Lukijamatkat

Maatilan Pellervon lukijamatka Itävaltaan

Ajankohta
20.5. - 24.5.2024
Kesto
5 päivää
Hinta
1839 €
Varaa matka

Satukirjan maisemissa

Keväinen virkistysmatka suuntautuu satukirjan maisemiin – ihastuttavaan Itävaltaan. Matkalla näemme kauniita alppi- ja järvimaisemia, linnoja, luostareita, Tonavaa myötäileviä viinialueita, kuvankauniita kyliä sekä menneen maailman keisarillista loistoa. Matkan aikana käymme myös tutustumassa paikalliseen maitotilaan ja juustolaan.

 

Varaa matka

Lisätietoja ja varaukset myös sähköpostilla ilmoittautumiset@kontiki.fi

Hintaan sisältyy

 • suora lento Helsinki–Wien–Helsinki lentoveroineen ja matkatavaroineen
 • majoitus jaetussa 2-hengen huoneessa aamiaisineen
 • ohjelman mukaiset kuljetukset ja retket
 • ohjelman mukaiset suomenkielisen paikallisoppaan palvelut kohteessa
 • Maatilan Pellervo – lehden edustaja mukana koko matkan ajan
 • ateriat: 1 x lounas ja 4 x illallinen
 • leikkelelautanen ja viininmaistajaiset viinitilalla
 • palvelu- ja toimistomaksut

Lisämaksusta

 • yhden hengen huone 150 €
 • ennakkoon varatut istumapaikat lennolla
 • ruokajuomat
 • muut mahdolliset palvelut

Kohokohdat

 • postikorttimaiset järvi- ja alppimaisemat
 • Stift Melkin upea benediktiläis-luostari
 • Bad Ischlin keisarillinen kesäpalatsi
 • järvien ympäröimät St.Gilgenin ja St. Wolfgangin viehättävät kylät
 •  kuuluista Hitlerin Kotkanpesä
 • romanttinen Salzburg, Mozartin syntymäkaupunki
 • lukuisten palatsien Wien, Itävallan pääkaupunki

 

Matkanjohtaja

Kirsi Hytönen

Olen Wienin ja Itävallan virallinen opas. Pian on kulunut miltei 30 vuotta siitä, kun muutin Itävaltaan. Olen työskennellyt matkailualalla lähes 30 vuotta ja rakastan vaihtelevaa työtäni, erilaisten matkojen suunnittelua, opastamista ja uusien ihmisten kohtaamisia. On ihanaa esitellä Wienin ja Itävallan upeita nähtävyyksiä, linnoja, luostareita, museoita suomalaisille ryhmille.  Opastan usein myös... Lue lisää

Majoitus

Useita hotelleja

20.-21.5.
Hotel Donauhof 

An der Donau 40, A-3644 Emmersdorf

Tonavan rannalla, Wachaun viiniviljelysalueella sijaitseva viehättävä perheomisteinen hotelli, vastapäätä kuuluisaa Stift Melkin luostaria. Emmersdorfin nostalgisen kylän keskustan palvelut ovat mukavasti hotellin lähellä.

21.-24.5.
Landhotel Agathawirt
St. Agatha 10, A – 4822 Bad Goisern

Landhotel Agathawirt on pieni, mutta rakkaudella ja henkilökohtaisella palvelulla johdettu hotelli. Hotelli sijaitsee lähellä Hallstättersee-järveä, hurmaavissa alppi- ja järvimaisemissa. Kauniisti hoidettu puutarha.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden matkatoimistosta riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Matkan hinta edellyttää ryhmän minimikoon täyttymistä. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd / Kon-Tiki Sport Travel Oy, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv, SMAL 39610) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä. Erityisehdot myös verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/.

Lue räätälöidyn ryhmämatkan erityisehdot ennen matkan varausta
Tulosta matkaohjelma

Matkaohjelma

maanantai 20.5. - perjantai 24.5.2024

20.5. maanantai│saapuminen Tonavan laaksoon (L, I)

Finnairin lento Helsingistä Wieniin klo 9.25–10.50. Suomalainen paikallisopas Kirsi Hytönen on vastassa Wienin lentokentällä. Lentokentältä suuntaamme kohti Tonavan upeaa jokilaaksoa. Ajamme kauniin Unescon kulttuuriperintölistalla olevan Tonavan jokilaakson halki.  Matkan varrella näemme kirkkoja, linnanrauniota, upeita maisemia ja viininviljelyksiä sekä lukuisia viehättäviä pikku kyliä, kuten vaaleansinisestä kirkontornistaan tunnettu Dürnsteinin kylä. Käymme nauttimassa leikkelelounaan paikallisella viinitilalla sekä maistelemassa viinejä. Käymme myös Stift Melkin upeassa benediktiläis-luostarissa, joka on rakennettu 60 m korkean kallionkielekkeen päälle kolmen joen risteyskohtaan. Majoittuminen Tonavan rannalle. Illallinen hotellissa.

21.5. tiistai│Keisariperheen jalanjäljillä (A, I)

Aamiaisen ja huoneiden luovutuksen jälkeen ajamme kohti Salzkammergutin järvialuetta ja Bad Ischlin kylpyläkaupunkia, jossa keisariperhe tapasi viettää kesälomiaan. Vierailemme Kaiservillan linnassa ja ihastelemme Keisarinna Elisabethin eli Sissin ja hänen miehensä Keisari Franz Josephin aikaisia huoneita. Kävelykierroksen jälkeen on aikaa kahvitteluun, vaikka hovin entisessä Zauner – konditoriassa.  Matka jatkuu pittoreskeissa järvi- ja alppimaisemissa Hallstättersee-järven lähelle. Majoittuminen ja illallinen hotellissa.

22.5. keskiviikko│Hulppeiden maisemien päivä (A, I)

Aamiaisen jälkeen ajamme bussilla St.Gilgenin kylään Wolfgang-järvelle. Mozartin äidin syntymäkoti sijaitsee täällä ja Mozart sai myös yhden etunimistään järven mukaan. Siirrymme laivalla viehättävään St. Wolfgangin kylään, jossa teemme kävelykierroksen ja vierailemme pyhiinvaelluskirkossa. Nousemme vanhalla hammasratasjunalla ylös Schafberg-vuorelle, 1782 m korkeuteen, josta avautuu upea näkymä lukuisille ympärillä oleville järville ja vuorille. Täällä on aikaa nauttia omakustanteinen lounas tai vaikka herkullinen Apfelstrudel alppimajassa. Hulppeiden maisemien jälkeen on aika palata takaisin hotellille. Illallinen hotellissa.

23.5. torstai | Kotkanpesä ja Salzburg (A, I)

Aamiaisen jälkeen lähdemme kohti Berchtesgadenia ja Hitlerin Kotkanpesää. Berchtesgaden sijaitsee Saksan puolella, lähellä Itävallan rajaa. Nousemme bussilla serpentiinitietä ylös Obersalzberg vuorelle 1834 m korkeuteen. Ylhäältä Kehlsteinhaus talolta avautuu upea näkymä alppialueelle ja Königsee-järvelle. Ylhäällä on ravintola ja näköala terassi. Matkamme jatkuu Salzburgiin, Mozartin syntymäkaupunkiin, johon tutustumme kävellen. Näemme mm. Schloss Mirabell- linnan upean puutarhan, Salzburgin tuomiokirkon, Festspielhaus-konserttitalon, arkkipiispan palatsin, lukuisia barokkiaikaisia kirkkoja ja Mozartin syntymäkodin, jossa hän syntyi vuonna 1756. Paluu takaisin hotellille ja illallinen.

24.5. perjantai | Wien ja kotimatka (A, L)

Aamiaisen ja huoneiden luovutuksen jälkeen ajamme Wieniin. Teemme siellä lyhyen kiertoajelun, jonka aikana näemme mm. Ring-Straßen kehäkadun varrella sijaitsevat lukuisat upeat rakennukset. Näemme myös Musikvereinin konserttitalon, josta Wienin Filharmonikkojen uuden vuoden konsertti lähetetään maailmalle. Tutustumiskierroksen päätämme yhteiseen lähtölounaaseen.  Kuljetus lentokentälle ja lento Helsinkiin klo 19:15, Helsingissä klo 22:40.

Muutokset matkaohjelmaan ja lentoaikatauluihin mahdollisia. Vierailut maitotilalle ja juustolaan vahvistuvat myöhemmin.

Ateriat: A=aamiainen, L=lounas ja I=illallinen

Lennot

20.5.2024 AY1471 Helsinki – Wien klo 09.25 – 10.50

24.5.2024 AY1476 Wien – Helsinki klo 19.15 – 22.40

Maksuehto

Ennakkomaksu 400 €/hlö. Loppumaksu 8 viikkoa ennen matkan alkua.

Peruutusehto

Ennakkomaksun jälkeen kuluton peruutus ei ole mahdollinen.
* Jos matka peruutetaan viimeistään 90 vrk ennen matkan alkua, peruutuskulut ovat toimistokulut 160 €/henkilö.
* 89 vrk – 55 vrk ennen matkan alkua peruutuskulut ovat ennakkomaksun suuruiset.
* 54 vrk – 15 vrk ennen matkan alkua peruutuskulut ovat 50 % matkan hinnasta.
* 14 vrk ennen matkaa tai myöhemmin peruutetusta matkasta peritään peruutuskuluina 100 % matkan hinnasta.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Ruokavaliot

Mahdolliset ruoka-ainerajoitteet tulee esittää matkavarauksen yhteydessä. Huomioithan, että matkan ryhmäruokailut on tilattu ennakkoon ja erikoisruokatoivomuksia ei aina voida toteuttaa. Lähetämme tiedot ruoka-ainerajoitteista etukäteen kohteisiin, mutta toiveiden toteutumista emme voi taata.

Matkaohjelman soveltuvuus

Matkaohjelmat vaativat normaalia yleiskuntoa ja pääsääntöisesti matkustajan tulee kyetä liikkumaan itsenäisesti ilman apua. Osaan vierailukohteista on mahdollisuus tutustua vain jalkaisin ja reiteillä voi olla portaita ja korkeuseroja. Mikäli matkustaja tarvitsee matkalle avustajan, on hänen hankittava ja kustannettava avustaja itse. Matkanjärjestäjän edustaja/matkanjohtaja/opas ei voi toimia matkustajan henkilökohtaisena avustajana. Lisäksi matkustajan on ilmoitettava jo ennen varauksen tekemistä esteettömyydestään ja neuvoteltava matkalle osallistumisesta. Myöskään dementiasta tai muusta muistisairaudesta kärsivä ei turvallisuussyistä voi osallistua matkalle ilman henkilökohtaista avustajaa.

Hinnat perustuvat 18.12.2023 voimassa oleviin valuutta- ja verotietoihin. Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä ja verkkosivuillamme www.kontiki.fi/matkaehdot/kon-tiki-toursin-erityisehdot/.

Kuvia

Maatilan Pellervon lukijamatka Itävaltaan kuvia

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna