Muut ryhmämatkat

Mallorcan kulttuuri- ja patikkamatka

Ajankohta
14.5. - 21.5.2022
Kesto
8 päivää
Kohde
Mallorca
Hinta
1590€ / 1635€

Mallorcan kulttuuri- ja patikkamatka

Mallorca on yksi Espanjan vetovoimaisista matkakohteista. Saari tarjoaa kansainvälistä tunnelmaa, viehättäviä kaupunkeja ja kyliä, upeaa luontoa vuoristomaisemineen, loisteliaita nähtävyyksiä, historiaa ja tietenkin upeita hiekkarantoja. Tällä Maire Mäntylän ja ystävien matkalla tutustumme saaren kulttuurikohteisiin, asumme Alcudian ja Palman kaupungeissa ja patikoimme kauniissa luonnossa nauttien kesäisestä säästä, hyvästä ruoasta ja hotellien uima-allasalueista. Matkanjohtajana ja oppaana Ulla Lipasti.

 

Hintaan sisältyy

 • suora lento Helsinki–Mallorca–Helsinki lentoveroineen ja matkatavaroineen
 • majoitus jaetussa 2-hengen huoneessa aamiaisineen
 • ohjelman mukaiset kuljetukset, retket ja sisäänpääsymaksut
 • suomenkielisen oppaan palvelut
 • ateriat: 5 x 3-ruokalajin lounas ja 2 x illallinen ruokajuomineen (mineraalivesi, talon viini ja kahvi), tervetulomalja
 • henkilökohtaiset kuulokkeet 14.-19.5.
 • lauttamatka Alcudia-Ciutadella-Alcudia
 • vesipullo retkillä
 • palvelu- ja toimistomaksut
 • turistiverot

Lisämaksusta

 • yhden hengen huone 200 €. Jos jaettua nais/miespaikkaa ei saa, on matkustaja velvollinen maksamaan yhden hengen huoneen lisämaksun.
 • muut kuin mainitut illalliset hotellissa
 • muut mahdolliset palvelut

Matkanjohtaja

Ulla Lipasti

Ulla toimii Kon-Tikin yhteistyökumppanina tuottaen maapalveluja ryhmillemme yrityksensä kautta Madridissa. Hänen harrastuksensa on vaeltaminen ja muutaman kerran vuodessa Ulla toimii matkanjohtajana Santiago de Compostelan eri reittien oppaana. Vuonna 1993 hän kuuli ensimmäistä kertaa Caminosta Espanjassa, silloin oli Pyhä vuosi. Ensimmäinen oma vaellus tapahtui vuonna 1998 ja ensimmäisen ryhmä... Lue lisää

Majoitus

Hotelli EIX Alcudia **** -only adults hotelli C/ Teodoro Canet 43, Pto de Alcudia www.eixhotels.com

Vain aikuisille tarkoitettu EIX Alcudia hotelli sijaitsee yhdellä Alcudian parhaimmista paikoista, lähellä satama-aluetta ja rantaa. Nelikerroksiset, tyypilliset mallorcalaiset rakennukset on rakennettu kauniin, vehreän piha-alueen suojaksi. Pihalla on uima-allas ja auringonottotuoleja.  Parvekkeelliset hotellihuoneet ovat vaalein värein tyylikkäästi sisustettuja. Huoneissa on kylpyhuone, jossa hiustenkuivain, ilmastointi-/lämmityslaite, puhelin, satelliitti TV, ilmainen wi-fi ja tallelokero.

Hotelli Araxa *** – Only adults hotelli C/ Pilar Juncosa, 22, 07014 Palma de Mallorca, www.hotelaraxa.com

Vuonna 1958 avattu, charmikas 3-tähden kaupunkihotelli, joka sijaitsee noin 2 km Palman katedraalilta idyllisellä paikallisasutusalueella. Rantakatu on noin 10 min kävelymatkan päässä. Hotellin suunnitteli 1950 -luvun puolivälissä katalaani arkkitehti Francesc Mitjans, jonka kädenjälkeä on myös barcelonalaisen jalkapalloseuran FC Barcelonan Camp Nou-jalkapallostadion. Hotellin yleisten tilojen sisustus on kartanotyylinen ja se huokuu menneen vuosisadan tunnelmaa, jollaisena se on haluttu säilyttää useista uudistustöistä huolimatta. Hotellin kahden hengen huoneet ovat kooltaan 19 m2. Ne on sisustettu puukalustein ja vaalein värein. Huoneissa on tarpeellinen varustus; kylpyhuone, jossa suihku / kylpy, hiustenkuivain ja valikoima kylpyhuonetuotteita, puhelin, TV, ilmastointi, vedenkeitin sekä tallelokero. Maksuton Wi-Fi -yhteys. Huoneissa on laminaattilattiat. Hotellissa on baari sekä ravintola, joka on avoinna aamiaisajan lisäksi lounas- ja illallisaikaan. Hotellin etupihalla on uima-allas. Sen terassialueella on auringonottotuoleja varjoineen. Sisätiloissa on kuntosali, suomalainen sauna, infrapunasauna ja jacuzzi. Buffetaamiainen.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden matkatoimistosta riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Matkan hinta edellyttää ryhmän minimikoon täyttymistä. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd / Björk & Boström Urheilumatkat Oy, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv, SMAL 39610) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä. Erityisehdot myös verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/.

Lue räätälöidyn ryhmämatkan erityisehdot ennen matkan varausta
Tulosta matkaohjelma

Matkaohjelma

lauantai 14.5. - lauantai 21.5.2022


14.5. lauantai | Saapuminen Mallorcalle ja Alcudiaan
 (L, I)

Norwegianin suora lento Helsinki – Palma klo 6.00 -9.00 (aikaero -1 h). Lentokentällä vastassa suomenkielinen Palman paikallisopas ja bussi. Aloitamme suoraan lentokentältä saaren pääkaupungin Palman kierroksen, osa kierroksesta tehdään kävellen. Palman ehdoton vetonaula on sen vanha kaupunki ja sen kupeessa sijaitseva jättimäinen hiekanvärinen Palman katedraali, joka tunnetaan saaren katalaanin murteella nimellä La Seu. Palman katedraali on yksi maailman suurimmista katolisista katedraaleista. Kävelemme katedraalin ympäristössä ja näemme myös mm. 1200-luvulta peräisin olevan Almudainan palatsin.

Kierroksen jälkeen yhteinen lounas ja lounaan jälkeen jatkamme Alcudiaan 54 km Palmasta kaakkoiseen. Majoittuminen ja tervetuloillallinen hotellissa.

15.5. sunnuntai | Kuvankaunis Deian kylä ja viehättävä Sóller (A, L)

Hotellissa nautitun aamiaisen jälkeen lähdemme tilausbussilla retkelle kohti Tramuntana vuoriston upeita maisemia. Ajelemme kauniiden maisemien keskellä mutkittelevaa vuoristotietä. Perillä meitä odottaa viehättävä Deian kylä, josta sanotaan, että se on Mallorcan kaunein kylä.Sitä reunustavat Tramuntana vuoristo sekä kirkasvesinen Välimeri. Deiassa huokuu vanhan pikkukaupungin rauha ja perinteinen kyläelämä.Deian kylästä lähdemme patikoiden kaunista, oliivi- ja appelsiinipuiden varjostamaa noin 10 km pitkää luonnonreittiä kohti Sóllerin laaksoa ja siellä sijaitsevaa Sóllerin kaupunkia. Mikäli katselet reitin mieluummin bussin kyydissä, kuin kävellen, sekin onnistuu. Sóller on Mallorcan luoteisrannikon kauniissa laaksossa sijaitseva vanha idyllinen, charmikas, vilpittömän mallorcalainen pikkukaupunki. Yksi Sóllerin hienoimmista nähtävyyksistä on Sóllerin kirkko, jonka on suunnitellut maailmankuulun arkkitehdin Antonio Gaudin oppilas.

Saavuttuamme Sólleriin nautimme retkipäivän lounaan ja halukkaat voivat vielä omatoimisesti kierrellä kaupungin vanhoilla kapeilla kujilla ja kaduilla.

Iltapäivällä palaamme takaisin Alcudiaan. Loppupäivä vapaata-aikaa.

16.5. maanantai | Kokopäiväretki Valledemossa ja La Granja de Esporales (A, L)

Hotellissa nautitun aamiaisen jälkeen lähdemme yhteiselle kokopäiväretkelle, joka suuntautuu saaren luoteisosaan Serra de Tramuntana vuoriston alueelle Valldemossan viehättävään kylään ja La Granja De Esporles museoalueelle. Valldemossa on yksi Mallorcan viehättävimmistä kylistä. Valdemossassa on 1400-luvulla perustettu La Real Cartujan munkkiluostari. Munkit lähtivät pois luostarista jo 1800-luvulla, juuri ennen kuin paikalle saapuivat luostarin kuuluisimmat vierailijat, eli säveltäjä Frédéric Chopin ja hänen rakastajattarensa kirjailija Amandine Lucile Aurore Dupin, joka kirjoitti salanimellä George Sand. Chopin ja Sand viettivät talven 1838–1839 Valldemossassa. Talvi oli sateinen ja sadeilman innoittamana Chopin sävelsi kuuluisan 15. preludinsa, joka tunnetaan myös Sadepisarapreludina. Se kuvaa pisaroiden tippumista maahan Mallorcalla. Valldemossassa tutustumme kylään kävellen. Mahdollisuus omatoimiseen vierailuun La Real Cartujan luostarissa.

Matkalla kohti La Granja de Esporales -museoaluetta saamme ihailla kauniita maisemia. Perillä Tramuntanan vuoristossa sijaitsevassa alunperin nunnaluostariksi rakennetussa La Granjan maalaiskartanossa tutustumme omaan tahtiin historialliseen tyyliin sisutettuihin halleihin, ruokasaleihin, makuuhuoneisiin, parvekkeisiin ja jopa vankiloihin. La Granjan yli 20 000 neliömetrinen puutarha on myös avoinna yleisölle. Puutarhassa on mm. suihkulähteitä, altaita, kauniita kukkia, upeita vanhoja puita sekä erilaisia villi- ja kotieläimiä. La Granjassa voi myös maistella paikallisia mallorcalaisia erikoisuuksia kuten hilloja, juustoa, viikunakakkua ja ”sobrasadaa” ja tutustua vanhoihin käsitöihin, työkaluihin ja koneisiin. Nautimme tyypillisen mallorcalaisen lounaan La Granjassa. Iltapäivällä palaamme takaisin Alcudiaan.

Omaa aikaa Alcudiassa tutustuen kävellen mm. muurien ympäröimään vanhaan kaupunkiin,

17.5. tiistai | Kokopäiväretki Menorcalle, retkellä patikointia (A, L)

Hotellissa nautitun varhaisen aamiaisen jälkeen kokopäiväretki lautalla kauniille Menorcan saarelle. Menorcan omaleimaisuutta ja kauneutta vaalitaan, sillä saari on Unescon biosfäärialuetta monimuotoisen luonnon ja kulttuuriperintönsä vuoksi. Saavumme lautalla saaren viehättävään vanhaan pääkaupunkiin ja ehkäpä saaren kauneimpaan kaupunkiin, Ciutadellaan. Ciutadellasta lähdemme tilausbussilla kohti Menorcan lounaista rannikkoa, kohti Cala en Turqueta poukamaa. Matkan varrella pysähdymme ihmettelemään Naveta des Tudons hautakammiota, joka löytyi vasta 1975. Arkeologisten töiden yhteydessä hautakammiosta löytyi ihmisten luita, koruja sekä keramiikkaa. Hautakammio on todennäköisesti ollut käytössä noin 1200 -luvulta ennen ajanlaskumme alkua.

Cala en Turqueta eli ”Turkoosipoukamasta” lähdemme patikoimaan kohti Cala Galdana -poukamaa, joka on noin 6,4 km mittainen reitti ja joka on osa kuuluisaa Cami de Cavalls -patikkareittiä. Reitti kulkee Menorcan etelärannikolla meren tuntumassa kulkevia metsäisiä polkuja pitkin. Reitin aikana näemme useita Menorcalle tyypillisiä rantapoukamia ja upeaa turkoosin väristä merta. Yksi upeimmista poukamista on Cala Macarella. Reitti on helpohko, mutta sen varrella on portaita. Mikäli et halua patikoida, voit istua mukavasti bussin kyydissä kävelyn ajan. Patikoinnin ja lounaan jälkeen suuntaamme Menorcan sisäosiin ihastelemaan maisemia Monte Toro -kukkulalta. Monte Toro kohoaa 358 metriin ja on saaren korkein kohta. Kukkulalta ihastelemme upeaa maisemaa saaren yli. Monte Torolla on lisäksi pienehkö luostari. Tarina kertoo, että kukkulalla olisi nähty Madonna ja tämän takia luostari rakennettiin. Iltapäivällä palaamme Ciutadellaan, josta illan aikana lautalla takaisin Alcudiaan.

18.5. keskiviikko | Porto Cristo, Cuevas del Drach -lohikäärmeluolat ja suolantuotantoalue (A, L)

Hotellissa nautitun aamiaisen jälkeen lähdemme ajamaan n. 57 km Mallorcan itäistä rannikkoa myöten kohti Porto Cristoa, jossa sijaitsevat saaren kuuluisat Cuevas del Drach -tippukiviluolat, joita myös lohikäärmeluoliksi nimitetään. Drachin luolat on esihistoriallinen tippukiviluolasto, jonka sisällä on upea Martel-niminen maanalainen järvi. Se on yksi maailman suurimmista maanalaisista järvistä. Luolastoa pidetään poikkeuksellisen kauniina tippukiviä valaisevan värikkään valaistuksensa ansiosta. Maanalaisella järvellä voi päivittäin kuulla klassista musiikkia. Porto Cristosta jatkamme edelleen itäistä rannikkoa eteenpäin ja saavumme Mallorcan suolantuotantoalueelle. Salinas d’Es Trenc (Salobrar de Campos). Vierailu suolantuotantoalueella. Harvat mineraalit ovat vaikuttaneet ihmisten elämään yhtä paljon kuin suola. Suola on vanhin ihmisen käyttämä mauste ja sen keksiminen on vaikuttanut historian kulkuun. On mahdollista, että ensimmäinen tunnettu suolakäsittely tapahtui Kiinassa 2700 eKr. Mallorcalla vanhimmat keramiikan jäänteet viittaavat siihen, että suolaa olisi tuotettu jo 4. vuosisadalla eKr. Päivän aikana yhteinen lounas. Iltapäivällä paluu Alcudiaan.

19.5. torstai | Viinitilavierailu, Palma (A, pikkusuolaista)

Hotellissa nautitun aamiaisen jälkeen pakkaamme matkatavarat tilausbussin kyytiin ja suuntamme kohti Mallorcan pääkaupunkia Palmaa. Matkan aikana pysähdymme tutustumaan kauniiden maisemien ympäröimään Oliver Moragues -viinitilaan, joka on yksi Mallorcan vanhimmista viinitiloista. Tilalla on viiniä viljelty lähes viiden vuosisadan ajan. Sitä ympäröivät mänty- ja tammimetsät. Viinitilavierailun lisäksi maistelemme tilan omia viinejä ja saamme nauttia mallorcalaisista suupaloista. Viinitilavierailun jälkeen matka jatkuu kohti Palmaa.

Saavuttuamme Palmaan teemme kävelykierroksen majoittuminen hotelliin ja omaa aikaa joko nauttia hotellin uima-allasalueesta tai lähteä tutustumaan omatoimisesti Palman nähtävyyksiin tai sen lukuisiin museoihin.

Suosittelemme esim. Es Baluard -museota, jonka kokoelmassa on mm. seuraavien taiteilijoiden maalauksia: Cezanne, Gauguin, Picasso, Miró, Magritte, Polke, Barceló ja Schnabel. Museossa lisäksi vaihtuvia näyttelyitä.

20.5. perjantai | Vapaapäivä Palmassa, omatoimista patikointia (A, I)

Aamiainen. Vapaa aikaa tehdä esim. omatoiminen kävelyretki Mariventin palatsiin ja puutarhoihin (n. 4 km/suunta). Espanjan kuninkaallisen perheen kesänviettopalatsi Mariventin suunnitteli Joan Sadirakis vuonna 1925. Marivent on toiminut kuninkaallisen perheen virallisena kesänviettopalatsina vuodesta 1965. Palatsin puistoalueet avattiin yleisölle vasta vuonna 2017. Kuuluisan taiteilijan Joan Mirón perhe lahjoitti puutarhoihin 12 Mirón pronssityötä, niinpä puutarhoilla on tärkeä kulttuurillinen arvo. Lisäksi puistolla on tärkeä kasvitieteellinen merkitys. Puistossa on yli 40 erilaista kasvilajia, joista suurin osa on alkuperäisiä Mallorcan kasveja.

Halukkaat voivat käydä myös Bellverin linnassa (n. 1,5 km/suunta). Bellverin 1300-luvulla rakennettu goottilaistyylinen linna sijaitsee Palman keskustan ulkopuolella kohoavan 112m korkean kukkulan päällä. Hyvin säilyneen linnan rakennutti aikoinaan kuningas Jaime II. Pyöreässä linnassa on kaksi kerrosta, kolme suurta tornia ja keskellä näyttävä, pylväiden ympäröimä linnanpiha. Kukkulalla sijaitsevasta linnasta on upeat näkymät Palma de Mallorcan satama-alueen ylle.

Illalla yhteinen läksiäisillallinen hotellin ravintolassa.

21.5. lauantai | Kotimatka (A)

Varhaisaamiainen, huoneiden luovutus ja kuljetus Palman lentoasemalle. Paluulento Suomeen klo 09.45-14.45.

Lennot

D82890  14.5 Helsinki-Palma de Mallorca       klo 06.00-09.00
D82891  21.5. Palma de Mallorca – Helsinki    klo 09.45-14.45

Matkan hinta

1590 € / hlö, kun ryhmässä on minimi 27 lähtijää
1635 € / hlö, kun ryhmässä on minimi 21 lähtijää

Matkalle ilmoittautuminen

Sähköpostitse: maire.mantyla@gmail.com 28.1.2022 mennessä

Ilmoittautumisen yhteydessä otetaan seuraavat tiedot:

 • nimi kuten passissa
 • osoite
 • sähköpostiosoite
 • puhelinnumero
 • mahdolliset ruoka-aineallergiat

Maksuehto 

Ilmoittautumisesi jälkeen saat n. viikon kuluttua matkavahvistuksen ja maksutiedot sähköpostiisi.
Ennakkomaksu 300 € / hlö (maksettava viimeistään 2.2.2022)
Loppumaksu 6 viikkoa ennen matkan alkua. 

Hinnat perustuvat 25.10.2021 voimassa oleviin valuutta- ja verotietoihin. Matkan hinta edellyttää ryhmän minimikokoa 21 tai 27 henkilöä.

Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

 

 

 

 

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna