Marikan matkassa

Lumoava Etelä-Afrikka

Ajankohta
25.1. - 2.2.2019
Kesto
9 päivää
Kohde
Etelä-Afrikka
Hinta
3250 €
Varaa matka

Hyvää oloa keholle ja mielelle!

Etelä-Afrikka hurmaa kävijänsä huimalla kauneudella, todella herkullisella ruualla ja aidosti ystävällisillä ihmisillään. Tästä matkasta tulee elämys sekä ensikertailaisille, että paikalla jo ehkä aiemmin käyneille. Tutustumme maistuvista viineistä ja lempeistä maisemistaan tunnettuun Stellenbochin alueeseen pääosin jalkaisin, jotta pääsemme kokemaan tunnelman ja luonnon aidosti.

Kapkaupunki on paitsi kiinnostava, myös loistava shoppailupaikka (Waterfront). Pöytävuoren tunnistaa jokainen ja vuorelta avautuvatkin henkeäsalpaavan kauniit maisemat yli kaupungin.

Matkalla on mahdollisuus ylimääräisiin ohjelmiin; Hyväntoivonniemen retkeen tai vaikkapa golf-kierrokseen. Aamuisin joogaa, päivisin lempeää patikointia, iltaisin keskustelua mielen voiman hyödyntämisestä ja sen vaikutuksesta kehon hyvinvointiin. Ja tietenkin yhdessä herkuttelua.

Tervetuloa mukaani Marikan matkaan!

Varaa matka

Lisätietoja ja varaukset myös sähköpostilla ilmoittautumiset@kontiki.fi tai puhelimella 09 466 300

Hintaan sisältyy

 • Turkish Airlines lennot Kapkaupunkiin lentoveroineen
 • 30 kg matkatavaraa + 10 kg käsimatkatavaraa
 • Lennolla tarjoiltavat ruuat ja juomat
 • Majoitus De Zelze Lodge, jaetussa 2h-huoneissa
 • Puolihoito (aamiaiset ja illalliset)
 • Ohjelmassa mainitut kuljetukset, retket engl. kielisen oppaan kanssa
 • Marikan matkanjohtajuus, jooga-ohjaus ja hyvinvointiluennot

Lisämaksusta

 • 1h-huoneen lisämaksu 440 €/hlö
 • muut ateriat sekä ruokajuomat
 • lisäretket
Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv). Matkojemme erityisluonteen vuoksi sovellamme yleisten valmismatkaehtojen lisäksi erityisehtoja, joihin voit tutustua tästä.

Matkanjohtaja

Marika Borg

Marika Borg on Kon-Tikin yhteistyökumppani Marikan matkassa - hyvinvointimatkojen sunnittelijana ja matkanjohtajana. Marika on työskennellyt yli 30 vuotta aikuiskouluttajana ja valmentajana. Hän on kurssittanut tuhansia ihmisiä yrityksissä, yhteisöissä ja yksityisille ihmisille suunnatuilla kursseilla. Pitkän ja ansioituneen elämäntyön Marika on tehnyt elämäntapal... Lue lisää

Majoitus

DeZalze Lodge ****

Hollantilaistyylisen lodgen näkymät avautuvat vehreisiin viinitarhoihin ja henkeä salpaaville Stellenboschin vuorille. Rento ilmapiiri tarjoaa kokeilemaan erilaisia harrasteita; viininmaistelua, pyöräretkiä viinitarhojen läpi, rentoutumista uima-altaalla ja De Zalze Golf Coursen ensimmäinen väylä avautuu lodgen pihamaalta. Lodgella on 24 tunnin vartiointi. Huoneet ilmastoituja, lattialämmitys, tv, internetyhteys, tallelokero, baarijääkaappi, teen- ja kahvinkeitin.

Osoite: Kleine Zalze Estate R44 Techno Park Turn-off, Stellenbosch, 7600

Tulosta matkaohjelma

Matkaohjelma

perjantai 25.1. - lauantai 2.2.2019

25.1. perjantai | Kohti Kapkaupunkia

Lähtö Helsingistä kohti Kapkaupunkia. Varaudu yölentoon mukavilla vaatteilla, korvatulpilla, lämpöisellä huivilla/peitteellä, silmälapuilla ja tyynyllä. Turkish Airlines lennot ovat mukavat, jokaisella on oma viihdekeskus ja ateriat sekä juomat ovat maksuttomia.

26.1. lauantai | De Zalze Lodge

Pitkän lennon jälkeen olemme perillä puolenpäivän maissa. Kuljetus hotelliin, jossa nautimme kevyen lounaan. Iltapäivä vapaata toipumista matkan rasituksista. Ennen illalliselle lähtöä, kokoonnumme hetkeksi yhteen Marikan johdolla. Illallinen paikallisessa ravintolassa.

27.1. sunnuntai | Boschendalin viinitila, Franschhoek

Aloitamme aamun ihanalla joogatuokiolla. Aamiaisen jälkeen ajamme noin 30 min. upealle Franschhoekin viinialueelle ja vietämme päivän yhdessä Etelä-Afrikan vanhimmalla viinitilalla Boschendalissa. Kävelemme alueella,  saamme maistiaisia ja nautimme piknik-lounaan. Ajamme takaisin lodgelle ja iltapäivällä vapaa-aikaa Afrikan auringon alla. Ennen illallista kokoonnumme Marikan luennolle. Illallinen hotellissa.

28.1. maanantai | Kapkaupunki

Herättelevä aamujooga ja aamiainen lodgella. Tänään tutustumme tarkemmin Kapkaupunkiin. Lähdemme bussilla kohti Pöytävuorta, jossa köysirata-ajelu sään niin salliessa. Vuorelta avautuvat henkeäsalpaavan kauniit maisemat yli Kapkaupungin ja aurinkoisena pilvettömänä päivänä kauas etelään Hyväntoivonniemelle asti. Kaupunkikierroksen aikana tutustumme Kapkaupungin nähtävyyksiin sekä sen monipuoliseen historiaan. Näemme esimerkiksi Parlamenttitalon, Company’s Gardens -puiston, Orjamuseon sekä paljon muita tunnettuja nähtävyyksiä. V&A Waterfrontille jätämme vapaa-aikaa shoppailuun. Iltapäivällä palaamme takaisin hotellille. Ennen illallista kootaan Marikan luennolla päivän tapahtumat yhteen. Illallinen paikallisessa ravintolassa.

29.1. tiistai | Kävelyretki Stellenboschin maisemissa

Lempeän aamujoogan ja aamiaisen jälkeen teemme kaikille sopivan patikoinnin Stellenboschin viinitarhojen maisemissa.
Halukkaat voivat hankkia viinitilavierailun tai golfkierroksen tälle päivälle lisäohjelmakseen. Ennen illallista kokoonnumme kaikki taas yhteen Marikan luennolle. Illallinen hotellissa.

30.1. keskiviikko | Vapaapäivä tai Hyväntoivonniemi tai safari

Aamuisen joogan ja aamiaisen jälkeen tänään on vapaapäivä. Halutessasi voit valita myös:

  1. Retken Hyväntoivonniemelle, hinta: 120 €/hlö (min. 5 lähtijää)
   Hyväntoivonniemen retkellä ajetaan Atlantin rannikkoa pitkin, läpi pienten kylien sekä upean Chapmans Peak -vuoristoreitin, joka on rakennettu Atlantin valtameren ylle. Lounas retken aikana Hyväntoivonniemellä. Paluumatkan aikana käydään tervehtimässä Afrikan pingviinejä. Vuonna 1980 kaksi pingviiniä saapui Boulders Beach -rannalle ja päättivät jäädä sinne asumaan. Nykyisin alueella on lähes 3000 pingviiniä.
   Hyväntoivonniemen löysi ensimmäisenä eurooppalaisena Bartholomew Diaz etsiessään maustereittiä itään. Hän ei jatkanut koko matkaa kovien myrskyjen takia, mutta tieto mahdollisuudesta jatkaa matkaa, sai Vasco Da Gaman 9 vuotta myöhemmin yrittämään. Hän kiersi niemen ja jatkoi koko matkan itään ja näin maustereitti sai alkunsa.
  2. Safariretken Aquila Private Game Reserve, hinta: 240 €/hlö (min. 5 lähtijää)
   Ohjelma alkaa aamulla tervetulotoivotusten ja aamiaisen kera. Luonto-oppaan johdolla lähdetään 2-3h safariretkelle, jossa nähdään alueen eläimiä ja opitaan luonnosta, luonnonsuojelusta ja kaikesta mistä vieraat ovat kiinnostuneita. Puolenpäivän jälkeen palataan lounaalle, jonka jälkeen on vielä vapaa-aikaa alueella. Iltapäivällä palataan takaisin Stellenbochin lodgellemme.

Marikan iltaluento ennen hotelli-illallista.

31.1. torstai | Franschhoek

Aamurutiiniemme jälkeen lähdetään kohti Franschhoekin aluetta ja saamme ihailla poikkeuksellisen kauniista maisemista viinitarhojen lomassa. Jos haluat, voit maistella tämänkin alueen viinejä ja ehkä jotain tulee ostettua tuliaisiksi kotiinkin.
Ennen jäähyväisillallista, kokoonnumme vielä yhteen Marikan johdolla. Nautimme viimeisestä illastamme Afrikan auringon alla.

1.2 perjantai | kotiin paluu yhtä kokemusta rikkaampana

Tänään pakkamme laukut ja lähdemme kohti Kapkaupunkia ja lentokenttää. Varustaudu taas lentomatkalle mukavilla vaatteilla ja yölennon tavaroilla.

2.2. lauantai | Helsingissä

Yölennon vaihto Istanbulissa on aamun sarastaessa ja saavumme puolenpäivään mennessä Helsinkiin.

Lennot     

25.1. TK1764 Helsinki – Istanbul            1815-2240
26.1. TK044 Istanbul – Kapkaupunki   0225-1235
1.2.   TK045 Kapkaupunki – Istanbul    1755 0545+1
2.2.   TK1761 Istanbul – Helsinki            0900-1130

Maksuehto

varausmaksu 500 e varauksen yhteydessä
loppumaksu 8 viikkoa ennen matkan alkua = 30.11.2018

Passi ja viisumi

Passin tulee olla voimassa 6 kuukautta matkan jälkeen. Etelä-Afrikkaan ei tarvita viisumia alle 90 päivän matkoilla. Jokaisella on hyvä olla matkalla aina passistaan kopio mukana. Passissa on oltava kaksi tyhjää sivua maahantulo- ja maastapoistumisleimoja varten ja passin on oltava koneellisesti luettava. Rokostussuositukset voi tarkistaa Rokote.fi -sivuilta.

Hinnat perustuvat 16.5.2018 voimassa oleviin valuutta- ja verotietoihin sekä minimi 16 hengen ryhmään. Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa. Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv) ja noudattaa kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja.

 

Kuvia

Lumoava Etelä-Afrikka kuvia