Maa- ja metsätalousmatkat

Maatilan Pellervon lukijamatka Sveitsiin

Ajankohta
14.4. - 19.4.2019
Kesto
6 päivää
Kohde
Sveitsi
Hinta
1685 €

Ainutlaatuinen Sveitsi

Sveitsi on ensikertaa Maatilan Pellervon lukijamatkan kohteena. Matkanjohtajana ryhmällämme on  Sveitsissä asuva suomalainen opas, joka tuntee maan tavat, luonnon, historian, maatalouden ja paikalliset ihmiset. Hänen kanssaan pääsemme käymään kohteissa, joihin yksittäisillä matkailijoilla ei ole mahdollisuutta mennä. Sveitsi on liittovaltio, joka koostuu 26 kantonista. Sveitsin pääkaupunki on Bern, joka on maan viidenneksi suurin kaupunki. Suurin kaupunki väkiluvultaan on Zürich, jossa asuu noin 400 000 ihmistä.

Soita ja kysy lisää puh: 09 466 300

Hintaan sisältyy

 • Finnairin suora lento Helsinki–München – Helsinki turistiluokassa lentoveroineen
 • Suomalaisen oppaan palvelut koko matkan ajan Sveitsissä
 • majoitus jaetussa 2-hengen huoneessa
 • hotelliaamiaiset
 • ohjelman mukaiset kuljetukset tilausajo bussilla
 • ohjelman mukaiset ruokailut, ilman ruokajuomia
 • ohjelman mukaiset vierailut
 • Maatilan Pellervo -lehden edustajan mukanaolo matkanjohtajan roolissa

Lisämaksusta

 • yhden hengen huone, lisämaksu 180 €
 • ennakkoon varatut istumapaikat
 • kotimaan Finnairin liittymälennot 160 €/henkilö
 • muut palvelut

Majoitus

Hotel Löwen Appenzell

Idyllinen tyypillinen alppihotelli Löwen Appenzellin kaupungin keskustassa. Kaikissa huoneissa on Wc/pesuhuone joko amme tai suihku, radio, puhelin, hiustenkuivaaja, tallelokero, ja nettiyhteys. Kaikki huoneet ovat savuttomia.

 

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden matkatoimistosta riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Matkan hinta edellyttää ryhmän minimikoon täyttymistä. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd / Kon-Tiki Sport Travel Oy, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv, SMAL 39610) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä. Erityisehdot myös verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/.

Lue räätälöidyn ryhmämatkan erityisehdot ennen matkan varausta
Tulosta matkaohjelma

Matkaohjelma

sunnuntai 14.4. - perjantai 19.4.2019

14.4. sunnuntai │ matkapäivä, Reinin laakson viinitila

Kokoontuminen Helsingin lentoasemalla, josta Finnairin suora lento Müncheniin kello 09.20 – 10. 55. Saapuminen Müncheniin, jossa paikallinen oppaamme Teija ja tilausajobussi ovat ryhmää vastassa. Suuntaamme kohti Sveitsin rajaa. Ensimmäinen pysähdyksemme Sveitsissä on Reinin Laaksossa, joka tunnetaan mm. erinomaisena viinialueena. Ajoaika on noin 3 tuntia. Yhteinen lounas päivän aikana. Saavumme alkuillasta vuoristossa sijaitsevaan tyypilliseen sveitsiläiskylään Appenzeliin, jossa majoittuminen perhehotelli Löweniin***. Majoittumisen jälkeen kokoontuminen hotellin aulaan, opas esittelee hotellin ja sen jälkeen kävellen tutustuminen hotellin lähialueeseen. Yhteinen neljän ruokalajin illallinen hotellilla.

15.4. maanantai │luomutila, suklaatehdas, juustola, vesiputous

Aamiaisen jälkeen lähdemme päivän tutustumisretkelle. Ajamme pikkuteitä kumpuilevan maalaismaiseman läpi Toggenburgin laaksoon St.Gallenin kantonin puolelle, jossa tutustumme moderniin luomumaatilaan. Tämä on alueella toinen kahdesta tilasta, jossa on lypsyautomaatti. Paluumatkalla poikkeamme Kägin suklaatehtaalle Lichtensteigiin, josta on hyvä mahdollisuus ostaa tuliaisia kotiin. Kägi on paikallinen suklaan valmistaja ja tuotanto on kokonaan omalla kylällä. Lichtensteig on keskiaikainen kylä kaupunkioikeuksilla. Piipahdamme sen kaduilla. Ajelemme kiemurtelevia teitä eteenpäin tutustumaan juustolaan. Sveitsissä on paljon pieniä perheyrityksiä ja paikalliset juustontekijät saavat runsaasti ensimmäisiä palkintoja cheese award -kilpailuissa. Pysähdymme ihailemaan maisemia ja luontoa vesiputousten äärelle. Kevyt lounas paikallisessa kyläravintolassa. Paluu iltapäivällä hotellille, loppupäivä on vapaata aikaa. Yhteinen illallinen hotellissa.

16.4. tiistai │perhemaatila, Zürich

Aamiaisen jälkeen suuntaamme Effretikoniin Zürichin kantooniin. Vierailemme Riikan ja Uelin maatilalla. Tuotantosuuntana heillä on ensisijaisesti hedelmäpuita ja marjoja, perunoita, sokerijuurikasta,viljaa, rapsia ja turnipsia ym. Siihen päälle 32 kanaa kanalassa ja muutama emolehmä navetassa. Nautimme lounaan Riikan ja Uelin naapurissa Charreweg ravintolassa – huhun mukaan presidenttiparimme söivät tässä ravintolassa Sveitsin vierailullaan. Jatkamme Zürichiin, jossa teemme kaupunkikiertoajelun. Kaupunkikiertoajelun jälkeen opas johdattaa meidät keskustaan. Zürichin Vanha kaupunki « Niederdorf » tutkaillaan omin päin. Sinne mahtuu pikkuisia puoteja, kuppiloita ja vanhoja rakennuksia. Myös Grossmünster kirkko kohoaa ylväänä vieressä. Siellä Ulrich Zwingli julisti reforminsa viisisataa vuotta sitten, samaa teki Luther Saksassa. Sovittuun aikaan kokoonnuumme sovittuun paikkaan, josta jatkamme yhdessä bussille ja suuntaamme hotellille. Ilta on jälleen vapaata aikaa. Yhteinen illallinen hotellissa.

17.4. keskiviikko │patikointia, vuoristometsien hoitoa, pienmaatila lammasfarmi ja juustola

Aloitamme päivän tutustumalla paikalliseen metsätalouteen. Patikoimme Unterwasserin vesiputouksien äärelle, jossa metsäammattilainen Sveitsin metsänhoidosta ja puulajeista. Olosuhteet poikkeavat suuresti kotimaamme vastaavista – metsätöiden suorittaminen jyrkillä rinteillä vaatii omat menetelmänsä ja varotoimenpiteensä. Metsien käsittelyn perusteet poikkeavat vuoristossa huomattavasti siitä mihin olemme tottuneet Pohjoismaissa. Jatkamme kävelemme pienelle maatilalle noin 900 metrin korkeudessa, niityt yltävät reilusti ylemmäs ja kesälaitumet ovat Churfirsten vuorien juurella. Isäntä itse on tilan hoidon ohella metsästäjä ja talvet hiihdonopettajana. Nautimme kenttälounaan: riistamakkaraa, yrttiviiinaa, viiniä ja leipää. Siitä jatkamme laaksoa alaspäin maitolammastilalle, jota hoitaa Urs suomalaisen vaimonsa kanssa. Siellä saamme maistella heidän omaa fetajuustoa koivujen katveessa. Kotimatka Schwägalpin yli Säntisvuoren juurelta.Palattuamme hotellille vapaata aikaa. Illallinen hotellilla

18.4. torstai │kantonin pääkaupunki

Suuntaamme St. Gallen -kantonin samannimiseen pääkaupunkiin, jossa sijaitsee maailman kulttuuriperintöluetteloon kuuluva luostarimiljöö. Tutustumme kaupunkiin ja meillä on vapaata aikaa esimerkiksi tuliaisostoksiin tai omatoimiseen kiertelyyn ja -lounaaseen. Illalla kokoonnumme yhteiselle päätösillalliselle hotellille.

19.4. perjantai │kotimatka

Aamiaisen jälkeen kuljetus Munchenin lentokentälle. Lento Helsinkiin klo 12.10 – 15.35.

Varaamme tarvittaessa liittymälennot maakuntakentiltä.

Hinnat perustuvat marraskuussa 2018 voimassa oleviin valuutta- ja verotietoihin.  Matkan toteutuminen edellyttää ryhmän minimikokoa 25.

Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnan tarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

 

 

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna