Metsätalousmatkat

Maatilan Pellervon lukijamatka Sloveniaan

Ajankohta
22.5. - 28.5.2023
Kesto
7 päivää
Hinta
1790 €
Varaa matka

Monipuolinen, luonnonkaunis maaseutu

Luonto on hemmotellut Sloveniaa. Luoteessa ovat Juliaaniset Alpit, lounaassa välkehtivän sininen Adrianmeri ja vehmas luonto. Sisämaassa näkymät ovat kumpuilevaa metsä- ja peltomaisemaa. Maan kauneus, siisteys ja turvallisuus luovat yhdessä monipuolisen luonnon kanssa erinomaiset puitteet virkistävälle matkalle; Sloveniaa voi kuvata kahden miljoonan asukkaan turvalliseksi pesäkoloksi keskellä Eurooppaa.

 

Varaa matka

Lisätietoja ja varaukset myös sähköpostilla ilmoittautumiset@kontiki.fi

Monipuolisen matkaohjelmamme aikana tutustumme niin Alppialueeseen, sisämaahan kuin Adrianmeren rannikkoonkin. Tutustumme, maaseudun elinkeinoihin, matkailuun, luontoon, ihmisiin ja elämänmenoon. Suomalainen ammattioppaamme on toiminut alueella vuosikymmeniä, hän pystyy kertomaan autenttisesti maan elinkeinoista ja kehittymisestä Jugoslavian ajoilta nykyaikaan.

Tervetuloa tutustumaan tähän luonnonkauniiseen ja monipuoliseen maahan ja sen maaseutuelinkeinoihin.

Hintaan sisältyy

  • suora lento Helsinki–Venetsia–Helsinki lentoveroineen ja matkatavaroineen
  • majoitus jaetussa 2-hengen huoneessa aamiaisineen ja veroineen
  • ohjelman mukaiset kuljetukset
  • ateriat: 2 x lounas ja 6 x illallinen
  • palvelu- ja toimistomaksut

Lisämaksusta

  • yhden hengen huone 525 €
  • ennakkoon varatut istumapaikat lennolla
  • ruokajuomat
  • muut mahdolliset palvelut

Matkanjohtaja

Pirjo Sehic

Olen iloinen ja pirteä freelancer ammattiopas. Olen työskennellyt matkailualalla jo yli 35 vuotta eri tehtävissä mm. kohdepäällikkönä ja oppaana, matkanjohtajana sekä erilaisten matkojen tuotanto- ja sopimuspäällikkönä. Asun nyt Suomessa. Työhistoriani on hyvin laaja ja monipuolinen. Olen toiminut fysioterapeuttina, Jyväskylän kongressikeskuksen kokouspäällikkönä, Euroopan Neuvoston projektipää... Lue lisää

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden matkatoimistosta riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Matkan hinta edellyttää ryhmän minimikoon täyttymistä. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd / Kon-Tiki Sport Travel Oy, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv, SMAL 39610) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä. Erityisehdot myös verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/.

Lue räätälöidyn ryhmämatkan erityisehdot ennen matkan varausta
Tulosta matkaohjelma

Matkaohjelma

maanantai 22.5. - sunnuntai 28.5.2023

22.5. maanantai│matkapäivä, Venetsia ja Ljubljana (L, I)

Kokoontuminen Helsinki – Vantaan lentoasemalla kello 05:00. Ilmoittautuminen vastaanottajalle sovitussa paikassa. Finnairin suora lento Venetsiaan kello (07:05 – 09:05). Lentoasemalla siirrymme odottavaan turistibussiin ja jatkamme suoraan Venetsian historialliseen kaupunkiin Troncheton parkkisaarelle, josta kuljetus Venetsian keskustaan. Teemme ensin opastetun kävelykierroksen keskusta-alueella, ja sen jälkeen nautimme lounaan. Lounaan jälkeen on vapaata aikaa tutustua kanaalien, kujien, siltojen ja kuppiloiden värittämään keskustaan. Sovittuun aikaan iltapäivällä kokoontuminen yhteen ja siirtyminen oppaamme kanssa takaisin parkkisaarelle ja odottavaan bussiimme. Matkamme jatkuu Slovenian rajalle ja edelleen pääkaupunki Ljubljanaan. Ajoaika on noin 3 tuntia. Arvioitu saapumisaika Ljubljanaan on kello 20:00. Majoittuminen keskustahotelliin ja yhteinen illallinen.

 23.5. tiistai | Juliaaniset alpit, Bled, Bohinj ja Ljubljana (A, I)

Aamiaisen jälkeen suuntaamme luoteeseen noin 50 km:n päässä sijaitseville Juliaanisille Alpeille. Täällä tapaamme slovenialais- – suomalaisen pariskunnan. Suomalainen agronomi rouva ja slovenialainen metsänhoitajaherra toimivat päivän asiantuntijaoppainamme. Tutustumme paikalliseen metsäluontoon ja metsien hoitoon sekä Alpeilla yleistyneisiin hyönteistuhoihin ja niiden torjuntaan. Vierailemme maidontuotantoon ja maatilamatkailuun erikoistuneella maatilalla, jossa saamme myös maistella tilan tuotteita. Alkuillasta paluu Ljubljanaan tuttuun hotelliimme. Halukkaat voivat lähteä kävellen oppaan kanssa tutustumaan kaupungin ydinkeskustaan. Yhteinen illallinen.

24.5. keskiviikko | Kotivierailu pientilalla, metsäkävely, meijerivierailu,Portorozin rantakaupunki (A,L,I)

Nautittuamme aamiaisen hyvästelemme Ljubljanan ja suuntaamme kohti lounasta turkoosina hohtavaa Adrianmerta. Matkan varrella teemme kotivierailun pientilalle. Isäntäväki esittelee meille kotinsa, teemme metsäkävelyn tilan lähimetsässä ja kuulemme vertailevaa kokemusta asumisesta Suomessa / Sloveniassa. Nautimme lounaan paikallisessa kyläravintolassa – Jurcassa. Vierailemme paikallisessa pienmeijerissä. Tuotantotiloihin emme luonnollisestikaan pääse. Isäntäväki kertoo tuotannostaan ja maistelemme tilan tuotteita. Alkuillasta saavumme Adrianmeren rannalle ihastuttavaan Portorozin rantakaupunkiin. Majoitumme **** tason kylpylähotelliin. Illallinen hotellin runsaasta noutopöydästä (kuten kaikkina iltoina).

25.5. torstai |Kävelyretki Piranin historialliseen kaupunkiin, vierailu maaseutumatkailutilalla (A, I)

Hotellin kylpyläosasto aukeaa aamusta, mahdollisuus käydä siellä rentoutumassa ennen aamiaista (kuten kaikkina arkiaamuina tässä hotellissa). Hotellin runsas noutopöytäaamiainen. Sovittuun aikaan kokoontuminen oppaan luo hotelli aulaan. Kävelyretki Portorozin ydinkeskustassa ja edelleen viehättävää rantapromenadia pitkin läheiseen venetsialaisten perustamaan vanhaan Piranin rantakaupunkiin. Oppaan kanssa tutustuminen Piranin sokkeloisiin kujiin ja toriin. Vapaata aikaa. Sovittuun aikaan kokoontuminen ja siirtyminen tilausajolla Ingrid -emännän maatilalle. Tutustuminen tilan tuotantoon ja toimintaan. Tuotteiden maistelua. Mahdollisuus ostaa tilan palkittuja viinejä. Loppuiltapäivästä paluu Portoroziin. Illallinen. Ilta vapaata.

26.5. perjantai | Päiväretki Kroatiaan, Istrian kierros, Porec, Pazin, ja Dulen viinitila (A, I)

Passi mukaan retkelle! Normaalit aamutoimet. Sovittuun aikaan kokoontuminen aulaan ja siirtyminen odottavaan turistibussiin. Päiväretki Kroatiaan, Istrian niemimaalle. Tutustuminen Porecin rantakaupunkiin, Pazinin kylään ja vierailu Dulen maatilamatkailua harjoittavalla viinitilalla. Hauskaa ohjelmaa ja tilan tuotteiden maistelua. Alkuillasta paluu hotellille. Illallinen.

27.5. lauantai | Lomailua (A, I)

Aamiainen, jonka jälkeen vapaata ohjelmaa. Alueen pääkaupunkiin Koperiin on noin 20 km:n matka. Halukkaat voivat käydä omatoimisesti tutustumassa kaupunkiin joko linja-autolla tai taksilla. ennen hotellin illallista voivat ryhmäläiset halutessaan vielä kokoontua hotellin baarin seurustelemaan ja kertaamaan matkan kokemuksia. Aamulla aikainen herätys 😊. Opas päivystää illalla etukäteen sovitusti. Illallinen.

28.5. sunnuntai | Kotimatka (A)

Kellot soimaan aikaisin – opas antaa edellispäivänä ohjeet. Hotellilta saamme aamiaispaketit. Venetsian kentälle saapuminen klo 07.30. Lähtöselvitys ja siirtyminen lähtöterminaaliin. Finnairin lento Helsinkiin lähtee kello 09.50 ja saapuu klo 13.40. Iloinen ja antoisa matka on päättynyt.

Ateriat: A=aamiainen, L=lounas ja I=illallinen

Lennot

 22.5.2023 AY1781 Helsinki – Venetsia klo 07.05 – 09.05

28.5.2023 AY1782 Venetsia – Helsinki klo 09.50 – 23.40

 

Majoitus 

22.5.-24.5.2023 (2 yötä)

Hotel Lev

Vošnjakova ulica 1 Ljubljana, Slovenija

+ 386 (0) 1 308 7000

Majoitus

24.5.-28.5.2023 (4 yötä)

Life Class Hotel Portoroz

Obala 33, 6320 Portorož, Slovenija

+386 (5) 692 10 20

 

 

 

Kuvia

Maatilan Pellervon lukijamatka Sloveniaan kuvia

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna