COVID-19 TIEDOTE: Ajankohtaisia tiedotteita koronavirusepidemian vaikutuksista matkailuun.
Lue tästä

Lintumatkat

Länsi-Papuan lintumatka

Ajankohta
12.9. - 30.9.2020
Kesto
19 päivää
Kohde
Länsi-Papua
Hinta
6690 €
Varaa matka

Lintuharrastajan unelmakohde!

Uuden Guinean saaren länsiosa kuuluu Indonesialle. Saari sijaitsee Australian pohjoispuolella. Saaren linnuista tunnetuimpia ovat koristeelliset paratiisilinnut ja lavastajat, joiden näyttävät soidintanssit ja -menot lienevät monille tuttuja television luonto-ohjelmista. Paratiisilinnut ovat vaikeita löytää ja niiden löytämisessä paikallisoppaiden tietämys ja apu ovat korvaamattomia. Varaudu myös odottamiseen ja epäonnistumisiin. Tavoitelistan lajeista monet voivat jo aikataulusyistäkin jäädä näkemättä, mutta luvassa on myös iloisia yllätyksiä ja uskomattoman upeita lajeja ja kokemuksia. Papua on yksi vaikeimmista linturetkikohteista maailmassa ja kuumimman keskipäivän aikaan linnutkin usein hiljenevät. Myös me retkeläiset levähdämme silloin. Iltapäivällä linnut ja lintujen katsojat aktivoituvat taas.

Retkeily Papualla ei ole siis joka paikassa helppoa. Maasto, liikkuminen ja olosuhteet ovat vaativia. Valmistaudu ohjelmamuutoksiin, sateeseen, jyrkkiin ja olemattomiin polkuihin, mutaan, kuumuuteen, todella ilkeisiin hyttysiin, kirppuihin sekä juotikkaisiin. Papualla esiintyy myös myrkyllisiä käärmeitä.

Paikoin majoitusvaihtoehdot ovat olosuhteiden pakosta alkeellisia, mutta matkaohjelmaa kuuluu myös tasokkaita ja rentouttavia majoituskohteita. Toisaalta ainutlaatuinen luonto vuoristomaisemista, suosademetsien kautta korallirannoille, upeat linnut, ystävälliset ihmiset ja avuliaat oppaat auttavat kestämään raskaampia hetkiä.

Matkanjohtajana matkalla Hannu Klemola. 

Tiedustelut ja varaukset: susa@kontiki.fi / 045-124 2000

 

Varaa matka

Hintaan sisältyy

  • Finnairin ja Singapore Airlines menopaluu lennot Jakartaan veroineen
  • 23 kg + 8 kg matkatavaraa, lentojen tarjoilut
  • Indonesian kotimaan lennot ohjelman mukaisesti (muista pakata kevyesti)
  • Majoitukset ohjelman mukaisesti jaetussa 2h-huoneissa
  • Kuljetukset ohjelman mukaisesti
  • Kansallispuistojen pääsymaksut
  • Ateriat: täysihoito, kahvitauot, juomavesi
  • tavaroiden kantoapu
  • paikalliset lintuoppaat
  • matkanjohtajana Hannu Klemola koko matkan ajan

Matkanjohtaja

Hannu Klemola

Hannu Klemola toimii Suomen luonnonsuojeluliiton aluepäällikkönä Turussa. Hän on laatinut kymmeniä linnusto- ja muita luontoselvityksiä ja ollut mukana kokoamassa Varsinais-Suomen Linnut -kirjaa. Hannu on myös kirjoittanut  katsauksia, artikkeleita sekä matkailujuttuja luonto- ja sanomalehtiin. Hän on toiminut vuodesta 2006 myös Siemenpuusäätiön Indonesia-ryhmässä ja tehnyt kehitysyhteistyöhön lii... Lue lisää

Majoitus

Linturetkeilyyn sopivat majoitukset:

13.-14.9. | 1 yö |  Hotel Orchardz Jakarta
15.9. | päivähuone | Ujung Pandangissa
15.-18.9. | 3 yötä | Asana Biak Hotel (WiFi, wc-suihkut)
18.-21.9. | 3 yö | Ishio Hill’s Birdwatching Lodge (vaatimaton)
21.-22.9. | 1 yö | Swisbel Hotel Manokwari (4*, WiFi, wc-suihkut)
22.-24.9. | 2 yötä | Lorekeet Homestay Arfak (vaatimaton)
24.-25.9. | 1 yö | Swisbel Hotel Manokwari (4*, WiFi, wc-suihkut)
25.-28.9.| 3 yötä | Putras Resort Waigeo (ei Wifiä, wc-suihkut)
28.-29.9. | 1 yö | Swisbel Hotel Sorong (4*, WiFi, wc-suihkut)
29.9. | päivähuone | Hotel Orchardz Jakarta

Voit halutessasi maksaa vapaaehtoisen 10 euron tukimaksun ilmastotyöhön matkan varatessasi. Lahjoittaminen käy vaivattomasti verkkokaupassamme ennakkomaksun yhteydessä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden matkatoimistosta riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Matkan hinta edellyttää ryhmän minimikoon täyttymistä. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd / Björk & Boström Urheilumatkat Oy, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv, SMAL 39610) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä. Erityisehdot myös verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/.

Lue räätälöidyn ryhmämatkan erityisehdot ennen matkan varausta
Tulosta matkaohjelma

Matkaohjelma

lauantai 12.9. - keskiviikko 30.9.2020

12.9. lauantai | kohti Indonesian Jakartaa

Lähdemme Finnairin yölennolla Singaporen kautta kohti Jakartaa. Lento on pitkä, varustaudu mukavilla vaatteilla, silmälapuilla, korvatulpilla ja mukavalla tyynyllä.

13.9. sunnuntai | saapuminen Jakartaan (A, L, I)

Vaihdamme konetta Singaporessa ja saavutaan illan suussa Jakartaan. Illallistamme ja yövymme Orchardz Hotelissa lentokentän läheisyydessä.

14.-15.9. maanantai – tiistai | retkeily alkaa Jakartasta, lennot Länsi-Papualle (A, L, I)

Aamuretki tehdään Muara Angke mangrovemetsään Jakartan lähellä. Palaamme hotellille hakemaan laukut ja lähdemme iltapäivälennolla ensin Ujung Pandangiin, jossa lepohetki lentokenttähotellissa, ja toinen lento yötä vasten Biakiin. Vastassa ovat VIT Toursin Papuan lintuopas, joka johdattaa matkalaiset suoraan Asana Hotelliin lepäämään. 

16.-17.9. keskiviikko – torstai | Biak Papua (A, L, I)

Biakin pieni saari pohjoisrannikolla on portti Papualle. Saari on miellyttävä aloitus pitkälle matkalle ja retkeily on helppoa. Majapaikasta käsin tehdään linturetkiä muutaman tunnin päähän kohteille, jotka tarjoavat mahdollisesti kaikki kotoperäiset lintulajit lyhyessä ajassa. Saaren edustalla on lukuisia riuttoja, atolleja ja koralleja ja retkireitit ovat miellyttävän helppoja ja hiljaisia.

Mahdollisia lajeja: Channel-billed Cuckoo, Glossy Swiftlet, Geelvink Fruit-Dove, Claret-breasted Fruit-Dove, Gurney’s Eagle, Biak Paradise-Kingfisher, Beach Kingfisher, Black-winged Lory, Biak Lorikeet, Geelvink Pygmy-Parrot, Geelvink Cicadabird, Papuan Spangled Drongo, Biak Triller, Biak Black Flycatcher, Long-tailed Starling, Biak Monarch, Golden Monarch, Biak White-eye. 

18.9. perjantai | Biak – Jayapura, Nimbokrangin metsä (A, L, I)

Biakilta lennämme Papualle Sentanin kentälle Jayapuran kaupungin lähelle, josta siirrymme valokuvauksellisten järvimaisemien myötä Nimbokrangin kylään ja metsäalueelle. Matka kestää noin puolitoista tuntia. Seutu on kuumaa, kosteaa ja hiostavaa, mutta helposti saavutettavaa. Mikäli vältymme sateilta ja riippuen valittavista reiteistä, voi kulkeminen olla helpohkoakin ja pärjätä voi ilman kumisaappaitakin. Kylään on presidentti Sukarnon aikaan asutettu muualta Indonesian ylikansoitetuilta alueilta siirrettyjä viljelijöitä, jotka ovat raivanneet viljelyksiä metsän keskelle. Metsät kylän ympärillä ovat koskemattomia metsiä. Kylän läheiset kukkulat ovat helposti saavutettavia. Majoitumme kolmeksi yöksi Ishio Hill´s Birdwatching Lodge-nimiseen majoituspaikkaan, joka on tasoltaan vaatimaton, mutta turvallinen. Kylästä voi ostaa virvokkeita ja naposteltavaa.

Mahdollisia lajeja: Twelve-wired Bird-of-Paradise, Lesser Bird-of-Paradise; King Bird-of-Paradise, Pale-billed Sicklebill, Magnificent Riflebird, Fawn breasted bowerbird, Sulphur-crested Cockatoo, Blyth’s Hornbill, Rufous-Bellied Kookaboora, Black-capped Lory, Collared Imperial Pigeon, Papuan Mountain-Pigeon, Pinon Imperial Pigeon, Papuan Nightjar, Papuan Spinetail, Marbled Frogmouth, Papuan Hornbill, Rufous-bellied Kookaburra, Brown Lory, Papuan King-Parrot, Palm Cockatoo, Lowland Peltops, Golden Cuckooshrike, Sooty Thicket-fantail, Jobi Manucode, Grand Mannikin, Orange-bellied Fruit-Dove, Yellow-faced Myna, Willie Fantail jne.

19.-20.9. lauantai – sunnuntai | Nimbokrangin metsä (A, L, I)

Linturetkeilyä Nimbokrangin alueella, lintuopas katsoo päivän tilanteen millä alueella retkeillään, riippuen sää- ja maasto-olosuhteista. Majoitus vaatimattomassa Ishio Hill’s Birdwaching Logdessa (ei wifiä, länsimaista wc:tä, ei lämmintä vettä eikä suihkua)

21.9. maanantai | Siirtymä- ja lepopäivä Manokwariin (A, L, I)

Nimbokrangista siirrymme Jayapuran kautta lentäen Manokwariin ja keräämme voimia korkeatasoisessa Swisbel-hotellissa.

22.-23.9. tiistai – keskiviikko | Arfak vuoristo (A, L, I)

Jatkamme matkaamme Arfakin vuorille Sioubriin, jonka maisemat ja linnusto ovat mahtavia. Matkalla on myös hyviä pysähdyspaikkoja. Matka vie pysähdyksineen runsaat kaksi tuntia. Majoitumme Lorekeet Homestay nimiseen majapaikkaan, jonka ympäristössä on monia hyviä lintukohteita. Päivät ovat todennäköisesti kelien puolesta kuumia ja kosteita, mutta yöt voivat olla viileitä. Majoitus on täälläkin Nimbokrangin kylän tavoin vaatimatonta, jonkun mielestä rankkaakin, mutta myös ainoata mahdollista. Kohteen hienot linnut ja maisemat korvaavat varmasti vaivannäön. Viivähdämme kohteella kaksi yötä. Sateessa tai sateen jälkeen polut ja liikkuminen metsässä voi olla vaativaa ja osa kävelyistä voi olla tai tuntua pitkiltäkin. Varaudu myös ”metsäpissaamisen”.

Mahdollisia lajeja: Western Parotia, Magnificent Bird-of-Paradise, Black Sicklebill, Long-tailed Paradigalla, Arfak Astrapia, Feline Owlet-Nightjar, Mountain Owlet-Nightjar, Masked Bowerbird, Vogelkop Bowerbird, Western Parotia, Superb Bird-of-Paradise, Mountain Owlet-nightjar, Vogelkop Owlet-nightjar, Vulturine Parrot, Papuan Treecreeper, Vogelkop Melidectes, Arfak Honeyeater, Papuan Black Myzomela, Papuan Logrunner, Mid-mountain Berrypecker, Tit Berrypecker, Spotted Jewel-Babbler, Black-breasted Boatbill, Mountain Peltops, Papuan Sittella, Mottled Berryhunter, Rufous-naped Bellbird, Sclater’s and Regent Whistler, Northern Variable and Hooded Pitohui, Friendly Fantail, Black-winged Monarch, Grey Crow, Black-breasted boatbill, White-shouldered Fairywren.

24.9. torstai | Siirtymä- ja lepopäivä Manokwariin (A, L, I)

Aamuretkeilyn jälkeen, lähdetään paluumatkalle Arfak vuorilta alas Manokwariin yhdeksi yöksi tuttuun Swisbel-hotelliin. Levätään ja nautitaan normaalista suihkusta, wc:stä ja päästään takaisin myös WiFin piiriin.

25.9. perjantai | Waigeo saarelle siirtymäpäivä (A, L, I)

Lennämme varhain seuraavana aamuna Manokwarista Sorongin kaupunkiin, josta jatkamme lautalla Waigeon saarelle Raja Ampatin saaristoon. Waigeo on yksi maailman kauneimman saariston saarista ja sen lajisto eroaa suuresti esimerkiksi matkamme alkutaipaleen Biakin saaren lajistosta. Retkeily on helppoa. Myös lauttamatkalla on hyvät mahdollisuudet nähdä merilintuja. Waigeonilla on loistavat mahdollisuudet myös snorklaukseen ja delfiinien ihailuun. Majapaikkamme on Putras Resort, josta löytyy perusmukavuudet wifiä lukuun ottamatta. Vietämme kohteella kolme yötä.

26.9.-27.9. lauantai – sunnuntai | Waigeo saari (A, L, I)

Linturetkeilyä Waigeon saarella kaksi päivää ja majoitumme Putras Resortissa.

Mahdollisia lajeja: Wilson’s Bird-of-Paradise, Red Bird-of-Paradise, King Bird-of-Paradise, Eclectus Parrots, Triton Cockatoos, monet Manucodet ja Butcherbirdit,  Beautiful Fruit-Dove, Yellow-billed Kingfisher, Great Cuckoo-dove, Great-billed Parrot, Wompoo Fruit-Dove, Common Paradise-Kingfisher, Dusky Scrubfowl, Raja Ampat Pitohui, Frilled Monarch, Papuan Frogmouth  Papuan Hornbill, Pied Imperial Pigeon, Torresian Crow, Spice Imperial Pigeon, White-throated (Metallic) Pigeon, Wompoo Fruit-dove.

28.9. maanantai | siirtyminen takaisin Sorongiin (A, L, I)

Palaamme aamulautalla Sorongiin yhdeksi yöksi Swisbel-hotelliin ja levätään.

29.9. tiistai | siirtyminen takaisin Jakartaan, kotiinpaluu alkaa (A, L, I)

Aamulla palaamme lentäen Jakartaan. Otamme päivähuoneet vielä Orchardz Hotellista, virkistäydymme ja valmistaudumme pitkään kotimatkaan. Lento lähtee illalla Singaporen kautta Helsinkiin.

30.9. keskiviikko | Helsingissä

Helsigissä ollaan aikaisin aamulla pitkän matkan jälkeen yhtä upeaa kokemusta rikkaampana.

Ateriat 

A=aamiainen, L=lounas ja I=illallinen

 Alustavat lentoaikataulut:

12.9. AY131 Helsinki – Singapore 2355 1630+1
13.9. SQ966 Singapore – Jakarta 1830-1920

 Saarien sisäiset lennot ja lauttamatkat (alustavasti)
14.9. GA616 Jakarta – Ujung Pandang 1300-1640
15.9. lento Ujung Pandang – Biak 0115-0510

18.9. GA650 Biak – Jayapura 0555-0706
21.9. GA699 Jayapura – Manokwari 1120-1245

25.9. IW1613 Manokwari – Sorong 0600-0700
25.9 lauttamatka Sorong – Waigeo n. 0900-1100

28.9. lauttamatka Waigeo – Sorong noin 2h
29.9. 14.10. GA683 lento Sorong – Jakarta 0825-1005

29.9. SQ 963 Jakarta – Singapore 1805-2055
29.9. AY132 Singapore – Helsinki 2335-0625+1 (perillä 30.9. aamulla)
(oikeudet lentoaikataulumuutoksiin pidätetään)

Maksuehto

Ennakkomaksu 1000 €/hlö varauksen yhteydessä
Loppumaksu 8 vko ennen lähtöä = 17.7.2020

(jos haluat, voit pyytää matkan maksua useammassa erässä)

Passi, viisumi, matkavakuutus

Viisumia matkalla ei tarvita. Passi on oltava 6 kk matkan jälkeen voimassa. Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Ryhmästä poikkeaminen ei tällä matkalla ole mahdollista. Ryhmän on lennettävä mennen tullen samoilla lennoilla.

Hyvä tietää

Malarialääkitys on pakollinen, ja myös aivokuumetta vastaan voi ottaa rokotteen. Huolehdithan omista riittävän kattavista matka- ja matkatavaravakuutuksista sekä lääkkeistä (särkylääkkeet, antibiootit, antihistamiini, ripulilääkkeet, puhdistusaineet, siteet jne.). Matkapakettiin kuuluvat ruoka, majoitukset ja juomavesi sekä tavaroiden kantoapu. Paikallinen matkajärjestäjä huolehtii myös hyttysverkoista. Pyykkimahdollisuuksia ei ole kaikissa paikoissa ja alkoholia on saatavilla yleensä vain kaupunkihotelleista. SIM-kortin voi ostaa Jakartasta, mikäli haluat nettiyhteyden myös kaupunkien ulkopuolella. Suomalaista lintujen ystävää paikallisten lintujen pyydystys- ja metsästys voi kauhistuttaa. Matkalla on hyvät mahdollisuudet lintujen kuvaamiseen ja tutustumiseen paikalliseen kulttuuriin. Indonesian valtauskonto on islam, mutta Papualla on myös paljon kristittyjä. Paikallisten pienempien kielten lisäksi maassa puhutaan indonesiaa ja osa, erityisesti palveluammateissa palvelevat osaavat myös vähän englantia.

Suositeltavia kirjoja:

Birds of New Guinea, Pratt & Beehler
Birds of New Guinea, Gregory Phil
Molemmat kirjat löytyvät mm. Lintuvarusteesta. Meillä on mahdollisuuksia jopa 300 retkilajiin, joista varmasti valtaosa lienee samalla kokonaan uusia lajeja paljonkin maailmalla retkeilleille.

Hintaperuste

Hinnat perustuvat 6.11.2019 päivitettyyn, voimassa oleviin valuutta- ja verotietoihin. Matkan toteutuminen edellyttää ryhmän minimikokoa 9. Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Kuvia

Länsi-Papuan lintumatka kuvia

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna