Metsätalousmatkat

Metsä- ja luontomatka Baskimaalle

Ajankohta
8.4. - 14.4.2019
Kesto
7 päivää
Kohde
Baskimaa
Hinta
1650 €
Varaa matka

MHY Uusimaan metsämatka Baskimaalle

Baskimaa sijaitsee Espanjan vuoristoisessa pohjoisosassa Pyreneillä, Välimeren ja Atlantin valtameren rannalla Ranskan rajalla Biskajan lahden pohjukassa. Espanja on monille tuttu vierailukohde. Maan pohjoisin kolkka Baskimaa on sen sijaan useammalle käymätön paikka. Korkealle kohoavat Pyreneiden vuoriston huiput ja alhaalla rannattomana aukeava Atlantti luovat huikean maisemallisen näkymän. Alueen metsät sijaitsevat vuoristossa käsittäen mm. pyökki-, poppeli-, korkki-, mänty- ja eukalyptus metsiköitä. Alavilla rinteillä ja tasangoilla harjoitetaan maataloutta: viiniä, maissia, lihakarjaa. Baskimaa on Espanjan vauraimpiin kuuluva maakunta, täällä on perinteisesti raskasta teollisuutta ja kauppaa sekä suuret vientisatamat.

Baskimaan lisäksi tutustumme myös Riojan maailmankuuluun viinialueeseen. Matkamme aikana näemme maaseudulla monipuolisesti maan luontoa, metsä- ja maataloutta sekä paikalliskulttuuria. Saamme nauttia myös espanjalaisesta ruuasta ja juomasta. Asiantuntijaoppaanamme on metsänhoitaja Jouko Lehtoviita.

Varaa matka

Lisätietoja ja varaukset myös sähköpostilla ilmoittautumiset@kontiki.fi tai puhelimella 09 466 300

Hintaan sisältyy

  • Lufthansan lennot Helsinki – Frankfurt – Bilbao – München – Helsinki veroineen
  • majoitus jaetussa 2-hengen huoneessa
  • hotelliaamiaiset
  • ohjelman mukaiset kuljetukset tilausajobussilla
  • ohjelman mukaiset vierailut
  • ohjelman mukaiset ateriat; 4 x lounas ruokajuomina lasi viiniä / olut ja vesi, 1 x illallinen ruokajuomina lasi viiniä / olut ja vesi
  • suomenkielinen matkanjohtaja ja metsäasiantuntija Jouko Lehtoviidan palvelut alkaen / päättyen Helsinki

Lisämaksusta

  • yhden hengen huone
  • muut palvelut
Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv). Matkojemme erityisluonteen vuoksi sovellamme yleisten valmismatkaehtojen lisäksi erityisehtoja, joihin voit tutustua tästä.
Tulosta matkaohjelma

Matkaohjelma

maanantai 8.4. - sunnuntai 14.4.2019

8.4. maanantai │Helsinki – Bilbao – Pamplona

Kokoontuminen Helsinki-Vantaan lentoasemalla, josta Lufthansan lento Frankfurtin kautta Bilbaoon kello 13.45 – 15.20 ja 16.20 – 18.25. Saapuminen Bilbaoon josta jatkamme bussilla matkaa.

Ajamme suoraan lentokentältä Pamplonaan, jossa ehdimme vielä tutustua mukavaan pikkukaupunkiin ja kierrellä vaikka iltapalalla kirjailija Hemingwayn suosikkikuppiloissa, joissa hän kirjojaan Espanjasta kirjoitteli. Yöpyminen Pamplonassa.

9.4.2019 tiistai │Pamplona – Logroño

 Aamiainen hotellissa

Aamukävely Pamplonassa, kuuluisan härkäjuoksun reittiä, täällä joka vuosi heinäkuussa sadat miehet viikon ajan juoksevat kaduilla härkien kanssa.

Kiertokävelyn jälkeen suuntaamme matkamme kohti kaupungin lähellä olevia vuoria. Kauniiden maisemien lisäksi tutustumme erityisesti pyökkimetsiin ja pyökinkasvatukseen. Jatkamme Roncesvallesin kauniiseen luostariin. Nautimme lounaan maalaisravintolassa ja suuntaamme kohti Logroñota, Espanjan tunnetuimman viinialueen pääkaupunkia. Illalla opastettu kiertokävely ja vapaata Logroñossa, Espanjan parhaan tapaskadun antiin tutustumiseen. Yöpyminen Logroño.

 10.4.2019 keskiviikko │ Rioja – Soria

Aamiainen hotellissa jonka jälkeen huoneiden luovutus. Ajamme tyffelitilalle jossa tutustumme tryffelinkasvastukseen. Päivän aikana tutustumista myös alueen metsätalouteen.Vierailemme paikallisella viinitilalla Riojan alueella ja nautimme yhteisen lounaan. Jatkamme matkaa Soriaan jossa yöpyminen ja ilta vapaata aikaa nauttia miellyttävän pikkukaupungin ravintoloista.

11.4.2019 torstai │ Cañon Rio de los Lobos – Burgos

Aamiainen hotellissa. Lähdemme Soriasta länteen. Käymme Cañon Rio de los Lobos – kansallispuistossa tutustumassa 1000 metrin korkeudessa meikäläistä mäntyä kasvaviin mahtaviin metsiin. Nautimme päivän aikana yhteisen lounaan. Ajo Burgosiin, matkalla metsäkohteeseen tutustuminen. Ilta vapaata ja yöpyminen Burgosissa.

12.4.2019 perjantai │ Monte Corona – Bilbao

Aamiainen hotellissa. Jatkamme aamulla matkaa kohti Monte Coronan kuuluisaa metsäaluetta, näemme  radiatamäntyjä ja eukalyptuksia. Omakustanteinen lounas maalaisravintolassa Jatkamme matkaa Baskimaan pääkaupunkiin Bilbaoon. Ilta vapaata, yhteinen illallinen. Yöpyminen Bilbao

13.4.2019 lauantai │ Bilbao

Aamiainen hotellissa Opastettu kiertoajelu Bilbaossa ja tutustuminen kuuluisaan Guggenheim museoon. Yhteinen lounas. Iltapäivä ja ilta vapaita kaupunkiin tutustumiseen, ostoksille ja Bilbaon kuuluisaan ruokakulttuuriin tutustumiseen- tapaksina nautittavat pintxhot ovat oikeita taideteoksia. Yöpyminen Bilbao.

 14.4.2019 sunnuntai │ Bilbao – Helsinki

 Aikainen aamiainen hotellissa jonka jälkeen kuljetus lentoasemalle.

Lufthansan lennot Münchenin kautta Helsinkiin kello 11.30 – 13.35 ja 15.15 – 18.40.

Kuvia

Metsä- ja luontomatka Baskimaalle kuvia