Kulttuuri­matkat

Leonardo da Vincin maalauksellinen maailma

Ajankohta
30.4. - 4.5.2024
Kesto
5 päivää
Kohde
Milano
Hinta
2397 €
Varaa matka

Liisa Väisäsen ja Tero Annanollin matkassa

Leonardo da Vinci oli maalaustaiteenkin suuri nero. Hän oli kotoisin Vincin kylästä, opiskeli Firenzessä ja teki uraansa monen vuoden ajan Milanossa. Matkalla Milanossa ja Milanon lähiseuduilla tutustumme Leonardon maalaukseen ja maalaustekniikkaan sekä paikkoihin, joissa hän maalasi. Matkalla voivat osallistua sekä maalarit, että Leonardon taiteen ihailijat. Maalareita ohjaa taidepedagogi ja taiteilija Tero Annanolli. Taiteen katselijoita perehdyttää hänen taiteeseensa taiteentutkija Liisa Väisänen.

 

Varaa matka

Lisätietoja ja varaukset myös sähköpostilla ilmoittautumiset@kontiki.fi

Kuvataiteilija Tero Annanolli:

”Taiteilija ja taidepedagogi Tero Annanollin teokset ovat hämmentävän hieno yhdistelmä nykyaikaa ja mennyttä. Hän on ollut Suomessa edelläkävijä materiaalien kierrättämisessä ja ekologisissa materiaalien valinnoissa. Usein olemme tottuneet näkemään ekologisen taiteen käsittelemättömänä pintana ja ei niinkään esteettisyyttä etsivänä käsitetaiteena. Annannolli onnistuu yllättämään katsojansa lähes aina. Hän saattaa käyttää materiaalinaan vaikkapa vanhoja kankaita ja vaatteita, mikä on modernia nykyaikaa. Silti teosten esteettinen muotokieli ei ole nykytaiteen suosima vaan teosten esteettinen lumo kumpuaa menneisyydestä. Taitelijana Annanolli tuntee taidehistorian tarkkaan. Hän ei kuitenkaan koskaan juutu historiaan. Hän tuo meille vanhanaikaisia kauneuden kaikuja, mutta aina uudistavasti ja katse kohden tulevaa. Hänen teostensa kauneus ei ole jo moneen kertaan nähtyä vanhan toistoa, sillä hän yhdistää rohkeasti. Hänen teoksissaan saattaa yhdistyä bysanttilainen kullan loisto, japanilaiseen herkkään piirrokseen ja Caravaggiomaiseenteatraaliseen valon käyttöön.  Annanolli ei sorru koskaan tekemään jotain vain hämmästyttääkseen ja yllättääkseen. Hänen teoksissaan näkyy aina selvä päämäärä. Se päämäärä on kauneus, esteettinen kokemus. Hänen teoksensa ovat uskollisia taiteen historialle ja perinteelle eivätkä suostu olemaan hetkellisesti ilahduttavia silmänkääntötemppuja. Teokset ovat harkittuja ja huolella valmistettuja sekä ennen kaikkea tarkkaan mietittyjä. Tero Annanolli on taiteilija, johon kannattaa tutustua, jos häntä ei vielä tunne ja pitää silmällä, jos hän on jo tuttu”. Liisa Väisänen, taiteen tutkija FT

Teron opetus ja ohjausta on kommentoitu näin:
”Mukavasti kerroit omista prosesseista, se on aina kiinnostavaa.  Esitykset ja jakamasi materiaalit olivat hyviä ja hyödyllisiä.  Inspiroiduin tuosta sitruunateemasta todella paljon ja sain hyviä vinkkejä, miten jatkaa työskentelyä”

”Yhteiset retket hyvin organisoituja ja erittäin kiinnostavia. Kokonaisuudessaan uskomaton paketti!”

”Terolla on pitkä taidepedagogin kokemus erilaisten ryhmien ja tekijöiden ohjaamisesta. Hänen ohjauksestaan ovat innostuneet sekä aloittelijat, että pidemmälle ehtineet. Tero on hakenut vaikutteita omaan taiteelliseen työskentelyyn mm. Italiasta, Ranskasta ja Indonesiasta. Lisäksi hän on erikoistunut erilaisten materiaalien käsittelyyn sekä vanhojen mestareiden tekniikoihin ja kuvaamisen tapoihin”

www.annanolli.com

 

Hintaan sisältyy

 • Finnairin suora lento Helsinki – Milano – Helsinki lentoveroineen ja matkatavaroineen
 • majoitus jaetussa 2-hengen huoneessa aamiaisineen ja veroineen
 • ohjelman mukaiset retket ja kuljetukset
 • ateriat: 4 x lounas ruokajuomineen
 • 10 matkan julkisen liikenteen matkakortti
 • ohjelman mukaiset taidepedagogi ja taiteilija Tero Annanollin ohjaukset maalaukseen
 • asiantuntijaoppaana taiteentutkija Liisa Väisänen
 • palvelu- ja toimistomaksut

Lisämaksusta

 • yhden hengen huone 490 €
 • ennakkoon varatut istumapaikat lennolla
 • muut mahdolliset palvelut

Kohokohdat

 • Leonardo da Vincin taide-elämykset
 • uutta rohkeutta ja työkaluja maalaukseen asiantuntevassa opastuksessa
 • historiallinen ja kultturelli Milanon kaupunki nähtävyyksineen

Matkanjohtaja

Liisa Väisänen

Olen uskonnolliseen taiteeseen erikoistunut taidefilosofi, tietokirjailija, kulttuurivaikuttaja, suosittu luennoitsija sekä opas ja matka-asiantuntija.
Koulutukseltani olen filosofian maisteri kirjallisuustieteestä ja filosofian tohtori estetiikasta. Olen väitellyt islamilaisesta taidefilosofiasta Genovan yliopistossa ja opiskellut muun muassa filosofiaa, taidehistoriaa, teatte... Lue lisää

Majoitus

B&B Hotel Milano Sant´Ambrogio 3*

via degli Olivetani, 4 – 20123 Milano (MI)

Hotelli sijaitsee Sant’Ambrogion alueella lähellä Santa Maria delle Grazieta sekä Leonardon viinitarhaa.

 

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden matkatoimistosta riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Matkan hinta edellyttää ryhmän minimikoon täyttymistä. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd / Kon-Tiki Sport Travel Oy, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv, SMAL 39610) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä. Erityisehdot myös verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/.

Lue räätälöidyn ryhmämatkan erityisehdot ennen matkan varausta
Tulosta matkaohjelma

Matkaohjelma

tiistai 30.4. - lauantai 4.5.2024

30.4. tiistai | Helsinki – Milano (L)

Finnairin lento Helsinki – Milano klo 8:00 – 10:05.  Kuljetus Milanon hotelliin ja sisäänkirjautuminen. Kokoonnumme hotellin tiloihin esittäytymään ja puhumaan matkan tavoitteista. Yhteisen lounaan jälkeen vierailemme Sforza-suvun linnassa, jossa näemme muun muassa Leonardon maalaamat freskot (kävelymatka hotellilta n. 1,2 km)       

1.5. keskiviikko | Adda-joen laakson retki (A, L)

Teemme bussiretken Adda- joen laaksoon, jossa Leonardo maalasi usein. Maalarit saavat maalata ja inspiroitua mm. Leonardon ”Luolamadonna” maalauksen maisemissa. Käymme myös ihastelemassa Tre Corni (kolme sarvea) – kivimuodostelmaa, josta Leonardon sanotaan saaneen inspiraationsa “Vergine delle Rocce” – maalauksen taustaan – La Forra dell’Addan kanjonista joen varrella.  Lounas päivän aikana.

2.5. torstai | Pinacoterat Ambrosiana ja di Brera (A, L)

Aamulla suuntaamme Ambrosiana museoon, jossa näemme mm. Leonardon teoksen, Muusion muotokuvan. Museossa on myös suuret kokoelmat Leonardon piirroksia. Taiteen katselijat jatkavat Milanon kierrosta Breran museoon. Taiteilijat voivat jäävät joko piirtämään Leonardon piirrosten perusteella tai siirtyvät Sforza-suvun puistoon maalaamaan. Lounas päivän aikana.

3.5. perjantai| Naviglien alue sekä ”Viimeinen ehtoollinen” (A, L)

Aamupäivän vietämme Naviglien alueella, jossa on nähtävillä Leonardon suunnittelema kanaalijärjestelmää. Maalarit voivat jäädä tänne maalaamaan Teron ohjauksessa. Lounaan jälkeen käymme Santa Maria della Grazie – luostarissa ihailemassa Leonardon ”Viimeinen ehtoollinen” – maalausta sekä Francesco Melzin maalaamaa kopiota Leonardon ”Vergine delle Rocce” – maalauksesta. Jälkimmäinen maalaus sijaitsee Orsoline di San Carlo nunnayhteisön ylläpitämässä San Michele del Dosson kirkossa.   Käymme myös San Maurizion kirkossa katsomassa Luinin, Leonardo da Vincin oppilaan teoksia.

4.5. lauantai | Kotimatka (A)

Aamupäivä aikaa omiin mieltymyksiin ja lounaaseen. Puolen päivän jälkeen kokoonnumme hotellin tiloihin symposiumin merkeissä. Kuljetus lentokentälle n. klo 16. Finnairin lento Milanosta Helsinkiin klo 19:05-23:05.

Ateriat: A=aamiainen, L=lounas

Muutokset matkaohjelmaan ja aikatauluihin mahdollisia.

Ryhmän minimi 15 henkilöä

Finnairin lennot

30.4.2024     Helsinki – Milano  AY1751  klo 08:00-10:05
4.5.2024        Milano – Helsinki  AY1756 klo 19:05-23:05

Maalauskurssille osallistuvien mukaan otettavat tarvikkeet:

– maalausteline
– luonnosteluvälineet
– maalauspohja
– vesiohenteiset värit, akryylivärit
– sään mukaiset maalausvaatteet

(Lista tarkentuu lähempänä matkaa)

Ruokavaliot

Mahdolliset ruoka-ainerajoitteet tulee esittää matkavarauksen yhteydessä. Huomioithan, että matkan ryhmäruokailut on tilattu ennakkoon ja erikoisruokatoivomuksia ei aina voida toteuttaa. Lähetämme tiedot ruoka-ainerajoitteista etukäteen kohteisiin, mutta toiveiden toteutumista emme voi taata.

Matkaohjelman soveltuvuus

Matkaohjelmat vaativat normaalia yleiskuntoa ja pääsääntöisesti matkustajan tulee kyetä liikkumaan itsenäisesti ilman apua. Osaan vierailukohteista on mahdollisuus tutustua vain jalkaisin ja reiteillä voi olla portaita ja korkeuseroja. Mikäli matkustaja tarvitsee matkalle avustajan, on hänen hankittava ja kustannettava avustaja itse. Matkanjärjestäjän edustaja/matkanjohtaja/opas ei voi toimia matkustajan henkilökohtaisena avustajana. Lisäksi matkustajan on ilmoitettava jo ennen varauksen tekemistä esteettömyydestään ja neuvoteltava matkalle osallistumisesta. Myöskään dementiasta tai muusta muistisairaudesta kärsivä ei turvallisuussyistä voi osallistua matkalle ilman henkilökohtaista avustajaa.

Maksuehdot

Ennakkomaksu on 400 EUR/henkilö. Loppumaksu 8 viikkoa ennen matkan alkua. 

Peruutusehdot

Peruutus tulee voimaan sillä hetkellä, kun tieto siitä tulee toimistoomme. Palvelumaksua ei palauteta peruutuksen yhteydessä.

Asiakkaalla on oikeus peruuttaa varaamansa matka seuraavin ehdoin:

 • Jos matka peruutetaan viimeistään 90 vrk ennen matkan alkua, peruutuskulut ovat toimistokulut 160 EUR/henkilö.
 • 89 vrk – 55 vrk ennen matkan alkua peruutuskulut ovat ennakkomaksun suuruiset.
 • 54 vrk – 15 vrk ennen matkan alkua peruutuskulut ovat 50 % matkan hinnasta.
 • 14 vrk ennen matkaa tai myöhemmin peruutetusta matkasta peritään peruutuskuluina 100 % matkan hinnasta.

Hinnat perustuvat 7.3.2023 voimassa oleviin valuutta- ja verotietoihin. Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä ja verkkosivuillamme www.kontiki.fi/matkaehdot/kon-tiki-toursin-erityisehdot/.

Kuvia

Leonardo da Vincin maalauksellinen maailma kuvia

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna