Metsätalousmatkat

Metsä- ja luontomatka Espanjaan

Ajankohta
8.4. - 14.4.2019
Kesto
7 päivää
Kohde
Baskimaa
Hinta
1650 €

Metsä- ja luontomatka Espanjaan

Eteläisen Suomen metsänhoitoyhdistysten yhteinen kiertomatka Baskimaahan

Baskimaa sijaitsee Espanjan vuoristoisessa pohjoisosassa Pyreneillä, Atlantin valtameren rannalla Ranskan rajalla Biskajan lahden pohjukassa. Espanja on monille tuttu vierailukohde. Maan pohjoisin kolkka Baskimaa on sen sijaan useammalle käymätön paikka. Korkealle kohoavat Pyreneiden vuoriston huiput ja alhaalla rannattomana aukeava Atlantti luovat huikean maisemallisen näkymän. Alueen metsät sijaitsevat vuoristossa käsittäen mm. pyökki-, poppeli-, korkki-, mänty- ja eukalyptus metsiköitä. Alavilla rinteillä ja tasangoilla harjoitetaan maataloutta: viiniä, maissia, lihakarjaa. Baskimaa on Espanjan vauraimpiin kuuluva maakunta, täällä on perinteisesti raskasta teollisuutta ja kauppaa sekä suuret vientisatamat.

Baskimaan lisäksi tutustumme myös Riojan maailmankuuluun viinialueeseen. Matkamme aikana näemme maaseudulla monipuolisesti maan luontoa, metsä- ja maataloutta sekä paikalliskulttuuria. Saamme nauttia myös espanjalaisesta ruuasta ja juomasta. Asiantuntijaoppaanamme on metsänhoitaja Jouko Lehtoviita.

Soita ja kysy lisää puh: 09 466 300

Hintaan sisältyy

  • Lufthansan lennot Helsinki – Frankfurt – Bilbao – München – Helsinki veroineen
  • majoitus jaetussa 2-hengen huoneessa aamiaisineen
  • ohjelman mukaiset vierailut ja kuljetukset tilausajobussilla
  • ohjelman mukaiset ateriat; 4 x lounas ruokajuomina lasi viiniä / olut ja vesi, 1 x illallinen ruokajuomina lasi viiniä / olut ja vesi
  • suomenkielinen matkanjohtaja ja metsäasiantuntija Jouko Lehtoviidan palvelut alkaen / päättyen Helsinki

Lisämaksusta

  • yhden hengen huone
  • muut palvelut

Matkanjohtaja

Jouko Lehtoviita

Olen peruskoulutukseltani metsänhoitaja ja tehnyt päivätyöni Suomen metsien hyväksi lähinnä Tapiossa, pienen pätkän työuraa olin myös maataloussektorilla. Olen harrastanut monipuolisesti luontoa eli perhosia, kasveja ja nykyisin etenkin sieniä ja marjoja. Espanjaa ja espanjankieltä olen harrastanut 1980-luvun lopulta lähtien ja järjestänyt yli 10 vuoden ajan metsä-, maatalous ja muita matkoja Espa... Lue lisää

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Matkan hinta edellyttää ryhmän minimikoon täyttymistä. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asia-kas saa tiedot matkan laskun liitteenä. Erityisehdot myös verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/.

Tulosta matkaohjelma

Matkaohjelma

maanantai 8.4. - sunnuntai 14.4.2019

8.4. maanantai │Helsinki – Bilbao – Pamplona

Kokoontuminen Helsinki-Vantaan lentoasemalla, josta Lufthansan lento Frankfurtin kautta Bilbaoon kello 13.45 – 15.20 ja 16.20 – 18.25. Saapuminen Bilbaoon josta jatkamme bussilla matkaa.

Ajamme suoraan lentokentältä Pamplonaan, jossa ehdimme vielä tutustua mukavaan pikkukaupunkiin ja kierrellä vaikka iltapalalla kirjailija Hemingwayn suosikkikuppiloissa, joissa hän kirjojaan Espanjasta kirjoitteli. Yöpyminen Pamplonassa.

9.4. tiistai │Pamplona – Logroño

 Aamiainen hotellissa. Aamukävely Pamplonassa, kuuluisan härkäjuoksun reittiä, täällä joka vuosi heinäkuussa sadat miehet viikon ajan juoksevat kaduilla härkien kanssa.

Kiertokävelyn jälkeen suuntaamme matkamme kohti kaupungin lähellä olevia vuoria. Kauniiden maisemien lisäksi tutustumme erityisesti pyökkimetsiin ja pyökinkasvatukseen. Jatkamme Roncesvallesin kauniiseen luostariin. Nautimme lounaan maalaisravintolassa ja suuntaamme kohti Logroñota, Espanjan tunnetuimman viinialueen pääkaupunkia. Illalla opastettu kiertokävely ja vapaata Logroñossa, Espanjan parhaan tapaskadun antiin tutustumiseen. Yöpyminen Logroño.

 10.4. keskiviikko │ Rioja – Soria

Aamiainen hotellissa jonka jälkeen huoneiden luovutus. Ajamme tyffelitilalle jossa tutustumme tryffelinkasvastukseen. Päivän aikana tutustumista myös alueen metsätalouteen.Vierailemme paikallisella viinitilalla Riojan alueella ja nautimme yhteisen lounaan. Jatkamme matkaa Soriaan jossa yöpyminen ja ilta vapaata aikaa nauttia miellyttävän pikkukaupungin ravintoloista.

11.4. torstai │ Cañon Rio de los Lobos – Burgos

Aamiainen hotellissa. Lähdemme Soriasta länteen. Käymme Cañon Rio de los Lobos – kansallispuistossa tutustumassa 1000 metrin korkeudessa meikäläistä mäntyä kasvaviin mahtaviin metsiin. Nautimme päivän aikana yhteisen lounaan. Ajo Burgosiin, matkalla metsäkohteeseen tutustuminen. Ilta vapaata ja yöpyminen Burgosissa.

12.4. perjantai │ Monte Corona – Bilbao

Aamiainen hotellissa. Jatkamme aamulla matkaa kohti Monte Coronan kuuluisaa metsäaluetta, näemme  radiatamäntyjä ja eukalyptuksia. Omakustanteinen lounas maalaisravintolassa Jatkamme matkaa Baskimaan pääkaupunkiin Bilbaoon. Ilta vapaata, yhteinen illallinen. Yöpyminen Bilbao

13.4. lauantai │ Bilbao

Aamiainen hotellissa Opastettu kiertoajelu Bilbaossa ja tutustuminen kuuluisaan Guggenheim museoon. Yhteinen lounas. Iltapäivä ja ilta vapaita kaupunkiin tutustumiseen, ostoksille ja Bilbaon kuuluisaan ruokakulttuuriin tutustumiseen- tapaksina nautittavat pintxhot ovat oikeita taideteoksia. Yöpyminen Bilbao.

 14.4. sunnuntai │ Bilbao – Helsinki

 Aikainen aamiainen hotellissa jonka jälkeen kuljetus lentoasemalle.

Lufthansan lennot Münchenin kautta Helsinkiin kello 11.30 – 13.35 ja 15.15 – 18.40.

Kuvia

Metsä- ja luontomatka Espanjaan kuvia