COVID-19 TIEDOTE: Ajankohtaisia tiedotteita koronavirusepidemian vaikutuksista matkailuun.
Lue tästä

Kulttuuri­matkat

Finnish-Irish Societyn matkalla vehreään ja lumoavaan Irlantiin

Ajankohta
20.10. - 24.10.2021
Kesto
5 päivää
Hinta
1280 €
Varaa matka

Finnish-Irish Societyn matkalla vehreään ja lumoavaan Irlantiin

Finnish-Irish Society järjestää mielenkiintoisen matkan Irlantiin. Matkaohjelmassa on historiallisia monumentteja, mahtavat Slieve Leaguen rantakalliot, Standhillin hiekkarantoja, historiallinen Galwayn kaupunki. Ja tottakai vierailemme viskitislaamossa ja pääkaupunki Dublinissa.  

Varaa matka

Lisätietoja ja varaukset myös sähköpostilla ilmoittautumiset@kontiki.fi

Hintaan sisältyy

  • suora lento Helsinki–Dublin–Helsinki veroineen ja matkatavaroineen 
  • majoitus jaetussa 2-hengen huoneessa aamiaisineen 
  • ohjelman mukaiset kuljetukset tilausajobussilla ja sisäänpääsyt 
  • ateriat: kolme lounasta  
  • suomenkielisen paikallisoppaan palvelut kohteessa  

Lisämaksusta

  • yhden hengen huone 160 € 
  • ruokajuomat

Voit halutessasi maksaa vapaaehtoisen 10 euron tukimaksun ilmastotyöhön matkan varatessasi. Lahjoittaminen käy vaivattomasti verkkokaupassamme ennakkomaksun yhteydessä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden matkatoimistosta riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Matkan hinta edellyttää ryhmän minimikoon täyttymistä. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd / Björk & Boström Urheilumatkat Oy, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv, SMAL 39610) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä. Erityisehdot myös verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/.

Lue räätälöidyn ryhmämatkan erityisehdot ennen matkan varausta
Tulosta matkaohjelma

Matkaohjelma

keskiviikko 20.10. - sunnuntai 24.10.2021

Matkaohjelma

20.10. | keskiviikko | Matkapäivä, Knowth & Newgrange monumentit, Slane viskitislaamo ja Sligo

Finnairin lento Dubliniin klo 8:15-9:30. Suomenkielinen paikallisopas ja bussi ovat ryhmää vastassa Dublinin lentokentällä. Kuljetus kentältä Länsi-Irlantiin Sligoon (3h).
Matkan varrella vierailemme Bru na Boinne vierailukeskuksessa. Siirrymme keskuksen minibusseilla Knowth & Newgrange muinaismonumenteille, joihin tutustumme ulkopuolelta. Ne ovat aikoinaan toimineet uskonnollisina ja hallinnollisina keskuksina sekä ’kalentereina’ silla niillä voitiin mitata astrologisesti vuodenaikojen yms. vaihtelua. Knowthissa on suurin osa Euroopan megaliittiajan taiteesta. Näistä molemmista n. 3200 eKr rakennetuista monumenteista voi lukea lisää mielenkiintoisessa Bru na Boinne vierailukeskuksessa.

Vierailun jälkeen matka jatkuu kohti Slanen kylää, jossa nautitaan yhteinen lounas. Lounaan jälkeen vieraillaan Slane Distillery viskitislaamossa, joka sijaitsee upean Slane Castle linnan vieressä. Conyngham suku on asuttanut linnaa vuodesta 1703 ja on avannut v. 2017 viskitislaamon tiluksilleen. Maistijaisia on myös luvassa! Iltapäivällä ajetaan Sligoon ja yövytään 4* Clayton Hotel Sligo -hotellissa. Omakustanteinen illallinen.

21.10. | torstai | Sligo – Donegal – Slieve League – Ardara – Sligo

Irlantilainen aamiainen hotellissa. Tämän päivän aikana tutustutaan Donegaliin, Slieve League kallioihin, sekä Ardaran kylään.

Irlantilaisen aamiaisen jälkeen lähdetään tutustumaan Donegalin maakuntaan. Aamupäivällä vieraillaan Slieve League rantakallioilla. Näiden kallioiden sanotaan olevan yksi Euroopan korkeimmista ja hienoimmista rantakallioista. Täältä näkyy upeasti Atlantin, Sligon vuorten sekä Donegalin lahden yli. Nämä maisemat nähdään, kun kävellään Sliabh League kalliolla, joka yltävät 600 metriä meren pinnan yläpuolelle. Kalliot ovat kolme kertaa korkeammat kuin Moherin kalliot! Täältä Matka jatkuu idylliseen Ardaran kylään, josta löytyy paljon viehättäviä kauppoja, kahviloita ja pubeja. Paluumatkalla pysähdytään viela Donegalin pikkukaupungissa ennen paluuta tuttuun hotelliin Sligossa. Yöpyminen 4* Clayton Hotel Sligo. Omakustanteinen illallinen.

22.10. | perjantai | Standhill hiekkaranta – Eagles Flying petolintunäytös – Westport

Irlantilainen aamiainen hotellissa. Aamiaisen jälkeen matka jatkuu kohti kuuluisaa Strandhill hiekkarantaa, jossa nautitaan upeista Atlantin merimaisemista. Täällä voidaan myös nauttia omakustanteiset aamupäiväkahvit. Matka jatkuu Eagles Flying petolintukeskukseen. Se perustettiin v. 1999 tutkimustarkoituksiin, mutta yleisen kiinnostuksen johdosta osa keskuksesta avattiin myöhemmin yleisölle. Tästä paikasta onkin tullut yksi alueen suosittuimmista nähtävyyksistä. Jännittävän petolintuesityksen aikana nähdään useita harvinaisia petolintuja kuten kotkia, haukkoja ja korppikotkia. Lintujen lisäksi täältä löytyy myös muitakin eläimiä kuten pesukarhuja, kettuja, frettejä, kaneja, pupuja yms. Shown jälkeen matka jatkuu kohti Westportin kaupunkia. Omakustanteinen lounas nautitaan sopivassa paikassa matkan varrella.

Atlannin rannalla sijaitsevaan Westportin kaupunkiin saavutaan hyvissä ajoin iltapäivällä. Westport on idyllinen pikkukaupunki Clew Bay lahden rannalla mahtavien vuorten ympäröimänä. Tämä vilkas pikkukaupunki on tunnettu idyllisistä merimaisemista, perinteisistä irlantilaispubeista ja musiikista, värikkäistä taloistaan sekä ystävällisistä ihmisistä. Kaupunkierros kävellen oppaan johdolla, jonka jälkeen vapaata aikaa tutustua Westportiin omatoimisesti. Yöpyminen ydinkeskustassa sijaitsevassa mukavassa 3* Clew Bay hotellissa.

23.10. | lauantai | Kohti Galwayn kaupunkia – Kylemore Abbey

Irlantilainen aamiainen hotellissa, jonka jälkeen lähdetään kohti Galwayn kaupunkia. Matkan varrella tutustutaan Connemaran karuihin, mutta upeisiin maisemiin. Päivän aikana vieraillaan Kylemore Abbey luostarissa. Kylemore Abbeyn rakensi aikoinaan rikas englantilainen aatelisherra, joka ihastui alueen kauniiseen luontoon. Myöhemmin benediktiiniläisnunnat ostivat entisen kartanon ja asuttavat sitä yhä. Luostarin alueella on upea puutarha ja kaunis goottilaiskirkko, jonka sisustuksessa on käytetty neljää eri väristä marmoria, joista vihreä on Connemaran vihreää marmoria. Täällä on myös lahjatavarakauppa, jossa voi tehdä tuliaisostoksia. Yhteinen lounas luostarin ravintolassa.

Iltapäivällä saavumme Galwayhin. Kaupunkikierros kävellen oppaan kanssa, jonka jälkeen vapaata aikaa. Galway on Länsi-Irlannin suurimpia kaupunkeja. Kaupungissa asuu noin 73 000 asukasta. Kaupungin nimi tuleekin iirin sanasta Gall, joka tarkoittaa vierasta valloittajaa. Kaupunkia kutsutaan myös Heimojen kaupungiksi (the City of the Tribes, Cathair na dTreibheacha). Nimi juontaa juurensa 1300-luvun loppupuolelle, jolloin kaupunkia hallitsi 14 kauppiassukua, jotka tulivat tunnetuksi Galwayn heimoina. Yöpyminen 3* Victoria -hotellissa, joka sijaitsee kaupungin keskustassa.

24.10. | sunnuntai | Dublinin kaupunkikierros ja kotimatka

Irlantilainen aamiainen hotellissa. Kuljetus Dubliniin, jossa kaupunkikierros. Tutustumme kaupungin historiaan ja vilkkaaseen nykypäivään. Kierroksen aikana nähdään pääkatu O’Connell Street, jonka keskipisteessä on uusi monumentti Spire of Dublin sekä GPO pääpostitalo, joka aikoinaan toimi Irlannin itsenäisyystaistelujen keskuspaikkana. Dublinin loisteliaat Yrjöjen aikaiset korttelit, St. Stephen’s Green ja Phoenix Park puistot muistuttavat Dublinin loisteliaasta 1700-luvusta ja uudet, modernit rakennukset tämän päivän vilkkaasta pääkaupungista.

Yhteinen läksiäislounas Brazen Head pubissa. Brazen Head pubi on Dublinin vanhin pubi, joka perustettiin normannien tultua Irlantiin 1100-luvulla. Pubissa on erinomainen tunnelma ja tarjolla maukasta pubiruokaa. Sijainti Liffey-joen rannalla, kaupungin keskustassa lähellä Guinnessin panimoa.

Lounaan jälkeen kuljetus Dublinin lentokentälle, josta iltalento Helsinkiin klo 18.05–23.05.

Majoitukset:

Clayton Hotel Sligo 4*
Clarion Road, Sligo
Tel: +353 (0)71 911 9000
www.clarionhotelsligo.com

Clayton Hotel Sligo on elegantti, korkelaatuinen hotelli, josta on upeat maisemat Benbulben vuoristoon. Hotellista on vain lyhyt kävelymatka Sligon keskustaan. Hotellissa on 162 tyylikkäästi sisustettua huonetta. Hotellihuoneiden varusteluun kuuluu kylpy/suihku, puhelin, TV, hiustenkuivaaja, ilmastointi, internet-yhteys ja teen/kahvinkeittovälineet. Hotellin yleisissä tiloissa on Bulbens Bar & Bistro ja The Sinergie ravintola. Lisäksi loytyy erinomaiset kokoustilat ja Health & Leisure vapaa-ajan keskus, jossa on uima-allas, poreallas, sauna ja kuntosali. Tyylikäs hotelli, jolla on erinomainen sijainti!

Clew Bay Hotel 3*
James Street
Westport, Co. Mayo
www.clewbayhotel.com

Clew Bay hotelli on viihtyisä ja moderni kolmen tähden hotelli Westportin keskustassa. Kaikki tarvittavat palvelut sijatsevat aivan hotellin läheisyydessä.  Juna-asemalle on noin kymmenen minuutin kävelymatka. Hotelli sopii liikematkustajille ja vapaa-ajan matkaajille. Hotellissa on 40 savutonta huonetta, joissa on varusteena suihku/kylpy, puhelin, TV, internet-yhteys, hiustenkuivaaja, sekä teen/kahvinkeittovälineet. Hotellin yleisissä tiloissa on kaksi ravintolaa ja baari. Elegantin Riverside Restaurant–ravintolan laaja menu koostuu parhaimmista paikallisista tuotteista. Tyylikäs Madden`s Bistro on oiva vaihtoehto vapaamuotoisempaan illalliseen. Madden`s Bar on vieraiden ja paikallisten suosima moderni pubi.

Victoria Hotel 3*
Eyre Square, Galway
www.victoriahotelgalway.com

Perinteinen irlantilainen Victoria hotelli sijaitsee aivan Galwayn keskustassa Eyre Square aukion laidalla, pääbussi ja juna-asemaa vastapäätä. Parin minuutin kävelymatkan päässä keskustan ostosmahdollisuudet, kulttuuritarjontaa sekä ja yöelämää. Hotellissa on 57 huonetta, joissa on varusteena kylpy/suihku, TV, puhelin, hiustenkuivaaja ja kahvin/teenkeittovälineet. Hotellissa on Alexandra’s Restaurant ravintola, jonka menussa on  irlantilaisten ruokalajien lisäksi myös kansainvälisempiä makuja. Hotellin The Vic Bar on suosittu pubi Eyre Square aukiolla. Pubissa on usein viikonloppuisin elävää musiikkia. Lisäksi pubissa tarjolla baari menu ja langaton internet-yhteys.  Hotelli sijaitsee vilkkaalla paikalla ydinkeskustasssa, joten huoneisiin saattaa kantautua melua ja musiikkia kadulta ja naapuruston pubeista.

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna