Kontiki
Kon-Tikin Gardajärven matkalta: järvi

Lähde upealle matkalle kevättä vastaan Italian Garda-järvelle 6.-12.4. Tällä matkalla tutustumme Pohjois-Italian vuoristo- ja järvialueeseen. Kävelemme metsässä ja vuorilla perehtyen paikalliseen kasvi- ja eläinkuntaan. Kulttuuriantia matkalle tuovat kaunis Rivan kaupunki, linnoitukset ja viinitilavierailu.

HUOM. Metsäosuudet on tehty hyväkuntoisille metsässä liikkumaan tottujille. Italian pohjoisosan metsät sijaitsevat kaikki vuorilla, joten kulkeminen on osittain vaativaa, jyrkkiä nousuja ja laskuja.

Matkaohjelma
6.4. perjantai 6.4. | Matkapäivä, Riva
Kokoontuminen Helsingin lentoasemalla josta Finnairin suora lento Milanoon kello 08.00 – 10.05. Lentoasemalla tapaatte myös suomalaisen matkanjohtajan Pirjo Sehicin. Saapuminen Milanoon jossa paikallinen tilausajobussi ryhmää vastassa. Bussikuljetus Rivaan ja majoittuminen hotellille, liikenteestä riippuen matka kestää kolmisen tuntia. Majoitumme hotelliin noin klo 14 jälkeen.

Myöhemmin iltapäivällä mahdollista tehdä oppaan kanssa pieni kävelykierros Rivassa, hotellilta kävelemme rantatietä pitkin Rivan keskustaan (matkaa noin 1,8 km per suunta) ja tutustumme kauniin pikkukaupungin sydämeen. Venetsialaisten rakentamat palatsit, Rocca-linnoitus, kaunis pääaukio tulevat tutuiksi. Samoin opas kertoo ostosmahdollisuuksista jne. Palaamme kävellen takaisin hotellille illalliselle.

7.4. lauantai | Bastione Rivassa
Aamiaisen jälkeen kävelemme oppaan kanssa hotellista järvenrantatietä Rivan keskustan kautta Bastione-linnoitukselle, joka sijaitsee Monte Rocchetta-vuoren rinteessä n. 200m korkeudessa. Bastionelle vie laatoitettu mutkikas pikkutie, matka ei ole pitkä mutta hieman kuntoa tarvitaan, kun mennään ylös vuorenrinnettä. Metsän keskeltä vilahtaa kauniita maisemia jotka paranevat mitä ylemmäs mennään. Bastione-linnoitus rakennettiin aikanaan, kun venetsialaisten valta päättyi alueella, linnoitus on puolustuslinnoitus, jonka ranskalaiset 1700-luvulla tuhosivat ja joka on rakennettu uudelleen. Viime vuosina sitä on korjattu useasti ja vaihdellen täällä on ollut myös baari/kahvilatoimintaa. Opas tuo ryhmän alas, kun on otettu valokuvia ja huilattu. Jos matkassa on todellisia vaeltajia, he voivat jatkaa jyrkkää polkua pitkin aina Santa Barbara –kappelille (n.610 m) saakka omatoimisesti. Retken kesto noin 3h. Loppupäivä vapaa aikaa, lounas omatoimisesti. Puolihoitoillallinen hotellissa.

8.4. sunnuntai | Tutustuminen läheisen Tremalzo-vuoren metsiin
Aamiaisen jälkeen tapaamme alppioppaamme ja yhdessä oman oppaamme kanssa lähdemme bussilla kohti Tremalzo –vuorta. Täällä tutustumme kävellen metsään, luontoon ja faunaan, ihailemme kauniita vuori-järvimaisemia. Ryhmällä on retkieväät mukana. Paluu hotellille myöhään iltapäivällä. Puolihoitoillallinen hotellissa.

9.4. maanantai | Retki Malcesineen ja Monte Baldolle
Aamiaisen jälkeen kävelemme Rivan keskustaan (vajaa 2 km) ja nousemme hitaampaan reittilaivaan eli battelloon, joka vie meidät Malcesinen kylään. Laivamatka kestää tunnin verran ja pääsemme ihailemaan kauniita järvimaisemia ohittaen Torbolen ja Limonen kylät. Malcesinessa kävelemme kylän läpi ylös köysiradan lähtöpaikalle. Köysirata vie ryhmän ylös Monte Baldolle noin puolessa tunnissa. Ylhäällä Monte Baldo-vuorella kävelyä suomalaisen oppaan kanssa tutustuen eri alueisiin ja luontoon. Monte Baldo–vuori on kasvitieteellisesti oikea aarreaitta, vuorella kasvaa kasveja, jotka eivät menesty missään muualla maailmassa. Siksi Monte Baldon luonnonsuojelualueelle onkin annettu nimi ” Hortus Europae” = Euroopan puutarha. Kierroksen jälkeen omaa aikaa oleskella tai lounastaa vuorella tai joka haluaa voi jo tulla alas Malcesineen, jossa omaa aikaa, kunnes paluu reittiveneellä Rivaan, tarkka aikataulu ilmoitetaan myöhemmin. Puolihoitoillallinen hotellissa.

10.4. tiistai | Vapaa aikaa, iltapäivällä viinitilaretki
Aamiainen hotellissa, omaa aikaa tutustua Rivaan, tehdä kävelyretkiä lähialueelle ja samoin hyvää aikaa tehdä ostoksia. Lounas omatoimisesti. Iltapäivällä klo 16.00 retki läheiselle viinitilalle. Ajomatkaa bussilla noin 20 minuuttia, viinitila on perheyritys Dron pikkukylän lähellä sisämaassa. Tutustumme tilan toimintaan ja maistelemme tilan maukkaita viinejä pienen suolaisen kera. Palaamme Rivaan ja hotellille ennen klo 18.30 mennessä. Puolihoitoillallinen hotellissa.

11.4. keskiviikko | Vapaapäivä, yhteinen illallinen
Aamiainen hotellissa, vapaa aikaa nauttia Garda-järven ilmapiiristä. Yhteinen läksiäisillallinen läheisessä La Colombera-ravintolassa,

12.4. torstai | Milano – Helsinki
Aamiaisboxit mukaan hotellista, huoneiden luovutus ja kuljetus Milanon lentoasemalle kello 05.45. Finnairin suora lento Helsinkiin kello 11.15 15.15.

Majoitus
Ambassador Suite Hotel *** Via Longa, 16 – 38066 RIVA DEL GARDA
Rauhallisella sivukadulla lähellä San Nicolon satamaa sijaitseva hotelli, jossa erikokoisia huoneistoja ja huoneita. Keskustaan n.1,8km. Valoisa vastaanotto, oleskelutilat ja baari. Uima-allas ja pieni poreallas avoinna kesäkuukausina. 92 huonetta ja huoneistoa, suurimmassa osassa parveke. Osassa parkettilattiat ja osassa parvekkeet. www.ambassadorsuite.it

Hintaan ei lisätä toimitus- ja palvelumaksuja. Hinnat sisältävät verot. Matkan hinta edellyttää vähintään 20 hengen ryhmäkokoa.

Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento -tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Lisätietoa matkan maksamisesta luottokortilla
Verkkokaupassa matkan voi maksaa luottokortilla (Visa, MasterCard tai Amex). Ennakkomaksu maksetaan heti varauksen yhteydessä ja loppumaksu eräpäivänä. Varauksesta saatte sähköpostiinne vahvistuksen, jossa on myös linkki loppumaksun maksamista varten. Sähköpostitse tehdyistä varauksista lähetämme laskut pankkisiirtolomakkeina. Jos matkan haluaa maksaa luottokortilla (Visa, MasterCard tai Amex), veloitus tehdään NETs (entinen Luottokunta) puhelinmyyntinä. Nets veloittaa palvelumaksuna 2%+alv. maksettavasta summasta, joka lisätään matkan hintaan. Veloitus hoidetaan puhelimitse Kon-Tiki Toursin toimiston kanssa.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä ja verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/

Kerää oma ryhmä

Omalla porukalla matkalle

Kutsu kaverisi mukaan ja räätälöidään juuri teidän porukan näköinen matka.

Kutsu Facebookissa

Lähetä ystävillesi kutsu sähköpostiin

Luonto- ja virkistysmatka Gardalle

6.-12.4.

1450 €

Lähde upealle matkalle kevättä vastaan Italian Garda-järvelle 6.-12.4. Tällä matkalla tutustumme Pohjois-Italian vuoristo- ja järvialueeseen. Kävelemme metsässä ja vuorilla perehtyen paikalliseen kasvi- ja eläinkuntaan. Kulttuuriantia matkalle tuovat kaunis Rivan kaupunki, linnoitukset ja viinitilavierailu.

HUOM. Metsäosuudet on tehty hyväkuntoisille metsässä liikkumaan tottujille. Italian pohjoisosan metsät sijaitsevat kaikki vuorilla, joten kulkeminen on osittain vaativaa, jyrkkiä nousuja ja laskuja.