Teemamatkat luontoon

Kirgisian luonto- ja lintumatka

Ajankohta
4.6. - 13.6.2023
Kesto
10 päivää
Kohde
Kirgisia
Hinta
2790 €

Kirgisian luonto- ja lintumatka

Huikean kaunis luonto houkuttelee matkalaisia Kirgisiaan. Keskellä Aasiaa sijaitseva vastakohtaisuuksien maa tarjoaa mitä rikkaampia luontoelämyksiä. Tiensanin vuoristo kulkee koko maan läpi tarjoten ylänköä, alankoa, vuoria, solia, kanjoneita – upeaa luonnonvaihtelua.

Paul Segersvärd johdattaa jo 3. kerran matkalaiset Issuk-Kul -järven ympärillä olevaan luontoon. Lue matkaohjelma tarkkaan! Yksi huikeimmista kokemuksista on varmasti illallinen ja yöpyminen paimentolaisten tapaan jurtassa. Tämän matkan muistot kantavat pitkään, palaute on ollut niin positiivista.

Matka on tarkoitettu kaikille luontoa ja linturetkeilyä rakastaville, tervetuloa mukaan!

 

Soita ja kysy lisää puh: 09 466 300

Biškek on Keski-Aasian vieraanvaraisin kaupunki, jossa on noin miljoona asukasta. Se on portti Tien Shan -vuorille, silkkitien varrella oleva nomadinen kauppapaikka, Neuvostoliiton perintö ja kehittyvä kaupunki globalisoituneessa maailmassa. Muu osa maata on edelleen enemmän luonnontilaa kunnioittavaa,  yli 7 000 metrin korkeine huippuineen, jäätikköjärvineen, kauppareittien aarteineen sekä syvään juurtuneen nomadikulttuurin ansiosta. Issyk Kul -järvi on Kirgisian helmi. Se on suuri alppijärvi, jota ympäröivät vuoret. Järvi muodostui noin 25 miljoonaa vuotta sitten ja se on sisäinen valuma-alue, josta ei ole poistuvaa veden virtausta. Issyk Kul sijaitsee 1600 metrin korkeudessa; sen pituus on 178 km, leveys vaihtelee 30-68 km ja syvin kohta 668 metriä. Sen rantaviiva on 669 kilometriä. Järven nimi kirgisian kielestä käännettynä tarkoittaa ”kuumaa järveä”, koska se ei jäädy talvella.

Hintaan sisältyy

  • Turkish Airlines menopaluulennot, verot ja matkustajamaksut
  • 20 kg ruumaan menevää matkatavaraa ja 10 kg käsimatkatavaraa
  • kuljetukset ja retket ohjelman mukaisesti
  • majoitukset ohjelman mukaisesti jaetussa 2h-huoneissa
  • 3 ateriaa per päivä (aamiaiset, lounaat/piknikit, illalliset)
  • juomavettä ja teetä
  • englanninkielisten paikallisoppaiden palvelut kiertomatkan aikana
  • suomenkielisen matkanjohtajan Paul Segersvärdin palvelut koko matkan ajan
  • palvelu- ja toimistomaksut

Matkanjohtaja

Paul Segersvärd

Linnut ovat Paul Segersvärdin ykkösharrastus, mutta muutkin luontomatkat kiinnostavat häntä suuresti. Paulin pääkohteita ovat Huippuvuoret, Costa Rica, Madagaskar, Borneo, Tansania, Botswana ja uusimpana tulokkaana Kirgisia. Villi luonto ei odota: Paulin retkillä herätään usein varhain ja valvotaan myöhään. Näin saavutetaan parhaimmat ja syvimmät luontoelämykset. Tutustu sympaattiseen Pauliin vide... Lue lisää

Majoitus

4.-6.6. | 2 yötä | hotellissa Bishkekissä
6.-8.6. | 2 yötä | majatalossa Cholpon Atassa
8.-11.6. | 2 yötä | majatalossa Karakolissa
11.-12.6. | 2 yötä | jurttaleirissä
12.-13.6. | 1 yö | hotellissa Bishkekissä

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden matkatoimistosta riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Matkan hinta edellyttää ryhmän minimikoon täyttymistä. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd / Kon-Tiki Sport Travel Oy, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv, SMAL 39610) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä. Erityisehdot myös verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/.

Lue räätälöidyn ryhmämatkan erityisehdot ennen matkan varausta
Tulosta matkaohjelma

Matkaohjelma

sunnuntai 4.6. - tiistai 13.6.2023

4.6. sunnuntai | lähtö kohti Kirgisiaa

Lähdemme Turkish Airlines koneella Istanbulin kautta kohti Kirgisian Bishkekia. Lennoille kannattaa varautua mukavilla vaatteilla, sillä perillä tulemme olemaan vasta seuraavana aamuyönä. Istanbulin kentällä ehtii tekemään ostoksia tai nauttimaan iltapalaa. Turkish Airlines lennoilla on tarjolla maksutta lämmin ateria.

5.6. maanantai | Bishkek (A, L, I)

Saavumme Manasin lentokentälle aamuyöstä, jossa meitä on vastassa paikallinen opas. Kyyti noutaa meidät Bishkekiin hotellille ja saamme heti huoneet ja voimme levätä hetkisen lentomatkan jälkeen. Myöhäisen aamiaisen jälkeen lähdemme vierailemaan Ala-Archan kansallispuistoon, joka sijaitsee noin tunnin ajomatkan päässä Bishkekistä. Retkeilemme melko helppomaastoisessa ympäristössä muutaman tunnin ja nautimme picnic lounaan. Illalliselle ja yöksi palaamme Bishkekiin hotel Orientiin.

Kiinnostavia lintulajeja: himalajankorppikotka, arabihaukka, himalajanlumikana, valkosiipitikka, ruskoperälepinkäinen, kivikkouunilintu, sinijokirastas, mustatöyhtötiainen, mustakurkkurautiainen, aasiankoskikara, pensaspunavarpunen, katajanokkavarpunen

6.6. tiistai | Chon Kemin rotko – Cholpon Ata (A, L, I)

Aamiaisen jälkeen lähdemme hotellilta kohti Chon Keminin rotkoa. Matka kulkee Issyk-Atanin laakson ja maaseudun läpi, joka on linnuille varsin hyvää asuinaluetta. Chon Kemin rotko on ainutlaatuinen luonnonkompleksi kasvistoineen, eläimistöineen sekä maalauksellisine maisemineen puoliaavikosta jäätiköihin. Chon Kemin -joki alkaa Kazakstanin Chilik-laakson ja Kirgisian Chon Kemin -rotkon välisistä jäätiköistä. Jatkamme Cholpon Atan kaupunkiin, Issyk-Kul-järven rannalla. Ajamme Boom-kanjonin läpi, jossa Chuijoen virtaus kiihtyy. Piknik -lounas nautitaan sopivassa kohden päiväretkeä. Illan suussa saavutaan Issyk-Kul-järvelle, nautitaan illallinen ja majoittaudutaan hyvätasoiseen majataloon.

Kiinnostavia lintulajeja: palmukyyhky, idänturturikyyhky, valkosiipitikka, intiankuhankeittäjä, punakottarainen, arotasku, kultahemppo, rotkotulkku, kivikkosirkku

7.6. keskiviikko | Gregoreykan ja Semenovskiyn kanjonit (A, L, I)

Aamiaisen jälkeen lähdemme retkeilemään Gregoreykan ja Semenovskiyn kanjoneille, jossa on aikaa rauhalliselle retkeilylle, lintujen tarkkailulle ja valokuvaukselle. Gregoreykan kanjoni sijaitsee 60 kilometrin päässä Cholpon Atasta. Laakson pituus on 35 kilometriä, ja kanjonin pohjalla virtaa kristallinkirkas vesi vuolaana jokena. Nämä kanjonit ovat Kirgisian kuuluisimpia paikkoja,  joissa Kungey Ala Toon vuoriston rinteillä vihertävät Tien Shan -kuuset. Maisema on ainutlaatuinen. Nautimme pikniklounaan päivän aikana. Palaamme majapaikkaamme illalliselle.

Kiinnostavia lintulajeja: himalajankorppikotka, pikkukotka, aasiantörmäpääsky, kashmirinuunilintu, sepeltasku, kivikkoleppälintu, mustakurkkurautiainen, kultahemppo

8.6. torstai | Issyk-Kul itäosa – Karakol – Jeti Ögyz (A, L, I)

Aamiaisen jälkeen otamme matkalaukut mukaamme ja suuntaamme kohti Karakolia. Matkalla pysähdymme lyhyesti World Nomad -areenalla. Kuulemme lisää nomadien vuosittaisesta kilpailutapahtumasta, jolla on erittäin suuri merkitys kirgiisialaisten keskuudessa. Jatkamme matkaa Issyk-Kul järven itäpuolta, jossa teemme pysähdyksiä sopivin välein ja tarkkailemme rannan läheisyydessä olevia lintulajeja. Päästyämme Karakoliin, nautimme majatalossa lounaan. Iltapäivän retkellä suunnataan Jeti Ögyzin laaksolle, joka on tunnettu punaisista kallioistaan, joita kutsutaan nimellä Diety-Oguz (”Seitsemän härkää”). Illallinen ja majoittuminen Karakolissa majatalossa.

Kiinnostavia lintulajeja: ruostesorsa, ruskosotka, pikkuhaikara, mustapäälokki, aasiantörmäpääsky, silkkikerttunen, himalajanhernekerttu

9.6. perjantai | Chong Ashuu – Sary Jaz laakso  (A, L, I)

Aamiaisen jälkeen pääkohteena on Chon Ashuun sola, jonka korkeus on peräti 3822 metriä. Seuraamme aluksi joen vartta, jossa laiduntaa satoja hevosia. Jatkamme matka kohti Sary Jaz -laaksoon. Sary Jazin rinteet ovat ylänkökasvillisuusaluetta ja retkeilemme täällä melko helppokulkuisessa maastossa koko päivän. Maastolounas nautitaan sopivassa paikassa ja illalliselle palaamme majataloomme Karakoliin.

Kiinnostavia lintulajeja: himalajanlumikana, partakorppikotka, iibisnokka, aasiankalliokyyhky, valkosiipitikka, himaljansatakieli, kivikkouunilintu, kivikkoleppälintu, vuorileppälintu, rakkavuoripeippo, mäntysirkku, katajanokkavarpunen

10.6. lauantai | Barskoon kanjoni (A, L, I)

Aamiaisen jälkeen lähdemme kohti Barskoonin kanjonia, jossa ihailemme vuorilta laskeutuvia vesiputouksia. Barskoonin rotko on reilun tunnin matkan päässä Karakolin kaupungista, Issyk-Kul järven eteläisellä rannikolla. Rotko on tunnettu vesiputouksistaan – tunnetuin niistä on nimeltään ’’Tears of Bars Waterfall’’. Noin 2800 metrissä kuusimetsä alkaa tuntuvasti harveta. Ympäristössä alkaa näkyä entistä enemmän katajia, jotka muodostavat ajoittain metsiköitä. Etenemme ajaen ja kävellen yli puurajan ja nautimme piknik lounaan huikaisevien vuoristonäkymien äärellä. Yövymme jurttaleirissä ja nautimme yhteisen nomadihenkisen illallisen isossa ”ravintolajurtassa”.

Kiinnostavia lintulajeja: himalajanlumikana, valkosiipitikka, sinijokirastas, siperianleppälintu, kivikkoleppälintu, vuorileppälintu, aasiankoskikara, altainrautiainen, pikkuvuoripeippo, pensaspunavarpunen, vuorisirkku

11.6. sunnuntai | Skazkan kanjoni (A, L, I)

Aamiaisen jälkeen ajamme Skazkan kanjoniin, jossa vaellamme aamupäivän ajan. Tämä alue edustaa luonnoltaan kuivaa, paahteista aroa. Skazkan tarkoittaa fairytail, satumaa, jossa hiekkakivimuodostelmat antavat mielikuvitukselle tilaa ja saatat löytää erilaisia hahmoja upeasta luonnosta. Skazkan on myös suosittu paikallisten hääkuvauskohde. Pikniklounas nautitaan retkeilyn ohessa. Iltapäivällä retkeilemme lähiseudun viljelysmaisemissa, jossa viihtyy kiinnostava lintulajisto. Illallisella vierailemme Dungan perheen luona, joka on taas aivan uusi kokemus ja silti perinteikästä Kirgisiassa. Dunganit ovat Luoteis-Kiinasta siirtyneitä muslimiuskoisten hui-kiinalaisten jälkeläisiä, jotka joutuivat aikoinaan pakenemaan kotiseuduiltaan. Dunganeja asettui eniten asumaan Kirgisiaan, jossa he ovat voineet säilyttää etnisen taustansa. He edelleen pitävät yllä omaa kiinalaisvivahteista vahvaa kulttuuriperintöään. Yöksi palaamme jurttaleiriimme.

Kiinnostavia lintulajeja: vuoripyy, arohiirihaukka, kyläpöllönen, ruostepäälepinkäinen, intiankuhankeittäjä, himalajanhernekerttu, arotasku, nunnatasku, aavikkokultarinta, ruskopääsirkku, kivikkosirkku

12.6. maanantai | paluu Bishkekiin (A, L, I)

Aamiaisen jälkeen lähdemme ajamaan kohti pääkaupunkia Bishkekiä. Pysähdymme matkalla ja jos aika suo vierailemme myös erikoisella suolajärvellä. Nautimme lounaan matkalla tienvarsiravintolassa. Iltapäivästä Bishkekiin saavuttuamme, vierailemme vielä Osh-basaarissa. Basaarista löytyy kaikkea mitä ihminen kuvittelee tarvitsevansa. Paikalliset tekevät edelleen ostoksiaan useimmiten täällä kuin nykyaikaisista ostoskeskuksista. Basaarin tunnelma on omalaatuinen ja siihen kannattaa tutustua. Illallinen nautitaan ravintolassa ja majoitumme hotelliin yöksi.

13.6. tiistai | kotiinpaluu (A)

Aamiaisen jälkeen kyyti noutaa meidät hotellilta Manas -lentokentälle, josta lennämme Istanbulin kautta Helsinkiin.

Ateriat 

A=aamiainen, L=lounas ja I=illallinen

Lennot Turkish Airlines

4.6. TK 1762 Helsinki – Istanbul 12.55-16.50 (lentoaika n. 3,5h)
4.6. TK 348 Istanbul – Bishkek 20.45-04.50 (lentoaika n. 5,5h)
13.6. TK345 Bishkek – Istanbul 10.10-13.00
13.6. TK1763 Istanbul – Helsinki 15.00-18.50

Viisumi, passi, matkavakuutus

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi. Suomen kansalaiset voivat matkustaa Kirgisiaan ilman viisumia (alle 60 päivän matkat). Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Maksuehto

Ennakkomaksu 400 € / hlö
Loppumaksu 8 viikkoa ennen matkan alkua.

Peruutusehdot

Pääsääntöisesti matkoillamme noudatetaan seuraavia peruutusehtoja:
• Jos matka peruutetaan viimeistään 90 vrk ennen matkan alkua, peruutuskulut ovat toimistokulut
160 €/henkilö.
• 89 vrk – 55 vrk ennen matkan alkua peruutuskulut ovat ennakkomaksun suuruiset.
• 54 vrk – 15 vrk ennen matkan alkua peruutuskulut ovat 50 % matkan hinnasta.
• 14 vrk ennen matkaa tai myöhemmin peruutetusta matkasta peritään peruutuskuluina 100 %
matkan hinnasta.

Hinnat perustuvat 5.1.2023 voimassa oleviin valuutta- ja verotietoihin ja minimi 10 hengen ryhmään. Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv) ja noudattaa kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas on saanut tiedot matkan varauksen yhteydessä.

Kuvia

Kirgisian luonto- ja lintumatka kuvia

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna