Lintumatkat

Lintumatka Romanian Deltalle

Ajankohta
14.5. - 19.5.2019
Kesto
6 päivää
Kohde
Romania
Hinta
1540 €
Varaa matka

Tervetuloa luontoelämykseen!

Tonavan suisto on häikäisevän lajirikas lintuparatiisi, jossa pääsee näkemään ja kuvaamaan upeaa lajistoa, kuten pelikaaneja ja kiharapelikaaneja sekä käytännössä kaikkia Euroopan haikaralajeja, joita saattaa iltalennolla nähdä sadoittain. Lintuja on runsaasti ja meillä on erinomaiset mahdollisuudet nähdä monia Itä-Euroopan spesiaaleja, kuten ruostesorsa, ruskosotka, pikkumerimetso, mustakaulauikku, kaikki kolme mustatiiralajia, sirovarpushaukka, punajalkahaukka, pikkukiljukotka, syyriantikka ja mustapääsirkku sekä kaikki Euroopan säihkylinnut, mehiläissyöjä, uningaskalastaja, harjalintu ja sininärhi.

Tervetuloa mukaan todelliseen luontoelämykseen! -Petri Kuhno

Varaa matka

Lisätietoja ja varaukset myös sähköpostilla ilmoittautumiset@kontiki.fi tai puhelimella 09 466 300

Hintaan sisältyy

  • Blue Air Airlinesin lennot Helsinki–Bukarest–Helsinki lentoveroineen
  • Matkaohjelman mukaiset kuljetukset minibussilla
  • Majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa mainituissa majapaikoissa
  • Puolihoito matkan aikana (aamiaiset ja illalliset)
  • 3 x pikniklounaat
  • Paikallinen lintuopas kansallispuistokohteissa
  • Matkanjohtajana ja suomalaisena lintuoppaana Petri Kuhno
Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv). Matkojemme erityisluonteen vuoksi sovellamme yleisten valmismatkaehtojen lisäksi erityisehtoja, joihin voit tutustua tästä.

Majoitus

Resort Hotel Wels

Yövymme keskitason (paikallinen luokitus 4*) hotellissa suiston välittömässä läheisyydessä. Hotellin piha-alueella uima-allas ja pelikenttiä. Hotellista voi tarvittaessa vuokrata veneen käyttöön. Huoneet pelkistetyt ja siistit.

Tulosta matkaohjelma

Matkaohjelma

tiistai 14.5. - sunnuntai 19.5.2019

Romanian Tonavan suisto on lintumatkailijoiden paratiisi. Mahtava Tonavajoki virtaa lähes 3 000 km matkan Saksan Mustasta metsästä Mustaan mereen. Juuri ennen kuin se saavuttaa meren, se jakautuu Euroopan toiseksi suurimmaksi ja parhaiten säilyneeksi suistoksi. Oljilla, pajulla ja tammella vuoratut sokkelot liaaneineen tarjoavat erinomaisen pesimäpaikan lukuisille linnuille. Osa saapuu jopa Kiinasta ja Afrikasta asti. Keväisin suistoon saapuvat myös miljoonat Egyptin pelikaanit kasvattamaan poikasiaan ja Arktisen alueen hanhet lentävät alueelle Pohjois-Euroopan talvea pakoon. Lähes 300 lintulajin kotipaikka mukaan lukien merimetsot, valkohäntä kotkat ja pronssi-iibis linnut. Lintujen lisäksi alueella voi nähdä lukuisia kaloja ja eläimiä aina villikissoista, kettuihin ja susiin. Alueella on nähty myös hirviä ja karhuja.

14.5. tiistai | Kohti Bukarestia ja Tonavan suistoa

Aamulla tapaaminen Helsinki-Vantaan lentokentällä, Blue Airin lento Bukarestiin 12.10-15.00. Lentokentältä oppaan kanssa kuljetus Tonavan suistolle. Matkalla pysähdymme Tulceassa, jossa on mahdollisuus vierailla Danube Delta museossa. Illallinen hotellilla.

15.-18.5. keskiviikko-lauantai | Linturetkeilyä

Aamiaiset hotellilla. Linturetket suistolle ihailemaan Euroopan parhaiten säilyneitä luonnon elinympäristöjä. Suisto on luonnonvaraisuudellaan yksi UNESCOn maailmanperintökohteista. Tarkkailemme päivien aikana suiston lintujen ja muiden eläinten elämää. Suiston kasvillisuus on 341 lintulajin koti ja teemme päivittäin retket suiston eri alueille. Päivien aikana piknik-eväät mukana, illalliselle palataan hotellille.

19.5. sunnuntai | kotimatka

Aamiaisen jälkeen ajetaan takaisin Bucharestiin, Otopenin lentokentälle. Lento Helsinkiin.

 

Alustava lentoaikataulu Blue Air Airline:

ti 14.5. 0B182 Helsinki – Bukarest 12.10-15.00 (lentoaika 2:55)
su 19.5. 0B181 Bukarest – Helsinki 16.30-19.25

Maksuehto                                    

Ennakkomaksu 300 €/hlö varauksen yhteydessä
Loppumaksu 6 viikkoa ennen matkan alkua = 2.4.2019

Matkavakuutus

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan. 

Ryhmästä poikkeaminen eri aikatauluille ei ole mahdollista.

Hinnat perustuvat 20.7.2018 voimassa oleviin valuutta- ja verotietoihin sekä minimi 9 hengen ryhmäkokoon. Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Kuvia

Lintumatka Romanian Deltalle kuvia