portugaliin kuvia

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna