Metsätalousmatkat

Metsä- ja luontomatka Islantiin

Ajankohta
4.10. - 8.10.2022
Kesto
5 päivää
Kohde
Islanti
Hinta
1680
Varaa matka

TERVETULOA SAAGOJEN SAARELLE!

Islanti kiehtoo monipuolisuudellaan ja mystiikallaan.  Matka tarjoaa ainutlaatuisen tilaisuuden tutustua saaren ystävällisiin ihmisiin, metsätalouteen sekä maukkaaseen ruokaan.

Islannin luonto on voimakas: kuumia lähteitä, jylhiä putouksia, jäätiköitä ja mannerlaattojen repeämiskohtia. Atlantti velloo saaren ympärillä ja salaperäiset, vehmaat laaksot löytyvät puolestaan saaren sisäosista. Tämä maa on täynnä vastakohtia!

Tutustumme Reykjavikin ympäristön virkistysmetsiin ja maan metsitysohjelman aikaansaamiin viljelymetsiköihin.

Näemme myös Islannin villin luonnonkuuluisia ilmentymiä – mannerlaattojen repeämäalueen, mahtavia vesiputouksia, tulivuoria, kasvihuoneviljelmiä ja hyvinvoivaa maataloutta.

Oppaanamme toimii suomessa opiskellut metsänhoitaja / luonto-opas.

 

 

 

Varaa matka

Lisätietoja ja varaukset myös sähköpostilla ilmoittautumiset@kontiki.fi

Hintaan sisältyy

  • suora lento Helsinki – Reykjavik –Helsinki lentoveroineen ja matkatavaroineen
  • majoitus jaetussa 2-hengen huoneessa aamiaisineen
  • ohjelman mukaiset kuljetukset ja retket
  • ateriat matkaohjelman mukaisesti, 1 x illallinen 3 x lounas, ei juomia
  • paikallinen, suomenkielinen metsäammattilainen oppaana kohteessa
  • palvelu- ja toimistomaksut

Lisämaksusta

  • yhden hengen huone 320 €
  • ennakkoon varatut istumapaikat lennolla
  • ruokajuomat
  • muut mahdolliset palvelut

Majoitus

Fosshotel Raudara

Hyvätasoinen kolmen tähden hotelli keskeisellä paikalla Reykjavikissa muutaman minuutin päässä kaupungin historiallisesta keskustasta. Hotellista on lyhyt kävelymatka Reykjavikin pääostoskadulle Laugavegurille. Hotellissa on 24h-vastaanotto ja huoneissa on WiFi. Kaikissa Fosshótel Rauðarán huoneissa on oma kylpyhuone, jossa on kylpyamme tai suihku. Huoneissa on lisäksi on satelliitti-tv sekä teen ja kahvin valmistusvälineet.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden matkatoimistosta riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Matkan hinta edellyttää ryhmän minimikoon täyttymistä. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd / Björk & Boström Urheilumatkat Oy, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv, SMAL 39610) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä. Erityisehdot myös verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/.

Lue räätälöidyn ryhmämatkan erityisehdot ennen matkan varausta
Tulosta matkaohjelma

Matkaohjelma

tiistai 4.10. - lauantai 8.10.2022

 4.10.2022 tiistai – matkapäivä (I)

Kokoontuminen Helsinki-Vantaan lentoasemalla, josta Icelandairin suora lento Reykjavikiin kello 15.10 – 15.45. Paikallisopas on ryhmää vastassa. Siirrymme odottavaan tilausajobussiin ja suuntaamme Reykjavikiin, jonne saavumme n. klo 18.00. Majoittuminen ja illallinen.  

5.10.2022 keskiviikko – Reykjavik, metsäasiaa, kaupungin ulkoilumetsät (A, L)

Aamiaisen jälkeen siirrymme bussiin ja tutustumme Reykjavikiin opastetulla kiertoajelulla. Lounaan jälkeen kuulemme Islannin metsätaloudesta ja tutustumme kaupungin lähimetsiin metsäammattilaisen johdolla. Ilta on vapaata aikaa. Matkanjohtaja lähtee halukkaiden kanssa kävellen Laugardalin maauimalaan. Kukin maksaa oman sisäänpääsynsä.

6.10.2022 torstai – Kokopäiväretki Kultainen kierros (A, L)

Aamiaisen jälkeen lähdemme Islannin kuuluisimmalle Golden Circle -kokopäiväretkelle.  Näemme kierroksen aikana kasvihuoneviljelmiä, jotka lämpiävät maan uumenista tulevalla termaalivedellä. Tulivuori Hekla siintää horisontissa, vesimassat pauhaavat mahtavilla Gullfossin putouksilla, geyshir-alueella kuumat lähteet purkautuvat mahtavalla voimalla. Amerikan ja Euroopan mannerlaattojen raja-alueella näemme mahtavia repeämiä maankuoressa. Tutustumme viljelyalueilla maan metsitysohjelman tuloksiin ja metsänkasvatuksen haasteisiin. Päivän aikana lounas. Paluu illansuussa hotellille. Ilta on vapaata aikaa.

7.10.2022  perjantai – Kokopäiväretki Islannin luontoon (A, L)

Aamiaisen jälkeen luontoretkelle, jonka aikana tutustumme Islannin luontoon, historiaan ja kulttuuriin. Paluu iltapäivällä Reykjavikiin. Lounas päivän aikana. Loppupäivä on vapaata aikaa tutustua kaupunkiin ja sen tarjontaan.

8.10.2022 lauantai – Kotimatka (A)

Varhainen herätys, aamiaispaketti mukaan ja kuljetus lentoasemalle. Lähtöselvitys Icelandairin suoralle lennolle Helsinkiin klo 07:30 – 14:00.

Ateriat 

A=aamiainen, L=lounas ja I=illallinen

Lennot Icelandarilla

FI 343 09.04.2022 Helsinki-Reykjavik klo 15.10-15.45
FI 342 13.04.2022  Reykjavik-Helsinki klo 07.30-14.00

 

Kuvia

Metsä- ja luontomatka Islantiin kuvia

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna