Metsätalousmatkat

Metsälehden lukijamatka Irlantiin

Ajankohta
4.6. - 8.6.2023
Kesto
5 päivää
Kohde
Irlanti
Hinta
1795
Varaa matka

Metsä- luonto- ja kulttuuri opintomatka Irlantiin - Dublin & Tipperary

Irlanti tunnetaan yleisesti monipuolisesta kehittyneestä maataloudestaan, kauniista luonnostaan ja värikkäästä historiastaan. Harvemmin tulee esille, että Irlannissa on myös metsätaloutta ja – teollisuutta. Maan talous on kehittynyt suotuisasti viime vuosikymmenten aikana.

Matkaohjelmassa on upeita maisemia, vuoria, laaksoja, kallioita, Atlantin tyrskyjä, idyllisiä kyliä ja pubeja. Suomalaisen paikallisoppaan kanssa koet enemmän ja saat tietoa myös arkipäivän elämästä. Tutustumme sekä aitoon maaseutuun, että eloisaan pääkaupunkiin Dubliniin.

 

Varaa matka

Lisätietoja ja varaukset myös sähköpostilla ilmoittautumiset@kontiki.fi

Hintaan sisältyy

  • suora lento Helsinki–Dublin –Helsinki lentoveroineen ja matkatavaroineen
  • majoitus jaetussa 2-hengen huoneessa runsaine aamiaisineen ja veroineen
  • ohjelman mukaiset kuljetukset ja vierailukohteet
  • ateriat, 3 x lounas ja 2 x illallinen
  • suomalainen paikallisopas mukana Irlannissa koko matkan
  • palvelu- ja toimistomaksut

Lisämaksusta

  • yhden hengen huone 410 €,
  • ennakkoon varatut istumapaikat lennolla
  • muut mahdolliset palvelut

Ilman matkakaveria matkustava voi varata majoituksen 2 hengen huoneeseen, jolloin hänelle tulee huonekaveriksi toinen samaa sukupuolta oleva ryhmän matkustaja, joka on esittänyt vastaavan toiveen. Muuten on varattava yhden hengen huone.

Majoitus

Hotel Minella  4*
Coleville Road, Clonmel, Co. Tipperary,

www.hotelminella.ie

Hotel Minella on elegantti hotelli lähellä Clonmelin pikkukaupunkia, Comeragh Mountains vuorten juurella Suir-joen rannalla. Hotellirakennus on historiallinen kartanorakennus vuodelta 1863, jonka nykyiset omistajat avasivat hotellina vuonna 1963. Irlantilaisia tunnelmia upeiden maisemien keskellä. Hotellissa on 90 huonetta, joissa on varusteena kylpy/suihku, puhelin, TV, internet-yhteys, hiustenkuivaaja, silitysvarusteet ja teen/kahvinkeittovälineet. Yleisissä tiloissa on ravintola, baari, kokoustilat ja vapaa-ajankeskus. Irlantilaisia tunnelmia upeiden maisemien keskellä!

Hampton By Hilton City Centre 3*, 21-25 Chancery Street, Dublin, D07 KX21, Ireland, +353 (0)1 658 2355

Hampton by Hilton Dublin City Centre hotelli avattiin maaliskuussa 2021. Tämä tyylikäs ja moderni hotelli sijaitsee Dublinin pohjoispuolella, keskeisellä sijainnilla ja täältä pääsee kätevästi kävellen tutustumaan keskustan palveluihin. Dublinin O’Connell Street pääkadulle on noin 9min kävelymatka ja Temple Bar alueelle kävelee n.5 minuutissa. Hotellista löytyy 240 hyvin varusteltua huonetta, sekä baari, ravintola, kuntosali sekä River House Coffee Shop.

 

 

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden matkatoimistosta riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Matkan hinta edellyttää ryhmän minimikoon täyttymistä. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd / Kon-Tiki Sport Travel Oy, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv, SMAL 39610) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä. Erityisehdot myös verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/.

Lue räätälöidyn ryhmämatkan erityisehdot ennen matkan varausta
Tulosta matkaohjelma

Matkaohjelma

sunnuntai 4.6. - torstai 8.6.2023

4.6. sunnuntai | Matkapäivä, Wicklow (L)

Kokoontuminen Helsinki-Vantaan lentoasemalla, josta Finnairin suora lento Dubliniin kello 08:15–09:30. Suomalainen opas on ryhmäämme vastassa Dublinin lentokentällä. Lähtö Dublinin kentältä kohti Wicklown maakuntaa, jonka sijaitsee noin tunnin ajomatkan päässä Dublinista etelään. Wicklown maakuntaa sanotaan usein Irlannin puutarhaksi, eikä suotta, sillä matkan varrella nähdään vihreitä puutarhamaisia laaksoja ja jylhiä vuoria. Aamupäivällä saavutaan Glendalough-laaksoon, joka sijaitsee keskellä Wicklown vuoristoa. Laaksossa toimi aikoinaan Pyhän Kevinin 400-luvulla perustama luostari, jonka rauniot ovat vielä varsin hyvässä kunnossa kahden vuoristojärven rannalla. Alueelta löytyy myös erikoinen pyöreä torni, The Round Tower, jollaisia tavataan lähinnä Irlannin saarella. Alueen luonto on sanoin kuvaamattoman kaunis. Vierailun jälkeen nautitaan tervetulolounas viihtyisässä Wicklow Heather ravintolassa.

Lounaan jälkeen matka jatkuu Wicklown uutuuskohteeseen Beyond the Trees. www.beyondthetreesavondale.com. Opastetun metsäkierroksen aikana saadaan yleiskuvaa Irlannin metsistä, kuulemme metsätalouden menneisyydestä, nykyisyydestä ja tulevaisuuden suunnitelmista. Alueelta löytyy paljon erilaisia puulajeja ja tietoa Irlannin metsistä. Täällä kirjaimellisesti kävellään puiden yläpuolella tukevia pitkospuita pitkin ja matka huipentuu näköalatorniin, josta pääsee myös liukumakeä laskemalla alas. Illansuussa saavumme Tipperayyn, ja majoitumme Minella-hotelliin.

05.06. maanantai Coolattin Estate metsäalue, JFK Memorial Park (A, L)

Irlantilainen aamiainen hotellissa. Aamupäivällä vierailu Coolattin Estate metsäalueella, jota metsäyhtiö VEON on hallinnoinut usean vuoden ajan vuotta https://www.veon.ie. Vierailun aikana kuullaan mm seuraavista asioista: Haittakasvien kuten Rhododendron ja Laurel hallitseminen, havinaisen kasviston hallitseminen, metsälintujen metsästys alueella, havumetsän harvennus / hakkuu, nuorten lehtipuiden harvennus ja hakkuu, peurakannan hallinta alueella ja sen aiheuttamat tuhot. Vierailun jälkeen nautitaan yhteinen lounas.

Iltapäivällä vierailemme JFK Memorial Park & Arboretum puistoalueella, https://heritageireland.ie/places-to-visit/the-john-f-kennedy-arboretum/ . Laaja 252 hehtaarin metsä/puistoalue on perustettu JFK Kennedyn muistoksi ja on Irlannin valtion omistama. Täältä löytyy kansainvälisestikin arvostettu harvojen kasvien kokoelma, joka sisältää 4500 erityyppistä puuta ja pensasta kaikkialta maailmasta. Opastettu kierros alueella. Vierailuun osallistuu mahdollisesti myös edustajia Irish Wood Producers liitosta, https://irishwoodproducers.com/  Heillä on yli 800 jäsentä, jotka ovat pääasiassa yksityisiä metsänomistajia ja jotka auttavat jäseniään kehittämään ja tehostamaan toimintaansa

06.06. tiistaisahavierailu Glennon Brothers, Vierailu taimitarhalla (A, I)

Irlantilainen aamiainen hotellilla. Aamupäivällä tutustumme Glennon Brothers Sahaan, http://www.glennonbrothers.ie  joka sijaitsee Corkin maakunnassa Fermoyn pikkukaupungin lähellä. Vuonna 1913 perustetulla sahalla on pitkät perinteet ja se on yksi johtavista sahatuotteiden valmistajista Irlannissa. Sillä on tehtaat myös Englannissa sekä Skotlannissa.  Saha valmistaa mm. kuormalavoja ja erilaisia pakkausmateriaaleja. Omakustanteinen lounas sopivassa paikassa päivän aikana. Iltapäivällä tutustutaan Cahirin kauniiseen kaupunkiin, jonka keskellä sijaitsee Cahirin linna. Täällä on kuvattu useita kuuluisia elokuvia mm. Braveheart!  Cahirissa vieraillaan Sap Nurseries taimitarhalla. Sap Nurseries on yksi Euroopan suurimmista taimitarhoista, jossa kasvatetaan erilaisia puuntaimia. Taimitarha on toiminut jo yli 17 vuotta ja on yksi tärkeimmistä taimitarhoista Irlannin saarella. Vierailun aikana kuullaan lisää taimitarhan toiminnasta ja mitä puita istutetaan Irlannissa. Kuljetus takaisin Minella -hotelliin Clonmeliin jossa yhteinen illallinen.

07.06. KeskiviikkoApple Farm, Dublinin kaupunkikierrs (A, I)

Irlantilainen aamiainen hotellissa. Matkatavaroiden pakkaaminen bussiin ja kuljetus Dubliniin mutta ennen kuin sanotaan hyvästit Tipperarylle vieraillaan vielä Apple Farm omenatilalla, http://www.theapplefarm.com . Tilalla on omenatarhan lisäksi kauppa ja leirintäalue. Tilalla avattiin ensin kauppa vuonna 1970, jonka jälkeen toiminta on kasvanut. Täällä kasvatetaan omenapuiden lisäksi myös monenlaisia marjoja: mansikoita, vadelmia, luumuja, päärynöitä, kirsikoita. Ja he valmistavat siellä mm. omenamehua, siideriä, siiderietikka. Tilan omistaa Hollannista kotoisin oleva Cornelius Traas;n perhe. Omakustanteinen lounas nautitaan matkan varrella Dubliniin. Dubliniin saavuttaessa tehdään kaupunkikierros. Dublinin kaupunkikierroksella tutustutaan kaupungin mielenkiintoiseen historiaan ja vilkkaaseen nykypäivään. Kierroksella nähdään mm. pääkatu O’Connell Street, jonka varrella on Spire of Dublin monumentti sekä GPO pääpostitalo, joka aikoinaan toimi Irlannin itsenäisyystaistelujen keskuspaikkana. Dublinin loisteliaat Yrjöjen aikaiset korttelit ja St. Stephen’s Green ja Phoenix Park puistot muistuttavat Dublinin loisteliaasta 1700-luvusta ja uudet, modernit rakennukset tämän päivän vilkkaasta pääkaupungista. Majoittuminen hotelliin Dublinissa. Vapaata aikaa ennen yhteistä illallista ja irlantilaista illanviettoa.

Arlington hotellin Knightsbridge baarin Celtic Night irlantilainen ilta on unohtumaton kokemus. Illan ohjelmassa on hyvää ruokaa ja perinteistä irlantilaista musiikkia ja tanssia. Illan aikana esiintyy maailmankuulu Celtic Rhythm tanssiryhmä ja orkesteri. Irlantilainen bändi esittää irlantilaisia balladeja. Ravintola on kävelymatkan päässä kaikista Dublinin ydinkeskustan hotelleista.

08.06.2023. TorstaiViskitislaamo & Howth kalastajakylä & lounas, kotimatka (A, L)

Irlantilainen aamiainen hotellissa. Aamupäivällä ennen kotimatkaa vieraillaan vielä Pearse Lyons viskitislaamossa ja nautitaan yhteinen jäähyväislounas Howth kalastajakylässä, jonka jälkeen kuljetus Dublinin lentokentälle. Pearse Lyons viskitislaamo avattiin kesällä 2017. Tislaamo toimii vanhassa St James kirkossa, joka rakennettiin jo 1190, jonka alueella samassa Lyons suvussa toiminut tislaamo aikoinaan toimi myös. Kirkossa on tätä nykyä kupariset tislauspannut ja kierroksen aikana kuullaan myös kuuluisuuksista, jotka on haudattu kirkon hautausmaalle. Kierroksen lopuksi päästään maistelemaan viskiä! Howthin kalastajakylä sijaitsee samannimisellä niemimaalla. Täältä on upeat näkymät Dubliniin ja Dublinin lahdelle. Viikingit perustivat Howthin. Nimi juontuu tanskankielisestä sanasta ’hoved’ joka tarkoittaa päätä. Niemimaan kärjessä on korkea kukkula, jota kutsutaan hauskasti Howth Nose eli Howthin nenäksi! Sinne johtaa kielekkeillä mutkitteleva Clioff Walk -polku, joka on suosittu patikointireitti. Lounas nautitaan Abbey Tavern pubissa on viihtyisä tunnelma ja perinteistä pubiruokaa ja on suosittu myös paikallisten keskuudessa. Pubi on tunnettu viihtyisästä tunnelmasta ja tunnelmallisista takkatulista, joissa palaa turvebriketit. Lounaan jälkeen kuljetus Dublinin lentokentälle.

Finnairin paluulento Helsinkiin.

Ateriat: A=aamiainen, L=lounas ja I=illallinen

Lennot 

 4.6.2023 AY1381  Helsinki – Dublin klo 08.15 – 09.30

8.6.2023 AY1386 Dublin – Helsinki klo 18.05 – 23.05

 

Kuvia

Metsälehden lukijamatka Irlantiin kuvia

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna