Lapland

Luosto soi! 2023

Date
27.7.2023-30.7.2023
Duration
4 päivää
Destination
Pyhätunturi, Finland
Price
1090 €
Book your trip

Nauti lumoavasta musiikista ainutlaatuisessa ympäristössä

Vuoden 2023 Luosto soi! -festivaalin teemana on maasta taivaaseen. Festivaali järjestetään uniikeissa paikoissa Lapin tunturimaisemissa. Luvassa on jälleen monipuolinen kattaus orkesteri- ja kamarimusiikkia sekä sooloesityksiä, tuttuja klassikoita, uutta musiikkia ja harvemmin kuultuja teoksia. Matkan aikana pääset kokemaan kolme upeaa konserttia. Majoittuminen ylellisessä Kurula’s Resort järvenrantahotellissa ja mahdollisuus vapaavalintaisiin aktiviteetteihin Pyhätunturilla.

Maasta taivaaseen -avajaiskonsertti torstaina 27.7. klo 16-17
Luosto on juuri oikea paikka festivaalille, jonka teemana on Maasta taivaaseen. Luostolla ollaan näiden kahden maailman välissä. Avajaiskonsertissa kuullaan neljä teosta, jotka juhlistavat leikkauspistettä metsän, tunturin ja taivaanrannalla rajalla. Konsertin päättää tunnetun Lapin ystävän Helvi Leiviskän ihana pianokvartetto.

Ilmatar perjantaina 28.7. klo 17-18
Hetki suomalaisen musiikin ja runouden parissa. Kirjailijat ja säveltäjät ovat aistineet luonnon herkkyyden ja monimuotoisuuden ja luoneet tekstejä ja lauluja sydämensä kyllyydestä. Konsertissa kuljemme keväästä kesään valon, värien ja metsän antimien voimalla.
Säveltäjiä: Aarre Merikanto, Heikki Sarmanto, Oskar Merikanto, Ilmari Hannikainen, Yrjö Kilpinen, Toni Edelmann
Runoilijoita: Eeva Kilpi, Edith Södergran, Katri Vala, Aaro Hellaakoski, Tommy Tabermann

Taivaan Valtakunta -pääkonsertti lauantaina 29.7. klo 13-15
Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri tulee jälleen Ukko-Luoston lavalle taiteellisen johtajan Malin Bromanin johdolla. Konsertin avaa ruotsalaisen Tarrodin Paratiisin linnut. Sitä seuraa äskettäin edesmenneen Jaakko Kuusiston upea sellokonsertto, joka oli yksi hänen viimeisistä teoksistaan. Konsertin päättää orkesterin tilaama kokonaisuus Tchaikovsky with a twist, jossa säveltäjämestarin legendaarinen serenadi jousille esitetään nuorilta suomalaisilta säveltäjiltä tilatuilla lisäosilla.

Book your trip

Price includes

 • Lennot Helsinki-Rovaniemi-Helsinki
 • Lentokenttäkuljetukset Rovaniemeltä
 • 3 yön majoitus Kurula’s Resort Premium suitessa, sisältäen aamiaiset
 • Matkaohjelmassa mainitut Luosto soi! -festivaalin konsertit
 • Kuljetukset konsertteihin Luostolle

Supplements

 • Ruokailut eivät sisälly hintaan
 • Vapaavalintaiset lisäkonsertit
 • Vapaavalintaiset aktiviteetit
 • Ametistikaivoksella vierailu 22€ / hlö
 • Rantasauna ja poreamme 120€ / tunti

Highlights

 • Koe 3 Luosto soi! -festivaalin konserttia uniikeissa ympäristöissä
 • Majoitus ylellisessä, 2023, avatussa Kurula’s Resort järvenrantahotellissa
 • Lapin kesäinen luonto

Accommodation

Kurula's Resort

Kurula’s sijoittuu ainutlaatuiselle paikalle Pyhätunturilla. Hirsihotelli sijaitsee Pyhäjärven rannalla lyhyen kävelymatkan päässä pohjoisrinteiden hissistä ja ulkoilureiteistä, sekä Suomen vanhimmasta kansallispuistosta.

Hotellin majoitusrakennuksessa on 17 tilavaa ja tasokasta huoneistoa. Huoneistoista aukeaa upea näkymä Soutaja-tunturille järven yli. Aktiviteetteihin tai järven rauhaan pääsee helposti suoraan ovelta. Monitilarakennuksesta löytyy vastaanotto, ruokasali, baari, takallinen oleskelutila ja kokoustila, joissa hotellin vieraat voivat viettää aikaa ja nauttia pientä purtavaa ja juomia. Lisäksi veden ääreltä löytyy käsityönä toteutettu rantasauna ja poreallas. Kurula’s on suunniteltu ympäristö ja ekologisuus huomioiden. Energiatehokas hirsihotelli sulautuu metsän keskelle järven rantaan ja käyttää lämmitykseen vesistölämpöä.

Huoneistot

Jokaisessa Kurula’sin 17 tilavassa ja tasokkaassa huoneistossa on oma sauna, keittiö, terassi sekä näkymä järvelle ja tunturiin. Huoneistoissa on kaikissa neljä queen size -sänkyä, joista kaksi sijaitsee erillisessä makuuhuoneessa.

Muu varustelu
 • Kaksi twin-vuodetta,
  makuuhuoneessa parivuode
 • Keittotaso, uuni, mikro
 • Keittiön yhteydessä oleskelutila
 • Saunan yhteydessä kylpyhuone ja WC
 • Kuivauskaappi ja tallelokero
 • Smart TV & WiFi

 

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden matkatoimistosta riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Matkan hinta edellyttää ryhmän minimikoon täyttymistä. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd / Kon-Tiki Sport Travel Oy, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv, SMAL 39610) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä. Erityisehdot myös verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/.

Lue räätälöidyn ryhmämatkan erityisehdot ennen matkan varausta
Print travel program

Travel program

Torstai 27.7. | Saapuminen Pyhätunturille, avajaiskonsertti Luostolla

Finnairin lento Helsingistä Rovaniemelle lähtee klo 12:20 ja saapuu Rovaniemen lentokentälle klo 13:35. Lentokentältä kuljetus Pyhäjärven rannalla, Pyhätunturin kupeessa sijaitsevaan Kurula’s Resort järvenrantahotelliin, jossa majoitumme matkan ajan. Matkan kesto on noin 1,5 tuntia ja matkan aikana saamme ihailla Lapin kauniita maisemia. Suomen vanhin kansallispuisto ja sen kainalossa sijaitseva Pyhän tunturikylä tarjoavat elämyksellisen kesäloman upeissa maisemissa. Majoittuminen huoneeseen. Noin klo 15:30 tapaamme hotellin aulassa kuljettajan, joka vie meidät kohti Luoston Hovia, jossa saamme kuunnella Luosto soi! -festivaalin avajaisteoksen.

16.00–17.00 Luoston Hovi, Luosto
MAASTA TAIVAASEEN – AVAJAISKONSERTTI 

Luosto on juuri oikea paikka festivaalille, jonka teemana on Maasta taivaaseen. Luostolla ollaan näiden kahden maailman välissä. Avajaiskonsertissa kuullaan neljä teosta, jotka juhlistavat leikkauspistettä metsän, tunturin ja taivaanrannalla rajalla. Konsertin päättää tunnetun Lapin ystävän Helvi Leiviskän ihana pianokvartetto.

Kalevi Aho Am Horizont
Cecilia Damström Die Berge • Der Wald
Helvi Leiviskä Pianokvartetto

Livia Schweizer, huilu
Essi Höglund, viulu
Vuokko Lahtinen, alttoviulu
Saara Kurki, alttoviulu
Laura Martin, sello
Martin Malmgren, piano

Konsertin jälkeen tapaamme kuljettajan, joka vie meidät takaisin Kurula’s Resortiin. Ilta vapaata aikaa.

Perjantai 28.7. | Ulkoilmakonsertti Pyhätunturin Aittakurulla

Aamiainen hotellissa.

Tänään saamme rauhassa nautiskella Kurula’s Resortin rauhasta ja vapaavalintaisista aktiviteeteistä ennen illan konserttia.

Aittakurun ulkoilmalava sijaitsee vain 500 metrin päässä hotellilta, joten suosittelemme konserttiin kulkemista kävellen nauttien samalla Lapin raikkaasta kesäisestä luonnosta.

17.00–18.00 Aittakurun ulkoilmalava, Pyhätunturi
ILMATAR

Hetki suomalaisen musiikin ja runouden parissa.  Kirjailijat ja säveltäjät ovat aistineet luonnon herkkyyden ja monimuotoisuuden ja luoneet tekstejä ja lauluja sydämensä kyllyydestä. Konsertissa kuljemme keväästä kesään valon, värien ja metsän antimien voimalla.

Säveltäjiä: Aarre Merikanto, Heikki Sarmanto, Oskar Merikanto, Ilmari Hannikainen, Yrjö Kilpinen, Toni Edelmann
Runoilijoita: Eeva Kilpi, Edith Södergran, Katri Vala, Aaro Hellaakoski, Tommy Tabermann

Eija Ahvo, runot ja laulu
Juho Punkeri, laulu
Tuula Hällström, piano

Illalla mahdollisuus vuokrata Kurula’s Resortin rantasauna ja poreamme omaan käyttöön lisämaksusta.

Lauantai 29.7. | Pääkonsertti Ukko-Luostolla

Aamiainen hotellissa. Vapaata aikaa.

13.00–15.00 Pääkonsertti, Ukko-Luosto
TAIVAAN VALTAKUNTA

Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri tulee jälleen Ukko-Luoston lavalle taiteellisen johtajan Malin Bromanin johdolla. Konsertin avaa ruotsalaisen Tarrodin Paratiisin linnut. Sitä seuraa äskettäin edesmenneen Jaakko Kuusiston upea sellokonsertto, joka oli yksi hänen viimeisistä teoksistaan. Konsertin päättää orkesterin tilaama kokonaisuus Tchaikovsky with a twist, jossa säveltäjämestarin legendaarinen serenadi jousille esitetään nuorilta suomalaisilta säveltäjiltä tilatuilla lisäosilla.

Andrea Tarrodi Paradisfåglar
Jaakko Kuusisto Sellokonsertto op. 38
Pjotr Tšaikovski – Touko Niemi, Robert Ruohola, Ossi Hiltunen & Heidi Hassinen
Serenadi jousille C-duuri op. 48 • Tchaikovsky with a twist

Malin Broman, viulu ja liidaus
Tomas Djupsjöbacka, sello
Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri

Konsertissa on väliaika.

Konsertin jälkeen on mahdollisuus vierailla Ametistikaivoksella (lisämaksusta). Lampivaarassa sijaitseva Ametistikaivos on yksi harvoista jalokivikaivoksista maailmassa, jonne vierailijat ovat tervetulleita. Ametisti on syntynyt 2000 miljoonaa vuotta sitten, silloisen suurvuoriston uumenissa. Nyt tunturin laella toimiva kaivoksen toiminta jatkuu vielä satoja vuosia, koska ametistia ei kaiveta suurilla koneilla eikä kiveä myydä raaka-aineeksi. Tämä mahdollistaa retket vierailijoille, jotka pääsevät itse etsimään oman ametistin kaivokselta mukaansa. Kaivosohjelmassa vierailijat kuulevat alueen geologiasta, historiasta, sekä jalokivien ominaisuuksista ja käytöstä. Ametistiin liitetään paljon erilaisia uskomuksia maailman eri kulttuureissa.

Kuljetus takaisin hotelliin ja loppuilta vapaata aikaa.

Sunnuntai 30.7. | Vapaata aikaa

Aamiainen hotellissa.

Vapaata aikaa nauttia Pyhän tarjonnasta.

Toivottavasti olette viihtyneet Luosto soi! -festivaalin tunnelmissa viikonlopun ajan. On aika lähteä takaisin kotiin. Kuljetus Rovaniemen lentokentälle lähtee hotellilta klo 15. Lento Rovaniemeltä lähtee klo 18:10 ja saapuu Helsinkiin klo 19:55.

Lennot

27.7. AY0533 Helsinki – Rovaniemi 12:20-13:35
30.7. AY0536 Rovaniemi – Helsinki 18:10-19:55

 

Maksuehdot

Ennakkomaksu 400 euroa maksetaan varauksen yhteydessä. Loppumaksu maksetaan 8 viikkoa ennen lähtöä.

Peruutusehto

Ennakkomaksun jälkeen kuluton peruutus ei ole mahdollinen.

 • Jos matka peruutetaan viimeistään 90 vrk ennen matkan alkua, peruutuskulut ovat toimistokulut 160 €/henkilö.
 • 89 vrk – 55 vrk ennen matkan alkua peruutuskulut ovat ennakkomaksun suuruiset.
 • 54 vrk – 15 vrk ennen matkan alkua peruutuskulut ovat 50 % matkan hinnasta.
 • 14 vrk ennen matkaa tai myöhemmin peruutetusta matkasta peritään peruutuskuluina 100 % matkan hinnasta.

Hinnat perustuvat 31.1.2023 voimassa oleviin valuutta- ja verotietoihin. Matkan toteutuminen edellyttää ryhmän minimikokoa 15.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa. Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento -tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä ja jotka löytyvät verkkosivuiltamme.