Metsätalousmatkat

Metsä- ja luontomatka Espanja-Portugali

Ajankohta
23.4. - 29.4.2019
Kesto
7 päivää
Kohde
Espanja ja Portugali
Hinta
1595 € / 1520 €

Metsä- ja luontomatka Espanja-Portugali

Metsälehden lukijoille räätälöity kiertomatka, jonka aikana tutustumme Espanjan ja Portugalin merkittäviin suurkaupunkeihin Madridiin ja Portoon sekä mielenkiintoisiin maakuntiin näiden välissä kummankin maan puolella. Matkan aikana opimme paljon maiden monipuolisesta kulttuurista ja historiasta sekä metsätaloudesta. Matkanjohtajana toimii metsäasiantuntija Jouko Lehtoviita, joka tuntee hyvin alueen tavat ja historiaa.

Huom! Matka on kiertomatka, jossa siirrytään paikkakunnalta toiselle. Matka vaatii normaalia liikuntakykyä.

 

Soita ja kysy lisää puh: 09 466 300

Hintaan sisältyy

  • Finnairin suora lento Helsinki – Madrid–Helsinki lentoveroineen
  • majoitus jaetussa 2-hengen huoneessa hotelliaamiaisineen
  • ohjelman mukaiset kuljetukset tilausajobussilla
  • ohjelman mukaiset ruokailut; 4 x lounas, 1 x illallinen, 1 x iltapala, 1 x viinimaistiaiset

Lisämaksusta

  • yhden hengen huone, 320 €
  • muut palvelut

Matkanjohtaja

Jouko Lehtoviita

Olen peruskoulutukseltani metsänhoitaja ja tehnyt päivätyöni Suomen metsien hyväksi lähinnä Tapiossa, pienen pätkän työuraa olin myös maataloussektorilla. Olen harrastanut monipuolisesti luontoa eli perhosia, kasveja ja nykyisin etenkin sieniä ja marjoja. Espanjaa ja espanjankieltä olen harrastanut 1980-luvun lopulta lähtien ja järjestänyt yli 10 vuoden ajan metsä-, maatalous ja muita matkoja Espa... Lue lisää

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Matkan hinta edellyttää ryhmän minimikoon täyttymistä. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asia-kas saa tiedot matkan laskun liitteenä. Erityisehdot myös verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/.

Tulosta matkaohjelma

Matkaohjelma

tiistai 23.4. - maanantai 29.4.2019

23.4. tiistai │ Helsinki – Madrid

Kokoontuminen Helsinki-Vantaan lentoasemalla, jossa tapaamme matkanjohtajamme metsäasiantuntija Jouko Lehtoviidan. Finnairin suora lento Madridiin lähtee kello 16.55. Saapuminen Madridiin paikallista aikaa klo 20.25. Lähdemme suoraan lentokentältä bussilla kohti Salamancaa. Ajamme kohti maaseutua vuoristomaisemissa saapuen historialliseen Salamancan kaupunkiin, jossa yövymme. Yhteinen iltapala hotellissa.

24.4. keskiviikko │ Salamanca – Porto

Aamiaisen jälkeen lyhyt kiertokävely oppaan kanssa Salamancan upeassa keskustassa. Salamanca ”kultainen kaupunki” on yksi Espanjan kielen ja kulttuurin kehdoista. Sen vuonna 1215 perustettu yliopisto on espanjankielisen maailman tärkeimpia ja vanhimpia, mutta matkakohteena Salamanca on vielä melko tuntematon, minkä takia kaupungissa pääsee nauttimaan aidosta espanjalaisesta tunnelmasta. Salamancan historialliset alueet kuuluvat Unescon maailmanperintökohteisiin ja kaupungin kiinnostavimpia nähtävyyksiä ovatkin historialliset kirkot, palatsit ja sillat. Kaupunkikierroksella tutustumme Salamancan historialliseen keskustaan kävellen. Kierroksen kuluessa näemme Salamancan ”sydämen” Plaza Mayor keskusaukion, vanhan ja uuden katedraalin, vanhan yliopiston, 1100-luvulla rakennetun San Martinin kirkon, Casa de las Conchas simpukkatalon seka roomalaisten rakentaman sillan Puente Romanon. Kävelykierroksen jälkeen lähdemme kohti Portugalia ja Portoa. Matkalla vierailemme metsäkohteessa. Yhteinen lounas maalaisravintolassa.
Ilta omaa aikaa Portossa, illalliseksi voidaan suositella vaikkapa Portugalin lempikalaa turskaa, jota saa hyvin monessa eri muodossa, myös suomalaisille maistuvina versioina.  

25.4. torstai │ Porto – Mirandela

Aamiaisen jälkeen Porton kaupunkikierros. Portugalin toiseksi suurin kaupunki on rento, kiehtova ja kaunis. Kun siihen lisätään vielä kaupungin tunnetuin juoma, portviini sekä kiinnostavat kulttuurikohteet ja mainio ruoka, ei ole ihme, että Porto on matkailijoiden piirissä kovassa nousussa.

Teemme kaupunkikierroksen tilausbussilla, mutta tutustumme myös mielenkiintoisimpiin kohteisiin kävellen. Kierroksen aikana näemme Porton historiallisen keskustan, joka kuuluu Unescon maailmanperintöluetteloon, Porton katedraalin, Sao Beniton rautatieaseman, jonka seiniltä löytyy kauniita laattamaalauksia, Sao Franciscon kirkon Vapauden aukion, Clerigosin kirkon korkean kellotornin, joka sijaitsee lähellä maailman kauneimpiin kirjakauppoihin kuuluvaa kirjakauppa Lelloa (kirjakauppaan omatoimisesti, sinne on pääsymaksu ja usein jonoa).  Kierroksen jälkeen teemme jokiristeilyn Douro-joella, vierailemme portviinikellarissa ja maistelemme tietysti itse viiniä. Yhteisen lounaan jälkeen vapaa aikaa omatoimiseen kaupunkiin tutustumiseen. Illansuussa ajamme yöksi viehättävään Mirandelan pikkukaupunkiin.  

26.4. perjantai │ metsäkohde Mirandela – Medina del Campo

Aamiaisen jälkeen suuntaamme metsäkohteelle ja tutustumme paikallisen metsänomistajayhdistyksen toimintaan ja mm. eukalyptuksen kasvatukseen. Eukalyptus on mäntypuiden ohella merkittävin metsäteollisuuden raaka-aine sekä Portugalissa että Espanjassa. Yhteisen lounaan jälkeen jatkamme Espanjan puolelle Medina del Campoon, jossa yöpyminen.

27.4. lauantai │ mäntymetsät, Madrid

Aamupäivällä käymme tutustumassa mielenkiintoisiin mäntymetsiin ja omakustanteisen lounaan jatkamme yöksi suurkaupunki Madridiin. Nautimme yhteisen illallisen, jonka jälkeen vapaata.  

28.4. sunnuntai │ Madrid

Aamiaisen jälkeen teemme kaupunkikierroksen Madridissa, joka on yksi Euroopan kauneimmista pääkaupungeista. Se sijaitsee Sierra de Guadarrama-vuoriston eteläpuolella Uuden-Kastilian ylängöllä. Madridissa nautitaan viileistä talvista ja kuumista kesistä. Espanjan eloisa pääkaupunki yllättää matkailijan monipuolisuudellaan ja uskomattoman runsaalla kulttuuritarjonnallaan. Taidetta, kulttuuria eri muodoissaan, bulevardeja, puistoja, monumentteja, suihkulähteitä, kulinaristisia nautintoja…

Kierroksen aikana tutustumme Madridin kuuluisimpiin ja tärkeimpiin nähtävyyksiin bussilla ja osin jalan. Näemme mm.  kaupungin museokeskittymän, jossa taideaarteita löytyy Reina Sofían, Pradon ja Thyssen Bornemiszan museoista, Retiron puisto, komeiden rakennusten ympäröimä Cibelesin aukio Antiikin Rooman maan ja hedelmällisyyden jumalatarta Cibelestä esittävine patsaineen, Puerta del Solin legendaarinen aukio ja kaupungin symboliksi muodostunut karhupatsas, kaunis Plaza Mayor-aukio sekä tietysti Madridin viehättävät kaupunginosat. Historiallisten kortteleiden lisäksi näemme myös modernia Madridia mm. CTBA:n eli Cuatro Torres Business Arean, Madridin osittain vielä rakenteilla olevan uuden liikekeskuksen neljä upeaa pilvenpiirtäjää.

Yhteisen lounaan jälkeen vapaata aikaa esim. ostoksille tai museokäyntiin. Madridissa on paljon kuuluisia tapasbaareja, joissa vielä illalla herkutella ja kruunata matkan.  

29.4. maanantai │ Madrid – Helsinki

Aamiainen hotellissa, jonka jälkeen huoneiden luovutus ja kuljetus lentoasemalle. Finnairin suora lento Helsinkiin lähtee 10.20 ja Helsinkiin saavutaan 15.30

Lennot
AY1661 tiistai 23.4.2019 Helsinki – Madrid kello 16.55 – 20.25
AY1662 maanantai 29.4.2019 Madrid – Helsinki kello 10.20 – 15.30

Majoitus
Salamanca 23.-24.4.2019
Hotel Exe Salamanca 4* C/Álava, 8-14, Salamanca 37001 España www.exehotels.com/exe-salamanca.html

Porto 24.-25.4.2019 Hotel Mercure Porto Centro 4* Praça da Batalha, 116, 4049-028 Porto www.accorhotels.com/es/hotel-1975-mercure-porto-centro-hotel/index.shtml#origin=mercure

Mirandela 25. – 26.4.2019 Hotel Dom Dinis Avenida N. Sra. Do Amparo, 5370 – 210 Mirandela https://hoteldomdinis.pt/

Medina del Campo 26.-27.4.2019 Hotel Ele la Mota Calle Fernando el Católico, 4, 47400 Medina del Campo www.hotelelelamota.com/

Madrid 27.-29.4.2019 Hotel Sterling 3* Calle San Bernardo, 29 – 31, 28015 Madrid www.hotelsterlingmadrid.com/

Käytämme kokonaishinnoittelua, jolloin matkan hintaan sisältyy kaikki oleellinen. Hintaan ei lisätä toimitus- tai palvelumaksuja. Hinnat sisältävät verot.                                                                                                                     

Huom! Matka on kiertomatka, jossa siirrytään paikkakunnalta toiselle. Matka vaatii normaalia liikuntakykyä.

Hinnat perustuvat 6.11.2018 voimassa oleviin valuutta- ja verotietoihin. Matkan toteutuminen edellyttää ryhmän minimikokoa 20.

Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

 

 

Kuvia

Metsä- ja luontomatka Espanja-Portugali kuvia