Maatalousmatkat

Maataloutta ja makuelämyksiä Etelä-Ranskassa

Ajankohta
26.3. - 30.3.2019
Kesto
5 päivää
Kohde
Lyon
Hinta
1530€ /1580€
Varaa matka

Maataloutta ja makuelämyksiä Etelä-Ranskassa

Tämän maa- ja metsätalouden opinto- ja virkistysmatkan aikana saamme ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua alueen maa- ja metsätalouden harjoittamiseen paikallisten asiantuntijoiden opastuksella. Vierailemme maito- ja lihakarjatilalla ja maatilamajoitusyrityksessä, joka toimii myös meijerinä. Tutustumme metsäalan ammattilaisten kanssa Ranskan korkeimman Douglas –kuusen kasvatukseen sekä patoalueeseen. Käymme luonnollisesti myös viinitiloilla ja Lyonin kuuluisassa kauppahallissa. Paikallisoppaanamme on Minna Larkovirta.

Varaa matka

Lisätietoja ja varaukset myös sähköpostilla ilmoittautumiset@kontiki.fi tai puhelimella 09 466 300

Hintaan sisältyy

  • suorat Finnairin lennot Helsinki-Lyon-Helsinki
  • majoitus jaetussa 2-hengen huoneessa aamiaisella
  • ohjelman mukaiset kuljetukset ja vierailut (2 maatilaa)
  • ateriat 4 x lounas, 1 x illallinen ja 2 x viininmaistajaiset
  • suomenkielisen oppaan palvelut ja opastukset matkan ajan
  • paikallisen metsäasiantuntijan esittelyt kohteissa

Lisämaksusta

  • yhden hengen huone 280 €/hlö
  • ruokajuomat
Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv). Matkojemme erityisluonteen vuoksi sovellamme yleisten valmismatkaehtojen lisäksi erityisehtoja, joihin voit tutustua tästä.

Matkanjohtaja

Minna Larkovirta

Olen Ranskan valtion virallinen opas Nanterren yliopistosta. Kulttuuriministeriön myöntämällä opaskortilla voin opastaa kaikissa museoissa ympäri Ranskaa. Olen asunut Versaillesissa viimeiset 20 vuotta, mutta liikun usein ryhmien kanssa muualla. Jokaisella Ranskan alueella on oma historiansa ja kulttuurinsa. Ne ovat kaikki yhtä viehättäviä, oli sitten kyseessä Normandia, Samppanjan alue, Lyon ja R... Lue lisää

Majoitus

Comfort Suites Rive Gauche Lyon Centre 3***

Hyvä turistiluokan hotelli Lyonissa 1,4 km Perrachen rautatieasemalta ja Bellecour-aukiolta. Hotellissa on 78 studioita ja duplex-huoneistoa. Kaikissa huoneistoissa on varusteltu keittonurkkaus, taulu-tv, ilmainen WiFi, sekä kylpyhuone. Vastaanotto on avoinna vuorokauden ympäri ja vastaanotossa on myös tallelokero  www.comfortsuiteslyon.com

Tulosta matkaohjelma

Matkaohjelma

tiistai 26.3. - lauantai 30.3.2019

26.3. tiistai | Matkustuspäivä – Lyon

Kokoontuminen Helsinki-Vantaan lentoasemalla, jossa matkatoimiston edustaja saattaa ryhmän matkaan. Finnairin suora lento lähtee Helsingistä klo 7.45 ja saapuu kohteeseen klo 9.55 paikallista aikaa. Suomenkielinen opas ja bussi ovat ryhmää vastassa lentokentällä. Lentokenttäkuljetuksen jatkoksi tehdään opastettu kaupunkikierros. Sen aikana nähdään mm Fourvieren kukkula, jonka päällä komeilee Notre Dame de Fourvièren basilika, Lyonin nykyinen ydinkeskus Place Bellecour Saône – ja Rhône –jokien välisellä niemekkeellä, Croix Roussen silkintekokortteli, Part Dieun liikekeskus sekä pittoreski vanha kaupunki salakujineen. Kierroksen välillä lounas mukavassa paikallisia herkkuja tarjoilevassa rennossa ravintolassa kaupungin keskustassa. Ilta vapaata aikaa.

27.3. keskiviikko | Maatilavierailut ja Barrage du Chartrain -patoalue

Aamiaisen jälkeen ajo 30 kilometrin päähän tutustumaan paikalliseen maatilaan ”La Ferme des Gones”. Tällä 221 hehtaarin tilalla kasvatetaan vehnää, ruista, colzaa ja maissia sekä Limousin – ja Montbéliard –rotuista maito- ja lihakarjaa. Lisäksi tilalla on myös muita tavallisia maatilan eläimiä. Isäntä esittelee tilan rakennukset, työkaluja, lypsysalin sekä kertoo maanviljelijän työstä ja elämästä tämän päivän Ranskassa. Muutaman kilometrin päässä maatilasta tutustutaan maatilamatkailua harjoittavaan majataloon, jonka emäntä pitää yllä paitsi ravintolaa, myös kasvattaa possuja sekä vuohia, ja valmistaa vuohenmaidosta juustoa ja jugurttia. Majatalolta jatkamme Barrage du Chartain’lle reilun tunnin ajomatkan päähän, jossa kasvavat Ranskan korkeimmat, upeat Douglas- kuuset. Niistä korkein on yli 66 metrin mittainen. Tutustumme mielenkiintoiseen patoalueeseen, jossa kävelyretki oppaan johdolla. Lounas päivän aikana. Mikäli aikaa jää, voidaan paluumatkalla poiketa vielä yhdessä Ranskan kauneimmista kylistä, joka on nimeltään Oingt. Se on upeasti säilynyt ja restauroitu keskiaikainen kylä Azergues -joen laaksoon antavan kallion kukkuloilla. 1000 -luvun tienoilla Guichard d’Oingtin herrat rakensivat kalliolle maa- ja kivivalleilla vahvistetun puulinnan, josta saatettiin seurata Lyonista tulevaa liikennettä. Oingtin kulta-aikaa oli myöhempi keskiaika, jolta on vielä merkkejä näkyvissä; Nizyn kivinen kaupunkiportti, paikalle rakennetun kivilinnan vartiotorni, 1200 -luvulta peräisin oleva kirkko puuveistoksineen. Paluu hotelliin illaksi, vapaa aikaa.

28.3. torstai | Päivä metsäalan ammattilaisten kanssa

Aamiaisen jälkeen lähtö maaseudulle, jossa on tapaaminen CFPR:n (metsäomistuksen aluekeskus) Rhône-Alpes –läänin henkilökunnan kanssa. Kokoontuminen, jossa asiantuntijat esittäytyvät ja kertovat sitten Douglas –kuusen kasvatuksesta ja käytöstä Ranskan metsätaloudessa. Lähdemme maastoon, jossa tutustaan joko hakkuualueeseen, sahaan tai muuhun puualan yritykseen. Lounas päivän aikana. Paluu Lyoniin illaksi, vapaa aikaa.

29.3. perjantai | Lyonin Kauppahallit ja Beaujolais -viinitilat

Aamupäivällä tutustutaan perinteiseen kauppahalliin, jossa tavalliset lyonilaiset kuin myös kaikki suuret ravintoloitsijat käyvät tekemässä päivän ostoksensa. Halleilla on 58 myyntitiskiä ja se työllistää 400 henkeä. Hyvin varhain aamulla voi tavata jopa itsensä Paul Bocusen. Kauppahallista löytää parhaimmat liha- ja makkarakaupat, juustokaupat, kalakaupat, vihannes- ja hedelmäkaupat yms. Kun kauppahallin aromeista ja tunnelmasta on kylliksi nautittu, kivutaan bussiin ja lähdetään jälleen maaseudulle. Retken aikana tutustutaan kahteen erilaiseen viinitilaan, joista toisella tuotetaan viiniä tavallisin nykyaikaisin menetelmin. Toinen on puolestaan luomuviinitila, jossa viini pyritään kasvattamaan mahdollisimman puhtain ja luonnonmukaisin menetelmin. Molemmissa opastettu vierailu oka päättyy viininmaistajaisiin. Mahdollisuus ostoksiin. Illalla paluu Lyoniin, missä nautitaan vielä matkan viimeinen yhteinen illallinen.

30.3. lauantai | Kotimatka

Kuljetus hotellilta lentoasemalle, josta Finnairin suora lento lähtee klo 10.45 ja saapuu Helsinkiin klo 14.55. Hyvää matkaa kotiin!