Luonto- ja lintumatkat

Länsi-Jaavan ja Sumatran lintumatka

Ajankohta
8.2. - 19.2.2019
Kesto
12 päivää
Kohde
Indonesia
Hinta
4480 €

Länsi-Jaavan ja Sumatran lintumatka

Indonesia on 17 000 saaren suuri ja monimuotoinen trooppinen maa, jonka linnusto ja muu luonto on hyvin rikasta. Tällä kertaa matkamme suuntaa Länsi-Jaavan ja Sumatran alueille.

Nyt ei ole niin montaa lennettävää väliä pitkin eri saaria ja retkeilemme yhdessä paikassa useamman päivän. Tämä reissu on hyvä lisä Sulawesi-Halmaheran retken tehneille tai ihan uusille Indonesian linnustosta ja luonnosta kiinnostuneille.

Matkaa johtaa Hannu Klemola: ”Minusta ihmisten oma luontosuhde on tie luonnonsuojelun arvostamiseen. Haluan olla myös osaltani kehittämässä Indonesian luonnon suojelua ja luontomatkailua ekologisesti kestävämpään suuntaan. Lumoudu Indonesian luonnosta ja kulttuurista!” –Hannu

Soita ja kysy lisää puh: 09 466 300

Hintaan sisältyy

  • Finnairin ja Singapore Airlines menopaluu lennot Jakartaan veroineen
  • Indonesian kotimaan lennot ohjelman mukaisesti (muista pakata kevyesti)
  • Majoitukset ohjelman mukaisesti jaetussa 2h-huoneissa
  • Kuljetukset ohjelman mukaisesti
  • Kansallispuistojen pääsymaksut
  • Täysihoito, 2 x kahvitaukoa, päivittäin mineraalivesi
  • paikallinen ammattilintuopas
  • matkanjohtajana Hannu Klemola koko matkan ajan
Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv). Matkojemme erityisluonteen vuoksi sovellamme yleisten valmismatkaehtojen lisäksi erityisehtoja, joihin voit tutustua tästä.

Matkanjohtaja

Hannu Klemola

Hannu Klemola toimii Suomen luonnonsuojeluliiton aluepäällikkönä Turussa. Hän on laatinut kymmeniä linnusto- ja muita luontoselvityksiä ja ollut mukana kokoamassa Varsinais-Suomen Linnut -kirjaa. Hannu on myös kirjoittanut  katsauksia, artikkeleita sekä matkailujuttuja luonto- ja sanomalehtiin. Hän on toiminut vuodesta 2006 myös Siemenpuusäätiön Indonesia-ryhmässä ja tehnyt kehitysyhteistyöhön lii... Lue lisää

Majoitus

Kiertomatkan hotellit

9.-10.2. | 1 yö |  Hotel Orchardz Jakarta
10.-13.2. | 3 yötä | Ciloto Indah Permai Resort
13.-14.2. | 1 yö | Swiss-Belhotel Lampung
14.-17.2. | 3 yötä | Satwa Elephant Ecolodge
17.-18.2. | 1 yö | Swiss-Belhotel Lampung
18.2. päivähuone | Hotel Orchardz Jakarta tms.

Tulosta matkaohjelma

Matkaohjelma

perjantai 8.2. - tiistai 19.2.2019

8.2. perjantai | kohti Indonesian Jakartaa

Lähdemme Finnairin yölennolla Singaporen kautta kohti Jakartaa. Lento on pitkä, varustaudu mukavilla vaatteilla, silmälapuilla, korvatulpilla ja mukavalla tyynyllä.

9.2. lauantai | saapuminen Jakartaan

Vaihdamme konetta Singaporessa ja saavutaan illan suussa Jakartaan. Illallistamme ja yövymme Orchardz Hotelissa lentokentän läheisyydessä.

10.2. sunnuntai | Cibodas

Tänään alkaa varsinainen retkemme. Aamiaisen jälkeen lähdetään ajamaan Cibodasiin Gunung Gede Pangrando kansallispuistoon. Ajo-aika noin 4h. Majoittaudumme Coloto Indah Permai -ylämaa hotelliin. Iltapäivällä ehdimme vielä linturetkeilemään alueella ennen yöllistä pöllöretkeä.

11-12.2. maanantai ja tiistai | Cibodas ja ympäristö

Retkeilemme nämä päivät Gunung Gede-Pangrangon kansallispuiston alueella ja toivottavasti löydämme alueelle tyypillisia lajeja:

Chestnut-bellied Partridge, Javan Hawk-Eagle, Sunda Woodcock, Pink-headed Fruitdove, Volcano Swiflet, Giant Swiflet, Bar-winged Prinia, Cerulean Kingfisher, Blue-eared Kingfishers, Black naped Fruit Dove, Javan Trogon, Brown-throated Barbet, Little Spiderhunter, Scarlet-headed Flowerpecker, Black-winged Flycather-Shrike,  Javan Kingfisher, Javan Fulvetta, Javan Laughingthrush, Javan Banded Pitta, Javan Tesia, Pygmy Cupwing, Pygmy Bushtit, Javan Blue Robin, Javan Flowerpecker, Rufous-tailed fantail,White-bellied Fantail.  Collared (Javan) Scops Owl, Javan Frogmouth, Salvadori´s Nightjar, Black-nest Swiflet, Linchi Swiflet, Striated Grassbird, Indonesian Kestrel, Grey-cheeked Green Pigeon, Flame-fronted Barbet. Sooty-headed Bulbul, Javan Bulbul, Sunda Yellow-vented Bulbul, Orange-spotted Bulbul, Ruby-throated Bulbul, Javan Tit-Babbler, Javan Babbler, Siberian Trush, Eye-browed Thrush, Blue-and-white Flycatcher, Mugimaki Flycatcher, Large Wren Babbler, White-bibbed Babbler, Javan Crocias, Crescent-chested babbler, Javan Cochoa, Javan Blue Robin, Javan Whistling-trush Sunda Trush,  Javan Tailorbird, Sunda White-eye, Javan Myna, Grosbeak Myna, Sunda Forktail, White-flanked Sunbird, Ornate Sunbird, Tawny-breasted Parrotfinch, White-headed Munia.

13.2. keskiviikko | Bogor – Bandar Lampung

Tänään ajamme Bogorin kasvitieteelliseen puutarhaan heti aamusta. Lounastauon jälkeen suuntaamme takaisin Jakartaan ja lennämme alkuillan lennolla Jaavalta Sumatran Lampungiin. Kuljetus hotelliimme yöpymään.

14.2. torstai | Way Kambas kansallispuisto

Retkemme jatkuu Way Kambas kansallispuistoon. Ajomatkaa on noin 3h, retkeilemme ajon aikana myös. Lopulta majoitumme Satwa Elephant Ecolodgeen.

15.-16.2. perjantai ja lauantai | Way Kambasin kansallispuisto

Retkeilemme kaksi kokonaista päivää kansallispuiston alueella. Way Kambasin kansallispuistossa on laajoja suo- ja alankosademetsiä, jotka ovat vielä nuoria metsiä johtuen 1960- ja 1970-luvuilla tehdyistä hakkuista. Luontoa suojellaan ja puistossa on vielä muutamia uhanalaisia sumatrantiikereitä, -norsuja ja -sarvikuonoja. Alue on erinomainen lintujen tarkkailuun, lajeja mm:

Grat Argus, Red Junglefowl, Thick-billed Green Pigeon, Green Imperial Pigeon, Rhinotra, Red-billed Malkoha, Black-bellied Malkoha, Chestnut-breasted Malkoha, Violet Cuckoo, Banded Bay Cuckoo, Oriental Bay Owl, Brown Bobook,Reddish Scops Owl, Collared (Sunda) Scops Owl, Large Frogmouth, Gould´s Frogmouth, Sunda Frogmouth, Bonaparte´s Nightjar, Red-bearded Bee-eater, Bushy-creasted Hornbill, Sunda Honeyguide, Rufous Piculet, Maroon Woodpecker, Sunda Pygmy Woodpecker, Banded Yellownape, Checker-throated Woodpecker, Crimson-winged Woodpecker, Rufous Woodpecker, Buff-rumbed Woodpecker, Buff-necked Woodpecker, Rufous-collared Kingfisher, Red-naped Trogon, Diard´s Trogon, Scarlet-rumbed Trogon, Black-and-red Broadbill, Black-and-yellow Broadbill, Green Broadbill, Dusky Broadbill, Banded Broadbill, Hooded Pitta, Malyayn Banded Pitta, Fiery Minivet, Mangrove Whistler, Dark-throated Oriole, erilaisia bulbuleita, babblereita, sunbirdejä, spiderhuntereita.

17.2. sunnuntai | Way Kampas – Bandar Lampung

Tänään palaamme takaisin Bandar Lampungiin yhdeksi väliyöksi, kotiin paluu alkaa tästä.

18.2. maanantai | Lampung – Jakarta – Singapore – Helsinki

Lennämme aamulla takaisin Jakartaan ja otamme lentokentän läheltä päivähuoneet käyttöön virkistymistä varten. Iltapäivällä kuljetus lentokentälle, josta Singaporen kautta lennetään Helsinkiin.

19.2. tiistai | saapuminen Helsinkiin aamuyöstä

Alustava lentoaikataulutus:

8.2. AY131 Helsinki – Singapore 2355-1715+1
9.2. SQ 966 Singapore – Jakarta 1840-1925
13.2. GA240 Jakarta – Lampung 1710-1755
18.2. GA073 Lampung – Jakarta 1045-1140
18.2. SQ965 Jakarta – Singapore 1900-2155
18.2. AY132 Singapore – Helsinki 2345-05.45 +1 (19.2. aamun puolella Helsingissä)

(oikeudet lentoaikataulumuutoksiin pidätetään)

Maksuehto

500 €/hlö varauksen yhteydessä
Loppumaksu 2kk ennen lähtöä = 8.12.2018

Lisätietoa matkan maksamisesta luottokortilla, sähköpostiin lähetettävä lasku:

Sähköpostin liitteenä .pdf muodossa lähettyy ennakko- ja loppulasku. Samaan sähköpostiin liittyy myös linkki, jota seuraamalla voi matkan maksaa verkkokaupan puolella. Verkkokaupassa matkan voi maksaa luottokortilla (Visa, MasterCard, Diners) tai verkkopankin kautta. Veloituksesta ei tule erillistä palvelumaksua.

Ryhmästä poikkeaminen ei tällä matkalla ole mahdollista. Ryhmän on lennettävä mennen tullen samoilla lennoilla.

 Passi, viisumi, matkavakuutus
Viisumia matkalla ei tarvita. Passi on oltava 6 kk matkan jälkeen voimassa. Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Hintaperuste
Hinnat perustuvat 24.8.2018 päivitettyyn, voimassa oleviin valuutta- ja verotietoihin. Matkan toteutuminen edellyttää ryhmän minimikokoa 9. Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Kuvia

Länsi-Jaavan ja Sumatran lintumatka kuvia