Kulttuuri­matkat

Lyon – Ranskan ruokapääkaupunki

Ajankohta
20.9. - 23.9.2024
Kesto
4 päivää
Kohde
Lyon
Hinta
2390 €
Varaa matka

Herkuttelijoiden paratiisi

Lyon on Ranskan gastronominen pääkaupunki, se tunnetaan erityisesti herkullisesta ruoastaan ja kaupunkia ympäröivistä viinialueista. Kaupungissa on paljon ravintoloita, joissa voi nauttia paikallisista herkuista. Kaupungin läpi virtaa kaksi jokea, Rhône ja Saône, joiden rannoilla voi tehdä pitkiä kävelylenkkejä ja lisäksi kaupungissa on runsaasti viihtyisiä puistoja. Lyonista löytyy myös paljon museoita, upeita historiallisia rakennuksia sekä Unescon maailmanperintölistalle päässyt vanha kaupunki.

Matka toteutetaan yhteistyössä Matka-Rasila Oy:n kanssa.

Varaa matka

Lisätietoja ja varaukset myös sähköpostilla ilmoittautumiset@kontiki.fi

Hintaan sisältyy

 • Finnairin lennot Helsinki – Geneve – Helsinki
 • 23 kg ruumalaukku ja 8 kg käsimatkatavaraa
 • 3 yön majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa
 • buffetaamiainen hotellissa
 • ohjelman mukaiset kuljetukset, retket ja sisäänpääsymaksut
 • ohjelman mukaiset 4 ateriaa viineineen
 • viininmaistajaiset
 • Timo Hakolan opaspalvelut kohteessa
 • palvelu- ja toimistomaksut

Lisämaksusta

 • 1-hengen huone 180€
 • muut palvelut

Kohokohdat

 • Hyvätasoinen majoitus
 • Lyonin renessanssiaikainen vanha kaupunki
 • Tutustuminen kauppahalliin ja maistiaiset
 • Tutustuminen silkinkudontaan
 • Vierailu viinitilalla Beaujolais-viinialueella
 • Tasokkaat ateriat viineineen

 

Majoitus

Hotel Globe et Cecil ****

21 rue Gasparin, 69002 Lyon

Hotellissa sijaitsee aivan Lyonin sydämessä historiallisessa rakennuksessa, joka on Unescon suojaama. Hotellista on muutaman minuutin kävelymatka vanhaan kaupunkiin ja lähellä on runsaasti ravintoloita, kahviloita ja kauppoja. Hotellissa on ravintola ja baari. Ilmastoiduissa ja yksilöllisesti sisustetuissa huoneissa on taulu-tv, tallelokero, maksuton Wi-Fi ja hiustenkuivaaja.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden matkatoimistosta riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Matkan hinta edellyttää ryhmän minimikoon täyttymistä. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd / Kon-Tiki Sport Travel Oy, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv, SMAL 39610) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä. Erityisehdot myös verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/.

Lue räätälöidyn ryhmämatkan erityisehdot ennen matkan varausta
Tulosta matkaohjelma

Matkaohjelma

perjantai 20.9. - maanantai 23.9.2024

20.9. perjantai | Helsinki – Geneve – Lyon (I)

Finnairin suora lento Helsinki – Geneve klo 08.05–10.05. Oppaamme Timo Hakola on ryhmää vastassa Geneven lentokentällä. Ajamme Ranskan puolelle Lyoniin, jonne ajomatkaa on n. 150 km.  Majoittuminen Hotel Globe et Cecil **** hotelliin, 3 yötä. Hetki vapaa-aikaa levähtää tai nauttia omaehtoinen lounas. Iltapäivällä lähdemme kävelykierrokselle Lyonin vanhaan kaupunkiin, jossa tutustumme mm. Bellecouriin, Ranskan suurimpaan kaupunkiaukioon, jota hallitsee Ludvig XIV:n patsas. Lyonissa on myös Euroopan laajin kävelykatualue. Sukellamme ajassa 2000 vuotta taaksepäin. Vanha Lyon kapeina kiemurtelevine kujineen, renessanssitalot, viehättävät sisäpihat ja salaperäiset talosta toiseen kulkevat traboulé-käytävät kuuluvat Ranskan laajimpaan Unescon suojelemaan renessanssiaikaiseen alueeseen. Vierailemme mm 1000–1500-lukujen välillä rakennetussa Saint Jeanin goottilaisessa katedraalissa, jonka julkisivu ja astronominen kello ovat maailmankuulut. Käymme Saint-Paulin, Saint-Jeanin ja Saint-Georgesin renessanssiaikaisissa kortteleissa. Illallisen nautimme vanhassa kaupungissa.

21.9. lauantai | Lyonin kauppahalli ja Silkkimuseo (A, L)

Aamiaisen jälkeen lähdemme jalkaisin kulinaariselle löytöretkelle Lyonin kauppahalleille, jossa kaikki seudun tuotteet ovat saatavilla. Les Halles de Lyon on perinteinen kauppahalli, jossa niin kaupungin asukkaat kuin ravintoloitsijat käyvät tekemässä päivän ostoksensa. Siellä sijaitsevat parhaat liha- ja makkarakaupat, juustokaupat, kalakaupat, vihannes- ja hedelmäkaupat jne. Perehdymme hallien ainutlaatuiseen gastronomiseen tarjontaan asiantuntijan johdolla kahdessa ryhmässä. Kattavan kahden tunnin kierroksen aikana maistelemme paikallisia herkkuja: Bellevieren juustolan juustoa, Bobossen leikkeleitä, Malatren haukipyöryköitä ja Victoiren konvehteja. Nautimme lounaan kauppahallin brasseriessa.  Lounaan jälkeen vierailemme paikallisessa silkkikutomossa. Lyonissa on kudottu silkkiä jo 5000 vuoden ajan. Silkinkudonnan keskuspaikka on Croix Rousse -työläiskortteli, jonne 1800-luvun alussa perustettiin useita Jacquard- silkkikutomoita. Kangasmuseo havainnollistaa elävästi lyonilaisen silkinkudonnan pitkää perinnettä. Silkinkutojaa tarkoittava sana canut onkin peräisin juuri Lyonista.

 22.9. sunnuntai | Beaujolais-viinialue (A, L, I)

Aamiaisen jälkeen lähdemme kokopäivän retkelle Beaujolais–alueelle tutustumaan maailmankuulun viinin tuotantoon. Ajomatkaa kertyy n 60 km. Alue sijaitsee Lyonista pohjoiseen ja se on osa Rhônen viinialuetta. Viinivuoden tärkeimpiä päiviä ja ulkomailla tunnetuin beaujolais -tapahtuma on Gamay-rypäleestä valmistettu Beaujolais Nouveau -viini, joka tulee myyntiin marraskuun kolmantena torstaina. Se kypsyy vuotuisesta sadosta ensimmäisenä, ja on tunnetuin Beaujolais Nouveau -tyyppinen viini.  Tutustumme viinitilaan, vierailemme tilan viinikellarissa ja saamme kuulla viininvalmistuksen eri vaiheista. Vierailun lopuksi on tarjolla viininmaistajaiset. Nautimme gastronomisen beaujolais-lounaan päivän aikana.
Läksiäisillallinen lyonilaisen edesmenneen kokkilegenda Paul Bocusen ravintolassa Bresserie de l’Est, joka sijaitsee entisessä asemarakennuksessa.

23.9. maanantai | Lyon – Geneve – Helsinki (A)

Aamiainen hotellissa. Aamupäivä on vapaata yhteisestä ohjelmasta. Iltapäivällä lähtö kohti Geneven kenttää, josta paluu Finnairin siivin Helsinkiin klo 18.55-22.55.

Ateriat

A=aamiainen,  L=lounas I = illallinen

Lennot

20.9.2024  AY1531  Helsinki-Geneve  08.05-10.05
23.9.2024  AY1534  Geneve-Helsinki  18.55-22.55

Ruokavaliot

Mahdolliset ruoka-ainerajoitteet tulee esittää matkavarauksen yhteydessä. Huomioithan, että matkan ryhmäruokailut on tilattu ennakkoon ja erikoisruokatoivomuksia ei aina voida toteuttaa. Lähetämme tiedot ruoka-ainerajoitteista etukäteen kohteisiin, mutta toiveiden toteutumista emme voi taata.

Matkaohjelman soveltuvuus

Matkaohjelmat vaativat normaalia yleiskuntoa ja pääsääntöisesti matkustajan tulee kyetä liikkumaan itsenäisesti ilman apua. Osaan vierailukohteista on mahdollisuus tutustua vain jalkaisin ja reiteillä voi olla portaita ja korkeuseroja. Mikäli matkustaja tarvitsee matkalle avustajan, on hänen hankittava ja kustannettava avustaja itse. Matkanjärjestäjän edustaja/matkanjohtaja/opas ei voi toimia matkustajan henkilökohtaisena avustajana. Lisäksi matkustajan on ilmoitettava jo ennen varauksen tekemistä esteettömyydestään ja neuvoteltava matkalle osallistumisesta. Myöskään dementiasta tai muusta muistisairaudesta kärsivä ei turvallisuussyistä voi osallistua matkalle ilman henkilökohtaista avustajaa.

Maksuehdot

Ennakkomaksu 400 euroa maksetaan varauksen yhteydessä. Loppumaksu maksetaan 8 viikkoa ennen lähtöä.

Peruutusehto

Ennakkomaksun jälkeen kuluton peruutus ei ole mahdollinen.

 • Jos matka peruutetaan viimeistään 90 vrk ennen matkan alkua, peruutuskulut ovat toimistokulut 160 €/henkilö.
 • 89 vrk – 55 vrk ennen matkan alkua peruutuskulut ovat ennakkomaksun suuruiset.
 • 54 vrk – 15 vrk ennen matkan alkua peruutuskulut ovat 50 % matkan hinnasta.
 • 14 vrk ennen matkaa tai myöhemmin peruutetusta matkasta peritään peruutuskuluina 100 % matkan hinnasta.

Hinnat perustuvat 27.12.2023 voimassa oleviin valuutta- ja verotietoihin. Matkan toteutuminen edellyttää ryhmän minimikokoa 15.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa. Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento -tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä ja jotka löytyvät verkkosivuiltamme.

Kuvia

Lyon – Ranskan ruokapääkaupunki kuvia

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna