Lukijamatkat

Kodin Pellervo: Ruskaretki Inariin ja Norjan Varanginvuonolle

Ajankohta
14.9. - 18.9.2023
Kesto
5 päivää
Kohde
Norja, Suomen Lappi
Hinta
1160 €
Varaa matka

Syksyn värikäs ja iloinen ruskaretki Inariin ja Norjan Varanginvuonolle

Koe Lapin kauneus parhaimpaan ruskan aikaan. Matkamme suuntaa Lappiin, Inariin, josta teemme päiväretket Norjan Varanginvuonolle sekä Urho Kekkosen kansallispuistoon Saariselälle. Matkan aikana saamme ihaille Lapin kauneutta sekä tutustua tarkemmin sen kulttuuriin ja historiaan. Vierailemme muun muassa saamelaismuseo Siidassa, suomalaisten perustamassa Pykeijan kalastajakylässä sekä museo / tiedekeskus Arktikumissa. Lisäksi teemme noin 6 km vaelluksen Urho Kekkosen kansallispuiston tunturimaastossa.

Varaa matka

Lisätietoja ja varaukset myös sähköpostilla ilmoittautumiset@kontiki.fi

Hintaan sisältyy

 • majoitus jaetussa 2-hengen huoneessa aamiaisineen ja veroineen
 • ohjelman mukaiset kuljetukset
 • ateriat: retkilounas ja 5 x illallinen
 • palvelu- ja toimistomaksut

Lisämaksusta

 • yhden hengen huone 366,00 €
 • ruokajuomat
 • muut mahdolliset palvelut

Kohokohdat

 • Lapin värikäs syksyinen luonto
 • Varanginvuonon upea ympäristö
 • Pykeijan vanha kalastajakylä
 • Tutustuminen kolttasaamelaisten kulttuuriin
 • Risteily Inarijärvellä
 • Saamelaismuseo Siida
 • Tiedekeskus / museo Arktikum

 

Majoitus

Hotelli Inari

Legendaarinen Hotelli Inari sijaitsee Inarin kylän sydämessä, Inarijärven rannalla. Hotelli Inari tarjoaa täysin kunnostetut hotellihuoneet, huoneistot ja ravintolapalvelut.

Huonekuvaus:

 • Huoneiden koko 20-25m²
 • Sängyt yhdessä tai erikseen
 • TV
 • Hiustenkuivaaja
 • Suihku
 • WC
 • Kirjoituspöytä
 • Vedenkeitin
 • Kaikki huoneet savuttomia

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden matkatoimistosta riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Matkan hinta edellyttää ryhmän minimikoon täyttymistä. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd / Kon-Tiki Sport Travel Oy, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv, SMAL 39610) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä. Erityisehdot myös verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/.

Lue räätälöidyn ryhmämatkan erityisehdot ennen matkan varausta
Tulosta matkaohjelma

Matkaohjelma

torstai 14.9. - maanantai 18.9.2023

torstai 14.9. – maanantai 18.9.2023

14.9. torstai | Saapuminen omatoimisesti (esim. yöjunalla) Rovaniemelle. (L, I)

Vastaanottaja ja turistibussi ovat vastassa matkalaisia aamusta, yöjunan saavuttua Rovaniemelle. Kuljetus museo / tiedekeskus Arktikumiin (aukenee klo 10:00). Tutustuminen ja lounas.

Iltapäivällä matka jatkuu kohti Inaria (ajomatka n. 350 km). Matkan varrella pysähdykset ja kahvittelumahdollisuudet Sodankylässä (130 km) ja Tankavaaran kultakylässä. Molemmissa on wc ja kahviopalvelut, noin 1 tunnin pysähdykset. Alkuillasta saapuminen Inariin, jossa tapaaminen oppaan kanssa. Opas on ryhmän mukana kaikkina perillä olo päivinä retkillä. Majoittuminen Hotelli Inariin. Sauna ja illallinen.

15.9. perjantai│ Oppaan kanssa Ruskavaellus Saariselällä (A, I)

Aamiaisen jälkeen n. klo 10:00 siirrymme bussiimme ja suuntamme oppaamme johdolla Saariselälle Urho Kekkosen kansallispuistoon. Kävellen tutustuminen Saariselän keskustaan ja mahdollisuus käydä kaupassa. Sovittuun aikaan kokoontuminen ja lähtö noin 6km:n vaellukselle tunturimaastoon rakennettua retkeilyreittiä pitkin. Vaelluksen jälkeen omakustanteinen kahvilavierailu. Iltapäivällä paluu Hotellille.

Sauna ja illallinen.

16.9. lauantai│ Päiväretki Norjaan. Huikeat Varanginvuonon maisemat. Sevettijärven Kolttakylä, suomalaisten perustama Pykeijan kylä Varanginvuonon karulla kalliokolla, Nuorgam, Utsjoki.

Päivän ajomatka on noin  500 km. Retken kesto on noin 12 tuntia. (A, lounaseväät, I)

Aamiaisen jälkeen, retkieväät mukanamme lähdemme päivän huikaisevalle maisemaretkelle Jäämeren maisemiin Varanginvuonon karua rantamaisemaa seuraillen. Tutustumme Sevettijärvellä kolttasaamelaisten kulttuuriin ja nykyaikaan.

Oppaamme kertoo retken aikana alueen historiasta, luonnosta ja nykyajasta. Matkan varrella pysähdyksiä maisemapaikoilla Huipentumana vierailu suomalaisten perustamassa Pykeijan vanhassa kalastajakylässä, joka nykyäänkin on asuttu.

Illalla paluu hotellille. Sauna ja illallinen.

17.9. sunnuntai│ Tutustuminen saamelaismuseo Siidaan. Risteily Inarijärvellä (A, I)

Nautittuamme aamiaisen, kokoonnumme hotellin eteen ja lähdemme oppaamme kanssa tutustumaan Inariin maalta ja järveltä. Inarin historia, luonto, kulttuuri ja nykypäivä.

Saamelaismuseo Siida, risteily Inarijärvellä. Iltapäivällä paluu hotellille.

Saunan jälkeen kokoonnumme hotellin ravintolaan yhteiselle päätösillallisretkelle.

18.9. maanantai│ Isäntäväen hyvästely. Tilausajokyyti Rovaniemelle, jonne matka päättyy Juna-asemalle hyvissä ajoin ennen etelään suuntaavan yöjunan lähtöä. (A, I)

Sovittuun aikaan kokoontuminen odottavaan tilausajobussiin. Kuljetus Rovaniemelle. Matkalla omakustanteisesti sekä lounas- että kahvittelutauko. Rovaniemellä yhteinen illallinen ennen junaan nousua.

Antoisa matka on päättynyt. Hyvää Kotimatkaa.

 

Ruokavaliot

Mahdolliset ruoka-ainerajoitteet tulee esittää matkavarauksen yhteydessä. Huomioithan, että matkan ryhmäruokailut on tilattu ennakkoon ja erikoisruokatoivomuksia ei aina voida toteuttaa. Lähetämme tiedot ruoka-ainerajoitteista etukäteen kohteisiin, mutta toiveiden toteutumista emme voi taata.

Matkaohjelman soveltuvuus

Matkaohjelmat vaativat normaalia yleiskuntoa ja pääsääntöisesti matkustajan tulee kyetä liikkumaan itsenäisesti ilman apua. Osaan vierailukohteista on mahdollisuus tutustua vain jalkaisin ja reiteillä voi olla portaita ja korkeuseroja. Mikäli matkustaja tarvitsee matkalle avustajan, on hänen hankittava ja kustannettava avustaja itse. Matkanjärjestäjän edustaja/matkanjohtaja/opas ei voi toimia matkustajan henkilökohtaisena avustajana. Lisäksi matkustajan on ilmoitettava jo ennen varauksen tekemistä esteettömyydestään ja neuvoteltava matkalle osallistumisesta. Myöskään dementiasta tai muusta muistisairaudesta kärsivä ei turvallisuussyistä voi osallistua matkalle ilman henkilökohtaista avustajaa.

Maksuehto 

Ennakkomaksu 400 € / hlö, eräpäivä varauksen yhteydessä tai viikon sisällä varauksesta. 

Loppumaksu 8 viikkoa ennen matkan alkua. 

Hintaperuste 

Hinnat perustuvat 7.12.2022 voimassa oleviin valuutta- ja verotietoihin. Matkan hinta edellyttää ryhmän minimikokoa xx. Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa. 

Peruutusehdot
Pääsääntöisesti matkoillamme noudatetaan seuraavia peruutusehtoja:

 • Jos matka peruutetaan viimeistään 90 vrk ennen matkan alkua, peruutuskulut ovat toimistokulut 160 €/henkilö.
 • 89 vrk – 55 vrk ennen matkan alkua peruutuskulut ovat ennakkomaksun suuruiset.
 • 54 vrk – 15 vrk ennen matkan alkua peruutuskulut ovat 50 % matkan hinnasta.
 • 14 vrk ennen matkaa tai myöhemmin peruutetusta matkasta peritään peruutuskuluina 100 % matkan hinnasta.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtai-nen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan. 

Kon-Tiki Toursin räätälöityjen matkojen erityisehdot täältä: https://www.kontiki.fi/matkaehdot/kon-tiki-toursin-erityisehdot/, jotka varaaja saa myös varauslaskutuksen yhteydessä kirjallisena.

Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut. 

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja ku-luttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv, SMAL 39610) noudat-taen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuo-toa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poik-keuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityis-ehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä. Erityisehdot myös verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/ 

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna