Kulttuuri­matkat

Maatilan Pellervon lukijamatka Jäämerelle

Ajankohta
4.9. - 8.9.2022
Kesto
5 päivää
Hinta
950
Varaa matka

POHJOISKALOTTI KILPISJÄRVI – TROMSSA – LOFOOTIT – NARVIK - KIIRUNA – JÄLLIVAARA - TORNIOJOKILAAKSO

Antoisa luontoretki Pohjois-Suomeen, -Norjaan ja -Ruotsiin. Tutustumme asiantuntijaoppaan johdolla alueen luontoon, kulttuuriin, elintapoihin ja jylhiin maisemiin.

Pohjoiskalotti on maantieteellinen nimitys maapallon pohjoisimmalle valaistusvyöhykkeelle. Se on alue, joka kattaa kaiken pohjoisen napapiirin pohjoispuolella olevan aina pohjoisnapaan asti. Pohjoiskalotti on toinen maapallon kahdesta napakalotista, toisen ollessa eteläinen napakalotti.

Matka alkaa ja päättyy Ouluun. Kukin matkalle osallistuva hoitaa itse menopaluun kotoa Ouluun.         Kätevä vaihtoehto on VR:n juna, yöjunassa voi ottaa makuuhytin ja saapua levänneenä perille.

Varaa matka

Lisätietoja ja varaukset myös sähköpostilla ilmoittautumiset@kontiki.fi

Hintaan sisältyy

  • Alueen hyvin tuntevan suomalaisen oppaan mukana olo koko matkan ajan
  • majoitus jaetussa 2–3-hengen huoneessa aamiaisineen ja veroineen
  • mainitut ateriat: 2 x lounas ja 3 x illallinen
  • sisäänpääsymaksut Tromssa Polaris, Lofooteilla Viikinkimuseo
  • palvelu- ja toimistomaksut 

Lisämaksusta

  • Lofooteilla ja Jällivaarassa Scandic Hotelleissa lisävuode mahdollisuus
  • muut mahdolliset palvelut

Kohokohdat

Vehmas Torniojokilaakso, Kilpisjärvi, Jäämeri, Tromssa (”pohjoisen pääkaupunki”), Lofoottien jylhä saariryhmä, Narvik, Ruotsin malmialueet Jällivaara ja Kiiruna.

Majoitus

Su – ma: 4. – 5.9.2022   Kilpisjärvi. ”Kilpis lomahuoneistot”: Matkanjärjestäjä pitää itsellään oikeuden sijoittaa matkustajat jompaankumpaan majoitusvaihtoehtoon.           Huoneistot varataan ensisijaisesti samaan talouteen kuuluvalle 3 hengen ryhmälle

9x retkeilyhuone 2hh = 18 hlöä ( 2 erillistä vuodetta )

9x huoneisto 3hh = 27 hlöä (2 erillistä vuodetta + lisävuode sohvasta)

 

Ma – ke: 5.9. – 7.9.2022 Lofootit. Hotelli Scandic Sortland

https://www.scandichotels.fi/hotellit/norja/sortland/scandic-sortland

 

Ke – to: 5.9. – 6.9.2022  Kiiruna. Hotel: Scandic Kiruna

https://www.scandichotels.fi/hotellit/norja/sortland/scandic-sortland

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden matkatoimistosta riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Matkan hinta edellyttää ryhmän minimikoon täyttymistä. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd / Björk & Boström Urheilumatkat Oy, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv, SMAL 39610) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä. Erityisehdot myös verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/.

Lue räätälöidyn ryhmämatkan erityisehdot ennen matkan varausta
Tulosta matkaohjelma

Matkaohjelma

sunnuntai 4.9. - torstai 8.9.2022

Päivä 1. Sunnuntai 4.9.2022           Oulu – Kilpisjärvi                                                                                                                                          Lounas, illallinen

Aamulla kokoontuminen sovitussa paikassa Oulun juna-aseman tuntumassa, josta lähtö tapahtuu tilausautolla kohti Kilpisjärveä. Ajomatka on n. 600 km / 9 h pysähdyksineen. Tie myötäilee Tornionlaakson ikiaikaista kulkureittiä Perämereltä Jäämerelle. Rajajoki yhdistää Suomen ja Ruotsin väestön yhdeksi kulttuurialueeksi. Perehdymme Tornionlaakson historiaan, kulttuuriin ja kalastukseen. Matkan varrella on 3 pysähdystä. Yhteinen lounas sisältyy matkan hintaan.

Majoittuminen Kilpisjärvellä uljaan Saanan juurella ja yhteinen illallinen.

 

Päivä 2: Maanantai 5.9.2022 Kilpisjärvi – Tromssa – Lofootit.                                                                                                                                           Aamiainen, illallinen

Aamiaisen jälkeen matka jatkuu vuoristoiseen ja merelliseen Norjaan. Jäätikköjen pilkuttamat jylhät Lyngenin Alpit reunustavat turkoosina välkkyvää vuonoa. Tarkkasilmäinen saattaa havaita merikotkan liitelemässä tai vilahduksen pyöriäisparvesta. Perehdymme Lyngenin sotahistoriaan ja pysähdymme sopivilla maisemapaikoilla jaloittelua ja kuvaamista varten.

Monikansallisessa Pohjois-Norjan pääkaupungissa Tromssassa vierailemme Polariassa, joka on Pohjoista jäämerta esittelevä elämyskeskus. Sen hienot viidelle valkokankaalle esitettävät panoraamafilmit kertovat Huippuvuorista ja revontulista.      Kuva: Tony Mannela.

Näyttely on informatiivinen. Siihen kuuluu pieniä ja suuria mereneläviä, kuten kaloja, meritähtiä, merisiilejä, hylkeitä. Tasokkaasta matkamuistomyymälästä voi hankkia muistoja tai tuliaisia. Tutustuminen itsekseen Polariaan kestää noin tunnin ajan. Sisäänpääsymaksu kuuluu matkan hintaan.

Opastettu kaupunkikävely keskustan kävelykadulla Storgatalla, jonka varressa on Tromssan tuomiokirkko, kauppoja, tori, pieni satamalaituri ja katolinen kirkko. Torinlaidan kahvilassa voi omatoimisesti nauttia kupposen tai nauttia pientä välipalaa.

Skandien vuoriston ylityksen jälkeen laskeudumme Ofotvuonon pohjukkaan Bjerkvikiin meren äärelle, josta käännymme länteen. Lähestymme rosoista rannikkoreittiä ja suoraan merestä kohoavaa Lofoottien jylhää saaristoa siroine siltoineen. Alkuillasta saavumme määränpäähämme Lofoottien seudulle, jossa majoittuminen ja illallinen.

 

 

Päivä 3: Tiistai 6.9.2022 Suuri Lofootti-kierros.                                                                                                                           Aamiainen, illallinen

Aamiaisen jälkeen alkaa seikkailullinen kokopäiväretki viikinkien hengessä lumihuippuisten vuorten ja meren rikkomassa saaristossa, jossa on viehättäviä kalastajakyliä. Kohteenamme on arkeologiselle paikalle rakennettu Lofotr viikinkimuseo, joka on viikinkien mallin mukainen pitkätalo. Sen interaktiivinen näyttely kertoo viikinkien elämästä ja laivoista. Pysähtelemme nähtävyyspaikoilla nauttimassa suolaisen Atlantin tuulahduksista ja merilintujen kirkunasta. Illaksi palaamme hotelliin nauttimaan illallisen.

 

 

Päivä 4: Keskiviikko 7.9.2022 Lofootit – Narvik – Abisko – Kiiruna                                                                                                                                       Aamiainen, illallinen

Aamiaisen jälkeen ajamme sotahistoriastaan tunnettuun Narvikin kaupunkiin, jossa halukkaat voivat omakustanteisesti nousta gondolihissillä vuorelle ihailemaan kaupungin ja meren ylle avautuvaa huikeaa panoraamanäkymää.

Narvikista matka jatkuu Riksgränsenin kautta Ruotsiin malmijunien käyttämän rautatien tuntumassa. Sen rakentaminen oli aikoinaan valtava urakka. Seuraamme kapean Tornionjärven ylänkömaisemia ja laskeudumme vähitellen jokivartta myötäillen Ruotsin puolelle. Saavumme Kiirunan kaivoskaupunkiin. Majoittuminen Scandic hotelliin. Illallinen.

 

Päivä 5: Torstai 8.9.2022 Kiiruna – Jällivaara – Oulu                                                                                                                                               Aamiainen, lounas

Aamiaisen jälkeen tutustumme Kiirunaan. Opastettu kaupunkikiertoajelu. Kuulemme ja näemme muiden muassa käynnissä olevasta valtaisasta urakasta, jossa kaupunki rakennetaan kaivoksen päältä kokonaan uudelle alueelle. Halukkaat voivat vierailla kaivoksessa – erillismaksu (syystä että kaikki eivät ehkä koe haluavansa käydä kaivoksessa). Alue on jo vanhastaan tunnettua malmialuetta. Samaan rautamalmivyöhykkeeseen kuuluu myös Jällivaara, joka toimi yhtenä lappilaisten evakuointipaikoista Lapin sodan aikana. Lounas Jällivaarassa. Matka suuntautuu Perämerelle ja Haaparannan kautta Ouluun, jonne saavumme alkuillasta (arvio n. klo 20:00) monta kokemusta rikkaampina.

Antoisa matkamme päättyy. Hyvä kotimatkaa.

Kuvia

Maatilan Pellervon lukijamatka Jäämerelle kuvia

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna