Kulttuuri­matkat

Liisa Väisäsen Espanja

Ajankohta
8.10. - 15.10.2018
Kesto
8 päivää
Kohde
Madrid, Espanja
Hinta
1595 €

Liisa Väisäsen Espanja

Kallion seurakunnan matka Madridiin on täynnä.

Madrid on yksi Euroopan kauneimmista pääkaupungeista. Espanjan eloisa pääkaupunki yllättää matkailijan monipuolisuudellaan ja uskomattoman runsaalla kulttuuri tarjonnallaan. Taidetta, kulttuuria eri muodoissaan, bulevardeja, puistoja, monumentteja, suihkulähteitä, kulinaristisia nautintoja… Madridissa viehättää espanjankielisen maailman alkulähteet ja nykypäivän elämänrytmi. Matkanjohtajana on Espanjassa asuva Liisa Väisänen.

Soita ja kysy lisää puh: 09 466 300

Hintaan sisältyy

  • suora lento Helsinki – Madrid – Helsinki turistiluokassa lentoveroineen
  • majoitus jaetussa 2-hengen huoneessa aamiaisineen
  • ohjelman mukaiset kuljetukset ja retket sisäänpääsyineen, ateriat; 5 x lounas ruokajuomina viini ja vesi, 2 x illallinen ruokajuomina viini ja vesi, 1 x ohjelmallinen illallinen ruokajuomina viini ja vesi
  • Liisa Väisäsen matkanjohtajuus alkaen / päättyen Madrid
  • toimistokulut ja palcelumaksu

Lisämaksusta

  • yhden hengen huone, 360 € / hlö, ilman huonekaveria matkustavan tulee varata 1-hengen huone
  • muut palvelut
Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv). Matkojemme erityisluonteen vuoksi sovellamme yleisten valmismatkaehtojen lisäksi erityisehtoja, joihin voit tutustua tästä.

Matkanjohtaja

Liisa Väisänen

Olen uskonnolliseen taiteeseen erikoistunut taidefilosofi, tietokirjailija, kulttuurivaikuttaja, suosittu luennoitsija sekä opas ja matka-asiantuntija.
Koulutukseltani olen filosofian maisteri kirjallisuustieteestä ja filosofian tohtori estetiikasta. Olen väitellyt islamilaisesta taidefilosofiasta Genovan yliopistossa ja opiskellut muun muassa filosofiaa, taidehistoriaa, teatte... Lue lisää

Majoitus

Hotel Sterling * * *

Täydellisen remontin jälkeen vuoden 2011 alussa uudelleen avattu 3*:n hotelli sijaitsee Madridin ydinkeskustassa kuuluisan Gran Vía kadun poikkikadulla. Hotellissa 6 kerrosta, yhteensä 69 huonetta, joissa varusteina TV, puhelin, ilmastointi/lämmitys, safety box, internet yhteys, kylpyhuoneessa hiustenkuivaaja. Huoneissa laminaattiparketti, käytävillä kokolattiamatot. Hotellissa tarjottava aamiainen on kylmä buffet.

Tulosta matkaohjelma

Matkaohjelma

maanantai 8.10. - maanantai 15.10.2018

8.10.  maanantai | Helsinki – Madrid

Kokoontuminen Helsingin lentoasemalla josta Norwegianin suora lento Madridiin kello 13.55 – 17.20. Saapuminen Madridiin, jossa oppaamme Liisa Väisänen ryhmää vastassa. Kuljetus hotelliin ja majoittuminen. Majoittumisen jälkeen yhteinen tapasillallinen ruokajuomineen hotellin lähellä sijaitsevassa paikallisessa ravintolassa.

9.10. tiistai | Madridin kaupunkikierros

Aamiaisen jälkeen aloitamme Madridiin tutustumisen kattavalla kaupunkikierroksella, jonka aikana saamme hyvän käsityksen tästä lähes 4 miljoonan asukkaan suurkaupungista. Tilausbussilla toteutettavan kierroksen aikana tutustumme Madridin kuuluisimpiin ja tärkeimpiin nähtävyyksiin ulkopuolelta. Tutuiksi tulevat kaupungin museokeskittymä, jossa taideaarteita löytyy Reina Sofían, Pradon ja Thyssen Bornemiszan museoista, Retiron puisto, komeiden rakennusten ympäröimä Cibelesin aukio Antiikin Rooman maan ja hedelmällisyyden jumalatarta Cibelestä  esittävine patsaineen, Puerta del Solin legendaarinen aukio ja kaupungin symboliksi muodostunut karhupatsas, kaunis Plaza Mayor-aukio, Real Madridin jalkapallostadion sekä tietysti Madridin viehättävät kaupunginosat. Historiallisten kortteleiden lisäksi näemme myös modernia Madridia mm. CTBA:n eli Cuatro Torres Business Arean, Madridin osittain viela rakenteilla olevan uuden liike-ja kongressikeskuksen neljä upeaa pilvenpiirtäjää. Teemme osia kaupunkikierroksesta jalan. Päivän aikana yhteinen lounas.

10.10. keskiviikko | Vapaapäivä

Aamiainen hotelissa ja vapaapäivä omatoimiseen kaupunkiin tutustumiseen. Liisa antaa vinkkejä museoista ja nähtävyyksistä. Yhteinen illallinen paikallisessa ravintolassa.

11.10. torstai | Pradon ja Reina Sofia museot

Päivän aikana keskitymme Madridin upeaan museotarjontaan. Vierailemme Pradon museossa joka sijaitsee arkkitehti Juan de Villanuevan vuonna 1785 alun perin Luonnontieteen museoksi suunnittelemassa uusklassista tyyliä edustavassa rakennuksessa. Arkkitehti Rafael Moneon suunnittelema laajennusosa avattiin yleisölle syksyllä 2007. Museossa on nähtävillä yhteensä noin 9000 taideteosta sisältäen mm. maailman merkittävimmän espanjalaisen maalaustaiteen kokoelman 1800-luvulle asti. Lisäksi esillä on loistava kokoelma flaamilaista ja italialaista taidetta. Vierailun aikana keskitymme erityisesti Pradon espanjalaisiin mestareihin eli Velázquezin ja Goyan töihin, unohtamatta Boschin Himojen Puutarhaa, Rubensin Kolmea Sulotarta ja El Grecon alttaritauluja ja muotokuvia.

Vuonna 1992 avatussa Reina Sofian museossa on taas kokoelma modernia ja nykytaidetta 1900-luvulta alkaen. Museo sijaitsee 1700-luvulta peräisin olevassa, José de Hermosillan ja Francesco Sabatinin suunnittelemassa uusklasissessa rakennuksessa. Vuonna 2001 museoon lisättiin arkkitehti Jean Nouvelin suunnittelema merkittävä laajennus. Reina Sofían ehdottamasti kuuluisin taideteos on Pablo Picasson Guernika vuodelta 1937. Taulu on dramaattinen kuvaus Espanjan sisällissodan aikan pommitetusta pienestä baskikylästä. Tapahtuman julmuus kuohutti ympäri maailmaa. Museossa on lisäksi merkittävät kokoelmat esim. Dalin, Miron, Tapies’n ja Chillidan töitä sekä kiinnostavia vaihtuvia nykytaiteilijoiden näyttelyitä. Päivän aikana yhteinen lounas.

12.10. perjantai | Segovia

Segovian kaupunki voi ylpeillä lukuisilla romaanisilla kirkoillaan ja ennen kaikkea kaupunki tunnetaan roomalaisten rakentamasta akveduktista, joka oli käyttökelpoinen viela muutama vuosikymmen sitten. Sen silhuetti koristaa kaupunkikuvaa ja yllättää vierailijan mahtavuudellaan. Segovian historiallinen Alcazar-linnoitus on myös tutustumisen arvoinen samoin kun kaupungin upea Espanjassa viimeisimpänä goottilaiseen tyyliin rakennettu katedraali. Ennen lounasta pysähdymme hetkeksi keskusaukiolla eli Plaza Mayorilla, jossa hyvin voi seurata kaupugin elämää. Lounas segovialaiseen tapaan paikallisessa ravintolassa, jonka kuuluisuus on pikkupossu, jota isäntä lautasen syrjällä leikaten tarjoilee ravintolan asiakkaille.  

13.10. lauantai | Toledo

Espanjan pääkaupunkina Kaarle V:n vallan aikaan 1500-luvulla toiminut Toledo sijaitsee noin 70 km:a Madridista lounaaseen ja on ehdottomastin Madridin ulkopuolisista lähikohteista yksi mielenkiintoisimmista. Toledon historiallinen kaupunki kuuluu Unescon maailmanperintölistaan vuodesta 1986 sen kulttuurillisen, maisemallisen ja ympäristöllisen rikkautensa ansiosta. Kaupunkiin on jättänyt jälkensä niin Antiikin roomalaiset kuin pohjoisesta saapuneet germaaniset visigootit, mutta erityisesti kaupunki tunnetaan kristittyjen, juutalaisten ja islaminuskoisten vuosisatoja jatkuneesta rauhallisesta rinnakkaiselosta ja kunkin kulttuurin vaikutuksesta kaupungin upeaan arkkitehtuuriin ja sen erityiseen ilmapiiriin. Kaupungin viehätystä lisää omalta osaltaan myös sitä syleilevä Tajo-joki siltoineen. Historiallisen keskustan lukuisat palatsit, luostarit, Alcazar-linnoitus, kirkot ja muut vaikuttavat rakennukset tekevät Toledosta monumentaalisen kaupungin, jossa vierailu on unohtumaton elämys.

Vierailemme yhdessä Espanjan tärkeimmistä ja kauneimmista goottilaisista katedraaleista, 1200-1400-lukujen aikana rakennetussa Santa Marían katedraalissa, Santa Maria la Blancan synagogassa sekä Santo Tomén kappelissa, jossa on esillä Toledossa 1576-1614 asuneen maineekkaan taiteilijan El Grecon ehkä merkittävin teos: Herra Orgazin hautajaiset. Päivän aikana yhteinen lounas.

14.10. sunnuntai | Avila

Avilassa voi kulkea Pyhän Teresan jalanjälkiä ja ihmetellä lähes alkuperäisessä asussa säilynyttä kaupunginmuuria. Muurin sisäpuolella vanhan kaupungin kapeilla kaduilla kulkiessa tuntuu kuin aika olisi hetkeksi pysähtynyt. Avila perustettiin 1000-luvulla suojelemaan Espanjaa maureilta. Keskiaikainen karuus on säilynyt tässä ”pyhimysten ja kivien kaupungissa”, jossa Pyhä Teresa syntyi ja jonne suuri valloittaja Torquemada on haudattu. Muodon puhtaus näkyy yhä goottilaisessa katedraalissa ja sen linnakkeissa, jotka ovat 82 torneineen ja 9 portteineen Espanjan parhaiten säilyneitä. Päivän aikana yhteinen lounas. Läksiäisillallinen ooppera-operettisävelmien tahdittamana.  

15.10. maanantai | Madrid – Helsinki

Take away aamiainen. Norwegianin lento Madridista Helsinkiin lähtee klo 08.00 ja Helsingissä olemme klo 13.10.

Lennot
D8 6151 maanantai 8.10.2018 Helsinki – Madrid kello 13.55 – 17.20
D86150 maanantai 15.10.2018 Madrid – Helsinki kello 08.00 – 13.10

Käytämme kokonaishinnoittelua, jolloin matkan hintaan sisältyy kaikki oleellinen. Hintaan ei lisätä toimitus- tai palvelumaksuja. Hinnat sisältävät verot.                                                                              

Maksuehto
Ennakkomaksu 400 € / hlö verkkokaupassa heti, laskulla 7 vrk varauksesta, Loppumaksu eräpäivällä 23.7.2018.

Hinnat perustuvat 30.1.2018 voimassa oleviin valuutta- ja verotietoihin. Matkan toteutuminen edellyttää ryhmän minimikokoa 25.

Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin.

Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä. Erityisehdot myös verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/

 

 

Kuvia

Liisa Väisäsen Espanja kuvia