?>

Seniorimatkat

Lyon

Ajankohta
8.4. - 12.4.2019
Kesto
5 päivää
Kohde
Lyon
Hinta
1590 €
Varaa matka

Lyon

Tervetuloa mukaan Senioriopettaja-lehden kevätmatkalle kauniiseen Lyoniin!

Ranskan itäosassa, Rhônen alueen sydämessä sijaitseva Lyonin metropolialue on Ranskan toiseksi suurin. Rhônen ja Saônen joet kulkevat molemmin puolin Lyonin keskustaa, mikä luo vehreälle, veden ympäröimälle kaupungille oman viehätyksensä. Viihtyisät puistot, historialliset rakennukset ja monipuolinen kulttuuritarjonta saavat matkailijan ihastumaan tähän vetovoimaiseen kaupunkiin. Lyon tunnetaan myös Ranskan ruokapääkaupunkina, jossa kulinaristisia nautintoja on tarjolla jokaiseen makuun.

Varaa matka

Lisätietoja ja varaukset myös sähköpostilla ilmoittautumiset@kontiki.fi tai puhelimella 09 466 300

Hintaan sisältyy

  • Finnairin suora lento Helsinki–Geneve–Helsinki turistiluokassa lentoveroineen
  • majoitus 2-hengen huoneessa aamiaisineen
  • kuljetukset tilausajobussilla matkaohjelman mukaan
  • retket ja sisäänpääsyt ohjelman mukaan
  • ateriat ohjelman mukaan sisältäen ruokajuomat (lasillinen viiniä/olutta/vettä)
  • suomenkielinen paikallisopas kohteessa
  •  toimisto- ja palvelumaksut

Lisämaksusta

  • yhden hengen huone 280 €
  • istumapaikkavaraukset Finnairin lennoille
  • muut palvelut

Matkanjohtaja

Minna Larkovirta

Olen Ranskan valtion virallinen opas Nanterren yliopistosta. Kulttuuriministeriön myöntämällä opaskortilla voin opastaa kaikissa museoissa ympäri Ranskaa. Olen asunut Versaillesissa viimeiset 20 vuotta, mutta liikun usein ryhmien kanssa muualla. Jokaisella Ranskan alueella on oma historiansa ja kulttuurinsa. Ne ovat kaikki yhtä viehättäviä, oli sitten kyseessä Normandia, Samppanjan alue, Lyon ja R... Lue lisää

Majoitus

Hôtel Citadines Presquille***

Hôtel Citadines Presquille ***  2 Rue Thomassin, 69002 Lyon

Hotellin huoneistot on kaikki remontoitu ja huoneistoissa laminaattiparketit. Vaaleansävyinen sisustus, kylpyhuoneessa amme tai suihku. Amerikkalainen keittonurkkaus ja ruokapöytä mahdollistaa paikallisten tuotteiden kokeilun ja nautiskelun myös omaan tahtiin. Huo-neistohotellin aamiaistilat hotellin aulassa, tarjolla buffetaamiainen.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Matkan hinta edellyttää ryhmän minimikoon täyttymistä. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv, SMAL 39610) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä. Erityisehdot myös verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/.

Lue räätälöidyn ryhmämatkan erityisehdot ennen matkan varausta
Tulosta matkaohjelma

Matkaohjelma

maanantai 8.4. - perjantai 12.4.2019

8.4. maanantai
Finnairin lento AY 867 klo 08.05-10.05 Geneveen. Suomenkielinen opas on ryhmää vas-tassa lentoasemalla, kuljetus tilausbussilla n.150 km:n päässä sijaitsevaan Lyoniin. Ajomatkan aikana pysähdymme omakustanteiselle lounas/kahvitauolle. Majoittuminen Lyoniin ja iltapäivällä teemme kävelykierroksen Vieux Lyonissa eli vanhassa kaupungissa, joka vuonna 1998 julistettiin Unescon maailmanperintökohteeksi. Se on Venetsian jälkeen toiseksi laajin renessanssiajalta säilynyt alue Euroopassa. Kaunis vanha kaupunki kätkee sisälleen myös erikoisia kapeita jalankulkukäytäviä, les traboules, jotka kulkevat rakennusten läpi ja yhdistävät kadut toisiinsa. Vanhassa kaupungissa sijaitsee myös Cathédrale de Saint-Jean, upea goottilainen katedraali, jonka julkisivu ja astronominen kello ovat maailmankuulut. Illalla nautimme tervetuliaisillallisen.

9.4. tiistai
Lyonin symboleihin kuuluu kahden joen lisäksi myös kaksi tärkeää kukkulaa: La Fourvière ja La Croix-Rousse. Aamiaisen jälkeen lähdemme tutustumaan näihin kahteen kukkulaan ja niiden tärkeimpiin nähtävyyksiin. Ensimmäisenä suuntaamme 150 metriä kaupungin yläpuolelle kohoavalle La Fourvièren kukkulalle, jossa sijaitsee massiivinen valkoisesta marmorista tehty Basilika Notre Dame de Fourvière. Kukkulalta löytyy myös roomalaisten aikaisen teatterin rauniot sekä Eiffel-tornia muistuttava Métallique-torni. Nousu ja lasku Fourvièreen hammasratajunalla.

Toinen kukkula, La Croix Rousse, tunnetaan erityisesti alueella sijainneista silkkikutomoista. Lyonin ollessa 1800-luvulla Ranskan tärkeimpiä teollisuuskaupunkeja ja eräänlainen silkintuotannon pääkaupunki. Kukkulalle rakennettin suurilla ikkunoilla ja korkeilla huoneilla varustettuja 5-6-kerroksisia taloja. Näissä taloissa asutaan edelleenkin ja niiden kivijaloissa löydetään useita viehättäviä ravintoloita tai baareja. Päivän aikana nautimme yhteisen lounaan.

10.4. keskiviikko
Aamiaisen jälkeen lähdemme tutustumaan Lyonin pohjoispuolella sijaitsevaan Beaujolais’n alueeseen, joka tunnetaan erityisesti AOC-viinintuotantoalueena. Erityisen tunnettu Beaujolais on tietysti Beaujolais Nouveau-viinistä, jonka myynti aloitetaan tuotantovuotensa marraskuun kolmantena torstaina. Kumpuileva, viiniviljelysten ja pienien okranvärisistä kivistä rakennettujen kylien ja viinitilojen rytmittämä maisema tuo monelle mieleen Toscanan. Matkan aikana voi vain ihailla maisemien kauneutta ja ihmetellä miten lyhyen ajomatkan päässä Lyonista löytyy kaupungin sykkeelle kontrastina ihana maaseudun rauha.

Tutustumme kauniiseen Le Château de Juliénas-viinitilaan, jonka historia yltää aina 1700-luvulle saakka. Osa traditionaalisesta rakennuksesta on peräisin 1500-luvulta. Viinintuotantoa alueella oli jo Julius Caesarin aikaan, mistä Juliénas-nimi juontaakin juurensa. Teemme tutustumiskierroksen, jonka jälkeen maistelemme tilan omia viinejä. Päivän aikana nautimme yhteisen lounaan.

11.4. torstai
Aamiaisen jälkeen lähdemme puolipäiväretkelle 40 km:n päässä Lyonista sijaitsevaan Pérouges’n kylään, joka kuuluu Ranskan kauneimpien kylien tarkasti valikoituun joukkoon. Kyseessä on viehättävä keskiaikainen, muurien ympäröimä kylä, jonne saavuttua tuntuu kuin hyppäisi ajassa taaksepäin. Ei ihme, että kylää on käytetty kulissina useiden elokuvien kuvauksissa. Kylässä on myös kiinnostava paikallismuseo, jossa alueen perinteet ja tavat aina esihistorialliselta ajalta alkaen tulevat tutuiksi.

Lounasajaksi palaamme takaisin Lyoniin. Iltapäivällä tutustumme Lyonin Kaunotaiteiden museoon eli Musée des Beaux Arts’iin, joka ei ole pelkästään Lyonin tärkein museo vaan myös yksi Ranskan merkittävimmistä. Museon kokoelmat sisältävät taideaarteita aina antiikin aikakaudelta nykypäivään. Museon kokoelmia myös kartutetaan aktiivisesti. Yhteinen läksiäisillallinen.

12.4. perjantai
Aamupäivällä huoneiden luovutus ja lähtö kohti Geneven lentokenttää. Matkan varrella pysähdymme vuorien ympäröimään Annecyn kauniiseen kaupunkiin, joka sijaitsee ison kirkasvetisen, turkoosinvärisen järven rannalla. Päivän aikana nautimme yhteisen lounaan. Finnairin lento AY 870 Genevestä Helsinkiin klo 19.00–22.55.

Kuvia

Lyon kuvia

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna