?>

Metsä- ja maatalousmatkat

Metsämatka Irlantiin

Ajankohta
9.9. - 14.9.2019
Kesto
6 päivää
Kohde
Irlanti
Hinta
1622 €

MHY Keskipohja ja MHY Pyhä-Kala metsämatka

 • Henkeäsalpaavia maisemia ja pienten maalaiskylien elämää yhdistettynä Dublinin sykkeeseen. Irlanti tarjoaa tätä kaikkea. Lähde kanssamme tutustumaan Irlannin ainutlaatuisuuteen, anna silmiesi levätä kaikissa vihreän eri sävyissä. Olemme sisällyttäneet matkaohjelmaamme myös metsäalaan kiinteästi liittyviä elementtejä, jotka lisäävät matkan ammatillista hyötyä.

Kysy lisäpaikkoja katri.pelto-arvo@mhy.fi tai puh. 040 8253350.

Hintaan sisältyy

 • Finnairin lennot Kokkola – Helsinki – Dublin – Helsinki – Kokkola turistiluokassa lentoveroineen, vaihtoehtoisesti ulkomaan lento ilman kotimaan liittymälentoja hinta 1462 €
 • majoitus jaetussa 2-hengen huoneessa
 • hotelliaamiaiset
 • ohjelman mukaiset kuljetukset
 • ohjelman mukaiset ateriat; 2 x lounas, 3 x illallinen, 1 x irlantilainen ilta sis. illallinen ja show
 • ohjelman mukaiset sisäänpääsyt
 • suomenkielisen oppaan palvelut alkaen / päättyen Dublin
 • MHY edustaja matkalla mukana

 

Lisämaksusta

 • yhden hengen huone
 • ennakkoon varatut istumapaikat
 • muut palvelut

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Matkan hinta edellyttää ryhmän minimikoon täyttymistä. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv, SMAL 39610) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä. Erityisehdot myös verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/.

Lue räätälöidyn ryhmämatkan erityisehdot ennen matkan varausta
Tulosta matkaohjelma

Matkaohjelma

maanantai 9.9. - lauantai 14.9.2019

9.9. maanantai │ matkapäivä, metsäkohde & omenatila

Kokoontuminen Kokkolan lentoasemalla josta Finnairin lento Helsingin kauta dubliniin kello 05.35 – 06.40 ja 08.15 – 09.30. Helsingistä matkalle lähtevien lähtöselvitys alkaa klo 06.15. Suomalainen oppaamme ja bussimme ovat meitä vastassa. Suuntaamme lentoasemalta kohti Tipperarya ja vierailemme metsäkohteessa matkan varrella. Matkalla lentoasemalta Clonmeliin teemme metsäaiheisen vierailun yritykseen The Forestry Company. Lisätietoja osoitteessa: www.theforestrycompany.ie. He auttavat Irlannin metsänomistajia kehittämään ja tehostamaan toimintaansa tarjoamalla työpalveluja, neuvontaa ja koulutusta niin metsää omistaville yksityisille, kuin yhteisöille.

Huom. Vierailukohteet vahvistetaan lähempänä matkan ajankohtaa.

Matka jatkuu The Apple Farm omenatilalle ennen saapumista hotelliimme. The Apple Farm omenatila sijaitsee Clonmelissa, ja tilalla on omenatarhan lisäksi kauppa ja leirintäalue. Tilalla avattiin ensin kauppa vuonna 1970, jonka jälkeen toiminta on kasvanut. Täällä kasvatetaan omenapuiden lisäksi myös monenlaisia marjoja: mansikoita, vadelmia, luumuja, päärynöitä, kirsikoita. Ja he valmistavat siellä mm. omenamehua, siideriä, siiderietikka. Tilan omistaa hollannista kotoisin oleva Con Traas perhe. Saapuminen Minella hotelliin ja majoittuminen. Yhteinen Illallinen ja majoittuminen Minella hotellissa.

10.9. tiistai │ metsäkohde, taimitarha, ja Swiss Cottage

Irlantilainen aamiainen hotellissa. Päivän aikana tutustumme metsäaiheisiin kohteisiin Tipperaryn alueella ja yhdellä Irlannin suurimmista taimistoista. Aamupäivällä vieraillaan Sap Groupin taimitarhalla, joka sijaitsee lähellä Clonmelia, noin 20 minuutin ajomatkan päässä Cahirissa. Sap Nurseries on yksi Euroopan suurimmista taimitarhoista, jossa kasvatetaan erilaisia puuntaimia. Taimitarha on toiminut jo yli 15 vuotta ja on yksi tärkeimmistä taimitarhoista Irlannin saarella. Vierailun aikana kuullaan lisää taimitarhan toiminnasta ja mitä puita istutetaan Irlannissa. Käytännön metsäkohteessa meille kerrotaan Irlannin metsien hoidosta, puunkorjuusta ja metsien moninaiskäytöstä. Tutustumme historialliseen Swiss Cottage museoon. Nautimme päivän aikana omakustanteisen tyypillisen irlantilaisen lounaan. Illaksi paluu Minella hotelliin, jossa nautimme yhteisen illallisen ja sen aikana / jälkeen päästään kuulemaan perinteistä irlantilaista musiikkia ja nähdään mahdollisesti myös irlantilainen tanssiesitys.

11.9. keskiviikko │ metsäkohteita

Irlantilainen aamiainen hotellissa. Tämän päivän aikana tehdään metsäaiheisia vierailuja Tipperaryn / Corkin alueella. Omakustanteinen lounas sopivassa paikassa. Majoittuminen Minella hotellissa ja yhteinen illallinen.

12.9. torstai │ maatila- ja maaseutumatkailu kohde, metsäkohde & Dublin

Irlantilainen aamiainen hotellissa. Tämän päivän aikana matkataan Dubliniin upean Wicklown vuoriston kautta. Vieraillaan Wicklowssa sijaitsevalla lypsykarjatilalla, joka toimii myös maatilamatkailu -kohteena. The Orchard Centre maatilan isäntä Joe Hayden kertoo maatilavierailun aikana tilansa tuotannosta ja antaa ryhmälle kattavan katsauksen Irlannin maataloudesta ja karjatiloista. Tila on 120ha kokoinen ja siellä pidetään lypsykarjaa ja tarjotaan maatilamatkailun aktiviteetteja. Tilalla on uudenaikainen rehun tuotantosysteemi.  Tila tuottaa maitoa Baileys kermaliköörin valmistukseen ja tilalla on mahdollista maistetella likööriä. Joe vastaa mielellään kaikkiin maaseutua koskeviin kysymyksiin. www.theorchardcentre.com Lounas & Baileys maistiaiset tilalla. Iltapäivällä tutustumme Avondalen metsäalueeseen. Metsäammattilainen esittelee meille alueen metsänkäsittelyä ja puuntuotantoon liittyviä tavoitteita ja menetelmiä. Avondale House on yhden Irlannin suurimmista poliittisista johtajista politiikoista Charles Steward Parnell synnyinpaikka. Se on rakennettu 1700 – luvulla.  Tämä upea kartano sijaitsee upean metsäalueen ympäröimänä. Täältä löytyy satoja kilometrejä merkittyjä kävelyreittejä ja vaihtelevia ulkoilumaastoja. Metsäalueeseen tutustutaan opastetulla kierroksella. Iltapäivällä saavutaan Glendalough-laaksoon, joka sijaitsee keskellä Wicklown vuoristoa. Laaksossa toimi aikoinaan Pyhän Kevinin 400-luvulla perustama luostari, jonka rauniot ovat vielä varsin hyvässä kunnossa kahden vuoristojärven rannalla. Alueelta löytyy myös erikoinen pyöreä torni, The Round Tower, jollaisia tavataan lähinnä Irlannin saarella. Saapuminen ja majoittuminen Arlington hotelliin Dublinissa. Vapaa ilta ja illallinen omakustanteisesti.

13.9. perjantai │ Dublin tutuksi, irlantilainen ilta

Aamiaisen jälkeen lähdetään tutustumaan kävellen Dubliniin yhdessä suomenkielisen oppaan kanssa. Opastetun kaupunkikävelykierroksen aikana tutustutaan Dublinin ydinkeskustaan ja nähdään Trinity College yliopisto, O’Connell Street pääkatu ja GPO postitalo, Temple Bar alue, Grafton Street kävelykatu, St Stephen’s Green puisto ja eteläpuolen yrjöjen ajalta peräisin olevat aukiot. Kierroksen aikana vieraillaan Teeling viskitislaamolla. Teeling suku on valmistanut viskiä vuodesta 1782. Uusi Teeling viskitislaamo avattiin Dublinissa vuonna 2015 ja se toimii lähes samalla sijainnilla Dublinin Liberties alueella kuin vanha tislaamo aikoinaan.Teeling viskitislaamo on ensimmäinen viskiä valmistava uusi tislaamo Dublinissa yli 125 vuoteen! Tislaamolla tislataan yli 500,000 litraa viskiä vuodessa. Opastetulla kierroksella tutustutaan irlantilaisen viskin raaka-aineisiin ja tislaukseen sekä opitaan monta mielenkiintoista seikkaa viskistä. Kierroksen lopuksi on tarjolla viskimaistiainen. Vierailun jälkeen iltapäivä vapaa Dublinissa ostoksille & kaupunkiin tutustumiselle. Lounas omakustanteisesti. Illalla vietetään irlantilaista iltaa hotellillamme.Arlington hotellin Knightsbridge baarin Celtic Night irlantilainen ilta on unohtumaton kokemus. Illan ohjelmassa on hyvää ruokaa, juomaa ja perinteistä irlantilaista musiikkia ja tanssia. Illan aikana esiintyy maailmankuulu Celtic Rhytm tanssiryhmä ja orkesteri. Irlantilainen bändi esittää irlantilaisia balladeja.

14.9. lauantai│kotimatka

Aikainen aamiainen hotellissa tai aamiaisboksit, jonka jälkeen kuljetus lentoasemalle, josta lento Helsingin kautta kello 10.15 – 15.15 ja 16.55 – 18.45.

Lennot

AY400 maanantai 9.9.2019 Kokkola – Helsinki kello 05.35 – 06.40

AY1381 maanantai 9.9.2019 Helsinki – Dublin kello 08.15 – 09.30

AY1382 lauantai 14.9.2019 Dublin – Helsinki kello 10.15 – 15.15

AY641 lauantai 14.9.2019 Helsinki – Kokkola kello 16.55 – 18.45

Majoitus

Hotel Minella, Clonmel 9. – 12.9.2019

https://hotelminella.com/

Hotel Minella on elegantti hotelli lähellä Clonmelin pikkukaupunkia, Comeragh Mountains vuorten juurella Suir-joen rannalla. Hotellirakennus on historiallinen kartanorakennus vuodelta 1863, jonka nykyiset omistajat avasivat hotellina vuonna 1963.  Irlantilaisia tunnelmia upeiden maisemien keskellä! Hotellissa on 90 huonetta, joissa on varusteena kylpy/suihku, puhelin, TV, internet-yhteys, hiustenkuivaaja, silitysvarusteet ja teen/kahvinkeittovälineet. Yleisissä tiloissa on ravintola, baari, kokoustilat ja vapaa-ajankeskus. Irlantilaisia tunnelmia upeiden maisemien keskellä!

Hotel Arlington, Dublin 12. – 14.9.2019

www.arlingtonhotel.ie

Arlington hotelli on viihtyisä kolmen tähden hotelli Dublinin ydinkeskustassa O’Connell Street pääkadun vieressä, Temple Bar aluetta vastapäätä. Hotellissa on 131 makuuhuonetta. Huoneissa on varusteena kylpy/suihku, TV, hiustenkuivaaja, TV, housuprässi, silitysvarusteet, puhelin ja ilmainen internet laajakaista. Hotellin yleisissä tiloissa on ravintola ja Knightsbridge baari, joka tarjoaa lounaan ja illallisen. Baarissa on iltaisin suosittu irlantilainen ilta Celtic Night, jossa on illallisen lisäksi tarjolla irlantilaista musiikkia ja tanssiesitys. Hotellissa on myös eri kokoisia kokoustiloja. Erinomainen sijainti ja dublinilainen tyyli!

Matkan hinta alkaen Helsinki 1462 € / hlö jaetussa kahden hengen huoneessa.

Ilmoittautumiset 17.5.2019 mennessä Metsänhoitoyhdistys Keski-Pohjanmaa

Puhelimitse Katri Pelto-Arvo 040-8253350

Sähköpostitse katri.pelto-arvo@mhy.fi

 

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna