Kulttuuri­matkat

Kevätmatka Etelä-Sveitsiin ja Ranskaan

Ajankohta
21.4. - 25.4.2020
Kesto
5 päivää
Kohde
Sveitsi ja Ranska
Hinta
1590 €

Hurmaavia alppimaisemia, viinikyliä ja järvialueita

Matkan aikana tutustumme Etelä-Sveitsin upeisiin maisemiin, kaupunkeihin ja viinikyliin. Vierailemme myös Ranskan puolella, jossa tutustumme Annecyn kuvankauniiseen keskiaikaiseen kaupunkiin ja yövymme Genevejärven etelärannalla. Sveitsin ja Italian rajalla pääsemme kokemaan junamatkan jylhissä maisemissa San Salvatore -vuorelle ja yövymme Luganojärven ihastuttavissa maisemissa. Oppaana matkalla on viehättävä Mia Lanz.  Järjestämme matkan yhteistyössä Vantaan senioriopettajien kanssa.

Tiedustelut ja varaukset Leena Vuoriselle sähköpostitse leena.vuorinen9@gmail.com

Hintaan sisältyy

 • Finnairin lennot Helsinki-Geneve / Milano-Helsinki lentoveroineen ja matkalaukut ruumaan max. 23 kg/hlö
 • majoittuminen jaetussa kahden hengen huoneessa sis. aamiaiset
 • kuljetukset tilausajobussilla matkaohjelman mukaan
 • matkanjohtajana kohteessa Mia Lanz koko matkan ajan
 • ateriat matkaohjelman mukaan
 • retket ja sisäänpääsyt matkaohjelman mukaan
 • viinikierros, viinimaistelu
 • paikallisoppaat tarvittaessa
 • toimisto- ja palvelumaksut

Lisämaksusta

 • ruokajuomat
 • yhden hengen huone 220 €
 • muut palvelut

Matkanjohtaja

Mia Lanz

Olen kaupunki- ja matkaopas Sveitsissä. Liittovaltion historia, gastronomia ja yhteiskunta neljällä kielialueella ovat minulle tuttuja jo vuodesta 1983. Kieli- ja kulttuuriopinnot Turun yliopistossa loivat vankan pohjan Euroopan tuntemukseen. Sveitsiläinen arki on minulle tuttua niin Alppien pohjois- kuin eteläpuolellakin. Sveitsin keskiaikaisissa kaupungeissa ollaan Euroopan historian juurilla... Lue lisää

Voit halutessasi maksaa vapaaehtoisen 10 euron matkakohtaisen tukimaksun ilmastotyöhön. Maksusi ohjataan lyhentämättämänä Luonnonperintösäätiölle, joka käyttää varat luonnonsuojelualueiden hankintaan Suomessa. Lahjoittaminen käy vaivattomasti yhdellä klikkauksella verkkokaupassamme ennakkomaksun yhteydessä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden matkatoimistosta riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Matkan hinta edellyttää ryhmän minimikoon täyttymistä. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd / Björk & Boström Urheilumatkat Oy, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv, SMAL 39610) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä. Erityisehdot myös verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/.

Lue räätälöidyn ryhmämatkan erityisehdot ennen matkan varausta
Tulosta matkaohjelma

Matkaohjelma

tiistai 21.4. - lauantai 25.4.2020

21.4. tiistai│matkapäivä Sveitsiin

Finnairin lento AY1531 lähtee Helsinki-Vantaalta kello 8.05 ja saapuu Geneveen kello 10.05.  Saapumisaulassa ryhmää on vastassa Sveitsissä asuva suomalainen matkaopas Mia Lanz. Bussikuljetus Geneven lentokentältä kaupungin keskustaan ja kolmen ruokalajin lounas tyypillisessä ravintolassa vanhassa kaupungissa.

Lounaan jälkeen teemme kaupunkikierroksen bussilla ja näemme monien kansainvälisien organisaatioiden päämajoja sekä kuuluisan taideteoksen Broken Chair, joka on maamiinojen vastaisen kampanjan symboli. Vierailemme opastetulla kierroksella YK:n Euroopan päämajassa. Lyhyt kiertoajelu ja vierailu Geneven boheemissa Carougen kaupunginosassa. Käsityöläisten työpajat, suklaapuodit ja juustomyymälät kutsuvat lämpimästi tutustumaan tuotteisiin ja viettämään rennon kahvihetken italialaistyylisessä korttelissa, jonka arkkitehtuuri on peräisin 1700-luvun Sardiniasta.

Myöhemmin iltapäivällä bussikuljetus UNESCO-maailmanperintökohde Val Lavauxiin ja hurmaavaan Epesses-viinikylään. Vierailemme viinitilalla, jonka emäntä kertoo meille viininviljelystä ja elämästä viinikukkuloilla sekä esittelee sveitsiläisiä viinejä ja tarjoilee viininmaistajaisten ohessa iltapalaa. Jokainen vieras saa mukaansa pullon paikallista viiniä, jota ei löydy Suomesta. Majoittuminen maailmankuulun mineraaliveden kotikaupungissa Évian-les-Bains’ssa Hotelli Hiltonissa.

22.4. keskiviikko│Ranskan Annecy ja Évian-les-Bains

Aamiaisen jälkeen bussikuljetus Veveyn kaupunkin ja vierailu Chaplin’s World –museossa, Chaplinin perheen entisessä kodissa upealla paikalla Geneve-järveä ympäröivillä kukkuloilla. Opastetulla museokierroksella kuulemme arvostetun taiteilijan ihmeellisestä elämästä ja tutustumme monipuolisen museon aarteisiin. Mahdollisuus nauttia lounas Manorin ravintolassa.

Iltapäivällä bussikuljetus Ranskan Annecyyn, missä tutustumme keskiaikaiseen kaupunkiin kävellen. Vapaa-aikaa nauttia Alppien Venetsiaksi kutsutun kaupungin ainutlaatuisesta ilmapiiristä, tehdä ostoksia ja viettää kahvihetki kanaalien varrella. Myöhemmin iltapäivällä paluu Évian-les-Bains’iin ja kävelykierros oppaamme Mian kanssa. Ilta vapaata aikaa, omakustanteinen illallinen.

23.4. torstai│Bussimatka Etelä-Sveitsiin

Aamiaisen jälkeen luovutamme huoneet hotellissa ja matkaamme kohti Sveitsin aurinkoisinta kaupunkia Sionia. Perehdymme Wallisin kantonin pääkaupunkiin historiallisella viinikierroksella, jonka varrella vierailemme myös maanalaisessa roomalaisessa kylpylässä. Kierroksen lopuksi nautimme paikallisia leikkeleitä ja juustoja viinikellarissa kaupungin viehättävällä pääkadulla ja ihailemme maisemaa kaupungin keskustassa, kukkuloiden päällä majesteetillisesti kohoaville linnoille.

Vapaa-aikaa ostoksille ja omakustanteiselle lounaalle sekä mahdollisuus hypätä Sveitsin ensimmäisen automaattiohjatun postibussin kyytiin. Myöhemmin iltapäivällä bussimatka Serpianoon, italiankieliseen Etelä-Sveitsiin, jossa majoitumme huoneisiimme kylpylähotellissa upealla paikalla Monte San Giorgion rinteessä. Yöpyminen kylpylähotelli Serpianossa, omakustanteinen illallinen

24.4. perjantai│Luganojärvi

Aamiaisen jälkeen retki San Salvatore -vuorelle. Lähdemme matkaan postibussilla suoraan hotellin edestä. Jatkamme upealla junamatkalla ylittäen Luganojärven historiallisella, yli 800 metrin pituisella sillalla Ponte-diga di Melide. Lugano-Paradisosta nousemme hammasratasjunalla 912 metriin San Salvatoren huipulle.

Yhteinen kävelykierros Top of Luganon näköalapaikoilla, kastanjametsien yläpuolella. Mahdollisuus nauttia omakustanteinen lounas terassiravintolassa, mistä aukeaa henkeäsalpaavan kauniit maisemat Luganon kaupungin ylle sekä Sveitsin ja Italian Alpeille. Iltapäivällä paluu Luganoon, missä kävelykierros kuvauksellisen rantakaupungin välimerellisissä tunnelmissa. Paluu laivalla ja köysiratahissillä Brusinon kautta Serpianoon.

Loppupäivä vapaata aikaa, mahdollisuus nauttia esimerkiksi kylpylän hemmotteluhoidoista ja saunan lempeistä löylyistä.

25.4. lauantai│Shoppailua ja kotimatka

Aamiaisen jälkeen bussikuljetus läheiseen Foxtownin ostoskeskukseen, missä voi tehdä edullisia ostoksia kymmenien tunnettujen brändien outlet-liikkeissä, kuten Armani, Adidas, Calvin Klein, Dolce & Gabbana, Napapijri, Samsonite, Versace, Lindt Chocolate ja monia muita. Nautimme herkullisen fondue -lounaan kodikkaassa Châlet Suisessa ja jatkamme matkaa Milano Malpensan lentokentälle, mistä Finnairin suora lento AY1756 Helsinkiin 19:00-22:55.

Kylpylähoidot

Hotelli Serpianon sivuilla on kuvaukset kylpylähoidoista, jotka varataan etukäteen ilmoittautumisen yhteydessä Leenalle. https://www.serpiano.ch/en/wellness-and-spa.html

Huom! Matkalla on paljon kävelyosuuksia, joten se ei sovellu liikuntaesteisille.

Majoitus

Hilton Evian-Les-Bains ****

Quai Paul Leger, Evian Les Bains Puh. +334508460

https://www3.hilton.com/en/hotels/france/hilton-evian-les-bains-XEBHIHI/index.html

Hotelli sijaitsee kaupungin keskustassa lyhyen matkan päässä kaupoista, ravintoloista ja nähtävyyksistä. Hotellissa on kylpylä, ulkouima-allas, kuntosali, kokoustilat, 2 ravintolaa ja baari. Huoneet ovat tilavia ja perusmukavuuksien lisäksi huoneesta löytyy tv, työtaso, ilmastointi ja wifi.

Hotel Serpiano***

Via Serpiano, 6867, Serpiano, Switzerland Puh. +41 91 986 20 00

www.serpiano.ch

Hotelli sijaitsee kauniissa eteläisessä Sveitsissa vuoristojen ympäröimänä Lugano järvellä. Hotellilta on upeat maisemat ja hotellilla voi nauttia kylpylähoidosta. Hotellilla on kylpylän lisäksi ravintola. Moderneista huoneista löytyy perusmukavuuksien lisäksi wifi, minibaari sekä tv.

 

Matkalle ilmoittautumiset Leena Vuoriselle sähköpostitse: leena.vuorinen9@gmail.com

Ilmoita Leenalle: nimi kuten passissa, osoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite, tiedot erityisruokavalioista.

 

Maksuehto  Ennakkomaksu 400 € / hlö, loppumaksu 6 viikkoa ennen matkan alkua.

Hinnat perustuvat marraskuussa 2019 voimassa oleviin valuutta- ja verotietoihin. Matkan toteutuminen edellyttää ryhmän minimikokoa 20.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa. Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä. Erityisehdot myös verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna