Metsätalousmatkat

Maaseudun Tulevaisuuden matka Irlantiin

Ajankohta
Matka siirtyy syksyyn 2022
Kohde
Irlanti
Varaa matka

Maaseudun Tulevaisuuden matka Irlantiin

Irlanti tunnetaan monipuolisesta kehittyneestä maataloudestaan, kauniista luonnostaan ja värikkäästä historiastaan. Huhtikuussa Irlannin luonnossa riittää nähtävää ja tällä matkalla pääset tutustumaan paikallisiin maatiloihin sekä ihailemaan upeita vuoristomaisemia, laaksoja ja järviä. Pääset nauttimaan parhaista paloista kun tutustumme niin vihreän saaren maaseutuun ja kuin myös eläväiseen pääkaupunki Dubliniin.

Varaa matka

Lisätietoja ja varaukset myös sähköpostilla ilmoittautumiset@kontiki.fi

Järjestämme tämän matkan yhteistyössä Maaseudun Tulevaisuus -lehden kanssa, mutta matkalle ovat lämpimästi tervetulleita kaikki Irlannista innostuneet. Tärkeintä on kiinnostuksesi aihetta ja matkakohdetta kohtaan – ja mikä parasta pääset matkalle asiantuntevassa seurassa.

Hintaan sisältyy

  • suora lento Helsinki–Dublin –Helsinki lentoveroineen ja matkatavaroineen
  • majoitus jaetussa 2-hengen huoneessa runsaine aamiaisineen
  • ohjelman mukaiset kuljetukset, vierailukohteet ja ateriat
  • suomalainen paikallisopas mukana Irlannissa koko matkan
  • palvelu- ja toimistomaksut

Lisämaksusta

  • yhden hengen huone 295 €
  • muut mahdolliset palvelut

Majoitus

Hotel Minella  4*
Coleville Road, Clonmel, Co. Tipperary
www.hotelminella.ie

Hotel Minella on elegantti hotelli lähellä Clonmelin pikkukaupunkia, Comeragh Mountains vuorten juurella Suir-joen rannalla. Hotellirakennus on historiallinen kartanorakennus vuodelta 1863, jonka nykyiset omistajat avasivat hotellina vuonna 1963. Irlantilaisia tunnelmia upeiden maisemien keskellä. Hotellissa on 90 huonetta, joissa on varusteena kylpy/suihku, puhelin, TV, internet-yhteys, hiustenkuivaaja, silitysvarusteet ja teen/kahvinkeittovälineet. Yleisissä tiloissa on ravintola, baari, kokoustilat ja vapaa-ajankeskus.

Academy Plaza Hotel 3*
10-14 Findlater Place (O’Connell Streetin vieressä), Dublin
www.academyplazahotel.ie

Academy Plaza hotelli on viihtyisä kolmen tähden hotelli Dublinin ydinkeskustassa O’Connell Street – pääkadun sivukadun varrella. Kaikki nähtävyydet, kaupat ja ravintolat ovat vain muutaman minuutin päässä hotellista. Hotelli on tyyliltään moderni. Hotellissa on 285 huonetta, joissa on varusteena työpöytä, kylpy/suihku, puhelin, TV, internet-yhteys, hiustenkuivaaja, silitysvarusteet ja kannettavan tietokoneen kokoinen tallelokero, sekä teen/kahvinkeittovälineet. Hotellin yleisissä tiloissa ovat Plaza Bar & Grill ravintola, jossa on tarjolla lounas ja päivällinen, sekä perinteinen Oscars Restaurant ravintola.
Hotellissa on modernit kokoustilat. Erinomainen sijainti keskellä kaupunkia.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden matkatoimistosta riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Matkan hinta edellyttää ryhmän minimikoon täyttymistä. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd / Björk & Boström Urheilumatkat Oy, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv, SMAL 39610) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä. Erityisehdot myös verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/.

Lue räätälöidyn ryhmämatkan erityisehdot ennen matkan varausta
Tulosta matkaohjelma

Matkaohjelma

9.4. Matkustuspäivä (I)

Kokoontuminen Helsinki-Vantaan lentoasemalla. Suora lento Dubliniin klo 16.00-17.20. Suomalainen paikallisoppaamme on ryhmää vastassa lentoasemalla. Kuljetus maaseudulle Tipperaryn maakuntaan Clonmelin kaupunkiin. Illallinen ja majoittuminen.

10.4. Lihakarjatila, maitokarjatila, Dungarvanin kalastajakaupunki (A, L)

Vierailu lihakarjan kasvatusta ja maatilamatkailua harjoittavalla Betts Farm maatilalla. Tilalla pidetään lihakarjaa, mutta tilan omistajat Roger ja Patricia Betts vuokraavat alueella myös lomamökkejä. Maatilakierroksen aikana he kertovat tilastaan ja yleistä Irlannin maatalouspolitiikasta.Vierailemme Tullahey Farm maatilalla. Tämä on noin 250 lehmän maitokarjatila, jossa tilan emäntä Rosemary on vuodesta 2019 kehittänyt heraterveysjuomia ja tuorejuustoja, jotka ovat myynnissä Irlannin ruokakaupoissa ja saaneet erittäin hyvän vastaanoton. Tuotanto on toistaiseksi pienimuotoista ja vasta aluillaan mutta hän on nyt voittanut useita eri palkintoja tuotteistaan, jotka tehdään täysin omavaraisesti perustuen tilan maidon (hera) tuotantoon. Maistiaisia on myös luvassa! Matka jatkuu läheiseen merenrannalla sijaitsevaan Dungarvanin pikkukaupunkiin, jossa nautitaan myös yhteinen lounas. Paluumatka hotelliin menee upean The Vee maisemareitin kautta. Matkan varrella nähdään upeita vuoristomaisemia, laaksoja ja järviä.

11.4. Marja- ja hedelmätila, ruoan tutkimusasema, lypsykarja (A, I)

Aamulla vierailemme The Apple Farm tilalla, joka sijaitsee Clonmelissa. Tilalla on omenatarhan lisäksi kauppa ja leirintäalue. Tilalla kasvatetaan myös marjoja ja hedelmiä, joista tehdään mehuja, hilloa ja siideriä. Clonmelista Matka jatkuu kohti Corkin maakuntaan. Tutustumme Irlannin maatalouden ja elintarviketutkimuskeskuksen Teagascin Mooreparkin toimipisteeseen, joka sijaitsee Fermoyn pikkukaupungin vieressä. Teagasc Moorepark & Meijerivierailu. Moorepark Food Research Centre tutkimuskeskus on yksi Teagascin toimipisteistä. Teagasc on Irlannin valtion maatalousministeriön instituutio, joka jakaa tietoa, tekee tutkimuksia ja kehitystyötä, sekä on mukana koulutuksessa. Vierailun aikana saadaan mielenkiintoista tietoa Irlannin maataloudesta. Toimipisteessä on myös suuri ja moderni lypsykarjatila.  Omakustanteinen lounas nautitaan tunnelmallisessa Grand hotellissa Fermoyssa vierailun jälkeen. Lounaan jälkeen vieraillaan vielä maitokarjatilalla Fermoy ulkopuolella. Tämän ison lypsylehmätilan omistavat veljekset Tom ja Mike Dunne. Tilalla on 60 paikkainen moderni lypsykaruselli, joka tehostaa maatilan maidontuotantoa huomattavasti. Paluukuljetus hotelliin, jossa yhteinen illallinen. Illallisen jälkeen päästään kuulemaan irlantilaista musiikkia ja tanssia, joita paikalliset nuoret esittävät.

12.4. Karjatila, maatilamatkailua, kasvinviljelyä (A, L)

Aamiaisen jälkeen huoneiden luovutus ja matka jatkuu kohti Dublinia. Päivän reitti kulkee Wicklow´n vuoriston läpi ja sen aikana nähdään upeita maisemia. Vierailu Wicklow´ssa sijaitsevalla lypsykarjatilalla, joka tarjoaa myös useita maatalousmatkailumahdollisuuksia. Nautimme tilalla myös aidon irlantilaisen maalaislounaan. The Orchard Centre maatilan isäntä Joe Hayden kertoo vierailun aikana tilansa tuotannosta ja hänen esitelmästään saa kattavan katsauksen Irlannin maataloudesta ja karjatiloista. Tila on 120 ha kokoinen ja siellä pidetään lypsykarjaa ja tarjotaan maatilamatkailun aktiviteetteja. Tilalla on uuden aikainen rehun tuotantosysteemi. Tila tuottaa maitoa Bailey´s kermaliköörin valmistukseen ja tilalla on myös mahdollista maistella likööriä. Joe vastaa mielellään kaikkiin maaseutua koskeviin kysymyksiin. Yhteinen lounas tilalla ennen matkan jatkumista. Ennen Dubliniin saapumista vieraillaan vielä kasvinviljelytilalla Wicklow´ssa. Majoittuminen hotelliin Dublinissa. Vapaa aikaa.

13.4. Kaupunkikierros, Guinness, Celtic Night irlantilainen ilta (A, I)

Dublinin kaupunkikierroksella tutustutaan kaupungin historiaan ja vilkkaaseen nykypäivään. Kierroksen aikana nähdään pääkatu O’Connell Street, jonka keskipisteessä on uusi monumentti Spire of Dublin sekä GPO pääpostitalo, joka aikoinaan toimi Irlannin itsenäisyystaistelujen keskuspaikkana. Dublinin loisteliaat Yrjöjen aikaiset korttelit ja St. Stephen’s Green ja Phoenix Park puistot muistuttavat Dublinin loisteliaasta 1700-luvusta ja uudet, modernit rakennukset tämän päivän vilkkaasta pääkaupungista. Kierroksen jälkeen teemme vierailun Guinnessin olutpanimolle tutustuen Guinness oluen historiaan ja valmistukseen. Kierros päättyy Gravity Bar näköalabaariin, josta aukeaa mahtavat näköalat Dublinin ylle. Baarissa voi nauttia Guinness maistiaisen maisemia ihailtaessa. Baari on 360-asteessa ympyränmuotoinen ja 150m korkeudessa. Vapaa iltapäivä Dublinissa ostoksille. Illalla tapaaminen hotellin aulassa, josta lähdetään yhdessä oppaan kanssa kävellen viettämään Celtic Night irlantilaista iltaa. Ohjelmassa on hyvää ruokaa ja perinteistä irlantilaista musiikkia ja tanssia. Illan aikana esiintyy maailmankuulu Celtic Rhytm tanssiryhmä ja orkesteri.

14.4. Kotimatka (A)

Aamiainen hotellissa. Huoneiden luovutus puoleen päivään mennessä (matkatavarat voi jättää säilöön hotellin vastaanottoon) ja iltapäivällä kuljetus Dublinin lentokentälle. Paluulento Helsinkiin klo 18.05 -23.05.

Ateriat

A=aamiainen, L=lounas ja I=illallinen

Kuvia

Maaseudun Tulevaisuuden matka Irlantiin kuvia

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna