Metsätalousmatkat

Metsä- ja luontomatka Schwarzwaldiin

Ajankohta
8.4. - 13.4.2019
Kesto
6 päivää
Kohde
Schwarzwald, Saksa
Hinta
1640 €

MHY Pohjois-Savon metsä- ja luontomatka Saksan Schwarzwaldiin

Schwarzwald on metsäinen vuorijono Lounais-Saksassa, Baden-Württembergin osavaltiossa. Alueen korkein huippu on Feldberg (1 493 metriä). Vuoristo on saanut nimensä alueella yleisten havupuiden tummasta väristä. Freiburgin kunta, jonne matkamme suuntautuu, on yksi suurimmista metsänomistajista Saksan liittotasavallassa. Metsän, viinin ja gootin kaupunkia ympäröi vihreä rengas. Metsämatkan aikana tutustumme alueen metsien monikäyttöön ja hallinnointiin. Ohjelmassa on myös mukavaa yhdessäoloa, iloista iltaohjelmaa ja herkullista paikallista ruokaa schwarzwaldilaiseen tapaan

Soita ja kysy lisää puh: 09 466 300

Hintaan sisältyy

  • Finnairin lennot Kuopio – Helsinki – Zürich – Helsinki veroineen
  • majoitus jaetussa 2-hengen huoneessa aamiaisineen
  • ohjelman mukaiset kuljetukset
  • ohjelman mukaiset vierailut sisäänpääsyineen
  • ohjelman mukaiset ruokailut; 4 x lounas, 1 x illallinen
  • suomalaisen matkanjohtajan palvelut

Lisämaksusta

  • yhden hengen huone 315 €/hlö
  • ruokajuomat
  • muut palvelut

Matkanjohtaja

Anne Lappi

Olen asunut 20 vuotta Alpeilla, niistä 17 vuotta Zell am Seessä Itävallassa. Alunperin tulin Alpeille yhdeksi talveksi, mutta vuoret veivät sydämeni ja jäin tänne postikorttimaisemaan. Elämäni vaihtui levy-yhtiön pr-päälliköstä matkaoppaaksi. Ensimmäiset kesät olin Aurinkomatkojen oppaana ja kohdepäällikkönä, sitten tein vuosia päiväretkiä paikalliselle bussifirmalle asiakkaina matkailijoita ympä... Lue lisää

Majoitus

Mercure Freiburg am Münster***

Auf der Zinnen 1, D – 79098 Freiburg,

Mukava, lyhyen matkan päässä vanhasta kaupungista sijaitseva hotelli, jossa on 115 huonetta. Kaikissa huoneissa on ilmastointi, televisio, puhelin, wc / kylpy ja langaton nettiyhteys.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden matkatoimistosta riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Matkan hinta edellyttää ryhmän minimikoon täyttymistä. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd / Kon-Tiki Sport Travel Oy, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv, SMAL 39610) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä. Erityisehdot myös verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/.

Lue räätälöidyn ryhmämatkan erityisehdot ennen matkan varausta
Tulosta matkaohjelma

Matkaohjelma

maanantai 8.4. - lauantai 13.4.2019

8.4. maanantai │ matkustuspäivä, tilavierailu Ringlihof

Kokoontuminen Kuopion lentoasemalla, josta lähtö Finnairin lento Helsinkiin kello 06.00 – 07.00 ja Helsingistä Zürichiin kello 07.55 – 09.45. Suomalainen, kokenut metsämatkaoppaamme Anne Lappi on meitä vastassa lentokentällä. Ensimmäisenä ajamme Heinehof-luomutilalle, jossa nautimme maittavan lounaan. Seuraavaksi ohjelmassamme Ringlihof-tilavierailu. Tutustumme tilaan ja saamme maistella tilan omia vuohenmaidosta tehtyjä juustoja. Vierailun jälkeen suuntaamme Freiburgiin, jossa majoitumme Mercure Freiburg am Münster hotelliimme. Ilta vapaata.  

9.4.  tiistai | metsäkeskus, uusiutuva energia

Hotellin aamiaisen jälkeen suuntaamme bussilla paikalliseen metsäkeskukseen. Tutustumme metsänjohtajan johdolla lähimetsään. Kuulemme yleisesti alueesta, metsäteollisuudesta, yksityisestä pienmetsänomistajuudesta, ekologiasta, puun energiankäytöstä ja alueella järjestettävistä opintomatkoista. Vuosi 2011 oli kansainvälinen metsävuosi. Saksassa perustettiin foorumi ”Metsien kulttuuriperintö”. Freiburgin alueen metsät ovat yhtenä jäsenenä foorumissa. Nautimme lounaan ravintola Hofgut Sternenissä, jonka jälkeen vuorossa on uusiutuva energia -kierros. Iltapäivällä tutustumme käkikello- ja lasinvalmistuskauppoihin. Ilta vapaata.

10.4.  keskiviikko | Freiburg

Aamiaisen jälkeen MHY-ajankohtaisinfo hotellissa. Infon jälkeen teemme oppaan johdolla kaupunkikävelyn Freiburgissa. Tutustumme kaupungin keskustaan ja keskeisimpiin nähtävyyksiin. Ajamme pikkujunalla ylös Schlossbergille. Dattler-ravintolassa nautimme yhteisen lounaan ja nautimme sieltä avautuvasta kaupunkimaisemasta. Lounaan jälkeen halukkaat voivat kävellä oppaan kanssa metsän läpi ylös ”linnavuoren” huipulle ja nousta näköalatorniin ihailemaan maisemia. Ilta vapaata.

11.4. torstai | Feldberg, luonnonpuisto ja Titisee

Aamiaisen jälkeen lähdemme bussilla kohti Schwarzwaldin korkeinta vuorta Feldbergia ja tutustumme Etelä-Schwarzwaldin luonnonpuistoon, joka on yksi Saksan suurimpia, www.naturpark-suedschwarzwald.de/en. Alue on hyvä esimerkki siitä, miten luonnonsuojelu, maatalous, metsätalous ja matkailu toimivat sulassa sovussa. Saamme esittelyn Luontotalossa ja tutustumme lähimetsään metsänhoitajan johdolla. Tämän jälkeen jatkamme bussilla Titiseelle, syömme yhteisen lounaan järven rannalla. Lounaan jälkeen mahdollisuus tehdä ostoksia, esimerkiksi Schwarzwald-kinkkua ja muita paikallisia tuotteita sekä matkamuistoja.

12.4. perjantai | vapaata, viininmaistelu ja päätösillallinen

Päivä aikaa tutustua Freiburgiin omatoimisesti, käydä torilla, ostoksilla, tutkimassa tarkemmin nähtävyyksiä ja nauttimassa kaupungin tunnelmasta. Illansuussa lähdemme hotellilta kävellen pääaukiolle, jossa tuomiokirkon vieressä sijaitsevassa Alte Wachessa maistelemme paikallisia badenilaisia viinejä. Viinimaistelun jälkeen siirrymme päätösillalliselle Saksan vanhimpaan ravintolaan Zum Roten Bären’iin.

13.4. lauantai │ kotimatka

Aamiaisen jälkeen pakkaamme matkalaukut bussiin ja suuntaamme kohti Zürichin lentokenttää, josta Finnairin lento Helsinkin kautta Kuopioon kello 10.55 – 14.35 ja 16.30 – 17.30

Lennot

AY376 maanantai 8.4.2019 Kuopio Helsinki kello 06.00 – 07.00
AY1511 maanantai 8.4.2019 Helsinki – Zürich kello 07.55 – 09.45
AY1512 lauantai 13.4.2019 Zürich – Helsinki kello 10.55-14.35
AY369 lauantai 13.4.2019 Helsinki – Kuopio kello 16.30 – 17.30

Käytämme kokonaishinnoittelua, jolloin matkan hintaan sisältyy kaikki oleellinen. Hintaan ei lisätä toimitus- tai palvelumaksuja. Hinnat sisältävät verot.

Hinnat perustuvat 08.11.2018 voimassa oleviin valuutta- ja verotietoihin. Matkan toteutuminen edellyttää ryhmän minimikokoa 20.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Kuvia

Metsä- ja luontomatka Schwarzwaldiin kuvia

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna