Kulttuuri­matkat

Lapin järjestöjen matka Sloveniaan

Ajankohta
16.10. - 23.10.2019
Kesto
8 päivää
Kohde
Slovenia
Hinta
1590 €

Jäsenmatka Sloveniaan

Luonto on hemmotellut Sloveniaa. Luoteessa ovat Juliaaniset Alpit, lounaassa välkehtivän sininen Adrianmeri ja vehmas luonto. Sisämaassa näkymät ovat kumpuilevaa metsä- ja peltomaisemaa. Maan kauneus, siisteys ja turvallisuus luovat yhdessä monipuolisen luonnon kanssa erinomaiset puitteet virkistävälle matkalle. Monipuolisen matkan aikana tutustumme niin alppialueeseen, sisämaahan kuin Adrianmeren rannikkoonkin. Tutustumme paikalliseen elämänmenoon, luontoon, ihmisiin ja makuelämyksiin. Olemme varanneet aikaa myös oman hyvinvoinnin ja työssäjaksamisen ylläpitoon hyvässä seurassa.

Ilmoittautumiset  Keskustan Lapin piirin yhteiselle matkalle
Mirja Stålnacke puh. 040-5344485 ja mirja49@gmail.com

Hintaan sisältyy

  • Finnairin edestakainen liittymälento Rovaniemeltä (tai toiselta kotimaiselta reitillä toimivalta kentältä) Helsingin kautta Ljubljanaan turistiluokassa lentoveroineen
  • majoitus jaetussa 2-hengen huoneessa aamiaisineen
  • rannikolla 4* kylpylähotelli puolihoidolla ja kylpyläosaston vapaa käyttö aukioloaikoina
  • Ljubljanassa 4* hotelli aamiaisineen
  • ohjelmassa mainitut, kuljetukset, retket ja ateriat
  • paikallisoppaan läsnäolo koko Slovenia osuuden aikana
  • matkanjohtaja ryhmän mukana alkaen ja päättyen Rovaniemeltä

Lisämaksusta

  • yhden hengen huone 185 €
  • lisämaksullinen Kroatia retki 75 €/henkilö
  • muut mahdolliset palvelut

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Matkan hinta edellyttää ryhmän minimikoon täyttymistä. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv, SMAL 39610) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä. Erityisehdot myös verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/.

Lue räätälöidyn ryhmämatkan erityisehdot ennen matkan varausta
Tulosta matkaohjelma

Matkaohjelma

keskiviikko 16.10. - keskiviikko 23.10.2019

16.10.keskiviikko│matkustuspäivä, alppikierros, Adrianmeri

Kokoontuminen Rovaniemen lentoasemalle, jossa matkanjohtaja on vastassa. Lähtöselvitys Finnairin lennolle Helsingin kautta Ljubljanaan. Lennon aikataulu on 05.40 Rovaniemi – 06. 55 Helsinki ja edelleen Helsinki – Ljubljana kello 08.40 – 10.20. Perillä on vastassa suomalainen ammattioppaamme, siirrymme odottavaan turistibussimme hänen johdollaan. Aloitamme matkamme tutustumalla oppaamme kanssa Blediin ja upeisiin Alppimaisemiin. Vierailemme Triglavin kansallispuistoalueella. Nautimme lounaan paikallisessa ravintolassa. Iltapäivällä suuntaamme kohti turkoosina hohtavaa Adrianmerta Portorozin rantakaupunkiin. Majoitumme **** tason kylpylähotelliin www.lifeclass.net/en.

Majoittumisen jälkeen kokoonnumme hotellin aulaan ja menemme oppaamme kanssa yhdessä illalliselle. Erittäin runsas ja herkullinen noutopöytä on tarjolla kaikkina iltoina – ruokajuomat lisämaksusta.

17.10. torstai │aamujumppa, hotelli tutuksi

Hotellilla on arkiaamuisin vierailleen ohjattua liikuntaa – yleensä allasjumppa, mutta saattaa olla myös hotellin omalla rannalla (ko. ohjelmanumero sitoumuksetta, emme vastaa siitä, jos ko. palvelua ei ole tarjolla vierailumme aikaan tarjolla). Hotellin runsas noutopöytäaamiainen on tarjolla arkisin klo 07.00 – 10.00. Kokoonnumme sovittuun aikaan aulaan, jossa nautimme tervetulojuoman. Opas esittelee meille kylpylähotellin palvelut ja neuvoo, miten hyvinvointi hoitoja voi tilata. Puolenpäivän jälkeen lähdemme oppaamme kanssa kävellen tutustumaan lomakaupunkiimme. Loppupäivä on vapaata aikaa nauttia Adrianmeren ihanasta tunnelmasta. Yhteinen Illallinen.

18.10. perjantai │meriristeily Piraniin

Aamiaisen jälkeen kävelemme ranta-alueelle, jossa siirrymme odottavaan tilauslaivaan. Risteilemme Adrianmeren aalloilla, käymme lähellä Kroatian vesialuetta ja näemme Kroatian rannikkoa. Jatkamme vanhaan Venetsialaiseen Piranin kaupunkiin, jossa jalkaudumme maihin. Kiertelemme oppaamme kanssa kaupungin kujia ja toreja. Ennen paluutamme laivalle, on hetki omaa aikaa vaikka istahtaa keskustorille nauttimaan ulkoilmakahviloiden tarjonnasta. Palaamme laivalle, jossa miehistö on valmistanut meille maittavan paikallisen merihenkisen lounaan, jonka nautimme kotitekoisen viinin kera. Palattuamme hotellille on vapaata aikaa nauttia rentouttavasta meri-ilmastosta, ulkoilusta tai hotellin hemmottelupalveluista. Hotellin noutopöytäillallinen. Illallisen jälkeen saattaa opas halukkaat viettämään iltaa tunnelmalliseen Café Grandeen.

19.10. lauantai │Koperin kaupunki, maaseuturetki perhemaatilalle

Aamiaisen jälkeen siirrymme bussiin ja suuntaamme mielenkiintoiselle päiväretkellemme. Koper on yksi Slovenian vanhimpia kaupunkeja ja siellä sijaitsee maan ainoa kaupallinen satama. Tutustumme kävellen kauniiseen venetsialaistyyliseen vanhaan keskustaan sekä Titon toriin. Sen jälkeen on aikaa katsella nähtävyyksiä tai tehdä ostoksia keskustan lukuisissa vaate-, kenkä-, koru- ja kristalliliikkeissä. Jatkamme maaseudulle ja saavumme perhemaatilalle. Emäntä ottaa meidät vastaan ja hän esittelee meille tilansa toimintaa ja elämisen arkirutiineja. Maistelemme tilan tuotteita ja saamme kokea yhden tilan monista matkailijoille suunnatuista viihdeohjelmista. Lopuksi vierailemme tilan viinikellarissa, jossa voimme myös ostaa kotiin viemisiksi tilan tuotteita. Palaamme takaisin Portoroziin illalliselle.

20.10. sunnuntai │vapaapäivä, lisämaksullinen retki Kroatiaan

Aamujumppa kylpylän allasosastolla ja aamiainen hotellilla.  Portoroziin jäävillä omatoimiohjelmaa sekä aamiainen ja illallinen normaalisti.

Lisämaksullinen retki Kroatiaan  Hinta 75 €/henkilö, kun ryhmäsä väh. 20 osallistujaa

Retkemme suuntautuu Kroatian puollelle. Tutustumme Istrian niemimaahan ja käymme Porecin kaupungissa, jossa meillä on vapaa-aikaa nauttia, vaikka kakkukaupan antimista tai tutustua lukuisiin kävelykadun pikkuliikkeisiin. Iltapäivällä vierailemme Dulen viinitilalla. Maistelemme paikallisia viinejä ja suolapalaa iloisen musiikin ja mukavan yhteisen seurustelun kera. Paluu alkuillasta Portoroziin. Illallinen hotellin noutopöydästä.

21.10. maanantai │Postojnan tippukiviluolat, kotivierailu, Ljubljana    

Aikaisen aamiaisen jälkeen hyvästelemme Portorozin. Noin tunnin ajomatkan päästä saavumme yhteen Keski-Euroopan suosituimmista matkailukohteista. n. 20 km mittaisilla Postojnan tippukiviluolille. Liikumme luolissa moottoroidulla sähköjunalla ja halukkaat voivat tehdä jalkaisin kävelykierroksen luolien mielikuvituksellisia tippukivimuodostelmia ihaillen. Jatkamme Vrhnikan kylään, jossa teemme kotivierailun suomalaisslovenialaisen perheen luokse, Kuulemme muun muassa tilan suomalaisen emännän mietteitä roolistaan slovenialaisella tilalla sekä elämästä Sloveniassa. Nautimme päivän aikana lounaan paikallisessa kylä ”Jurtsassa”. Saavumme alkuillasta Slovenian pääkaupunkiin Ljubljanaan (=suomeksi nimi tarkoittaa rakastettuni). Majoitumme keskustaan turistiluokan hotelliin. Opas vie halukkaat kaupungin ydinkeskustaan, jossa on mahdollisuus istahtaa nauttimaan tunnelmasta ja haluamistaan tarjoiluista.

22.10. tiistai │Ljubljana, vapaata-aika

Nautittuamme aamiaisen, lähdemme oppaamme johdolla tutustumaan Ljubljanan keskustaan ja vanhaan kaupunkiin. Iltapäivä on vapaata aikaa omatoimiseen kaupunkiintutustumiseen. Yhteinen läksiäisillallinen.

23.10. keskiviikko │kotimatka

Aamiaisen jälkeen huoneiden luovutus ja kuljetus lentoasemalle. Finnairin lentomme Helsingin kautta Rovaniemelle kello 11.10 – 14.50 ja 16.20 – 17.35. Iloinen matkamme on päättynyt, kiitos ja hyvää kotimatkaa.

Majoitus
Portoroz  Life Class ****kylpylähotelli

Aivan rannan tuntumassa oleva, useammasta rakennuksesta muodostunut hotellikokonaisuus. Kullakin hotellirakennuksella on oma nimensä, vastaanottonsa, aulansa ja ravintolansa. Osassa huoneita on merinäköala, osassa on parveke – hotelli jakaa itsenäisesti huoneet. Matkanjärjestäjä ei voi vaikuttaa huonejakoon. Rannan ja hotellin välissä on paikallisliikenne tieväylä – liikenne huomioi turistit hyvin. Hotelilla on omille vierailleen rajattu ranta-alue. www.Lifeclass.net/en

Ljubljana Hotel Lev****

Lyhyen kävelymatkan päässä tärkeimmistä nähtävyyksistä sijaitseva hotelli Ljubljanassa. Hotellissa on 179 huonetta ja 16 sviittiä. Modernisti sisustetut huoneet, joissa langaton nettiyhteys. Hotellista on kaksi ravintolaa ja baari. www.union-hotels.eu/en/hotel-lev/

Lennot

AY538 tiistai 16.10.2019 Rovaniemi – Helsinki kello 05.40 – 06.55
AY1201 tiistai 16.10.2019 Helsinki – Ljubljana kello 08.40 – 10.20
AY1202 tiistai 23.10.2019 Ljubljana – Helsinki kello 11.10 – 14.50
AY535 tiistai 23.10.2019 Helsinki -Rovaniemi kello 16.20 – 17.35

Hinnat perustuvat 17.12.2018 voimassa oleviin valuutta- ja verotietoihin. Matkan toteutuminen edellyttää ryhmän minimikokoa 26.

Pidätämme oikeuden muutoksiin. Suosittelemme, että kaikilla matkustajilla on matkavakuutus.

Kuvia

Lapin järjestöjen matka Sloveniaan kuvia