?>

Oopperamatkat

Lyon musiikin ja taiteen kaupunki

Ajankohta
29.3. - 31.3.2019
Kesto
3 päivää
Kohde
Ranska Lyon
Hinta
1720 €

Lyon musiikin ja taiteen kaupunki

Historiallinen Lyon on kuvataiteen ja musiikin vahva kaupunki, jonka ei yhtään tarvitse hävetä Pariisille. Nyt saat keväisellä matkalla mahdollisuuden tutustua Lyonin parhaisiin puoliin kahden todellisen asiantuntijan musiikkitieteilijä Minna Lindgrenin ja taidefilosofi Liisa Väisäsen johdolla. Musiikki ja kuvataide ovat molemmat taidemaailman osa-alueita ja on selvää, että niiden välillä on vaikutussuhteita, usein ehkä yllättävälläkin tavalla.

Musiikkiohjelmaa on kahtena iltana. Monteverdin Odysseuksen paluu sekä Purcellin Dido ja Aeneas johdattavat meidät oopperan alkusijoille antiikkiin ja selittävät senkin, miksi ooppera syntyi Italiassa ja pop musiikki Britanniassa. Kuvataiteen huippukohtia näemme Lyonin taidemuseossa ja parinkymmenen kilometrin päässä sijaitsevassa Viennessä.  Matka on täynnä, voit kysyä mahdollisia lisäpaikkoja susa@kontiki.fi.

Soita ja kysy lisää puh: 09 466 300

Hintaan sisältyy

 • Finnairin lento Helsinki–Geneve–Helsinki lentoveroineen
 • 23 kg matkatavaraa + 10 kg käsimatkatavaraa
 • majoitus jaetussa 2-hengen huoneessa aamiaisineen ja veroineen
 • kuljetukset: Geneve – Lyon – Vienne – Geneve
 • ateriat: 1 x illallinen ja 2 x lounasta ruokajuomineen (¼-viini, mineraalivesi, tee/kahvi)
 • Le Retour d’Ulysse -lippu Maison de La Dancessa
 • bussikuljetus hotelli – maison de la dance – hotelli
 • sisäänpääsy Musée de Beaux Arts-museoon
 • Didon Et Enée Remembered -lippu (série A)
 • sisäänpääsy Musée Archéologique
 • Liisa Väisäsen ja Minna Lindgrenin matkajohtajuus-opastus matkan aikana

Matkanjohtaja

Liisa Väisänen

Olen uskonnolliseen taiteeseen erikoistunut taidefilosofi, tietokirjailija, kulttuurivaikuttaja, suosittu luennoitsija sekä opas ja matka-asiantuntija.
Koulutukseltani olen filosofian maisteri kirjallisuustieteestä ja filosofian tohtori estetiikasta. Olen väitellyt islamilaisesta taidefilosofiasta Genovan yliopistossa ja opiskellut muun muassa filosofiaa, taidehistoriaa, teatte... Lue lisää

Majoitus

Hotel Globe & Cécil ****

Viihtyisä, lämminhenkinen hotelli, sijaitsee Lyonin sydämessä Rhône- ja Saône – jokien väliin jäävällä niemekkeellä. Hotellissa on kaikkiaan 60 huonetta, erilaisia, joissa puhelin, WiFi -internetyhteys, tv muutamin satelliittikanavin, ilmastointi, kaksinkertaiset ikkunat ja kylpyhuoneessa hiustenkuivaaja. Lähin metroasema: Bellecour, linjat A ja D.

 

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Matkan hinta edellyttää ryhmän minimikoon täyttymistä. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv, SMAL 39610) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä. Erityisehdot myös verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/.

Lue räätälöidyn ryhmämatkan erityisehdot ennen matkan varausta
Tulosta matkaohjelma

Matkaohjelma

perjantai 29.3. - sunnuntai 31.3.2019

29.3. perjantai | kohti Lyonia – Odysseuksen paluu

Aamulla Finnairin suora lento Geneveen. Kuljetus n. 2h Lyoniin, jossa teemme kävelykierroksen vanhassa kaupungissa ja tutustutaan Lyonin historiaan. Majoittautuminen hotelliin. Illallinen yhdessä lähellä hotellia ja Minna Lindgren esittelee illan teoksen Odysseuksen paluun (Le Retour d’Ulysse), joka esitetään Maison de la Dance´ssa. Bussikuljetus mennen tullen.

30.3. lauantai | Taidetta ja ooppera – Didon et Enée Remembered

Aamulla menemme Lyonin valtavaan taidemuseoon, johon tutustumme kahdessa osassa. Aamupäivällä klassisen taiteen puoli nähden suuria klassikoita, kuten Rubensia El Grecoa ja Lucas Cranachia ja yhteisen lounaan jälkeen jatkamme modernista taiteesta nykytaiteeseen muun muassa Deagsin, Monet´n ja Pierre Soulagen parissa. Illallinen omatoimisesti. Illansuussa ennen oopperan lähtöä Minna Lindgren esittelee Lyonin oopperassa esitettävän Didon.

31.3 sunnuntai | Vienne arkeologisen museon kuvataide

Retki parinkymmenen kilometrin päässä sijaitsevaan Viennen pikkukaupunkiin, jonka vanha roomalainen historia näkyy kaikkialla. Viennen museo on omistettu arkeologialle ja taiteelle. Keskitymme nimenomaan sen kuvataideantiin. Yhteinen lounas ja kuljetus Geneven lentokentälle, josta illaksi kotiin.

Finnairin lennot:

29.3. pe AY1531             Helsinki – Geneve           08.00-10.05
31.3. su AY1534             Geneve – Helsinki           19.00-22.55

Ennakkomaksu 300 € / hlö, jolla matkustaja vahvistaa lähtönsä. Loppumaksu 6 viikkoa ennen matkan alkua.

Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.            

Suosittelemme, koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtaista matkavakuutusta peruutusturvalla.

Hinnat perustuvat 17.9.2018 päivitettyyn, voimassa oleviin valuutta- ja verotietoihin. Matkan toteutuminen edellyttää ryhmän minimikokoa 15.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Kuvia

Lyon musiikin ja taiteen kaupunki kuvia

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.