Kulttuuri­matkat

Kolmen maan adventtimatka – Sveitsi, Saksa ja Ranska

Ajankohta
26.11. - 29.11.2023
Kesto
4 päivää
Kohde
Saksa
Hinta
1785 €
Varaa matka

Joulutorien tunnelmaa

Joulutoreilla on alueella vuosisatojen perinteet. Tunnelma on lämmin ja iloinen, myyntikojut on huolella koristeltu. Monet herkulliset tuoksut ja maut odottavat kävijää. Toreilta voi hankkia joululahjoja kiireettömästi ja tunnelmasta nauttien. Toreille tullaan tapamaan ystäviä ja viettämään aikaa heidän kanssaan. Hehkuviini lämmittää, ja sen seuraksi löytyy erilaisia herkkuja bratwurstista alkaen. Majapaikkamme Saksassa, Schwarzwaldin metsäalueen pääkaupungiksi kutsuttu Freiburg in Briesgau sijaitsee kukkuloiden ja viinitarhojen keskellä, lähellä Ranskan ja Sveitsin rajaa.

Oppaana Sirkka-Liisa Aalto.

Matka toteutetaan yhteistyössä Matka-Rasila Oy:n kanssa.

Varaa matka

Lisätietoja ja varaukset myös sähköpostilla ilmoittautumiset@kontiki.fi

Hintaan sisältyy

 • Finnairin suorat reittilennot Helsinki-Zürich-Helsinki matkatavaroineen ja lentoveroineen
 • 3 yön majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa sis. aamiainen noutopöydästä sekä verot
 • ohjelman mukaiset ateriat: 4 x kolmen ruokalajin lounas sis. 20 cl viiniä, vesi ja kahvi
 • ohjelman mukaiset kuljetukset
 • ohjelman mukaiset vierailukohteet  sisäänpääsymaksuineen
  • Unterlinden museo Colmarissa
  • Baselin taidemuseo
 • Sirkka-Liisa Aallon opastukset kohteessa sekä tarvittaessa paikallisoppaan palvelut
 • VOX-Radio kuulokkeet koko matkan ajalle

Lisämaksusta

 • 1-hengen huone 180 €
 • ennakkoon varatut istumapaikat lennoilla
 • muut palvelut

Majoitus

Central

Wasserstraße 6, 79098 Freiburg im Breisgau

Viihtyisä ja mukava perhehotelli sijaitsee keskeisellä paikalla vanhassa kaupungissa.  Münsterplatz, kaupungin sydän, on 350 metrin kävelymatkan päässä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden matkatoimistosta riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Matkan hinta edellyttää ryhmän minimikoon täyttymistä. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd / Kon-Tiki Sport Travel Oy, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv, SMAL 39610) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä. Erityisehdot myös verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/.

Lue räätälöidyn ryhmämatkan erityisehdot ennen matkan varausta
Tulosta matkaohjelma

Matkaohjelma

sunnuntai 26.11. - keskiviikko 29.11.2023

 26.11. sunnuntai | Helsinki – Zürichin lentokenttä – Freiburg im Breisgau (L)

Finnairin lento Zürichiin klo 08.00–09.50. Oppaanne Sirkka-Liisa Aalto on ryhmää vastassa lentokentällä. Ajo tilausbussilla Saksan puolelle Freiburg im Breisgauhun, 158 km. Majoitumme keskustahotellissa (3 yötä).  Lounas Freiburgissa. Majoittumisen jälkeen on vuorossa lyhyt tutustumiskävely vanhassakaupungissa. Historiallisten rakennusten joukossa näemme gotiikan mestariteoksiin lukeutuvan Münsterin tuomiokirkon. Freiburgin erikoisuus ovat ”Bächle”- joesta haarautuvat pienet purot, jotka virtaavat idyllisen vanhankaupungin läpi. Keskiajalla purot olivat tärkeä apu tulipalojen sammutuksissa ja eläinten juomapaikkoina. Tutustumme myös historiallisen keskustan joulutoreihin.

27.11. maanantai | Retki Alsacen puolelle Colmariin (A, L)

Aamiaisen jälkeen lähdetään retkelle Colmariin (ajomatka 52 km). Alsace on aivan erityinen osa Ranskaa ja se tunnetaan sadunhohtoisista pikkukylistään. Colmar on Alsacen alueen kulttuurin keskus. Kaupunki on säästynyt maailmansotien tuhoilta, ja monet historialliset, myös renessanssiajan rakennukset ovat säilyneet. Romanttista, viinitarhojen ympäröimää ristikkotalojen pikkukaupunkia kutsutaan ylä-Alsacen helmeksi. Kaupunkikävelyllä katselemme piparkakkutaloja muistuttavia ristikkotaloja, jotka reunustavat kapeita kujia ja katuja. Viehättävimmillään Colmar on maalauksellisessa pikku-Venetsiassa (Petite Venise). Nautimme lounaan tyypillisessä elsassilaisessa ravintolassa. Vierailemme opastetulla kierroksella Unterlinden Museum taidemuseossa, joka sijaitsee entisessä dominikaanien sääntökunnan nunnaluostarissa. Sen kokoelmiin kuuluu mm. Matthias Grünewaldin tunnettu mestariteos Isenheimin alttari. Kleber-aukion joulutori kojuineen ja mahtavine kuusineen kylpee taianomaisessa valaistuksessa.

28.11. tiistai | Alsacen viinitie, Niedermorschwihrin kylä ja Riquewihr (A, L)

Matkaamme pitkin Alsacen kuuluisaa viinitietä kauniiden maisemien keskellä ajaen kylästä toiseen. Nautimme lounaan 300 asukkaan Niedermorschwihrissa viinirinteiden tuntumassa (ajomatka 66 km). Kodikas ravintola tarjoilee paikallisia erikoisuuksia. Jatkamme vanhojen muurien ympäröimään Riquewihrin kylään (ajomatka 12 km). Kaunis kaupunki on säilyttänyt historiallisen ilmeensä alkuperäisenä 1600-luvulta. Adventin aikaan kylä tulvii valoa, joulutori on sijoitettu taianomaiseen ympäristöön. Siellä ehdimme kävellä sekä nauttia herkkupaloja ja lämmikettä. Illaksi palaamme jälleen Freiburgiin, jossa on myös aikaa itsenäiseen tutustumiseen.

29.11. keskiviikko | Basel, Zürichin lentokenttä  ja kotimatka (A, L)

Uloskirjautuminen hotellista. Matkalla Zürichiin poikkeamme Baseliin (ajomatka 71 km), jossa tutustumme kaupungin merkittävään taidemuseoon. Opastetulla kierroksella näemme kokoelmien hienoimmat 1800-luvun teokset sekä modernia maalaustaidetta. Lounastamme taidemuseon ravintolassa, minkä jälkeen on aikaa tutustua vanhaan kaupunkiin ja Baselin joulutoriin. Baselista jatketaan Zürichin lentokentälle (ajomatka 92 km). Finnairin lento Helsinkiin klo 19.05–22.50.

Ateriat

A=aamiainen, L=lounas ja I=illallinen

Lennot

26.11. AY1511 Helsinki – Zürich 08.00- 09.50
29.11. AY1514 Zürich- Helsinki 19.05- 22.50

Maksuehdot

Ennakkomaksu 400 euroa maksetaan varauksen yhteydessä. Loppumaksu maksetaan 8 viikkoa ennen lähtöä.

Peruutusehto

Ennakkomaksun jälkeen kuluton peruutus ei ole mahdollinen.

 • Jos matka peruutetaan viimeistään 90 vrk ennen matkan alkua, peruutuskulut ovat toimistokulut 160 €/henkilö.
 • 89 vrk – 55 vrk ennen matkan alkua peruutuskulut ovat ennakkomaksun suuruiset.
 • 54 vrk – 15 vrk ennen matkan alkua peruutuskulut ovat 50 % matkan hinnasta.
 • 14 vrk ennen matkaa tai myöhemmin peruutetusta matkasta peritään peruutuskuluina 100 % matkan hinnasta.

Hinnat perustuvat 31.1.2023 voimassa oleviin valuutta- ja verotietoihin. Matkan toteutuminen edellyttää ryhmän minimikokoa 15.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa. Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento -tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä ja jotka löytyvät verkkosivuiltamme.

Kuvia

Kolmen maan adventtimatka – Sveitsi, Saksa ja Ranska kuvia

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna