COVID-19 TIEDOTE: Ajankohtaisia tiedotteita koronavirusepidemian vaikutuksista matkailuun.
Lue tästä

Kiertomatkat

Kolmen maan viinimatka

Ajankohta
2.10. - 7.10.2019
Kesto
6 päivää
Kohde
Slovenia, Itävalta ja Unkari
Hinta
1445 € / 1495 €
Varaa matka

Kolmen maan viinimatka

Tervetuloa mukaan Taloustaito-lehden lukijamatkalle Sloveniaan, Itävaltaan ja Unkariin. Sloveniassa tutustumme maan Dolenjskan laaksoonjossa tapaamme yhden Slovanian tunnetuimmista viinintekijöistä sekä matkaamme Jeruzalemin viinitielle. Sloveniassa viiniä on tehty jo roomalaisaikoina ja se on tärkeä elinkeino. Ormozin kylässä tutustumme korkeatasoiseen viininviljelyyn. Matka jatkuu Länsi-Unkarin kylpyläkaupunkiin Sárváriin, hotellin kylpylässä rentoutuu sekä keho että sielu. Tällä matkalla retkeilemme myös Neusiedler-järven rannalla Itävallan puolella sijaitsevaan Illmitziin, jossa vierailemme kuuluisan viinintekijä Willi Opitzilin viinitilalla. Lopuksi matkaamme Etyekin kylään, Unkarin Toscanaan ja risteilemme Tonavalla, jonka aikana näemme Budapestin kauneimmat osat.

Huom. hinta Taloustaidon lukijoille 50 € edullisempi

Varaa matka

Lisätietoja ja varaukset myös sähköpostilla ilmoittautumiset@kontiki.fi tai puhelimella 09 466 300

Hintaan sisältyy

  • Finnairin lento Helsinki–Ljubljana/Budapest–Helsinki lentoveroineen  ja matkatavaroineen
  • majoitus jaetussa 2-hengen huoneessa aamiaisella  
  • ohjelman mukaiset kuljetukset 
  • ateriat: 5 x lounas ja 2 x päivällinen ruokajuomineen (viini/olut/holiton) 
  • 4 x viininmaistiaiset asiantuntijan johdolla englanniksi 
  • kävelykierros Ljubljanassailtaristeily Tonavalla Budapestissä 
  • suomea puhuvan oppaan palvelut kohteessa 
  • toimisto- ja palvelumaksut

 

Lisämaksusta

  • yhden hengen huone 325 € 
  • muut mahdolliset palvelut

Majoitus

City Hotel Lubljana *** Dalmatinova 15, SI-1000 Ljubljana
Peruskorjattu hotelli sijaitsee ydinkeskustassa lyhyen kävelymatkan päässä vanhan kaupungin keskusaukiolta. www.cityhotel.si 

Hotel Park Inn by Radisson Sárvár Resort&Spa **** Vadkert utca 4H-9600 Sárvár
Moderni ja nuorekas kylpylähotelli yhdistettynä käytävällä Sárvárin terveyskylpylään. Huonehintaan sisältyy terveyskylpylän päivittäinen käyttö ja wifi. www.parkinn.com/resort-sarvar 

Hotelli Mercure Korona **** Kecskeméti u.14, H-1053 Budapest 
Hotelli sijaitsee erinomaisella paikalla Pestin puolella ydinkeskustassa vastapäätä kansallismuseota, noin 5 minuutin kävelymatkan päässä Tonava-joesta, kauppahallista ja Váci utca-kävelykadulta. Hotellissa on myös lämmitetty sisäuima-allas ja sauna. www.mercure-korona.hu 

Voit halutessasi maksaa vapaaehtoisen 10 euron tukimaksun ilmastotyöhön matkan varatessasi. Lahjoittaminen käy vaivattomasti verkkokaupassamme ennakkomaksun yhteydessä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden matkatoimistosta riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Matkan hinta edellyttää ryhmän minimikoon täyttymistä. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd / Björk & Boström Urheilumatkat Oy, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv, SMAL 39610) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä. Erityisehdot myös verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/.

Lue räätälöidyn ryhmämatkan erityisehdot ennen matkan varausta
Tulosta matkaohjelma

Matkaohjelma

keskiviikko 2.10. - maanantai 7.10.2019

2.10. keskiviikko | Matkapäivä, Ljubljana

Finnairin lento Ljubljanaan klo 8.40-10.20. Paikan päällä meitä on vastassa suomenkielinen paikallisopas ja tilausajobussi. Kuljetus Ljubljanan keskustaan, jossa kävelykierros. Tutuiksi tulevat vanhan kaupungin  arkkitehtoniset mestarityöt, upeat kirkot ja aukiot ja silloista kauneimmat;  Lohikäärmeen silta sekä Kolmoissilta. Ljublanica-jokea reunustavat puistokäytävät torikojuineen, ravintoloineen ja katukahviloineen houkuttelevat nauttimaan ilmapiiristä ja kupillisesta hyvää kahvia. Retken aikana kolmen ruokalajin tervetulolounas. Majoittuminen keskustassa olevaan City hotel Ljubljanaan. Ilta vapaata aikaa.   

3.10. torstai | Dolenjskan laakso, Slovenia 

Aamiaisen jälkeen nousemme tilausbussiin ja matkaamme Dolenjskan laaksoon. Tutustumme Slovenian vanhimpiin kirkkoihin ja erikoiseen ulkoilmamuseoon. Nousemme ”Taivaaseen”- kukkulan laelle ja voimme kokea, mistä nimi johtuu. Nautimme lounaan viinilasillisen kera maalaistilalla. Lounaan jälkeen palaamme takaisin laaksoon, jossa tapaamme yhden Slovanian tunnetuimmista viinintekijöistä. Lontoon maailmankuulujen Decanter-messujen palkinto toi Frelihin viinikellarin viinin maailmankartalle vuonna 2017. Tällä alueella viljellään Cvicek-viiniä, joka on Italian Chiantin rinnalla ainoa viini, joka valmistetaan sekä punaisista että valkoisista rypäleistä. Tutustumme viininvalmistukseen ja maistelemme Decanterin viinejä sekä palkinnon saanutta kuohuviiniä. Iltapäivällä paluu Ljubljanaan.    

4.10. perjantai | Jeruzalem, Slovenia ja Sárvár, Unkari

Aamiaisen jälkeen lähdemme Jeruzalemiin ja matkaamme Jeruzalemin viinitielle, (noin 170 km). Sloveniassa viiniä on tehty jo roomalaisaikoina ja se on tärkeä elinkeino. Ormozin kylässä tutustumme korkeatasoiseen viininviljelyyn. Lounas ja viininmaistiaisetLegendan mukaan ristiretkeilijät pysähtyivät alueella matkallaan Pyhälle Maalle. Vaikuttuneina alueen kauneudesta, erinomaisista viineistä, ruoasta ja ihmisten ystävällisyydestä he totesivat, että paikan täytyi olla heidän etsimänsä ”oikea Jerusalem” ja jäivät niille sijoilleen lopullisesti. Ormož puolestaan on viereinen, postikorttimaisen kaunis muinainen kylä. Nimi viittaa jyrkkiin rinteisiin, jotka leimaavat alueen maisemaa ja joilla talon viiniköynnösrivistöt kiemurtelevat. Matka jatkuu Länsi-Unkarin kylpyläkaupunkiin, Sárváriin (noin 127 km), jossa majoittuminen Park Inn by Radisson Sárvár-kylpylähotelliin. Hotellin kylpylässä rentoutuu sekä keho että sielu. Päivällinen noutopöydästä hotellissa.   

5.10. lauantai | Hemmottelua kylpylähotellissa ja retki Illmitziin, Itävaltaan

Aamiainen hotellissa. Aamupäivä pyhitetään rentoutumiselle thermaalialtailla ja halutessa myös lisämaksullisille hemmottelupalveluille. Lähdemme retkelle bussilla Itävallan ja Unkarin rajalle. Nousemme laivaan ja risteilemme Neusiedlerjärvellä, josta osa kuuluu Unkariin ja osa Itävaltaan. Risteilyn jälkeen tapaaminen Willi Opitzin kanssa Itävallan puolella olevassa Ilmitzin-kylässä, jonka  viinialueilta 8 hehtaaria kuuluu viinintekijä Willi OpitzilleTilalla nautimme gourmet-lounaan, kuulemme tilan toiminnasta sekä maistelemme viinejä jotka isäntä tekee seuraavan ajatuksen mukaan: Das Leben ist zu kurz um schlechtein Wein zu trinken eli Elämä on liian lyhyt juoda huonoa viiniä.Willi Opitz on kuuluisa viininviljelijä ja formulatähtien hovihankkija. Sekä Mika Häkkinen että Kimi Räikkönen ovat hänen vakiovieraitansa. Willin viinejä on nautittu myös Valkoisessa talossa. Vierailun jälkeen palaamme takaisin Sárváriin. Päivällinen noutopöydästä hotellissa.         

 6.10. sunnuntai | Etyekin kylä ja Budapest

Aamiaisen jälkeen lähdemme kohti Unkarin pääkaupunkia Budapestiä (noin 200 km, ajoaika noin 3 tuntia). Matkaamme suoraan Etyekin kylään, Unkarin Toscanaan,  jonka lähialueet kuuluvat Unkarin nuorimpiin viinialueisiin. Viininmaistajaispaikka on 1994 perustettu Kálnan viinintuottaja. Kuohuviinikellarissa maistelemme lasillisen kuohuvaa ja pientä suolaista kuunnelleviinin valmistuksesta. Nautimme autenttisesta tunnelmasta 1850-luvulta olevassa aidossa Etyekin viinikellarissa, jossa lounas ja viininmaistajaiset. Iltapäivällä vajaan tunnin ajomatka Budapestiin, jossa majoittuminen Mercure Korona-keskustahotelliin.   

Illalla teemme oppaan johdolla kävelyretken keskustan laivasatamaan ja lähdemme Tonavan risteilylle, jonka aikana näemme Budapestin kauneimmat osat. Laivamme kiertelee Margit– saarta, matkalla näemme kauniita maisemia ja kuulokkeista kuulemme suomenkielisen selostuksen nähtävyyksistä. Risteilyn jälkeen kävely takaisin hotelliin.    

7.10. maanantai | Paluumatka Helsinkiin

Aamiainen hotellissa jonka jälkeen kuljetus lentoasemalle ja kotimatka alkaa. Finnairin suora lento Helsinkiin klo 11.40-15.00. 

Kuvia

Kolmen maan viinimatka kuvia

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna